Bewustzijn

Ingenieur: “We leven mogelijk in de Matrix”

Help door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onze wereld is niet noodzakelijkerwijs ontworpen door parasitaire robots zoals in de film The Matrix, maar doet wel sterk denken aan een digitale simulatie of computerprogramma. Dat stelt de Amerikaanse ingenieur Jim Elvidge.

Elvidge werkt al decennialang met digitale technologie. Hij heeft diverse papers geschreven over remote sensing die zijn gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften en heeft ook een aantal patenten op zijn naam staan. Hij is tot de ontdekking gekomen dat we mogelijk in een computerprogramma leven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De ‘dingen’ die we aanraken en voelen bestaan voor het grootste deel uit lege ruimte. Onze zintuigen houden ons voor de gek. Natuurkundigen hebben in de loop der tijd ontdekt dat er veel ruimte bestaat tussen atomen. Hoe dieper we in de subatomische wereld duiken, hoe meer ruimte en hoe minder materie we vinden.

Volgens Elvidge moeten we ruimte zien als data. We zullen uiteindelijk gaan ontdekken dat er geen ‘dingen’ zijn; materie is niets meer dan data. Die data kunnen we dan weer zien als de binaire code van een computerprogramma. Het menselijk bewustzijn bestaat mogelijk in een soort kosmisch internet, dat alleen toegankelijk is via computers, in dit geval ons brein.

Elvidge borduurt voort op het werk van de invloedrijke theoretisch natuurkundige John Archibald Wheeler, auteur van het boek Geons, Black Holes and Quantum Foam: A Life in Physics.

Ingenieur: "We leven mogelijk in de Matrix"
Jim Elvidge

Natuurkundigen hebben aangetoond dat materie zich als golf kan gedragen tot een waarnemer er invloed op uitoefent. Het bewustzijn is de drijvende kracht achter deze verandering. De uiterlijke vorm van de pen op je bureau of de bloem in je tuin wordt bepaald door informatie, of ‘bits’. Alleen als je de pen of bloem uit elkaar haalt en onder de microscoop legt, moet het computerprogramma meer data invullen. Iets is pas ‘echt’ als het wordt waargenomen, aldus Elvidge.

Volgens hem zit het bewustzijn niet in het brein, maar kan het bestaan in een soort internetomgeving. “Het brein is als een soort cache (tijdelijk geheugen),” zei hij. “In onze browser is een lijst te zien van websites die we recentelijk hebben bezocht. Een cache is een efficiënte manier om informatie te verwerken. Ons brein doet dat mogelijk ook op die manier.”

Als het bewustzijn in een netwerk bestaat, kan het toegang krijgen tot informatie die buiten het brein bestaat. Elvidge roept mensen op meer te vertrouwen op hun intuïtie. “Als je mediteert en om hulp vraagt bij een probleem, krijg je die hulp vaak ook. Die inspiratie kan afkomstig zijn van mensen of zelfs andere entiteiten in dat kosmische internet.”

“Je gaat nooit dood,” besloot Elvidge. “Je beëindigt gewoonweg de simulatie.”

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
9 jaren geleden

Leuk om te zien hoe oude inzichten die sommige mystici hadden in een nieuw wetenschappelijk jasje worden gestoken.
Heeft iemand hier wel eens van het concept “Het web van Indra” gehoord?
Voor wie interesse heeft wat dit concept inhoudt:
http://spirituelefilosofie.blogspot.nl/2011/03/het-parelnet-van-indra.html

Ronny
Ronny
9 jaren geleden

van de week m’n hoofd gestoten aan een balk. geloof me, dat was geen “lege ruimte”.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Dit verhaal van Jim Elvidge neigt naar ‘ Transhumanisme ‘.

Zoidberg
Zoidberg
9 jaren geleden

“Natuurkundigen hebben aangetoond dat materie zich als golf kan gedragen tot een waarnemer er invloed op uitoefent.”

Wave function collapse..

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ineenstorten_van_de_golffunctie

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x