Homepagina » Buitenaards » Leven er buitenaardsen in donkere materie of zwarte gaten?
Leven er buitenaardsen in donkere materie of zwarte gaten?

Leven er buitenaardsen in donkere materie of zwarte gaten?

Er is al veel geschreven over buitenaards leven. Mensen vragen zich af of en in welke vorm het zou kunnen bestaan. Donkere materie en zwarte gaten zijn ook nog steeds een groot mysterie. Is het mogelijk dat we buitenaardsen zullen vinden in donkere materie of in zwarte gaten?

Hoewel wetenschappers niet precies weten wat donkere materie is, wordt geschat dat een kwart van het universum eruit bestaat. Volgens een populaire theorie bestaat het uit deeltjes die elkaar vernietigen als ze met elkaar in botsing komen. Tijdens dat proces komt energie vrij.

Deze energie zou planeten in de donkere materie kunnen verwarmen, waardoor omstandigheden ontstaan die gunstig zijn voor leven, aldus natuurkundige Dan Hooper en astrofysicus Jason Steffen van het Fermilab in de Amerikaanse staat Illinois.

Er wordt alleen genoeg warmte geproduceerd op plekken waar de dichtheid van donkere materie zeer hoog is. Hoewel donkere materie overal voorkomt, zijn de omstandigheden waarschijnlijk niet op grote schaal geschikt voor leven, legde Hooper uit tijdens een interview met Space.com.

Je voldoet in principe aan alle voorwaarden voor leven zonder een ster. De donkere materie zou een planeet biljoenen jaren warm kunnen houden, terwijl een ster ter grootte van onze zon na ongeveer 10 miljard jaar sterft.

Zwarte gaten mogelijk bewoond door geavanceerde buitenaardse rassen

Professor Vjatsjeslav Dokoetsjaev van de Russische Academie van Wetenschappen in Moskou bedacht een ongewone theorie over zwarte gaten, die hij in 2011 publiceerde in het Journal of Cosmology and Astroparticle Physics. Algemeen wordt gedacht dat een object in een zwart gat uit elkaar wordt getrokken.

Planeten zouden in zwarte gaten kunnen bestaan. Er zijn dan ook plaatsen in die zwarte gaten waar leven mogelijk is, concludeerde Dokoetsjaev op basis van zijn berekeningen. Op zulke plekken zouden planeten een stabiele maar tegelijkertijd ongewone omloopbaan hebben.

Deze planeten zouden verwarmd worden door fotonen en de singulariteit die in het centrum van een zwart gat zou bestaan. Wetenschappers denken dat een singulariteit klein en krachtig is, maar verder weten ze er relatief weinig over. De fotonen en de singulariteit zouden op dezelfde manier als de zon leven mogelijk maken.

“Een supermassief zwart gat is niet de meest geschikte plek om te leven Er zijn echter natuurkundigen die het mogelijk achten dat leven op zulke extreme plaatsen kan bestaan. Ze menen zelfs dat supermassieve zwarte gaten worden bewoond door geavanceerde rassen van superbuitenaardsen,” schreef Dokoetsjaev.

Stuart Gary van ABC NewsRadio in Australië zei over de theorie van Dokoetsjaev: “Het is een vergezocht idee, maar het roept tegelijkertijd de nodige filosofische vragen op.” Dr. David Floyd van de Universiteit van Melbourne raakte geïnteresseerd in het werk van Dokoetsjaev. “Er zijn zoveel zwarte gaten in het universum, dat er ongetwijfeld één bestaat waar leven is, mits de omloopbanen er stabiel zijn. Wellicht bestaan er hele universa in zwarte gaten.”

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Obbie schreef:

  Misschien leven we zelf wel in een zwart gat (ons Universum) en passen de zwarte gaten prima in de multiversum theorie.

  2 likes
 • Wim schreef:

  Overal is leven en alles is leven.
  Alleen niet zoals wij het gewend zijn.
  Wij herkennen het helaas niet (meer).

  2 likes
 • barsoomx schreef:

  Onze Westerse samenleving zit ook vast in zo’n zwart gat,
  anders zaten we al lang en breed op de manen van Jupiter
  en Saturnus..

  1 likes
 • Daan schreef:

  Lijkt me sterk.

  0 likes
  • Mentinho Bassaro schreef:

   Het lijkt ook sterk dat de aarde rond is want in je directe omgeving merk je daar niks van (denk je). Zo lijkt het ook onbegrijpelijk dat twee identieke, subatomaire deeltjes ogenblikkelijk en van op kilometers afstand reageren op een verandering die op het ene, dan wel het andere deeltje wordt uitgeoefend. Toch gebeurt het :-).

   0 likes
 • simpel schreef:

  Volgens deze man, Marshall Vian Summers is er volop leven in het universum.

  Download ‘ The reality and spirituality of Life In The Universe’: http://www.newmessage.us1.list-manage1.com/subscribe?u=b62a83aa674e68545ee781bae&id=dcad5d2980 http://www.NewMessage.org PROJECT CAMELOT: MARSHALL VIAN SUMMERS – INTERVIEW http://www.youtube.com/watch?v=U2ww35AIYyE

  0 likes
 • Wim schreef:

  Als de KABALA had bestudeert is het zo voor de Schepping, dat GOD alleen was met zijn gedachten en voor HEM omhelzenden DUISTERNIS en LICHT mekaar in een dodelijke dans (YING-YANG) en HIJ was alleen. Hij scheide DUISTERNIS en DUISTERNIS had ogen zo rood als vuur en Duisternis ging naar de afgrond. Zo boven zo onder. En door onvoorwaardelijke LIEFDE heeft HIJ de Schepping geshapen En toen zijde HIJ er is LICHT (Big Bang). GOD is onvoorwaardelijke liefde in HEM is er geen DUISTERNIS. HIJ legt Zegen en Vloek voor je neus en zegt kiest!

  0 likes
 • Wim schreef:

  Dus kiest wel voor die Tijd want je komt er toch niet onderuit met je slechte gedachten elke keer. Gedaqchten onstaan in je Hart. Hart heeft ook een brein. Dat is jou geweten, Wat goed en slecht is.

  0 likes
 • realist schreef:

  Uhm. Is niet al het leven dat niet van onze planeet afkomstig is buitenaards? Waarom dan praten over buitenaardsen in dit artikel? tenzij je mensen verwacht in zwarte gaten. Maar dat is vooralsnog en beetje raar.

  0 likes
 • x

  Check Also

  signalen

  Niet alleen? Vier ‘mysterieuze signalen’ opgevangen uit de ruimte

  Een team Australische wetenschappers heeft een doorbraak ...

  melkweg

  Er gebeurt iets heel raars in het centrum van de Melkweg

  Er gebeurt iets heel raars in het ...

  >