Mens en Dier

Bill Gates jaagt iedereen de stuipen op het lijf

Help door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De coronapandemie laat ons zien dat het stilleggen van de economie niet genoeg is om de CO2-uitstoot terug te dringen tot nul, zei miljardair Bill Gates. De vermindering van de uitstoot als gevolg van de pandemie is volgens hem ‘vrij gering’, terwijl vliegtuigen aan de grond bleven en er veel minder auto’s op de weg waren.

“We bereiken ons doel niet door simpelweg alles stil te leggen,” benadrukte Gates tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de National Academy of Medicine. Alles moet veranderen, vindt hij. De manier waarop we elektriciteit opwekken, industriële producten maken, ons voedsel verbouwen en alles wat te maken heeft met transport.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Toen corona uitbrak, kwam het vliegverkeer bijna stil te liggen. Er waren in vergelijking met vorig jaar de helft minder auto’s op de weg. Toch schat het internationale energieagentschap dat de wereldwijde uitstoot dit jaar met slechts 8 procent is gedaald,” zei Gates.

Nog angstaanjagender

Hij zei ook dat klimaatverandering ‘nog angstaanjagender’ is dan de coronapandemie en voorspelde dat klimaatverandering tot 3 keer meer doden kan veroorzaken dan het coronavirus.

“Covid-19 is al erg, maar de schade als gevolg van klimaatverandering zal nog erger zijn, en er is geen interventie zoals een vaccin voorhanden om er een einde aan te maken,” zei hij.

Gates zei dat de wereld moet samenwerken zoals vlak na de Tweede Wereldoorlog om klimaatverandering te kunnen bestrijden. “Covid is ongelooflijk verwoestend geweest. We kunnen alle negatieve effecten niet eens meten. Dat geldt ook voor klimaat. Dit is nog angstaanjagender.”

Hij heeft de smaak te pakken. Afgelopen jaar noemde Bill Gates zijn investering in vaccins ‘de beste die onze stichting ooit heeft gedaan’. Angst verkoopt.

[Just The News]

3.5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mee 2
mee 2
3 jaren geleden

psychopaat en niets anders
bij hem draait ballen om geld

lord antonius v geijlswijk
lord antonius v geijlswijk
3 jaren geleden

wanneer wordt deze dwaas opgepakt en opgesloten, scheelt veel CO2 uitstoot, als hij niet meer staat te schreeuwen over VACCIN VACCIN

Reliable Liar
Reliable Liar
3 jaren geleden

Laat Bill het advies van Rutte maar opvolgen: Gewoon je …..

koddebeier
koddebeier
3 jaren geleden

Wanneer nemen ze die gevaarlijke dwaas is eindelijk op in een inrichting ???

Back to top button
49
0
We lezen graag je reactie!x