Homepagina » Mens en Dier » Ambassadeur vergelijkt Merkel met Hitler: ‘Zijn droom is uitgekomen!’
merkel
Foto: Johannes Maximilian CC BY-SA 4.0

Ambassadeur vergelijkt Merkel met Hitler: ‘Zijn droom is uitgekomen!’

De Maltese ambassadeur in Finland heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel vergeleken met Adolf Hitler. Michael Zammit Tabona schreef in een Facebookbericht op de dag dat het einde van de Tweede Wereldoorlog 75 jaar eerder werd herdacht: “75 jaar geleden stopten we Hitler. Wie zal Angela Merkel stoppen? Ze heeft Hitlers droom verwezenlijkt! Om Europa te overheersen.”

Malta heeft excuses aangeboden aan Duitsland voor de ‘ongevoelige’ opmerking. De ambassadeur is opgestapt.

Steunbetuigingen

Op social media regent het steunbetuigingen voor de Maltese ambassadeur. “De waarheid mag dus niet gezegd worden!” twittert Kees. “Eindelijk eentje die ’t durft te zeggen!” voegt Jan toe.

Erna schrijft: “Klopt toch…” Nationalist reageert: “En gelijk heeft hij.” En Don: “Eigenlijk is het gewoon een factcheck.”

Dhr Flick twittert: “Zo gaat dat tegenwoordig. De waarheid is te hard voor de deug mensch. Deze waarheid benoemen kost je je baan, je leven en je vrijheid! En toch moet je het blijven benoemen.”

Machtsmisbruik

Er is vrijwel niemand die het opneemt voor ‘Mutti’. In februari liet de bondskanselier zich negatief uit over de uitslag van de democratische verkiezingen in de Duitse deelstaat Thüringen, waar de premier werd verkozen met steun van haar partij CDU en de populistische AfD.

Merkel zei: “We moeten dit terugdraaien.” Het gevolg was dat de premier al na een dag weer opstapte. De AfD deed vervolgens aangifte tegen haar wegens machtsmisbruik.

Eind vorig jaar hield ze een bizarre speech waarin ze pleitte voor het inperken van de vrijheid van meningsuiting. “Anders zal de samenleving niet vrij zijn,” zei ze.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • P. Puk schreef:

  De man heeft 100% gelijk. Alleen heeft Mutti er nog een veel grotere klerenzooi van gemaakt door al die
  islamieten en struikrovers binnen te halen.

  37 likes
  • Willem schreef:

   En toch blijven al die types zoals Merkel Timmermans Verhofstadt en noem maar op gewoon vrij rondlopen zonder beveiliging, maar als ik hier en daar wat lees wil iedereen er van af, toch overkomt ze niets, vreemd he.

   17 likes
  • Weesje schreef:

   Hitler was Mutti en Merkel en May zijn haar zoons dus eerder Vati.

   6 likes
 • Rob schreef:

  Merkel is Hitlers dochter. Hitler was niet dood aan het einde van de oorlog. Hij is in het geheim naar Zuid Amerika gegaan. Veel Nazies zijn naar Amerika gehaald na de oorlog. Ik meen dat het de hele Bush factie was die ook Nazies waren / zijn. Maar Hitler kon dus na de oorlog nog gewoon kinderen krijgen. Merkel is vlgens velen dan ook één van zijn dochters. Teresa May schijnt ook één van zijn dochters te zijn en zo ook Dalia Grybauskaité, President van Litouwen. Wat dacht je van de echtgenotes van drie koninginnen in ons eigen land? Ook Nazies. En hoezo hebben we dan een Nederlands volkslied als er ‘ben ik van Duitsen bloed’ in voor komt. Het volkslied is waarschijnlijk ook bedacht door de Nazies. Ik kan me niet voorstellen dat een burger het volkslied heeft bedacht.

  24 likes
  • Weesje schreef:

   Merkel en May zijn haar zoons. Hitler was een vrouw en Eva Braun een man. Heel gebruikelijk in dat soort kringen om van geslacht te wisselen.

   1 likes
  • freddy schreef:

   het wilhelmus is al heel oud, maar pas sinds 1932 volkslied, dus voor de naziperiode. kijk maar eens op wiki`
   maar verder, wat belachelijk om merkel met hitler te vergelijken. alleen qua snor lijken ze op elkaar.

   0 likes
   • freddy schreef:

    ook zijn er voor zover mij bekend geen daadwerkelijke banden tussen de bush family en de nazi’s. de bush family woonde al lang voor het nazisme in de vs. wel investeerde predscott bush tijdens het nazi regime in duitse industrie, maar dit kun je als zakelijk belang zien, er was geen ideologische overlap.

    0 likes
 • H.J. schreef:

  Kijk, de Westerse regeringsleiders hebben een stok gevonden en die stok kwam uit het Oosten en de naam van deze stok was Corona.

  Via diverse slinkse maatregelen en leugens, is de burgers van de Westerse landen, een maatschappij opgedrongen, waar de vrijheden zijn verdwenen, leugens en bedrog zijn de speerpunten van het belijd geworden.

  Het grote mislukken van de EU wordt uitgestuft door de gecreëerde Corona hype.

  Wie verlost de anders denkenden, van deze liegbeesten.

  21 likes
 • salvar schreef:

  struikrovers binnenlaten is ook de bedoeling en merkel vind het goed en als het aan haar ligt komen er nog veeeeeeelmeer , zoveel dat de verschillende rassen elkaar afmaken , dus je hoef geen oorlog te beginnen het gaat zo vanzelf.
  wie zegt dat ze gek is?
  het typische is ze blijven maar zitten maar zitten , net als rutte niet weg te branden.

  14 likes
 • Petrus schreef:

  Ze is tenslotte een dochter van Hitler!!!

  13 likes
 • Marcel schreef:

  Merkel IS de dochter van Hitler… (kun je opzoeken als je me niet gelooft)

  11 likes
 • Ton schreef:

  Ambassadeur vergelijkt Merkel met Hitler: ‘Zijn droom is uitgekomen!’
  Jawol!!

  PAPA!!!!!! wir habben das geschaft :}

  10 likes
 • Ron schreef:

  Opvallend is dat Duitsland en Frankrijk eerst alles bespreken in een vergadering achter gesloten deuren. Dan heb je de clowns uit andere EU landen zetelend in het EU parlement die slippendrager spelen en niets in vraag stellen. Bij ons noemen ze dat gatlekkers die hun zakken vullen.

  5 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Stel nou …… stel dat Merkel en Obama dezelfde vrienden hebben :

  https://www.godlikeproductions.com/forum1/message4386704/pg1

  2 likes
 • Straalmans schreef:

  Maar Merkel is toch de dochter van een dominee? Zij heeft toch meegemaakt hoe erg het is wanneer de grenzen potdicht zijn (Oost-Duitsland) en je niet kunt vluchten? Ik verklaar haar aversie voor het op slot zetten van de grenzen uit haar DDR verleden.
  Ze mag dan misschien een beetje op Hitler lijken, maar kan iemand ook een foto van haar ouders plaatsen opdat een eerlijke vergelijking mogelijk is?

  2 likes
 • jtprf schreef:

  Die man heeft niet gelijk, en het is geen vergelijk! Verwerpelijk en dom. dat Michael Zammit Tabona
  zoiets zegt terwijl hij toch wel bewust moest zijn voor de gevolgen van het geven van zulks kritiek.
  Wellicht is opstappen van zo’n ambassadeur nog geen probleem wat “uitkering” betreft, of zal
  eerder een baantje elders verwerven.

  0 likes
 • rop schreef:

  Vrijheid is een groot woord, maar welke Vrijheid word er dan mee bedoelt ???? als men een bepaalt idee heeft over vrijheid en deze vind zijn tegenwerking dan kan men niet spreken over vrijheid alleen maar in de tegenstelling van die Vrijheid kan men over de vrijheid en tegenstellingen spreken, dat is Een Vrijheid om het spreken tot een onderwerp te brengen ,maar wat als men niet eens echt Weet wat vrijheid inhoud ,dan volgt erop een tegenstelling maar geeft gelijke tijd geen werkelijke Vrijheid, door de tegenstelling Vrijheid is dat ook maar een Woord die met een tegen woord word beantwoord, dat is de vrijheid van het Woord ,maar het woord zal de mens niet de werkelijke Vrijheid geven eerder een verbintenis aan de tegenstelling ervan en daarom zal het ook met de vrijheid die men daarin heeft altijd een geschiedenis oproepen van gebeurtenissen waarmee in die gebeurtenissen gevochten werd om vrijheid , Vrijheid kan niet bevochten worden, het kan alleen maar gevonden worden door alles te vergeten wat in het verleden heeft plaats gevonden, zolang dat niet het geval is blijft men verbonden met meningsuitingen deze geven op zijn beurt weer een uiting van de vrijheid om het te zeggen,het is actie/ reactie, maar tevens gebonden aan de vrijheid van Het Woord, de mens is vrij maar vind zijn beperking in zijn eigen vrijheid, Liefde is de kind van Vrijheid,nooit die van dominantie. vrijheid is een grote discipline zolang men deze discipline niet in zich zelf elk individu persoonlijk word gevonden zal men de slaaf blijven van machten waarmee zelfs die machten ook een slaaf zijn van hun eigen interpretatie, en zal daardoor ook veel tegenstand ondervinden..Vrijheid betekent verantwoordelijkheid ,daarom zien de meeste mensen er tegenop. daarom zijn er ook leiders gekomen maar daarmee werd men ook gelijkertijd een slaaf ervan..Vrijheid ,welke Vrijheid ? die van demonstreren, ja vrijheid om het te doen maar tevens veel tegenstand en vecht men ervoor, maar waarom en wat bevecht men dan is het de vrijheid van de beperkingen die nu zijn opgelegd , het is de tegenstelling van een lockdown, mensen willen eronder uit ,en begrijpelijk ook maar daarnaar blijft men toch nog steeds de gevangenen van zijn eigen beperkingen,zolang de vlam van liefde op een laag pitje blijft branden zal men gevangenen blijven van de vrijheid waarvoor men vecht en vrijheid is niet is wat men moet bevechten, want het laat zich niet bevechten, eerder blijft men dan verbonden aan het woord en het woord geeft geen vrijheid alleen liefde maakt VRIJ ..

  0 likes
 • x

  Check Also

  duitse

  Duitse artsen noemen coronabeleid ‘georganiseerde misdaad’

  Op 30 augustus, een dag na het ...

  duitse

  Duitse gezondheidsminister brutaal eerlijk over lockdown: dit nooit meer

  Duitsland had winkels en kapsalons niet moeten ...

  >