Homepagina » Bewustzijn » Ingenieur: “We leven mogelijk in de Matrix”
Ingenieur: "We leven mogelijk in de Matrix"

Ingenieur: “We leven mogelijk in de Matrix”

Onze wereld is niet noodzakelijkerwijs ontworpen door parasitaire robots zoals in de film The Matrix, maar doet wel sterk denken aan een digitale simulatie of computerprogramma. Dat stelt de Amerikaanse ingenieur Jim Elvidge.

Elvidge werkt al decennialang met digitale technologie. Hij heeft diverse papers geschreven over remote sensing die zijn gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften en heeft ook een aantal patenten op zijn naam staan. Hij is tot de ontdekking gekomen dat we mogelijk in een computerprogramma leven.

De ‘dingen’ die we aanraken en voelen bestaan voor het grootste deel uit lege ruimte. Onze zintuigen houden ons voor de gek. Natuurkundigen hebben in de loop der tijd ontdekt dat er veel ruimte bestaat tussen atomen. Hoe dieper we in de subatomische wereld duiken, hoe meer ruimte en hoe minder materie we vinden.

Volgens Elvidge moeten we ruimte zien als data. We zullen uiteindelijk gaan ontdekken dat er geen ‘dingen’ zijn; materie is niets meer dan data. Die data kunnen we dan weer zien als de binaire code van een computerprogramma. Het menselijk bewustzijn bestaat mogelijk in een soort kosmisch internet, dat alleen toegankelijk is via computers, in dit geval ons brein.

Elvidge borduurt voort op het werk van de invloedrijke theoretisch natuurkundige John Archibald Wheeler, auteur van het boek Geons, Black Holes and Quantum Foam: A Life in Physics.

Ingenieur: "We leven mogelijk in de Matrix"

Jim Elvidge

Natuurkundigen hebben aangetoond dat materie zich als golf kan gedragen tot een waarnemer er invloed op uitoefent. Het bewustzijn is de drijvende kracht achter deze verandering. De uiterlijke vorm van de pen op je bureau of de bloem in je tuin wordt bepaald door informatie, of ‘bits’. Alleen als je de pen of bloem uit elkaar haalt en onder de microscoop legt, moet het computerprogramma meer data invullen. Iets is pas ‘echt’ als het wordt waargenomen, aldus Elvidge.

Volgens hem zit het bewustzijn niet in het brein, maar kan het bestaan in een soort internetomgeving. “Het brein is als een soort cache (tijdelijk geheugen),” zei hij. “In onze browser is een lijst te zien van websites die we recentelijk hebben bezocht. Een cache is een efficiënte manier om informatie te verwerken. Ons brein doet dat mogelijk ook op die manier.”

Als het bewustzijn in een netwerk bestaat, kan het toegang krijgen tot informatie die buiten het brein bestaat. Elvidge roept mensen op meer te vertrouwen op hun intuïtie. “Als je mediteert en om hulp vraagt bij een probleem, krijg je die hulp vaak ook. Die inspiratie kan afkomstig zijn van mensen of zelfs andere entiteiten in dat kosmische internet.”

“Je gaat nooit dood,” besloot Elvidge. “Je beëindigt gewoonweg de simulatie.”

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Ronny schreef:

  van de week m’n hoofd gestoten aan een balk. geloof me, dat was geen “lege ruimte”.

  13 likes
 • Constructor schreef:

  Dat de samenleving een matrix is, kun je aan alles zien. De infrastructuur is er nog maar een basaal voorbeeld van. Internet een goede tweede. Dan de particratie, één groot netwerk van elkaar de bal toespelende politieke figuren. Daar kijken we dan overheen en richten onze blik op het buitenaardse, spannender kennelijk. D’r leven heel wat buitenaardsen in het ons omspannende heelal. Illiminatie (met het hoofdkantoor op de achterkant van de Maan), de club van Enki, de Hummelaars (zij maken dat je een oorverdovende gons door je hersenpan voelt brullen), Archonten, Venuralen, kortom een variëteit aan clubmensen die bezig zijn om de Mens binnenstebuiten te keren, uit te ploegen en als slaaf te werk hebben gesteld. Om tot bezinning te komen, beveel ik zeer dringend de consumptie van paddenstoelen aan, vooral de Groene Knolanemiet lijkt wonderen te verrichten.

  6 likes
 • Edwin schreef:

  Leuk om te zien hoe oude inzichten die sommige mystici hadden in een nieuw wetenschappelijk jasje worden gestoken.
  Heeft iemand hier wel eens van het concept “Het web van Indra” gehoord?
  Voor wie interesse heeft wat dit concept inhoudt:
  http://spirituelefilosofie.blogspot.nl/2011/03/het-parelnet-van-indra.html

  6 likes
  • lalalalaria schreef:

   Ieder creatief idee vloeit uit dit universeel web. Het brein is de ontvanger van deze ideeen, niet de creator.
   Een televisiescherm tovert ook bossen en zeen in de woonkamer. Dat wil nog niet zeggen dat deze tv dat zelf heeft bedacht. Men gelooft het misterie van het leven op te lossen door te kijken naar de DNA-code. Echter onze witte manteldragers begrijpen niets van deze code’s en dat zullen zij ook nooit. Het is alsof zij een stad proberen te verklaren door deze op te hakken in steeds kleinere deeltjes: straten, huizen, muren om dan met een baksteen te eindigen en geen enkele clue overhouden van wat een stad nouw precies is. Dat heet dan “specialisatie”. Iets waar wij ons blauw aan betalen en waardoor het overzicht volledig loos is.
   Enkel door naar de harmonie te kijken, de verwevenheid van alles in het universum kan je dingen verklaren / ontvangen. Een stad wordt gevormd door zijn ligging in het universum, de mensen die er bij uit komen, de sociale structuren die er tot stand komt, de aarde aan hun voeten, het stromend water en de zon boven hun hoofden. Ik kan hier nog uren over doorgaan, maar ik doe dat niet.

   6 likes
   • Arwijn schreef:

    Stelling:
    Je bent gefascineerd met het concept van tijd reizen en wijd je leven toe aan het proberen te ondekken hoe het werkt. Door de mogelijkheid die tijdreizen bied om het verleden te beinvloeden en vernieuwing uit de toekomst nemen kun je er vanuit gaan dat als het je tijdens je leven ergens zal lukken om tijdreizen te ondekken, dan is de kans erg groot dat je hier heel snel zult achterkomen, mogelijkerwijs zelfs nog zelfs voor je op het idee van tijdreizen kwam en het later pas doordringt.

    0 likes
 • Kalki schreef:

  Dit verhaal van Jim Elvidge neigt naar ‘ Transhumanisme ‘.

  9 likes
 • hendrick schreef:

  Hmm dus als ik de informatie van een pen zou kunnen herschrijven zou die zomaar kunnen veranderen in en ferrari of hoe moet ik dat zien?

  6 likes
 • Kalki schreef:

  En hoe reageert het/dit bewustzijn op Nibiru (PlaneetX) ,die opkomst is, en die voor rampen op aarde gaat zorgen?

  5 likes
 • Johan schreef:

  En wat denken jullie van Dynamo? Hij loopt bijvoorbeeld op het water.

  Johan

  1 likes
  • redice schreef:

   dat noemen ze een illusionist, is dus een illusie, hoewel zijn stunts wel heel straf zijn soms.
   volgens mij zijn de omstaanders deel van de show en spelen ze mee. op yt worden veel stunts uitgelegd…

   2 likes
 • wolfje schreef:

  creatief zijn. maar ook ‘aangesloten’ zijn? van de meeste briljante muziekstukken bewe(e)r(d)en de componisten dat ze ‘in de lucht’ hingen. van yesterday bijvoorbeeld had sir paul mccartney indertijd geen enkel idee hoe hij daar op was gekomen

  3 likes
 • Candor schreef:

  Triest al die kinderlijke reakties , dit is gewoon keiharde wetenschap en als mensen in deze rubriek niets zinnigs te zeggen , schrijf dan niets als het niets toevoegt .

  Bestudeer dit maar eens voor degene die iets wilt leren van dit onderwerp , bijzonder interessant vind ik zelf .

  https://www.youtube.com/watch?v=ZdEl8OlQlLc#t=24

  Zie in link 2 de waarschuwing dat dit de outlook op de wereld kan veranderen en het is een feit van de wetenschap van vandaag .

  https://www.youtube.com/watch?v=vnvM_YAwX4I

  3 likes
 • Carlijn schreef:

  oftewel, het spirituele wordt wetenschappelijk onderbouwd.

  2 likes
 • Zoidberg schreef:

  “Natuurkundigen hebben aangetoond dat materie zich als golf kan gedragen tot een waarnemer er invloed op uitoefent.”

  Wave function collapse..

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Ineenstorten_van_de_golffunctie

  1 likes
 • redice schreef:

  heb blijkbaar eentje gedownload waar ik niet thuishoor…next

  1 likes
 • Wim schreef:

  Moet ik nou de blauwe of de rode pil nemen, Jim?

  1 likes
 • harry schreef:

  Wel verdraaid. Heeft die mcHammer toch gelijk met zijn muziek nummer “can’t touch this”

  1 likes
 • Quintijn schreef:

  Dit verhaal, te samen met het boek de bijbelcode maakt het best intresant verhaal.

  0 likes
 • Hawks schreef:

  Ik citeer: ‘Volgens Elvidge moeten we ruimte zien als data.’

  Hier heb ik wat moeite mee. Data is hoe informatie is opgeslagen. Een pixel is niets meer dan een 0 of een 1; een 0 of een 1 op een harde schijf is niets meer dan een 1/256 deel van een letter. Of Cijfer, of speciaal karakter. Dat gaat vooral over context. Kijk, dat snap ik wel.

  Maar dan die tafel waar ik mijn biertje op zet (of mijn hoofd aan stoot). Die is er gewoon, voor zover ik kan vertellen. En ja, ik ben er van bewust dat deze tafel slechts iets minder vacuum is dan de lucht eromheen. Maar ik kan me niet voorstellen dat er een entiteit is die een door de mens gemaakt object gebruikt om deze tafel, al dan niet als deel van zijn omgeving, te gebruiken om informatie vast te leggen voor entiteiten die geen mens zijn?

  0 likes
 • […] NineforNews, Ingenieur: “We leven mogelijk in de Matrix” 3/11/14 pingback […]

 • x

  Check Also

  5G

  5G brengt ‘serieuze risico’s met zich mee’. Hier moet u voor oppassen

  5G verschilt enorm van de soorten straling ...

  Leven we in een computersimulatie - een echte Matrix - zonder dat we het weten? Dit zijn de verrassende signalen

  Leven we in een computersimulatie – een echte Matrix – zonder dat we het weten? Dit zijn de verrassende signalen

  Leven we in een computersimulatie die onze ...

  >