Homepagina » Mens en Dier » Bezorgde burgers doen video-oproep aan Rutte: ‘Zet uitrol 5G alstublieft stop’
5G
Foto: Schermafdruk YouTube/5B Burgers

Bezorgde burgers doen video-oproep aan Rutte: ‘Zet uitrol 5G alstublieft stop’

De organisatie 5B Burgers heeft een filmpje online gezet waarin zij de minister-president confronteert met een aantal zaken over 5G. Zaken die de media niet of nauwelijks bespreken. In de video laat de groep op een kalme, nuchtere en heldere manier zien waarom burgers zich zo zorgen maken.

Waarschijnlijk zijn veel burgers zich niet bewust van deze feiten. Toch is het niet voor niets dat er veel vragen zijn.

5B Burgers bestaat uit burgers die zich inlezen, burgers die opletten, burgers die een samenleving wensen waarin de mens in goede gezondheid en tevredenheid leeft in balans met de natuur: “Wij zijn geen journalisten, wij hebben gewoon ons eigen onderzoek gedaan.”

Sinds het werk als masseur en evenementmanager van initiatiefnemer Eline de Groot stil kwam te liggen, is ze zich gaan verdiepen in de sceptische verhalen rondom 5G. Toen door middel van interviews en vrij simpel internetonderzoek o.a. de volgende zaken naar voren kwamen, besloot Eline met een groep gelijkgestemde mensen een eerlijke boodschap naar Rutte uit te brengen.

Die zaken zijn:

 • Dat honderden wetenschappers in Europa getekend hebben tegen de uitrol van 5G
 • Dat er 1531 peer-reviewed studies zijn die schadelijke effecten aantonen van straling; waar we nu al aan bloot worden gesteld (geen 5G dus)
 • Dat het instituut dat de veiligheidsnormen in Europa bepaalt omtrent 5G bewezen banden heeft met de telecomindustrie
 • Dat de veiligheidsnormen letterlijk buitenproportioneel hoog liggen (100 keer hoger dan wat veel wetenschappers aanraden)
Echt zorgwekkend

“In de stad Brussel is 5G geblokkeerd vanwege zorgen omtrent gezondheidsschade. Het lijkt erop dat ons kabinet bewijzen negeert en wetenschappers die de gevaren erkennen van straling op de gezondheid van de mens, met name 5G, de rug toekeert.”

“We vragen met deze video de minister-president om de uitrol van 5G te stoppen, tot er voldoende onderzoek is dat aantoont dat 5G niet schadelijk is. Het lijkt een gevoelig onderwerp voor media om te bespreken in deze tijden. We willen u dan ook aanspreken als individu, als medemens. Er is namelijk weinig kans dat er een weg terug is als 5G daadwerkelijk wordt ingevoerd. De berichten van onafhankelijke wetenschappers zijn echt zorgwekkend. Laat uw journalistieke blik over het filmpje gaan en bekijk (of duik in) de bronvermeldingen op de website. Misschien bent u geïnspireerd om te schrijven over de zorgen die leven bij de gewone burger.”

Citaat van de landsadvocaat in de rechtszaak die nu loopt: “Niet de staat maar de telecomaanbieders beslissen over het gebruik van de frequenties, al dan niet voor 5G.”

De uiteindelijke vraag is: “Wie is er aansprakelijk, mocht daadwerkelijk blijken dat 5G leidt tot (ernstige) gezondheidsschade?”

Bekijk de video hieronder:

[5B Burgers]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Elise schreef:

  Ook 4g is niet goed. Oor klapte dicht bij zendmast, omdat iemand die voorbij kwam gefietst, zijn mobiel opnam. Heb nog steeds een vaag gevoel aan dat oor.
  Dan erbij zijn de maatregelingen heel onmenselijk. Veroorzaakt grote angst onder de bevolking. Daardoor ontstaan weer allerlei klachten. Die angst kan zelfs tot de dood leiden. Denk aan mensen met onderliggende ziektes, waarbij chronische verhoging van cortisol niet goed uitpakt. Suikerziekte/hartpatiënten/longpatiënten.
  Ik ga nu iets persoonlijks vertellen. Ken 2 jonge dames, bij beide is hun menstruatie uitgebleven. En nee zijn niet zwanger/geen soa enz. Dit is puur door onbewuste angst ontstaan, denk ik.
  Verhaal van vroeger: Kende een meisje dat hier illegaal verbleef.(verbleef bij familie) Had doodsangst om over straat te lopen, want dan zou ze teruggestuurd worden bij aanhouding. Kon niet naar de dokter enz. Had een jaar lang niet gemenstrueerd.(duurt dit te lang kun je onvruchtbaar worden) Heb haar geadviseerd om toch terug te gaan naar haar moederland, want ze had hier geen schijn van kans op papieren. Dus alleen al de angst die gecreëerd is, is heel schadelijk voor de gezondheid.
  Dan die verplichte mondkapjes. Veel mensen kunnen hierdoor anders gaan ademen en daardoor hyperventilatie gaan creëren. (vooral mensen die al moeilijk of verkeerd ademen) Lijkt me dus ook niet verstandig.
  Ik ben er echt helemaal klaar mee!

  29 likes
  • Sandra schreef:

   Je kan natuurlijk ook overal iets achter zoeken. Mondkapjes veroorzaken hyperventilatie, van straling klapt je oor dicht, blijft je menstruatie uit.. Er zijn ook behandelingen voor hypochondrie. Straling is niet goed voor de mens. Algemeen bekend, maar denken dat het iets veroorzaakt is misschien nog wel slechter. Kijk naar placebo effect. Ik zou dus maar voorzichtig zijn met overal iets achter zoeken. Jij en ik hebben te weinig verstand van 5G om er iets over te kunnen roepen. Dusss

   2 likes
 • salvar schreef:

  waarom aan rutte vragen?
  rutte is gekozen door het volk en als het volk vind dat er iets niet in de haak is moet het gestopt worden.
  rutte heeft niets te willen en ook niets te beslissen.
  denk hij van wel , referendum terug.
  gaat hij met dat eigenwijze hoofd toch hiermee door aftreden dan , het volk beslist.

  23 likes
  • Rob schreef:

   @salvar. Dat zie je verkeerd. Rutte is geselecteerd door het kapitalisme. Er wordt enorm aangeklooid met de verkiezingen. De laatste of voorlaatste verkiezingen waren daar zeer duidelijk het voorbeeld van. De uitslag werd al bekend gemaakt terwijl nog niet eens alle stemmen geteld waren. Er waren nog plaatsen in Nederland die nog aan het tellen waren. Daarnaast waren er berichten dat onafhankelijke toezichthouders domweg de deur uitgewerkt werden voordat de stemmen geteld werden. Er waren er die zelf waarnemer waren er vertelden dat ze eruit werden gewerkt. Dat doe je alleen als je een agenda hebt met het doel een partij er beter uit te laten komen dan het in werkelijkheid zou zijn. Als dat nog niet genoeg is werden er ook eens zakken vol stembiljetten gevonden die gewoon gedumpt waren. En als toppunt won de VVD ook nog eens met 33 zetels. 33 is een getal dat satanisten als symbolisch teken gebruiken. Is het genoeg om dan te begrijpen dat de verkiezingen één grote corrupte organisatie is? Rutte moest hoe dan ook winnen en daar zit het globalisme achter.

   Wat verzoeken aan Rutte betreft, je kunt net zo goed een verzoek doen aan de duivel zelf. Rutte waait met alle winden mee. Als iemand uit de burgerij hem ietsvraagt dan zegt hij toe, als de EU iets van hem wil zegt hij toe en als weer een ander iets van hem vraagt zegt hij toe. Dat allemaal alleen maar om zieltjes te winnen voor zijn eigen positie. En als hij qua beleid zegt dat hij iets niet gaat doen dan kun je er zeker van zijn dat hij het wel doet. En dat is in het belang van de globalistische agenda. Hij zal 5G dan ookniet stoppen. Sterker nog, Vodafone heeft in ruim de helft van het land al 5G geactiveerd. Rutte gaat niets stoppen wat het volk aan gaat. Daarbij maakt het niet uit hoeveel wetenschappers, onderzoekers etc de gevolgen bloot leggen. Hij is een puppet en als je die wilt plat wilt krijgen moet je de puppet master pakken. En die krijg je niet zomaar te pakken. Daar is wel wat meer voor nodig dan een videootje.

   12 likes
   • salvar schreef:

    @Rob
    daarom moet hij ook verdwijnen.
    als het volk een is dan verdwijnt hij ook al is hij de duivel.
    als het volk het wil dan verdwijnt hij , het heeft niets met de verkiezingen te maken alleen met eenheid.

    5 likes
 • johny schreef:

  Wat er straks gebeurt is het volgende; Als er genoeg protesten komen belooft de minister nog eens ¨goed¨ naar de 5G materie te kijken en belooft vervolgens enkele aanpassingen te doen. De tweede kamer gaat akkoord en de uitrol wordt enkele weken daarna alsnog ongecontroleerd verder uitgevoerd.

  23 likes
  • densie schreef:

   geef bovenal veeeeel voeding aan dit soort “gedachten”…dat zijn krachten!

   geef voeding aan liefdevol zijn vanuit het hart: voor alles dat leeft…
   hier en NU…….in waarheid voor de Natuur en de mens….een kosmisch wezen!

   want….zoals de Indianen als zeiden:

   when the last tree has been cut down
   the last river has been poisoned
   then you will find out
   that MONEY cannot be eaten

   namaste

   4 likes
   • Christien Hilgenberg schreef:

    In Duitsland gaan ze allemaal protesteren, vreedzaam! Dat is het beste, geweld leid tot niks hier wordt gepraat en doet niemand iets allemaal schaapjes! Daar. Zijn ook veel meer mensen die hu nek uitsteken die tonen moed!!

    2 likes
 • Yvonne schreef:

  Ik en mijn man hebben ook al meegedaan met de rechtszaak tegen de staat van jordy zwarts. De uitspraak is 25 mei.
  Hoop dat er een goede uitspraak komt. Al trekt de regering zich niet ezel aan van de bevolking, aangezien mona keijzer 5G toejuicht en eind juni met de veiling gaat beginnen. Ze zei letterlijk dat het kan helpen bij crowd controle
  Brr. eng mens.

  21 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Dit hufterige kabinet heeft niets op met democratie integendeel zelfs ze zijn een regelrechte vijand van de democratie. Dus we kunnen petities aan bieden en demonstreren tot we een ons wegen het zal bij het politieke tuig niet helpen.
  Maar wel goed dat er mensen zijn die toch iets ondernemen tegen 5G

  13 likes
 • Gezinusk schreef:

  Deze actie juich ik dan weer toe. Al geloof ik niet in het verhaal dat 5G de veroorzaker is van een biologisch virus als Covid-19, maar naar mijn mening is er niet voldoende onderzoek gedaan over het effect van dergelijke straling t.o.v. wat het met de omgeving doet.

  10 likes
  • André schreef:

   Het is niet de veroorzaker, dat is het punt niet. Het veroorzaakt wel dezelfde symptomen. Er is welgeteld 0 euro/dollar uitgegeven aan veiligheidsonderzoek door de telecomindustrie, tijdens een hoorzitting heeft men dat toegegeven.

   17 likes
  • Steven schreef:

   Hier, kan je vast een kijkje nemen hoe ‘gezond’ deze straling voor je is. En dan is het naar mijn weten nog niet eens een 5G mast, maar de straling is veels te hoog…en dat ook nog op een openbare basisschool.

   https://www.youtube.com/watch?v=MeT_pqyWoZY&feature=youtu.be

   16 likes
  • Kevin schreef:

   5Gwordt al overal geplaatst!!! Ze hebben niet beste met u voor besef dat toch eens keer. Geld is eengise dat telt ziekte plus big Pharmas follow the money…

   5G masten zetten ze op huizen als nieuwe schoorsteen plaatsen plastic cover over heen zodat niemand meet dat ze er zijn en waar ze zijn. Doen ze in Duitsland België etc. Is gewoon alsof ze naar ons luisteren nachten etc worden ze snel geplaatst

   4 likes
  • Willem schreef:

   Denk je dat Rutte hier invloed op heeft dan? Kijk het is leuk die filmpjes maken maar dat help gewoon niet. Rutte weet zelf ook wel hoe het echt zit, maar ja zijn bazen willen dat nu eenmaal zo.

   2 likes
 • deze schreef:

  Volgens mij ” werkt ” 5G s a m e n met het covid virus, dit is nu een paar maanden dat het getest wordt op een hele smerige manier jegens ons mensen, alle oudere en zwakke zijn een optionele testbron ( is mijn mening ) ook de 1.5 meter draagt bij aan het UITTESTEN op de mens, over heel de aarde is een soort raster aangelegd, als een soort netwerk dat, alles met elkaar in verbinding staat en de chemtrails spelen volgens mij ook een grote draad mee met alles
  Het is nu afwachten wat de “rechter ” over een kleine 3 weken zal beslissen ( maar dat antwoord kun je nu al raden denk ik.. maar wie weet zit er wel een degelijke oprechte en eerlijke man/vrouw die het wel snapt wat er echt aan de hand is in dit 5G Horror scenario! Wel toevallig dat het ook samen valt met de datum, 01-06, dan “mogen ” de horeca ook weer mondjesmaat open.. er is overal een agenda die ze uit spelen.. in naam van de kroon o.a.
  Laten we op een heldere manier denken en de uitrol verder n o o i t accepteren, want 6G is ook al onderweg.. dus nog meer DIGITALE gevangenis en ” virussen ”

  Mooie week allen hier op de prachtige site van Robin !

  9 likes
 • salvar schreef:

  ik zag een paaltje tussen het gras in de berm van ongeveer een goede meter hoog en ik weet niet wat het is.
  het was rood wit gestreept en er zat een soort rooster boven in, misschien heeft iemand het ook waargenomen?
  als er meerdere komen te staan om de 100 meter dan weet ik het 5G.
  nu weet ik nog niets maar gaat het wel in de gaten houden.

  5 likes
 • Mary Jacobs schreef:

  Als het al het leven op aarde beschadigd en misschien zelfs de aarde. Wat doet het dan met de kosmos?

  Onze frequentie resoneert mee met die van de aarde.. en die aarde frequentie is flink gestegen sinds Tesla dat heeft gemeten.
  Dat lijkt me niet natuurlijk.

  Iemand met meer kennis hierover is welkom

  4 likes
 • joop schreef:

  In Brussel wordt het geschrapt!!! Hebben onze top politici geen trek in dit geweldige 5G? Dit geeft behoorlijk te denken!

  4 likes
 • Petrus schreef:

  Rutte zal een nietszeggend antwoord geven!

  2 likes
 • Henk schreef:

  Ben ik de enige die zich afvraagt waarom die mensen met ontbloot bovenlijf voor de camera moesten? Oh wacht, kleren zijn ook schadelijk voor de gezondheid 😂

  2 likes
 • Robert Westheim schreef:

  Wat een onzin weet, er is ook genoeg bewijs dat 5G niet schadelijk is. Hebben mensen nou werkelijk niets beters te doen dan achter alles iets slechts te zoeken. Is dat in aandacht te krijgen ?

  2 likes
  • Lekkerdan schreef:

   @Robert Westheim Welk bewijs? Heb je ook bronnen? 5G is een nieuwe vorm en niet te vergelijken met 3 of 4G. We hebben nu 2,4 Ghz en 5G bestaat uit MEERDERE frequenties tot 60 Ghz! Enig idee wat 60Ghz met je lichaam/imuunsysteem doet? Ben wel benieuwd wat jouw onderzoek daar over zegt. Crowd Control werkt op dezelfde frequenties als 5G, weet jij welke?

   6 likes
 • Thomas schreef:

  Ik geloof hier helemaal niets van, zou iemand me goede argumenten kunnen geven tegen 5G?

  1 likes
  • salvar schreef:

   @Thomas

   vraag alleen maar aan mensen die onder hoogspanningskabels wonen.
   ik ben omringt door masten nu nog 4G , winkelcentrum , brandweerkazerne , elektriciteit centrale en op verschillende flats en mijn kop suist of er een wind doorheen blaast en dat is begonnen sinds ik daar woont.
   de dokter heeft er geen verklaring maar ik wel.
   als dit blijft zal ik moeten verhuizen.
   daarbij is de een minder vatbaar dan een ander maar het kan ook ongezond zijn ook al merk je er niets van de klachten kunnen later komen.

   8 likes
  • Straalmans schreef:

   Een goede argument: laat 5G straling en het effect ervan testen door onafhankelijke testers en niet door de teleccombedrijven zelf.
   Een 2e goede argument: ga een week lang, 8 uur per dag, onder een actieve 5G zender zitten en kijk dan of het iets met je gedaan heeft of niet. Neem ook een mus (in een kooi) mee, want het schijnt dat vogels dood neervallen.

   6 likes
  • rayoflight schreef:

   lol ongelovige thomas. Lekker trolltje in tomatensauce nietwaar. Ga er mn tijd niet aan verspillen 5G is gevaarlijk lopen nogal wat rechtzaken en ook wetenschappelijk bewezen dat cummulative EMF een schadelijk effect op volksgezondheid heeft. 5G is net een ophol geslagen klystron.

   Mensen zien het goed hier is the point of no return. 5G kan de samenleving beschadigen. Mensen protesteer zo lang het nog kan !

   5 likes
  • vladi schreef:

   omdat jij iets niet gelooft maakt het nog niet minder waar.
   veel trollen de laatste tijd.

   active denial system is 5G technology.

   fff

   3 likes
 • x

  Check Also

  overheid

  ‘Overheid maakt ons monddood. Dit is onderdrukking in zijn zuiverste vorm’

  Premier Rutte had gisteren een advies voor ...

  van haga

  Van Haga: ‘Enorme foutenmarge bij coronatest leidt tot verkeerd beeld’

  Premier Rutte beweerde in de Tweede Kamer ...

  >