Binnenland

Forum voor Democratie sleept premier Rutte voor de rechter om ‘ondemocratisch’ Oekraïneverdrag

Help anderen door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vandaag dient de rechtszaak die Forum voor Democratie (FvD) heeft aangespannen tegen het kabinet van Mark Rutte.

De partij wil de ratificatie van het ‘ondemocratische’ Oekraïneverdrag alsnog terugdraaien. Lijsttrekker van FvD Thierry Baudet was één van de drijvende krachten achter het Oekraïnereferendum.

Een ruime meerderheid van de kiezers sprak zich uit tegen de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne.

Geitenpaadje

Ondanks dat ‘nee’ besloot het kabinet het verdrag toch te ratificeren. Volgens premier Rutte omdat geopolitieke omstandigheden (‘het gevaar van Rusland’) zwaarder wegen.

In plaats van het verdrag in te trekken, koos Rutte voor de truc van de ‘juridische verklaring’ als tegemoetkoming aan de kiezer.

“Dat geitenpaadje willen we alsnog afsnijden,” aldus Baudet.

Gelobbyd

Het draait allemaal om artikel 11 van de referendumwet, die bepaalt dat na een geldig referendum zo spoedig mogelijk moet worden besloten of de uitslag wordt overgenomen of wordt genegeerd.

“De rechtszaak gaat niet over de vraag of het associatieverdrag nu wél of niét moest worden geratificeerd, maar over de vraag of het maandenlange getreuzel en het zogenaamde ‘onderhandelen’ van Mark Rutte in strijd is met de referendumwet,” licht de partij toe.

Rutte kwam pas na acht maanden met een oplossing, na eerst uitvoerig te hebben gelobbyd in Brussel.

Verheven

Volgens advocaat Jan van der Grinten voelt het kabinet zich verheven boven de wet.

“De regering doet het voorkomen of zij het begrip ‘zo spoedig mogelijk’ geheel naar eigen inzicht kan invullen,” zei hij.

“Op die manier blijft er niets over van de spoed die de wet de regering oplegt. Daarmee wordt het vertrouwen dat de kiezer ontleent aan de referendumwet ondergraven,” voegde hij toe.

Schoffeert

Baudet ziet de uitspraak met veel vertrouwen tegemoet.

“Het is voor toekomstige referenda van groot belang dat de rechter duidelijkheid verschaft zodat we niet nog een keer deze vertoning gaan meemaken,” zei hij.

SP-Kamerlid Jasper van Dijk zei dat premier Rutte met zijn deal over het Oekraïneverdrag de kiezers schoffeert die in het referendum ‘nee’ zeiden.

Fopspeen

“Deze deal is een schaamteloze witwasoperatie. De kiezer was bij het referendum glashelder: die zei ‘nee’ tegen het verdrag,” zei hij.

“De enige juiste optie was dus om het verdrag van tafel te halen,” ging hij verder.

Bedonderd

“De juridische verklaring als ‘bijsluiter’ is slechts een bevestiging van de verdragstekst, een fopspeen dus,” aldus Van Dijk.

Hij concludeerde: “De verklaring is een wassen neus, kiezers worden bedonderd. Dat gebeurde ook al in 2005, met een referendum over de Europese Grondwet.”

[FvD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
6 jaren geleden

LS…

Dar zal Rutte toch aan zijn Teflon Reet roesten… Die gaat liever een Pilsje pakken in de Beruchte Homo Bar de Landman met Demmink. ( Den Haag Dennenweg)

wolfje
wolfje
6 jaren geleden

nepdemocratie. je mag kiezen door welke partij je vernaggeld wilt worden

exegese
exegese
6 jaren geleden

Alsof rechters nog op een eerlijke en onafhankelijke wijze komen tot een uitspraak in ons land. Alles en iedereen in die kringen is verrot tot op het bot en chantabel bovendien. Daar heeft Demmink wel voor gezorgd.

Anja
Anja
6 jaren geleden

Democratie bestaat niet !! Er is niet 1 politieke partij te vertrouwen . Uiteindelijk streven ook zij agenda 21 na .Zoals oplegd door de elite , de Bilderbergers en zionisten !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

17
0
We lezen graag je reactie!x