Homepagina » Buitenland » Duizenden demonstreren in Duitsland tegen lockdown. ‘Vrijheid! Wij zijn het volk!’
duitsland
Foto: Schermafdruk YouTube/sandblech

Duizenden demonstreren in Duitsland tegen lockdown. ‘Vrijheid! Wij zijn het volk!’

In Duitsland hebben afgelopen weekend vele duizenden mensen geprotesteerd tegen de lockdown die is ingesteld naar aanleiding van het nieuwe coronavirus. Op sommige plekken deden ook politici mee aan de protesten.

Het grootste protest vond plaats in Stuttgart. Er zouden in eerste instantie 50.000 mensen meedoen, maar de autoriteiten lieten niet meer dan 10.000 demonstranten toe, schrijft de krant Junge Freiheit. De politie meldde dat er ‘enkele duizenden’ betogers waren.

De demonstratie was georganiseerd door ondernemer Michael Ballweg uit Stuttgart. Hij organiseerde het protest om de ‘fundamentele rechten van burgers’ te verdedigen en wil dat er in oktober nieuwe verkiezingen worden gehouden.

Verzet

Ook in München gingen mensen de straat op. Op het Marienplatz was ruimte voor 80 demonstranten, maar er kwamen ruim 3000 mensen opdagen. In Neurenberg scandeerden mensen ‘widerstand!’ (verzet).

In Berlijn kwamen op diverse plekken betogers bijeen. Bij de Rijksdag stonden 130 mensen, waarvan 45 werden gearresteerd omdat ze zich niet hielden aan de afstandsregels. In de tuin voor de Rijksdag verzamelden zich nog eens 200 mensen.

Wij zijn het volk

Op het Alexanderplatz scandeerden zo’n 1200 mensen ‘vrijheid’ en ‘wij zijn het volk’. Sommige betogers gooiden flessen naar de politie.

Er zijn ook protesten geweest in Keulen, Frankfurt, Saarbrücken, Düsseldorf, Dortmund, Hamburg en andere plekken in Duitsland.

De Duitse politicus Thomas Kemmerich (FDP), die tussen februari en maart minister-president was van de deelstaat Thüringen, sloot zich aan bij een protest in de stad Gera. Er liepen ook politici van de populistische AfD mee.

[Voice of Europe]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Laat je niet beïnvloeden schreef:

  Dit maakt me echt happy. Denk ook dat de gemiddelde Duitser denkt: Nooit meer wat toen gebeurde. Maar ook in NL groeit het verzet.

  Het mooie is, wereldwijd zijn er protesten.

  Power to the people!

  52 likes
  • Gezinusk schreef:

   Ja mooie uitspraak destijds in de jaren 60 ”Power to the people’, maar dat gaat niet werken in de context waar het destijds voor stond, en waar we nu mee zitten opgescheept, een virus.

   5 likes
   • Elise schreef:

    Welk virus? Corona=hoax.

    23 likes
    • Gezinusk schreef:

     Zeg dat maar tegen de nabestaanden van de mensen die overleden zijn aan dit virus. Succes ermee.

     7 likes
     • Rob schreef:

      En wie zegt dat die mensen daadwerkelijk aan het virus zijn overleden? Het moet toch opvallen dat je niets hoort over andere ziekten, virussen, aandoeningen etc. Dat zou je al aan het nadenken moeten zetten. Elke zieke: corona, elke dode: corona, elke niesbui: corona, elk hoestje: corona. En jij gelooft dat? Hoeveel berichten van echte experts etc (niet de omgekochte) zijn er al geweest die dat al hebben verkondigd en hebben verklaard dat mensen niet dood gaan DOOR maar MET corona, dat mensen dood gaan door verkeerde behandelingen (bv beademing), enz. En nog steeds geloof jij dat corona de oorzaak is? Het wordt alleen maar gebruikt tegen de mens, om vrijheden en rechten te slopen. Eén van die rechten is om te leven want de verkeerde behandelingen, de lockdown, de social distancing etc veroorzaken meer doden dan wat dan ook.
      https://wakkeremensen.blogspot.com/2020/05/hoeveel-levens-zullen-politici.html

      17 likes
     • Tetragrammaton schreef:

      Bewijs maar eens dat ze zijn overleden aan dat ‘virus’…

      11 likes
     • Elise schreef:

      Die mensen hadden al een onderliggende ziekte. Succes ermee!

      8 likes
     • Ton schreef:

      gewoon vertellen dat je mee leeft met hun verlies .

      Als je denkt dat je met een vaccinatie gered bent zit je op een verkeerd spoor.

      8 likes
     • GeenNL schreef:

      @Gezinusk

      Wat te zeggen volgens alle nabestaanden van mensen die zijn verongelukt? Dat heel Nederland in een totale autolockdown moet? Misschien is het tijd om je emotie eens aan de kant te zetten en te begrijpen dat je de dood niet kunt voorkomen door iedereen of alles (op) te sluiten En begrijp wel dat in totale steriliteit leven niet kan en zelfs gevaarlijker is dan mensen blootstellen aan ziektekiemen en zo een natuurlijke immuniteit opbouwen. Een gezond persoon zonder onderliggende ziekte zal dat prima aankunnen. Wie pech heeft sterft, net als pech hebben in het verkeer te sterven of moet ik ook jammeren en drammen dat iedereen in een autolockdown moet omdat mijn partner is overleden bij een dramatisch auto-ongeluk?

      3 likes
     • Gezinusk schreef:

      ”Die mensen hadden al een onderliggende ziekte. Succes ermee!”

      Klopt Elise. En dat hebben we het over mensen die lijden aan obesitas, suikerziekte, hoge bloeddruk, hart en vaatziekten en dergelijke. Kortom plusminus een vijfde deel, of mogelijk een kwart van de Nederlandse samenleving. Moeten we die mensen dan maar uit de weg ruimen dan opdat de mensen die er geen last van hebben binnenkort weer vrolijk op vakantie kunnen?

      1 likes
     • Gezinusk schreef:

      GeenNL,

      Ja emotioneel hakt het er natuurlijk op in hier en daar. Het is ook een eigenaardige situatie al heb ik zelf nergens last van. Zo ben ik gezond en heb nog nooit medicijnen hoeven te gebruiken maar voor veel anderen geld dat wel. Het virus waant rond en of het nou wel of niet uit een laboratorium is ontwikkeld, het is er. Ik begrijp voor de rest jou punt zeker ook wel. Wat dat aangaat is er sprake van een unieke situatie waar regeringen mee blijven worstelen. Hoe pakken we dit goed aan? Het blijkt tot dus ver een groot experiment en er is nog maar weinig bekend hoe het verder gaat uitpakken. Voor de rest was al niks zeker, ook niet wanneer je sterft. Maar in dit geval. Als een virus een kleine groep van een bevolking al zeer ernstig in de problemen brengt dat ze massaal op de ic belanden, ja dan zul je toch met zijn allen wat moeten ondernemen door maatregelen te treffen. Ik had het ook graag anders gezien maar de feiten zijn er.

      1 likes
    • Janneke schreef:

     Een hoax Elise? Ik heb hier net de 3e begraven in mijn directe omgeving. Een hartstikke gezond persoon zonder onderliggende klachten. Die middenin het leven stond. En nee…geen bejaarde. Ik zou willen dat het een hoax was, dan hadden ze nog geleefd.

     2 likes
     • GeenNL schreef:

      @Janneke

      Dat kan, gebeurt ook ten tijde van een gemiddelde griepgolf, waarbij het aantal ogenschijnlijk gezonde mensen dat sterft vele malen meer is. Hoorden we niets van, maar het is de huidige aandacht en hysterie rond dit bedrog met corona die de focus erop legt. Het wordt 3-dimensionaal uitvergroot en iedere dag in de media gebracht en zou men dit ten tijde van een gemiddelde griepgolf hebben gedaan waren o.a. vage verhalen van koffiedames bij begrafenisondernemers enzoverder, er ook geweest.

      0 likes
  • Willem schreef:

   Heeft het geholpen dan? Zijn ze uit de lockdown? Demonstreren heeft nog nooit iets geholpen,

   2 likes
 • Ton schreef:

  Politie in Duitsland doen hun helmen af, en kiezen de kant van het volk.

  Doen ze in Nederland niet hoor!
  Die doen wat Rutte zegt en geven je een bekeuring of sluiten je zelfs op!
  Die zijn zo volgzaam dat ik me er voor schaam dat dat mijn beschermers moeten zijn.!!!!!

  https://twitter.com/Jeroen99271706/status/1259576880124002305

  38 likes
 • De Wilde Luizen schreef:

  Better Think Twice
  Wij als burgers zijn in essentie beter. Ons hart zit in essentie op de goede plaats. wij verzinnen in essentie geen snode plannen om onze mede mens te bedriegen en daar astronomisch veel geld mee te verdienen.
  Wat wij daarom nooit mogen tolereren en acepeteren is, dat wij de burgers, ons met ons eigen belasting geld laten onderdrukken. Dat wij ons zeker niet, met door ons eigen betaalde belastinggeld, gesubsidieerde wapenstokken ons in elkaar laten slaan. Wij mogen het nooit toestaan of normaal gaan vinden dat wij onze eigen mishandeling financieren, of ons door onze eigen gesubsidieerde traangas granaten laten bestoken. Het volk zal het niet acepteren dat wij met eigen belastinggeld met welk door ons gesubsidieerd middel dan ook, tegen ons laten gebruiken. Als deze historische fout gemaakt zal worden, zal zich dit uiten in een schoonmaak door de burgers die zijn weerga niet kent. De binnenvetter zal veranderen in een tsunami van weggepoetste woede en alles op zijn weg als insecten wegvagen. Geen enkel onderdrukkings mechanische zal hier tegen opgewassen zijn. De plichtsgetrouwe burger zal door dit verraad getransformeerd worden tot een angstwekkende vechtmachine en pas stoppen als het kwaad totaal uitgebannen is. De burger zal op intelligente wijze niet bij de staart beginnen maar de opdrachtgevers de architecten van de onderdrukking dus de kop van het “Serpent” onschadelijk maken. Er zal dus geen tijd verloren gaan met geduw en getrek tussen slaafse burgers en slaafse uniformen. Dit hadden deze duitse politiemensen die hun helm afdeden waarschijnlijk heel goed door.

  28 likes
 • Ton schreef:

  Ook in Australië protest.

  The crowd has broken into chants of “arrest Bill Gates” at the anti-lockdown protest at Parliament House in Melbourne.

  . The crowd has grown considerably since midday.

  https://twitter.com/rachael_dexter/status/1259306149930651648

  Ze zijn er daar achter dat Bil Gat-es [gatverdamme] een van de weinige is die er een voordeel uit haalt.

  22 likes
 • Geen schaap schreef:

  Duitsland.
  7500 doden. 85% hersteld.
  Hoeveel Duitsers zijn er ? 83 miljoen.
  Dan kom je op een mortaliteit van 0,01 % waar griep 1,5% is.
  Bij ons ligt het nu op 0,03%.

  Complete waanzin om alles dicht te gooien.

  17 likes
 • salvar schreef:

  daar kunnen we hier een punt aanzuigen.
  we moeten af van demonstreren in den haag of amsterdam en waarom mensen gaan niet uit het hele land naar den haag met de auto , OV alleen als het noodzakelijk is.
  als je een demonstratie organiseert moet dat in het hele land om mensen op de been te krijgen.

  16 likes
 • ProAsfalt schreef:

  Duitsers schijnen zich nog steeds schuldig te voelen over WOII.
  Nou, dat kunnen ze nu laten zien. Het begin is er.
  Kijken of de staat het leger in gaat zetten. Indien ja, dan weten wij precies wat de ware bedoeling is.

  10 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Zelfs de Duitse politie hield zich niet aan de 1,5 mtr

  7 likes
  • Philip schreef:

   Hier in België ook niet, ze zitten met twee in de wagen en of combi zonder mondmasker of wat dan ook, andere mensen moeten rond lopen met mondmasker (ze willen het verplichten, veel winkels doen het al) en andere werkers moeten van af twee mondmasker en van af meer zelfs een bescherm masker (plexi) aan doen in de wagen (voertuigen)

   Waar een wil is is een weg, doch, vaak is de weg weg, vaak is de wil weg!!

   4 likes
 • johan den haag schreef:

  Typisch Nederland.

  Eerst nergens een bal van snappen WOII, Geopolitiek, Klimaat, Corona

  En Vervolgens %meeste Joden afgevoerd, Meteen helpen Irak/Libie/afghanistan/Syrie bombarderen, met false flag MH17 denken Rusland hak te zetten, De strengste CO2 regels van de wereld afkondigen en nuhet strengst omgaan met Lockdown.

  Ooh Ooh oh, die Nederlandse Staat, wat een gevaarlijk domme jongens (meisjes)

  7 likes
 • Gezinusk schreef:

  Ja lekker, fantastisch voorbeeld. Maar laat vooral de duitsers lekker weg blijven. Hebben nog niet zo lang geleden met het fascisme onder meer Rotterdam platgegooid met alle ellende van dien. De Nederlandse bevolking moest vijf jaar lang onder druk met een avondklok naar bed. En toch waren het weer Duitsers die je als eerste tegen kwam bij de grens die zelfs op het hoogtepunt van de corona crisis in Limburg en Brabant deden alsof er niets aan de hand was? Gewoon de grens over wilde steken met een kutsmoes waar de marechaussee een punthoofd van kreeg omdat ze van de Nederlandse regering verder niet mochten optreden. Dat slag volk heeft kennelijk nog steeds geen respect voor de mensen in Nederland die er zorg droegen dat het virus zich niet in hoog tempo verder verspreidde. Wat dat aangaat hulde aan hen en vergeet onder meer ook de Denen en Belgen niet. Die hebben het ook fantastisch gedaan door na te denken, en sterk te zijn-;)

  4 likes
  • Tetragrammaton schreef:

   Immer diese Deutschen? Wanneer stopt jouw germanofobie? Lekker projecteren…

   Zij staan nu tenminste op voor het oprukkende fascisme!

   3 likes
 • Erik schreef:

  Daar wil ik nu voor handklappen se , applaus !

  4 likes
 • H.J. schreef:

  Hier in Nederland, gebeurt op het vlak van protesteren tegen deze Rutte gijzeling, geen d….r.
  De Linkse Rutte-clan is gelijk een virus, verspreid in bijna alle lagen van het bestuurlijke vlak in Nederland en die denken alleen maar aan hun baantje en in de toekomst aan de baantjes voor hun kinderen.

  In deze nieuwe eeuw, is deze trend alleen maar heviger geworden.

  Wiegel geeft het al aan, Rutte voert een DOM en LINKS beleid en heeft met zijn Cordon sanitair de boel nog meer op scherp gezet.

  4 likes
 • rop schreef:

  Weg met alle leiders van deze aardbol lijkt me een goed idee dat het volk het niet meer pikt, want ze maken er een zooitje van wat moet men met leiders of zo gezegd de moeder der volkeren die alleen zijn kinderen uitbuit op vele gebieden, deze moeder is de weg kwijt, ze is geestelijk invalide en kreupel geworden, Wij zijn het volk, inderdaad en de vrijheid is in het volk en niet meer de moeder der volkeren wij het volk heb het gehad met deze macht wellustelingen ,en nu moet deze moeder maar eens flink aangepakt worden door het Volk, WANT ZE IS ZIEK ZWAAR ZIEK..

  4 likes
 • Straalmans schreef:

  Als ze de oudjes maar goed beschermen.

  1 likes
 • x

  Check Also

  de jonge

  De Jonge in zee met vaccinmaker die gezondheidscrisis veroorzaakte

  Minister Hugo de Jonge blijft maar hameren ...

  epidemioloog

  Epidemioloog: ‘Het coronabeleid slaat helemaal door. Ik vind dit gevaarlijk’

  Onlangs kreeg een vrouw van de Belgische ...

  >