Gezondheid

Grote verwarring rond nieuwe verpakking homeopathische middelen

Help door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op de nieuwe verpakkingen van homeopathische geneesmiddelen mag in Nederland niet langer staan voor welke klacht het middel gebruikt kan worden.

Het is nu alsof je geblinddoekt voor het schap wordt gezet en dan een keuze moet maken, aldus A.Vogel en VSM.

Door de nieuwe maatregel raken patiënten en consumenten in de war van de nieuwe verpakkingen. Het besluit om de informatie van de verpakkingen te schrappen is genomen omdat ‘er geen wetenschappelijk bewijs is van de werking van de homeopathische producten’.

Negatief

Uit onderzoek blijkt echter dat zelfs de consumenten die niet geloven in de werking van de producten, circa 40 procent van de ruim 1000 ondervraagden, het kabinetsbesluit negatief beoordeelt.

Het onderzoek onthulde verder dat 80 procent van de geïnterviewden het belangrijk vindt dat dergelijke indicaties wel op de verpakkingen staan. In apotheken en drogisterijen zijn inmiddels de nieuwe verpakkingen zonder indicatie te zien.

Onduidelijk

De Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie is de mening toegedaan dat het verdwijnen van de aanduidingen zijn doel voorbij schiet. “Door er helemaal niets meer op te zetten, wordt de boel onduidelijk.”

Stichting Skepsis is blij met de maatregel. Van een middel moet bewezen zijn dat het werkt en dat kunnen deze producenten niet, aldus Skepsis. “Als de middelen hoogverdund en homeopathisch zijn, hoef je volgens de Europese regels geen bewijs te leveren, maar dan mag je ook geen indicatie op de verpakking vermelden.”

De patiëntenorganisatie Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland hoopt dat het nieuwe kabinet de regeling ongedaan zal maken. Ook directeur van Biohorma van de A.Vogel-producten Walborgh Kieskamp en Martine Verhagen van VSM vinden het een onverantwoorde maatregel en willen dat het besluit wordt teruggedraaid.

Bron: Telegraaf.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Catharina
Catharina
9 jaren geleden

Ik vind het wel goed .leuk dat het vernieuwt word

B
B
9 jaren geleden

Wat zijn politici toch een domme mensen.

Raoul de Bio
Raoul de Bio
9 jaren geleden

…Maar je hebt wel een recept nodig om standaard homeopathie te kunnen kopen! Dat is toch totaal onlogisch…???

Francis
Francis
9 jaren geleden

skepsis krijgt waarschijnlijk heel wat toegestopt van big pharma, en aangezien big pharma het hier in nederland het voor het zeggen heeft, word door het corrupte zooitje politici de natuurlijke en gezondere levenswijze, waaronder homeopathie gewoon zover aan banden gelegd dat het voor niemand zonder extra kennis nog langer te gebruiken is.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

80
0
We lezen graag je reactie!x