Homepagina » Gezondheid » Grote verwarring rond nieuwe verpakking homeopathische middelen
Verwarring rond nieuwe verpakking homeopathische geneesmiddelen

Grote verwarring rond nieuwe verpakking homeopathische middelen

Op de nieuwe verpakkingen van homeopathische geneesmiddelen mag in Nederland niet langer staan voor welke klacht het middel gebruikt kan worden.

Het is nu alsof je geblinddoekt voor het schap wordt gezet en dan een keuze moet maken, aldus A.Vogel en VSM.

Door de nieuwe maatregel raken patiënten en consumenten in de war van de nieuwe verpakkingen. Het besluit om de informatie van de verpakkingen te schrappen is genomen omdat ‘er geen wetenschappelijk bewijs is van de werking van de homeopathische producten’.

Negatief

Uit onderzoek blijkt echter dat zelfs de consumenten die niet geloven in de werking van de producten, circa 40 procent van de ruim 1000 ondervraagden, het kabinetsbesluit negatief beoordeelt.

Het onderzoek onthulde verder dat 80 procent van de geïnterviewden het belangrijk vindt dat dergelijke indicaties wel op de verpakkingen staan. In apotheken en drogisterijen zijn inmiddels de nieuwe verpakkingen zonder indicatie te zien.

Onduidelijk

De Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie is de mening toegedaan dat het verdwijnen van de aanduidingen zijn doel voorbij schiet. “Door er helemaal niets meer op te zetten, wordt de boel onduidelijk.”

Stichting Skepsis is blij met de maatregel. Van een middel moet bewezen zijn dat het werkt en dat kunnen deze producenten niet, aldus Skepsis. “Als de middelen hoogverdund en homeopathisch zijn, hoef je volgens de Europese regels geen bewijs te leveren, maar dan mag je ook geen indicatie op de verpakking vermelden.”

De patiëntenorganisatie Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland hoopt dat het nieuwe kabinet de regeling ongedaan zal maken. Ook directeur van Biohorma van de A.Vogel-producten Walborgh Kieskamp en Martine Verhagen van VSM vinden het een onverantwoorde maatregel en willen dat het besluit wordt teruggedraaid.

Bron: Telegraaf.nl

Gerelateerd:

 Vond je deze info belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

80 reacties

 1. Ik vind het wel goed .leuk dat het vernieuwt word

  1 likes
 2. Goed nieuws. In het geval van dit soort middelen is het enige effect wat je oproept het placebo-effect. Het maakt dus in feite niet uit welk nepmiddel je slikt, als je maar denkt dat het wat uitmaakt.

  Wat mij betreft mogen we veel harder inzetten op het zoveel mogelijk uitbannen van dit soort onzin.

  Voor degene die het nog niet weten, van de volgende behandelingen is nog nooit aangetoond dat ze werken:
  – Iridology
  – Homeopathy
  – Chiropractic
  – acupunctuur

  1 likes
 3. Wat zijn politici toch een domme mensen.

  0 likes
 4. …Maar je hebt wel een recept nodig om standaard homeopathie te kunnen kopen! Dat is toch totaal onlogisch…???

  0 likes
 5. skepsis krijgt waarschijnlijk heel wat toegestopt van big pharma, en aangezien big pharma het hier in nederland het voor het zeggen heeft, word door het corrupte zooitje politici de natuurlijke en gezondere levenswijze, waaronder homeopathie gewoon zover aan banden gelegd dat het voor niemand zonder extra kennis nog langer te gebruiken is.

  0 likes
 6. Dan is het toch handig dat je meestal de remedie voor de kwaal doorkrijgt van je gids en dat het altijd klopt, als je het in een soort van repertorium voor Homeopathische remedies opzoekt.

  0 likes
 7. Staan er ook geen doseringen op dan? Het weglaten waar het voor is kan ondervangen worden door boekjes uit te geven die bij elk middel aangeven waar het voor aan te wenden is.Bv dat de boekjes tegelijkertijd bij de drogist gekocht kunnen worden.

  0 likes
 8. Geldt dit ook voor antroposofische middelen?

  0 likes
 9. Ik heb jaren geleden een boekje van de homeophatisch, genaamd L.P Huijsen,; De homeothatische gids zelfmedicatie gekocht en heb daar veel aan gehad.
  Misschien is het nog te verkrijgen het kwam van uitgeverij;Homeovisie bv Alkmaar
  Zelf heb ik het bij een drogisterijj van bouman v bergen gekocht indertijd.

  0 likes
 10. dit is bij de beesten af waarom mag dit weer niet op de verpakking staan .zijn ze nou zo bang dat de mensen hier mee door gaan ? ik denk dat dit het geval gaat zijn als ze zo door blijven gaan .want dit komt onbetrouwbaar over . de mensen zijn wel wakker aan het worden en is niet meer van 5 jaar terug toen konden ze ons nog van alles wijs maken wat zijn wij toch gegroeid in die jaren .

  0 likes
 11. [quote name=”Catharina”]dit is bij de beesten af waarom mag dit weer niet op de verpakking staan .zijn ze nou zo bang dat de mensen hier mee door gaan ? ik denk dat dit het geval gaat zijn als ze zo door blijven gaan .want dit komt onbetrouwbaar over . de mensen zijn wel wakker aan het worden en is niet meer van 5 jaar terug toen konden ze ons nog van alles wijs maken wat zijn wij toch gegroeid in die jaren .[/quote]

  [quote name=”Catharina”]Ik vind het wel goed .leuk dat het vernieuwt word[/quote]

  Er zijn drie mogelijkheden.

  1. Je bent in de war.
  2. Je hebt in eerste instantie niet goed gelezen.
  3. Je probeert verwarring te zaaien.

  0 likes
 12. Dit is het Nederlandse begin van de wereldwijde “CODEX ALIMENTARIUS”.
  Uiteindelijk zullen alle homeopathische middelen gaan verdwijnen uit de apotheken en drogisterijen evenals vitaminen, mineralen, alle voedingssuplementen die worden verboden.
  Dit onder de hoge druk van de werledwijde “FARMACEUTISCHE INDUSTRIE” die moet verdienen aan veel en vaak chemotherapie, vaccins, antidepressiva en al dat andere gif dat we dagelijks binnen krijgen door chemtrails en gif in groente en fruit om u maar aan de kanker te krijgen.
  Over vijf jaar krijgt 1op de 3 mensen kanker en dit komt niet door het roken maar Ze hebben gewoon een zondebok nodig die dan de hoofdveroorzaker van de kanker zou zijn.Je wordt dan hiermee afgeleid van de ware oorzaak van kanker.
  De tabak duurder maken doen ze niet om ons te beschermen maar om heel veel geld te verdienen.
  Verder worden we systematisch vergiftigd door Monsanto met zijn genetische gemanipuleerde mais en soja en wat al niet meer.

  0 likes
 13. Dus,stel dat ik een hoge bloeddruk heb en ik wil een homeopatisch middel daarvoor gebruiken, dan zou het kunnen dat ik per ongeluk iets koop waardoor mijn bloeddruk nog meer zal stijgen. Zou kunnen gebeuren.Hmm, niet goed dus. Maar ja, het effect is dat ik dan vast weer geld in het laatje breng van de gezonheidszorg. Die zijn daar vast wel weer blij mee.
  By the way, gaan ze ook de stickers op antidepressiva weghalen. Het effect daarvan is ook niet bewezen 😉

  0 likes
 14. Dan zetten ze er toch gewoon op voor welke klacht het middel níet gebruikt kan worden?! Dan begrijp ik wel dat ze wél bedoelen…

  0 likes
 15. [quote name=”Catharina”]Ik vind het wel goed .leuk dat het vernieuwt word[/quote]

  Time to wake up girl!

  0 likes
 16. [quote name=”Abel”][quote name=”Catharina”]dit is bij de beesten af waarom mag dit weer niet op de verpakking staan .zijn ze nou zo bang dat de mensen hier mee door gaan ? ik denk dat dit het geval gaat zijn als ze zo door blijven gaan .want dit komt onbetrouwbaar over . de mensen zijn wel wakker aan het worden en is niet meer van 5 jaar terug toen konden ze ons nog van alles wijs maken wat zijn wij toch gegroeid in die jaren .[/quote]

  [quote name=”Catharina”]Ik vind het wel goed .leuk dat het vernieuwt word[/quote]

  Er zijn drie mogelijkheden.

  1. Je bent in de war.
  2. Je hebt in eerste instantie niet goed gelezen.
  3. Je probeert verwarring te zaaien.[/quote]
  Sorry heb het niet goed gelezen klopt als een bus .

  0 likes
 17. mensen mogen wel zelf bepalen of ze pillen van de pharma willen slikken en hier nog zieker van worden of dat je homeopathische middelen slikt, die ‘niet’ zouden helpen. Waar maakt men (pharma) zich druk om …
  Ik kan heel goed voor mezelf bepalen wat ik denk dat goed is voor mij en mijn kinderen.

  0 likes
 18. Dan wil ik bij deze ook van alle zogenaamde wetenschappelijk bewezen farma medicijnen, alle onderzoeks-resultaten en alle mensen spreken die dit medicijnen hebben getest, zodat ik alles na kan gaan of het wel waar is wat er op de bijsluiter staat en als deze niet duidelijk zijn ze maar uit de schappen worden gehaald. En dan nog eentje, laten ze dan eindelijk deze homeopathische medicijnen door alle gebruikers die weten dat het helpt dit dan ook als wetenschappelijk bewezen op de kaart gaan zetten, want dat is toch wetenschap. Of zijn we nu allemaal heksen als je weet wat o.a kruiden en planten en bomen etc. kunnen doen!!!!! Nee gooi er een synthetische bede overheen en het is ineens een echt medicijn, met een echte naam, waar je heel snel beter van word, om alle bijwerkingen maar buiten beschouwing te laten. Dit is zooooo van een paar eeuwen geleden, Bah.

  0 likes
 19. [quote name=”cc”]Staan er ook geen doseringen op dan? Het weglaten waar het voor is kan ondervangen worden door boekjes uit te geven die bij elk middel aangeven waar het voor aan te wenden is.Bv dat de boekjes tegelijkertijd bij de drogist gekocht kunnen worden.[/quote]

  Precies! Dat dacht ik nou ook! En wat denk je bijvoorbeeld van lijsten, opgevouwen zoals een landkaart, die je gewoon bij de kassa krijgt in de winkel waar je het homeopatische product koopt! : ) nobody can beat us, de wakkere mensen…. wij vinden altijd wel een manier !

  0 likes
 20. [quote name=”cc”]Ik heb jaren geleden een boekje van de homeophatisch, genaamd L.P Huijsen,; (..)
  Misschien is het nog te verkrijgen het kwam van uitgeverij;Homeovisie bv Alkmaar
  Zelf heb ik het bij een drogisterijj van bouman v bergen gekocht indertijd.[/quote]

  Moest staan;
  Homeopathisch Arts L.P Huijsen

  0 likes
 21. dit denk ik ook dat dit het geval is . ik denk ook dat ze misschien wel hier voor betaald krijgen .

  0 likes
 22. Het klinkt hard maar dit hebben we te danken aan de kwakzalvers. Water als medicijn verkopen en er flink geld voor vangen. Ik heb niets tegen sommige homeopathie maar er is veel kaf tussen het koren. Zelfde geld voor reguliere medicatie.
  Wel heel jammer dat het allemaal zo moet waarom niet hand in hand , homeopathie en regulier?
  Sommige artsen doen dit gelukkig al, zo heb ik een biologische tandarts.

  0 likes
 23. En wat denk je van minister Edith Schipper. Dat mens verziekt een hoop. In een interview bij Eva Jinek liet zij zich zeer minachtend uit over de alternatieve zorg. De alternatieve zorg kleedt zeer kwetsbare mensen (vakkundige term voor labiele mensen) financieel helemaal uit volgens minister Schippers. Hopen dat zij niet weer opnieuw minister van volksgezondheid wordt. Hoera met de VVD als grootste partij! Wat een arrogant rot wijf uit is zij (net als Eva Jinek trouwens).

  0 likes
 24. Ook directeur van Biohorma van de A.Vogel-producten Walborgh Kieskamp en Martine Verhagen van VSM vinden het een onverantwoorde maatregel en willen dat het besluit wordt teruggedraaid. Gelukkig zien zij het gevaar beter, dan SKEPSIS dombootjes.Het moet niet zo zijn van slik maar wat, en doe maar wat, puur omdat de big FARMA de touwtjes in handen wil houden.Het geboefte die het liefst 80% van de wereld bevolking uitroeit, zodat de nieuwe wereld orde een feit is.En zonder bijsluiter kunnen homeopatische middelen je dood betekenen SKEPSIS nooit aan gedacht he?? sukkels??Wat mij betreft gaan jullie naar het land waar de zon nooit weer opkomt!!Met de groeten van hunting wolf.

  0 likes
 25. [quote name=”wépé”]Dan zetten ze er toch gewoon op voor welke klacht het middel níet gebruikt kan worden?! Dan begrijp ik wel dat ze wél bedoelen…[/quote]
  Dat vind ik een heel goed idee wépé 🙂 Misschien hebben ze daar nog niet aan gedacht?

  0 likes
 26. Hoe ze proberen de homeopatische geneesmiddelenverkoop de nek om te draaien kun je lezen via de volgende link, die ik kreeg via de laatste nieuwsbrief van heelbewust.com.
  Ze gaan heel ver, te ver.
  Maar hoe ga je daar mee om?
  Wellicht eens rechtstreeks aan de dienstdoende ministers vragen welke homeopatische middelen ze zelf in huis hebben. Of welke minister zich(volgens Engels voorbeeld)in wil zetten om deze nieuwe regel teniet te doen en zich sterk wil maken voor natuurlijke geneeswijzen. Hier volgt de link: http://www.heelbewust.com/doodziek

  0 likes
 27. [quote name=”Lot”]mensen mogen wel zelf bepalen of ze pillen van de pharma willen slikken en hier nog zieker van worden of dat je homeopathische middelen slikt, die ‘niet’ zouden helpen. Waar maakt men (pharma) zich druk om …
  Ik kan heel goed voor mezelf bepalen wat ik denk dat goed is voor mij en mijn kinderen.[/quote]
  De Pharma naakt zich vooral druk om het gemis aan inkomsten.

  0 likes
 28. Dit geeft maar weer eens aan dat wij als mens en individu,helmaal niet vrij zijn in wat wij zelf willen gebruiken!
  De medicijn maffia is bang dat we te weinig chemische rotzooi slikken,met als gevolg minder winst en inkomsten.
  En wtenschappelijk onderzoek?Ik herinner mij nog de inentingen tegen het Mexicaanse groep virus,die werd ons opgedrongen zonder enig wetenschappelijke onderbouwing.Degene die die in jectie heben gehad,moeten nu maar afwachten wat het gaat doen met hun gezondheid.De medische mafia is plotseling de schandalen van de softernon kinderen en D.E.S vergeten,en nog veel meer wat maar liefst onder het tafelkleed te shuiven.Zolang ik leef en zelf kan beslissen zal ik dat ook doen,daar hebben ze geen invloed op.Ik blijf homeopathie gebruiken en zoek op internet wel naar de werking.

  0 likes
 29. [quote name=”cc”]Ik heb jaren geleden een boekje van de homeophatisch, genaamd L.P Huijsen,; De homeothatische gids zelfmedicatie gekocht en heb daar veel aan gehad.
  Misschien is het nog te verkrijgen het kwam van uitgeverij;Homeovisie bv Alkmaar
  Zelf heb ik het bij een drogisterijj van bouman v bergen gekocht indertijd.[/quote]
  Dank voor de tip 🙂 ik ga snel op aankoop uit voordat ook hier een stokje voor wordt gestoken.

  0 likes
 30. [quote name=”Francis”]skepsis krijgt waarschijnlijk heel wat toegestopt van big pharma, en aangezien big pharma het hier in nederland het voor het zeggen heeft, word door het corrupte zooitje politici de natuurlijke en gezondere levenswijze, waaronder homeopathie gewoon zover aan banden gelegd dat het voor niemand zonder extra kennis nog langer te gebruiken is.[/quote]
  Aan gezonde – wakkere! – mensen valt niks te verdienen.

  0 likes
 31. [quote name=”Placebo”]Goed nieuws. In het geval van dit soort middelen is het enige effect wat je oproept het placebo-effect. Het maakt dus in feite niet uit welk nepmiddel je slikt, als je maar denkt dat het wat uitmaakt.

  Wat mij betreft mogen we veel harder inzetten op het zoveel mogelijk uitbannen van dit soort onzin.

  Voor degene die het nog niet weten, van de volgende behandelingen is nog nooit aangetoond dat ze werken:
  – Iridology
  – Homeopathy
  – Chiropractic
  – acupunctuur[/quote]
  Ook van veel pharmaceutische middelen is niet aangetoond dat ze een helende, positieve werking hebben. Zie de ellenlange lijsten met vaak ernstige bijwerkingen. mensen worden zieker van dan ze al zijn en dan mag er weer een ander middeltje bijkomen om de negatieve bijwerkingen te onderdrukken.

  0 likes
 32. [quote name=”Tasj”][quote name=”cc”]Staan er ook geen doseringen op dan? Het weglaten waar het voor is kan ondervangen worden door boekjes uit te geven die bij elk middel aangeven waar het voor aan te wenden is.Bv dat de boekjes tegelijkertijd bij de drogist gekocht kunnen worden.[/quote]

  Precies! Dat dacht ik nou ook! En wat denk je bijvoorbeeld van lijsten, opgevouwen zoals een landkaart, die je gewoon bij de kassa krijgt in de winkel waar je het homeopatische product koopt! : ) nobody can beat us, de wakkere mensen…. wij vinden altijd wel een manier ![/quote]

  Het boekje waar ik het hiervoor over had is zo ontzettend goed en duidelijk, ook doseringen en allerhande ziekten van hart/vaatziekten tot blaren of kuitkramp en diverse kwaaltjes staan erin. Ik zou proberen eraan te komen als ik jullie was, gewoon even schrijven naar desbetreffende uitgever of ff googlen.

  0 likes
 33. [quote name=”Placebo”]Goed nieuws. In het geval van dit soort middelen is het enige effect wat je oproept het placebo-effect. Het maakt dus in feite niet uit welk nepmiddel je slikt, als je maar denkt dat het wat uitmaakt.

  Wat mij betreft mogen we veel harder inzetten op het zoveel mogelijk uitbannen van dit soort onzin.

  Voor degene die het nog niet weten, van de volgende behandelingen is nog nooit aangetoond dat ze werken:
  – Iridology
  – Homeopathy
  – Chiropractic
  – acupunctuur[/quote]

  Het Placebo effect bestaat niet – een placebo heeft namelijk geen effect. Het zou eigenlijk het ‘onbewustzijn effect’ moeten heten. Maar, indien we dit het ‘onbewustzijn effect’ gaan noemen dan gaan mensen ook echt denken dat ze zichzelf kunnen genezen (inderdaad, dat is namelijk het resultaat). En dat vinden ze bij de pharma industrie te gevaarlijk voor hun winst. Daarom heet dit het Placebo effect….

  0 likes
 34. zet maar op het flesje – ‘Dit is een homeopatisch middel waarvan niet wetenschappelijk is bewezen dat het helpt tegen … (invullen wat van toepassing is) ….
  Gebruik op eigen risico, en vergeet ook zeker niet de mening van een arts te vragen (wat u daarmee doet is ook op eigen risico).

  0 likes
 35. [quote name=”Wim”]Hoe ze proberen de homeopatische geneesmiddelenverkoop de nek om te draaien kun je lezen via de volgende link, die ik kreeg via de laatste nieuwsbrief van heelbewust.com.
  Ze gaan heel ver, te ver.
  Maar hoe ga je daar mee om?
  Wellicht eens rechtstreeks aan de dienstdoende ministers vragen welke homeopatische middelen ze zelf in huis hebben. Of welke minister zich(volgens Engels voorbeeld)in wil zetten om deze nieuwe regel teniet te doen en zich sterk wil maken voor natuurlijke geneeswijzen. Hier volgt de link: http://www.heelbewust.com/doodziek%5B/quote%5D
  Mensen blijven toch dit kopen.

  0 likes
 36. wat ik ook niet snap is 80 % van de mensen .hier helemaal niet mee eens zijn en dan nog hun zin door drukken ? dan kun je wel stellen dat ze gewoon baas zijn over de mensen en dat de mensen niets te zeggen heeft .En net wat Avatar al zei het gemis van inkomsten daar zijn ze bang voor .hier moeten wij toch iets aan kunnen doen ? wie accepteer dit nou ? toch niemand ik niet in ieder geval .

  0 likes
 37. Ach die skepsis toch.
  Lees hier: http://www.skepsis.nl/nieuws.html

  Chemtrails bestaan niet.
  Wel de experimenten om het weer te beïnvloeden.
  Hoe de fijn stof uit de atmosfeer moet, weten ze bij skepsis niet.

  Mensen
  we zijn en worden wakker dus GOED LEZEN !
  Het hele kaartenhuis zakt ( te langzaam ) in elkaar.
  Onze Arabische vrienden worden wakker.
  Wanneer zeggen wij in Europa STOP ?

  21 September 2012
  voorspel dat het kweken van eigen groenten / fruit wordt verboden !
  Schrijf maar op de kalender.

  0 likes
 38. Heeft iemand er welleens bij nagedacht wat voor leuke baantjes de ministers krijgen als ze uit de politiek stapen,dat is dus de reden om de grote bedrijven te vriend te houden en hun trekpop te zijn want als je goed kijkt zie je de touwtjes om hun armen,benen en hun bek te bewegen, het is in hun belang om homeopathie en andere natuurlijke middelen zo te behandelen geen patent dus geen verdiensten en daar gaat dit om dus gewoon corruptie en daar hebben mensen op gestemd en nu klagen ze

  0 likes
 39. ik heb veel kriden in onze tuin en er komen nog vele bij, en het boek Maria Teben Gezondheid uit de apotheek van God s eiegenlijk een boek die in iedere huishouden thuis hoort. Ik zelf zou de Aloe Vera als plant er ook bij nemen naast al die kruiden die zij aanbeveeld en niet vergeten de hennepplant.

  0 likes
 40. [quote name=”Catharina”][quote name=”Abel”][quote name=”Catharina”]dit is bij de beesten af waarom mag dit weer niet op de verpakking staan .zijn ze nou zo bang dat de mensen hier mee door gaan ? ik denk dat dit het geval gaat zijn als ze zo door blijven gaan .want dit komt onbetrouwbaar over . de mensen zijn wel wakker aan het worden en is niet meer van 5 jaar terug toen konden ze ons nog van alles wijs maken wat zijn wij toch gegroeid in die jaren .[/quote]

  [quote name=”Catharina”]Ik vind het wel goed .leuk dat het vernieuwt word[/quote]

  Er zijn drie mogelijkheden.

  1. Je bent in de war.
  2. Je hebt in eerste instantie niet goed gelezen.
  3. Je probeert verwarring te zaaien.[/quote]
  Sorry heb het niet goed gelezen klopt als een bus .[/quote]
  Ik wil ook sorry tegen jou zeggen. Ik had eerst even moeten wachten met mijn reactie(zie onder).

  0 likes
 41. Was net bij de Tuinen en de verkoopster zei dat ze ook daar een boek hebben waar alles in staat. Ze zijn het er ook niet mee eens, maar kunnen er niet veel over zeggen verders.

  0 likes
 42. het alternatief kan zijn om voorlopig maar nummers te vermelden op de flesjes. en de beschrijving kun je ergens bestellen en/of inzien..
  en inderdaad op het flesje de protest tekst.. wat een waanzin zeg!! inmiddels is bewezen dat veel medicijnen niet werken of juist dat veroorzaken waar ze tegen zouden moeten zijn. en dat juist homeopathie werkt. laat mensen hun eigen keuze maken..

  0 likes
 43. Homeopatische behandeling kan geen absolutie zijn omdat de middel(en) in elk lichaam en geest weer anders kan werken , uit ervaring is de behandeling dus niet tot officieel werkend product te kwalificeren, daarom zou met het beter uitleggen miz dan ook geen verbod op , doel en werking mogen dragen . Leg deze relatie uit en geen mens gaat blindelings door met een behandeling als deze voor hen niet werkt.

  Het grote VOORDEEL van homeopathie is dat, werkt het niet, blijvende schade doet het ook niet,

  Trouwens, er zijn lichamen die van fruit (of kortom vitaminen) ziek worden , wat dacht je daar van !

  Onverstandig alles direct maar even mond dood te maken zonder overleg met behandelaars .

  0 likes
 44. nee de pharma heeft lekkere medicijnen,je slikt ze en kan gelijk naar de dokter om andere medicijnen halen tegen de bijwerken etc.etc…..

  de pharma zal eens een miljard verliezen op de chemische rotzooi.

  0 likes
 45. [quote name=”Placebo”]Goed nieuws. In het geval van dit soort middelen is het enige effect wat je oproept het placebo-effect. Het maakt dus in feite niet uit welk nepmiddel je slikt, als je maar denkt dat het wat uitmaakt.

  Wat mij betreft mogen we veel harder inzetten op het zoveel mogelijk uitbannen van dit soort onzin.

  Voor degene die het nog niet weten, van de volgende behandelingen is nog nooit aangetoond dat ze werken:
  – Iridology
  – Homeopathy
  – Chiropractic
  – acupunctuur[/quote]

  Dankzij chiropractie kan ik nog steeds normaal werken en is de pijn weg, iets wat met dure zenuw blokkades in het ziekenhuis niet lukte.

  Dus eerst de feiten checken voordat je onzin uitkraamt Placebo

  0 likes
 46. Vrijwel niemand is het er mee eens en toch voeren we het in. En alle schaapjes slikken maar… Lang leve de VVD stemmer!

  0 likes
 47. Hoeveel mensen zouden dit lezen, het er niet mee eens zijn, en op de VVD hebben gestemd? Dom volk…

  0 likes
 48. ja ja jongens en meiden!!de meesten van ons hebben zelf op deze mensen gestemd .dus niet janken hadden jullie maar op de S O P N OF GEERT WILDERS moeten stemmen dan had er gewoon op de medicijn gestaan waar het voor diende en was die fharma boer de fles op/in gegaan.want dan hadden wij gewoon van de natuur uit gezond kunnen blijven maar dat willen ze in den haag niet want er zijn teveel mensen op deze aarde nou ik zou zeggen scheer u weg en ga op de maan wonen kakkers van de den haag-se regering!en neem ook dat zgnmens van oranje mee hoeven wij ook niet ??? meer voor haar te zorgen .

  0 likes
 49. ik zeg u .

  wat de natuur ons biedt dat schaad ons niet

  0 likes
 50. [quote name=”Bardosy”]Vrijwel niemand is het er mee eens en toch voeren we het in. En alle schaapjes slikken maar… Lang leve de VVD stemmer![/quote]
  ja die is voor de rijke ja …En ik snap het ook niet waarom mensen een bord voor ogen hebben . ik niet ik woon in belgie maar ben van frans afkomst .Ik hoop ook dat in belgie dit toch anders gaat .maar ja we zullen zien he .

  0 likes
 51. ZE WILLEN GEWOON DAT WE NOG WAT MEER CHEMICALIEN IN ONS LIJF POMPEN!! LANG LEVEN DE APOTHEEK

  0 likes
 52. Het trieste is dat deze wet op 1 juli is aangenomen binnen de EU.Is ons iets gevraagd NEE.Waar blijft onze soevereiniteit er is niets meer van over.Binnenkort wil men de wet er door krijgen dat je niet meer kunt nagaan of iets zuiver is of genetisch bewerkt is.
  Homeopatische middelen bestaan al eeuwen lang ,de mens wil weer terug naar een natuurlijke staat ,daarom nemen ze deze wet aan omdat niet iedereen op de hoogte is van de werking.UIt ervaring weet ik dat alle natuurgenezers het vuur aan de schenen word gelegd.terwijl deze groep steeds aangeeft om samen te werken,maar helaas de overheid werkt niet mee .En waarom niet ,omdat het allemaal bilderburg pionen zijn .

  0 likes
 53. Dit is nog niet het laatste ,daarna willen ze een wet doorvoeren dat alle voedings supplementen worden aan gepakt er mag nog maar 25% van de werkzame vitamines en mineralen aanwezig zijn de rest is vulstof dat geen functie heeft.Dus komt het hierop neer dat je vier keer zoveel moet innemen om hetzelfde resulaat te kunnen behouden.Dit is niet op te brengen voor de gewone burger ,en hebben hun dat wat ze willen mensen worden sneller ziek .

  0 likes
 54. De overheid bestaat uit ja knikkende trekpoppen van de grote bedrijven en instanties zoals de bilderberg groep en ons is niets gevraagd om dat als het niet bekend word krijg je ook geen commentaar en zwijgen is toestemmen vinden de criminele trekpoppen

  0 likes
 55. Heb hier een flesje met VSM tabletjes, staat niets op waar het voor is, ook niet in de bijsluiter en je kunt het ook niet op het internet vinden bij VSM, dan moet je eerst bellen.
  Dit is gewoon misdadig, dat een stel hufters dit voor ons beslissen.

  0 likes
 56. Dankzij chiropractie kan ik nog steeds normaal werken en is de pijn weg, iets wat met dure zenuw blokkades in het ziekenhuis niet lukte.

  Dus eerst de feiten checken voordat je onzin uitkraamt Placebo[/quote]

  – De feiten zijn dat wat chiropractie belooft zij niet waar kan maken. Wel kan zij pijn verlichten, maar dit zou een gewone dokter ook moeten kunnen bereiken.

  – Aan manipulatie van de netwervels zijn ook risco’s verbonden.

  – Blijkt chiropractie wel te werken en is dit door wetenschappelijk onderzoek bewezen, dan trek ik mijn mening in. Tot dusver heb ik dit nog niet mogen zien.

  0 likes
 57. @garriet,dez maatregel die is genomen zat al heel lang in de pen,en heeft niets te maken met de verkiezingen van 12 september!Dus niet met Geert of de Sopn.Ook al waren Geert en de Sopn als winnaar uit de bus gekomen dan had dit niet geholpen want deze regel is per 1 july al ingegaan!

  0 likes
 58. [quote name=”kengai”]Heb hier een flesje met VSM tabletjes, staat niets op waar het voor is, ook niet in de bijsluiter en je kunt het ook niet op het internet vinden bij VSM, dan moet je eerst bellen.
  Dit is gewoon misdadig, dat een stel hufters dit voor ons beslissen.[/quote]

  Alles wat ons schade kan brengen hoort bij het top-secretplan om de mensheid te decimeren(lees uit te moorden) Maar maak je niet gek het komt goed. De cabal/elite /geheime ordes zitten al in het nauw, kwestie van tijd, blijf rustig.

  0 likes
 59. [quote name=”garriet60″]ja ja jongens en meiden!!de meesten van ons hebben zelf op deze mensen gestemd .dus niet janken hadden jullie maar op de S O P N OF GEERT WILDERS moeten stemmen dan had er gewoon op de medicijn gestaan waar het voor diende en was die fharma boer de fles op/in gegaan.want dan hadden wij gewoon van de natuur uit gezond kunnen blijven maar dat willen ze in den haag niet want er zijn teveel mensen op deze aarde nou ik zou zeggen scheer u weg en ga op de maan wonen kakkers van de den haag-se regering!en neem ook dat zgnmens van oranje mee hoeven wij ook niet ??? meer voor haar te zorgen .[/quote]

  Ik kan me voorstellen dat als de SOPN het voor het zeggen heeft dat het niet gebeurd was. Maar de PVV? Zij schromen niet om samen te werken met de meest op geld gerichte partij de VVD. De PVV heeft ook weinig respect voor natuur en milieuproblematiek.

  0 likes
 60. [quote name=”Netty”]@garriet,dez maatregel die is genomen zat al heel lang in de pen,en heeft niets te maken met de verkiezingen van 12 september!Dus niet met Geert of de Sopn.Ook al waren Geert en de Sopn als winnaar uit de bus gekomen dan had dit niet geholpen want deze regel is per 1 july al ingegaan![/quote]

  Met het toenmalige kabinet met de gedoogsteun van de PVV!

  0 likes
 61. Skepsis…is dat niet die organisatie die ook tegen Kritisch Prikken is…ofwel vaccineren maar?
  Overigens zijn de samenstellingen van de VSM-producten de laatste jaren al gewijzigd, dus let allemaal goed op de enkelvoudige homeopatische middelen die erin zitten. En deze zijn vast nog wel te googlen, met daarbij waarvoor ze kunnen worden ingezet. De Materia Medica staat in het engels ook op google, voor de geïnteresseerden…
  Trouwens bizar, want mn opa deed 70 jaar geleden al aan homeopathie en toen was er nog niemand tegen maar werd je alleen raar aangekeken als je dit wilde proberen.

  0 likes
 62. [quote name=”garriet60″]ja ja jongens en meiden!!de meesten van ons hebben zelf op deze mensen gestemd .dus niet janken hadden jullie maar op de S O P N OF GEERT WILDERS moeten stemmen dan had er gewoon op de medicijn gestaan waar het voor diende en was die fharma boer de fles op/in gegaan.want dan hadden wij gewoon van de natuur uit gezond kunnen blijven maar dat willen ze in den haag niet want er zijn teveel mensen op deze aarde nou ik zou zeggen scheer u weg en ga op de maan wonen kakkers van de den haag-se regering!en neem ook dat zgnmens van oranje mee hoeven wij ook niet ??? meer voor haar te zorgen .[/quote]
  Geert is ook niet te vertrouwen! Werkt indirect voor dezelfde duivels.

  0 likes
 63. Er zijn hele leuke manieren om deze regels te omzeilen. bijvoorbeeld zeggen dat het goed is voor je hart mag niet meer… maar het is goed voor je rikketik mag dan weer wel.
  Consument kan hieraan wel wennen en valt er ook weer eens wat te lachen.

  Het blijft natuurlijk bizar dat dit daadwerkelijk is ingevoerd.

  Het zal wel steeds slechter gaan met de medicijnindustrie en hiermee proberen hun de euromuntjes weer bij hun in de lade te laten komen. Bah!

  0 likes
 64. spacefuture-exopolitiek vanuit Vlaanderen-Antwerpen
  space scientific politics and monetary systems
  exopolitics.org

  Op de nieuwe verpakkingen van homeopathische geneesmiddelen mag in Nederland niet langer staan voor welke klacht het middel gebruikt kan worden.
  Het besluit om de informatie van de verpakkingen te schrappen is genomen omdat ‘er geen wetenschappelijk bewijs is van de werking van de homeopathische producten’.
  Farmacognosie is de studie naar geneesmiddelen van natuurliijke herkomst, de meeste geneesmiddelen zijn oorspronkelijk van plantaardige herkomst, ook worden ze tegenwoordig synthetisch gemaakt, dit laatste wil men er uit en heeft bij de publieke milieukringen veel sympathie gewonnen.
  De farmacofytotherapie dwz is geen homeopathie, hier worden actieve component uit de plant gehaald.

  0 likes
 65. – Blijkt chiropractie wel te werken en is dit door wetenschappelijk onderzoek bewezen, dan trek ik mijn mening in. Tot dusver heb ik dit nog niet mogen zien.[/quote]

  Na de bevalling van mijn oudste zoon kwam mijn staartbeentje niet vanzelf terug op zijn plaats en zodoende kon ik niet normaal zitten.Mijn huisarts zei dat dit vanzelf moest gaan en anders moest ik er maar mee leren leven!!!!Via via kwam ik bij een chiropractor en na 5 behandelingen zat de boel weer op zijn plaats.De behandeling bij de chiropractor is daarnaast ook nog goedkoper omdat de behandelduur meestal korter is dan in het reguliere circuit.Daarnaast is chiropractie in bv Canada een officiële geneeswijze en niet zoals hier een alternatieve.

  0 likes
 66. [quote name=”AngeliqueS”][quote name=”garriet60″]ja ja jongens en meiden!!de meesten van ons hebben zelf op deze mensen gestemd .dus niet janken hadden jullie maar op de S O P N OF GEERT WILDERS moeten stemmen dan had er gewoon op de medicijn gestaan waar het voor diende en was die fharma boer de fles op/in gegaan.want dan hadden wij gewoon van de natuur uit gezond kunnen blijven maar dat willen ze in den haag niet want er zijn teveel mensen op deze aarde nou ik zou zeggen scheer u weg en ga op de maan wonen kakkers van de den haag-se regering!en neem ook dat zgnmens van oranje mee hoeven wij ook niet ??? meer voor haar te zorgen .[/quote]

  Je snapt het echt niet he!Kijk naar de reacties #61, #63 en#64. Toen tot deze maatregelbesloten werd gedoogde de PVV het toenmalige kabinet (VVD en CDA) en is dus daarom medeverantwoordelijk voor deze maatregel.

  0 likes
 67. Het lijkt wel of Big Pharma de oorlog verklaard heeft aan de natuurlijke oplossingen.
  Nu is het meestal zo dat in tijden van oorlog er ondergronds verzet is.
  Dat zal ook bij deze rare regel gebeuren.
  Er zullen altijd manieren zijn om kennis over de middelen te vinden

  0 likes
 68. Ik wist dat dit eraan zat te komen en begrijp de logica er niet van. Op de verpakkingen in de supermarkt staat toch ook wat erin zit(of verbloemd/synoniem)?
  Zijn de slankmakende muesli-repen,Karvan Cevitam, Kellog’s K pakken, Slankie smeerkaas wel wetenschappelijk bewezen op hun werking? Kom op zeg!
  Gewoon weer bijsluiters op de homeopathische producten doen. Producten uit de natuur kunnen krachtig zijn en voor je het weet neemt iemand teveel van het goede en kan het kwalijk aflopen.

  0 likes
 69. En zo word je lekker dom gehouden

  0 likes
 70. Tot deze belachelijk regelgeving terug wordt gedraaid, lijkt het mij wel handig om op de verpakkingen te zetten: “Dit middel werd vroeger gebruikt voor… “

  Dan kan iedereen tóch op de verpakking lezen voor welke klacht het middel is, en voldoet de beschrijving aan de nieuwe regels.

  0 likes
 71. Iedereen die geinteresseerd is in dit onderwerp heeft wel een boek thuis waar in staat welk middel je moet hebben. Er is ook nog internet en je kunt elkaar als klant helpen in de winkel.
  Toch wel “ziek” om op deze manier de pharmaceutische industry te beschermen.

  0 likes
 72. Blijkbaar blijft de pharmaceutische industrie stokken in de wielen steken. Van wie anders komt het ? Ze zullen de beleidsmakers wel financieel steunen en alzo zich corrupt opstellen niet ?

  0 likes
 73. De maatregel mag dan wel absurt zijn, maar je kunt er ook positief mee omgaan.
  Als je de indicatie niet op de verpakking mag zetten, zet die dan bijvoorbeeld op het schap, naast de prijs. Of maak een lijst van indicaties en bijpassende middeltjes en hang die op in de winkel. Of deel lijstjes uit aan het winkelend publiek die erom vraagt. Of zoek de mazen op van de wet. Zolang de natuurlijke middelen maar te verkrijgen zijn, neem ik dit soort maatregelen voor lief en lach erom.

  0 likes
 74. Scepsis… zijn dat niet die lui die overal tegenaan liggen te zeuren en alles maar dan ook alles tegen het harnas jaagt ? Alsof die goedkopere rot-medicijnen wel goed zouden zijn. Ik heb uit eigen ervaring meegemaakt dat ik haast dood was, doordat een arts mij verkeerde medicijnen meegaf. Dan staat er ook op, waar het voor is, maar moet je kijken wat voor bijwerkingen die rotzooi geeft en hoeveel E-nummers er in zitten. Misdadig gewoonweg. Als ik Scepsis zou zijn, zou ik eens heel sceptisch naar mezelf kijken. Typisch Hollands gezanik. Werkelijk ongelovelijk die lui. Een fantastisch bedrijf in kruiden e.d. naar de filistijnen helpen. Bedankt Scepsis… Zijn jullie nu tevreden ?

  0 likes
 75. mag ik eens vragen wie is Geert waar veel over geschreven is ?

  0 likes
 76. of het bewezen is dat het werkt. “Skepsis
  Deze ongezond denkende mensen, weten zeker ook niet dat als je GEEN paracetamol in neemt je hoofdpijn ook voorbij gaat.
  Dus skepsis is voor verbouwen van hennip er is toch niet bewezen dat deze plant helpt, dus zij zij voor legalisering of ze zijn niet serieus en konsekwent in hun stellingnaame
  Ik heb zo mijn skepsus over skepsis.
  Zij hebben geen hart en verstand om mee te ervaren. feitelijk zijn het windvanen.

  Ervaar.met.je.hart…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

gates

Rutte geeft honderden miljoenen aan vaccingroep Bill Gates: ‘Trotse geldschieter’

Tijdens de Global Vaccine Summit is donderdag ...

Er is iets geks met de toekomst

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het onderbewustzijn ...