Buitenaards

Leven er buitenaardsen in donkere materie of zwarte gaten?

Help door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is al veel geschreven over buitenaards leven. Mensen vragen zich af of en in welke vorm het zou kunnen bestaan. Donkere materie en zwarte gaten zijn ook nog steeds een groot mysterie. Is het mogelijk dat we buitenaardsen zullen vinden in donkere materie of in zwarte gaten?

Hoewel wetenschappers niet precies weten wat donkere materie is, wordt geschat dat een kwart van het universum eruit bestaat. Volgens een populaire theorie bestaat het uit deeltjes die elkaar vernietigen als ze met elkaar in botsing komen. Tijdens dat proces komt energie vrij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Deze energie zou planeten in de donkere materie kunnen verwarmen, waardoor omstandigheden ontstaan die gunstig zijn voor leven, aldus natuurkundige Dan Hooper en astrofysicus Jason Steffen van het Fermilab in de Amerikaanse staat Illinois.

Er wordt alleen genoeg warmte geproduceerd op plekken waar de dichtheid van donkere materie zeer hoog is. Hoewel donkere materie overal voorkomt, zijn de omstandigheden waarschijnlijk niet op grote schaal geschikt voor leven, legde Hooper uit tijdens een interview met Space.com.

Je voldoet in principe aan alle voorwaarden voor leven zonder een ster. De donkere materie zou een planeet biljoenen jaren warm kunnen houden, terwijl een ster ter grootte van onze zon na ongeveer 10 miljard jaar sterft.

Zwarte gaten mogelijk bewoond door geavanceerde buitenaardse rassen

Professor Vjatsjeslav Dokoetsjaev van de Russische Academie van Wetenschappen in Moskou bedacht een ongewone theorie over zwarte gaten, die hij in 2011 publiceerde in het Journal of Cosmology and Astroparticle Physics. Algemeen wordt gedacht dat een object in een zwart gat uit elkaar wordt getrokken.

Planeten zouden in zwarte gaten kunnen bestaan. Er zijn dan ook plaatsen in die zwarte gaten waar leven mogelijk is, concludeerde Dokoetsjaev op basis van zijn berekeningen. Op zulke plekken zouden planeten een stabiele maar tegelijkertijd ongewone omloopbaan hebben.

Deze planeten zouden verwarmd worden door fotonen en de singulariteit die in het centrum van een zwart gat zou bestaan. Wetenschappers denken dat een singulariteit klein en krachtig is, maar verder weten ze er relatief weinig over. De fotonen en de singulariteit zouden op dezelfde manier als de zon leven mogelijk maken.

“Een supermassief zwart gat is niet de meest geschikte plek om te leven Er zijn echter natuurkundigen die het mogelijk achten dat leven op zulke extreme plaatsen kan bestaan. Ze menen zelfs dat supermassieve zwarte gaten worden bewoond door geavanceerde rassen van superbuitenaardsen,” schreef Dokoetsjaev.

Stuart Gary van ABC NewsRadio in Australië zei over de theorie van Dokoetsjaev: “Het is een vergezocht idee, maar het roept tegelijkertijd de nodige filosofische vragen op.” Dr. David Floyd van de Universiteit van Melbourne raakte geïnteresseerd in het werk van Dokoetsjaev. “Er zijn zoveel zwarte gaten in het universum, dat er ongetwijfeld één bestaat waar leven is, mits de omloopbanen er stabiel zijn. Wellicht bestaan er hele universa in zwarte gaten.”

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daan
Daan
9 jaren geleden

Lijkt me sterk.

Obbie
Obbie
9 jaren geleden

Misschien leven we zelf wel in een zwart gat (ons Universum) en passen de zwarte gaten prima in de multiversum theorie.

Wim
Wim
9 jaren geleden

Overal is leven en alles is leven.
Alleen niet zoals wij het gewend zijn.
Wij herkennen het helaas niet (meer).

simpel
simpel
9 jaren geleden

Volgens deze man, Marshall Vian Summers is er volop leven in het universum.

Download ‘ The reality and spirituality of Life In The Universe’: http://www.newmessage.us1.list-manage1.com/subscribe?u=b62a83aa674e68545ee781bae&id=dcad5d2980 http://www.NewMessage.org PROJECT CAMELOT: MARSHALL VIAN SUMMERS – INTERVIEW http://www.youtube.com/watch?v=U2ww35AIYyE

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x