Homepagina » Gezondheid » Italiaanse rechter: “Kind (9) autistisch geworden door vaccin”
Italiaanse rechter: "Kind (9) autistisch geworden door vaccin"

Italiaanse rechter: “Kind (9) autistisch geworden door vaccin”

Het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid moet een autistisch kind van negen jaar een levenslange uitkering betalen omdat het verantwoordelijk is voor het ontstaan van de afwijking van het kind. De rechtbank in Milaan acht het bewezen dat het kind autistisch is geworden als gevolg van een inenting in zijn eerste levensjaar, meldt de krant La Repubblica.

Het kind kreeg in 2006 een vaccin tegen polio, difterie, tetanus, Hepatitus B, kinkhoest en Hib. Toen het kind vier jaar later een vorm van autisme bleek te hebben, gingen de ouders op zoek naar de oorzaak.

Op het advies van de Italiaanse arts Alberto Tonatore gaf de rechtbank in Milaan de ouders van het kind gelijk en veroordeelde het ministerie van Volksgezondheid tot het betalen van een tweemaandelijkse uitkering van minimaal 1683 euro zolang het kind leeft.

Volgens Tonatore bestaat er een oorzakelijk verband tussen het vaccin Infarix Hexa Sk en het ontstaan van autisme. “De autistische afwijking van het kind is mogelijk veroorzaakt door een genafwijking als gevolg van één of meerdere giftige stoffen in het vaccin,” legde hij uit.

Tonatore stuitte op een geheim document van farmareus GlaxoSmithKline, waaruit bleek dat in de proefperiode vijf autismegevallen waren opgetreden die nooit door de farmaceut zijn vermeld. Volgens de arts wordt de relatie tussen vaccins en autisme onderschat.

De wetenschappelijke raad voor vaccinaties in Italië eist dat de staat in beroep gaat, maar het ministerie van Volksgezondheid ziet dat niet zitten. De Italiaanse Vijf Sterren Beweging van Beppe Grillo heeft een wetsvoorstel ingediend om de vaccinatieplicht in het land af te schaffen.

Vorig jaar was er een soortgelijk geval in Amerika. Ook toen koos de staat ervoor om de slachtoffers een bedrag uit te keren in plaats van het proces voort te zetten.

[Elsevier]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rini schreef:

  En nog zijn er mensen die dit soort nieuws in de wind slaan,en hun kinderen gewoon volduwen met deze gemaakte rotzooi.
  Luister even,het is toch een heel makelijk reken sommetje,heeel maar dan ook heeeeeel je leven ben je belasting aan het betalen,en aan alle kanten trekken ze je leeg(in welk land dan ook)maar dat je die griep krijgt daar zijn ze bezorgd om en gooie ze miljarden Eurotjes er tegen aan om ons te helpen tegen ziektes,kom op mensen dat kan er toch niet meer in,dat geloven we toch niet meer.
  Aan alle kanten worden we besodemietered en leeg gezogen,maar voor de gezondheid van de mens daar zijn ze dan wel goed voor?????
  Er word het hardste bezuinigd op de ziekekosten op de oudjes waar je straks als kind voor kunt gaan zorgen,maar deze lieve schooiers geven vaccinaties kado,nooit maar dan ook nooit hoord men zeggen dat ze daar op gaan korten,kom op mensen die nog onder de wol liggen,word wakker en sta zelf op voor je gezondheid en heb het lak aan de regeering,die heeft(en dan schrijf ik het nog nettjes)SCHIJT AAN JOU,ONS,
  grtjes aan alle normalle goede mensen,en het schijt aan de rest 🙂 🙂 🙂

  25 likes
  • Lyra schreef:

   Ik snap wat je bedoelt: de overheid geeft helemaal niks om het volk en als ze dan ineens doen alsof ze enorm bezorgt zijn om ons gewoontjes volk dan is dat verdacht. En dat blijkt wel, ze vergiftigen ons waar we bij staan. Hoelang tolereren we het nog dat ze ons en verdorie zelfs onze kinderen vergiftigen?

   12 likes
  • griep schreef:

   Ach hou toch op. Natuurlijk gaat het om gezondheid én kostenbesparing. Als je polio krijgt kost dat de staat en jou dus ook want de staatskas vormen wij met onze belasting, veel meer geld dan een inenting. Dat later blijkt dat er evt stoffen in die inenting zitten die schadelijk zijn is een ramp natuurlijk. Want de gezondheid gaat achteruit en de kosten lopen op. Autisten kosten over het algemeen veel geld omdat de meesten ook verstandelijk beperkt zijn en daarom vaak niet kunnen werken. Mocht dit inentingsverhaal waar zijn dan wordt dat het liefst niet erkend omdat dan bovenop de kosten die al gemaakt zijn allerlei schadeclaims komen. Maar ga nou niet beweren dat ‘ze’ ons met opzet ziek maken, daar heeft niemand namelijk wat aan.

   2 likes
   • FredvdSanden schreef:

    “Maar ga nou niet beweren dat ‘ze’ ons met opzet ziek maken, daar heeft niemand namelijk wat aan. ”

    Niemand, behalve diegene die “medicijnen” maken om ons dan weer “beter” te maken. Of is dat niet zo?

    8 likes
  • No_Abbo schreef:

   De overheid is er van oudsher al eigenlijk alleen om bezit veilig te stellen. Diegene met de meeste bezittingen trekken ook het hardst aan de touwtjes van de overheid. Hoe goed ze hun best ook doen om een ander beeld voor te spiegelen, zo zit het nog altijd in elkaar.

   2 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Het wordt tijd dat onze volksvertegenwoordiging de minister voor de Volksgezondheid het vuur aan de schenen legt.
  Opnieuw zou ik zo zeggen.
  Wie durft, daar in de Tweede Kamer ?
  Welke politicus met Volksgezondheid in de portefeuille maakt zich nu eindelijk eens waar, en durft Schippers aan te pakken ?

  11 likes
 • Pascal schreef:

  Wat de mens zeker moet weten, waarom heeft de rechter een zwarte toga aan??

  Die Toga hoort bij het symbolieken systeem van de ELITE dus dient ook hij de elite.

  Ik denk dat jullie het zo wel begrijpen.

  5 likes
 • Marco Verbruggen schreef:

  Los van het feit dat het grote publiek nauwelijks verder komt dan de gebruikelijke vooroordelen ten aanzien van iets wat ze autisme noemen, kan ik uit eigen ervaring meedelen dat vooral de omgeving moeite heeft met wat zij autisme denken te noemen. Zelf weet je niet beter dan dat je bent wie je bent en dat is gewoon zoals het is. Daar hoeft niks aan te worden behandeld en je voelt jezelf echt niet “ziek”, hoor.

  Mensen zoals Escher en Einstein zaten ook in het autismespectrum en toen hadden ze nog geen vaccins zoals hier beschreven. Autisme is van alle tijden en Hans Asperger (autismeonderzoeker) heeft ooit gezegd:”Autisme is simpelweg een extreme variant van het mannelijke intellect.” Met andere woorden: alle mannen zijn van nature autistisch, maar niet iedereen in dezelfde mate en niet iedereen loopt vast op belangrijke levensgebieden zoals werk, opleiding of relaties.

  Zelf ervaar je al wel vrij vroeg dat je blijkbaar “anders” bent dan anderen omdat je ervingswereld van nature heel anders is, maar waarom dat zo is, dat weet je niet. Niemand weet dat trouwens precies. Informatie wordt in dezelfde omstandigheden anders verwerkt door de hersenen van iemand met autisme, vergeleken bij de ‘norm’. Men vermoedt een genetische factor en in gezinnen zie je vaak dat vaders en hun zonen autistisch zijn, zoals bv. Jaap van Zweden en zijn zoon. Het gaat vooral om mannen. In de IT-sector, bij de politie of het leger vind je heel veel autisten, vaak ook zonder diagnose.

  Autisme is geen geestesziekte en kan dus ook niet worden behandeld want dat hoeft helemaal niet. Nogmaals: zelf heb je geen last van jezelf, het is vooral in de omgang met anderen dat er iets als autisme merkbaar kan worden. Autisme bevindt zich dus niet alleen maar in degene met die diagnose.

  Het is nog nooit bewezen dat autisme door vaccins wordt veroorzaakt en, in tegenstelling tot de gebruikelijke vooroordelen, is gebleken dat de meeste autisten niet verstandelijk gehandicapt zijn. Eerder andersom. Iemand met een bovengemiddelde intelligentie wordt ook al gauw als vreemd en sociaal onhandig ervaren en dat is logisch. Stel je voor dat je wordt omgeven door mensen met een IQ dat één of twee standaarddeviaties afwijkt van dat van jou: dan is het net alsof je constant overal door verstandelijk gehandicapten wordt omgeven.

  2 likes
 • Arwijn schreef:

  Maar de doktor zei dat het veilig was! :O

  0 likes
 • x

  Check Also

  hugo de jonge

  Hugo de Jonge wil niet leren van het verleden. Begint alles weer van voren af aan?

  Minister Hugo de Jonge is terug van ...

  italiaanse

  Italiaanse professor: Coronavirus gemaakt in Chinees lab, reken niet op effectief vaccin

  Het nieuwe coronavirus is gemaakt in een ...

  >