Homepagina » Gezondheid » Bill Maher haalt fel uit naar Monsanto: “Meedogenloos, slechtste bedrijf ter wereld”
Bill Maher haalt fel uit naar Monsanto: "Meedogenloos, slechtste bedrijf ter wereld"

Bill Maher haalt fel uit naar Monsanto: “Meedogenloos, slechtste bedrijf ter wereld”

In een interview met MauiNow.com feliciteerde Bill Maher actievoerders op het eiland Maui met de overwinning tegen biotech-reus Monsanto. Het landbouwbedrijf was van plan op het eiland genetisch gemodificeerde gewassen te verbouwen, maar daar hebben de bewoners een stokje voor gestoken.

Op 4 november stemden de bewoners tegen proeven met ggo’s (genetisch gemodificeerde organismen) op het eiland. “Dat is fantastisch,” reageerde Maher. “Ik ben jaloers. Enkele jaren geleden probeerden we ook zoiets in Californië. Toen ging het om het labelen van ggo’s. Geeft ons de informatie en label de producten, zodat we zelf een keuze kunnen maken.”

“Een bedrijf als Monsanto, dat een leger aan lobbyisten heeft, overtuigde de mensen ervan dat ze meer zouden gaan betalen in de supermarkt,” zei Maher. “Dat was achterbaks en oneerlijk, maar het werkte en mensen stemden tegen.”

“Maar net als met medicinale cannabis en het homohuwelijk duurt het even voordat mensen gewend zijn aan het idee,” ging hij verder. “Ze zullen hieraan wennen en wij zullen slagen.”

“Monsanto is in mijn ogen het slechtste bedrijf ter wereld,” zei de presentator van ‘Real Time’. “Dat zegt wel iets in een wereld waarin ExxonMobil, farmaceutische bedrijven, defensiebedrijven en allerlei andere handelaren in dood en verderf actief zijn.”

“Monsanto is meedogenloos. Het zijn de Scientologisten in de bedrijfswereld. Ik maak me ernstig zorgen over Monsanto,” besloot hij.

[RawStory]


Vond je dit belangrijk? Deel het dan met je vrienden op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. En gelijk heeft ie! Weg met die Monsanto!

  24 likes
 2. Ik vind het altijd een beetje dubbel met Bill Maher want aan de ene kant werkt hij op een zeer verruimde manier mee aan de bewustzijnsverhoging van zijn publiek en aan de andere kant werkt hij mee aan de illuminat agenda door overal polariteit te zaaien.
  Ik heb nooit een idee aan welke kant hij nou precies staat. Dat hij nu wat over Monsanto zegt, is best gewaagt want zijn bazen beheren ook net zo hard Monsanto. Ik stel me daarom wel de vraag of er niet meer achter zit!? Ik denk namelijk dat die illuminat onderling een strijd met elkaar hebben, dualisme is natuurlijk de enige taal die ze verstaan. Allicht werkt Monsanto in hun agenda toch niet tot voldoende resultaat en is het hun manier van iets weer afbreken. En zetten ze hun eigen middelen zoals de media in, want ALLE presentatoren, filmsterren en de rest van de tv celebraties hebben een contract waarin ze aan de illuminati moeten gehoorzamen, allemaal.
  En dat is prima, we hoeven het alleen te observeren. The birds are watching!

  8 likes
 3. Valt stekken: dus het zorgvuldig planten met elkaar kruisen nou ook onder genetisch gemanipuleerd?

  Ik hoor namelijk van wel, maar dat is dan toch niet zo verkeerd? Ik snap ook die hele ophef niet daarom.
  Aan de andere kant hoorde je wel eens verhalen dat er hormoonvlees vroeger was waardoor vrouwen eerder in de pubertijd raakten (dat hoorde je vroeger).

  Tegenwoordig is die regelgeving toch wel scherper.

  Bovendien proef ik het verschil echt niet. Het enige verschil wat er dan nog is, is de prijs en dan kies ik voor de goedkoopste en de niet-biologische variant.

  0 likes
  • Het grootste verschil, zit hem in de pesticiden.
   Die zitten bij Monsanto IN de producten en niet erop.
   Je kunt ze dus niet afspoelen.
   Verder worden planten met dierlijke genen gekruist, en dat is toch iets heel anders, dan planten kruisen.
   Kijk eens naar deze foto’s, en bepaal dan zelf, of je nog steeds een ‘fan’ bent van Monsanto.

   https://www.google.nl/search?q=monsanto+tumors&biw=1093&bih=482&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ZOmoVOuwDcGmUsaNg_AK&ved=0CAYQ_AUoAQ

   5 likes
   • Het lijkt me goed om de twee uit elkaar te trekken: Monsanto en genetisch gemanipuleerd voedsel.
    Genetisch gemanipuleerd voedsel klinkt natuurlijk eng, maar er hoeft niet zoveel mis mee te zijn. Sterker nog, als het ervoor zorgt dat landbouw effectiever wordt en tot betere producten leidt, is het zelfs toe te juichen. Intensieve landbouw is toch echt nodig, om iedereen in de toekomst iedereen voldoende eten te geven.
    Monsanto lijkt me inderdaad een slecht bedrijf.

    0 likes
  • Monsanto heeft bijvoorbeeld de maïs van pesticide voorzien.. Het zit dus in de genen van de plant. De plant groeit met pesticide in z’n DNA.
   De beestjes hoeven de maïs niet meer… Die zeggen: Wat is dit voor chemische rotzooi?!

   Maar wij mensen eten het lekker op… en wat blijkt nou: kanker verwekkend…

   Monsanto doet helemaal niet aan tactisch kruisen… Ze zijn bezig met Frankenstein praktijken. Ze maken abominations of nature. Ze kruisen dieren met de planten… het is gewoon TE ziek!

   4 likes
  • Dan proef je niet goed! Of zijn je smaakpapillen aangetast of er aangewend! Als je met smaak eet en minstens dertig keer op een hap kauwt proef je echt wel verschil! Maar neem dan wortelen uit de bok winkel en wortelen uit een andere winkel. Succes en veel proef plezier!

   0 likes
 4. Onvoorstelbaar, dat zo’n bedrijf met een stelletje cowboy’s als wegberijders het de wereldbevolking nog zo moeilijk kan maken?
  Dan moet je als advocaat ook een hart van beton hebben?

  2 likes
  • Nee, zo’n advocaat heeft helemaal geen hart maar een kassa als pompsysteem in het lichaam.
   Andere mensen tellen niet bij dat soort advocaten, kijk de film: advocaat van de duivel of The Firm maar eens, alleen het resultaat voor hun broodheer en ze zijn er nog trots op ook.
   Maar dat is het bedrijf Monsanto ook, medogeloos en harteloos, boeren die tegen werken worden via regering en rechtbanken geliquideerd, bij wijze van spreken dan, en hun land in bezit genomen door Monsanto.
   Dit soort reuzen zijn de werkelijke machthebbers op deze wereld en volgens mij zijn de bewoners van eiland Maui er nog niet klaar mee, onverwachtte tegenslagen bij producten, tegenslag bij verbouwen van groenten enz.
   Maar vele kleintjes maken ook een grote dus zal Monsanto op den duur verliezen.

   6 likes
 5. Heel grappig die lobbyist van Monsanto: Maar net als met medicinale cannabis en het homohuwelijk duurt het even voordat mensen gewend zijn aan het idee,” ging hij verder. “Ze zullen hieraan wennen en wij zullen slagen.”
  Of was het Maher die dat zei

  4 likes
 6. Een nieuw product of gewas of iets nieuws is proberen met manipulaties van het product om deze aan de bevolking te verkopen , ze zullen dan ook de meedogenloosheid niet schuwen om hun zin te verwezenlijken van het product, of het nu voor honderd procent betrouwbaar is maakt niet uit dat kunnen ze nooit voor honderd procent aantonen , wel hebben ze natuurlijk het product in dat geval een gewas onderzocht op betrouwbaarheid , deze zullen nooit voor honderd procent zuiver zijn, de meet methode wijken altijd af van wat werkelijk waar is , dus er komt een bijsluiter bij met bijwerkingen net als met medicijnen die in vertrouwen word geslikt om dat de dokter het aanbeveelt als een product die betrouwbaar is, inderdaad er zijn genoeg handelaren in dood en verderf zoals hierboven beschreven , dat er genoeg middelen zijn om het leven wat aangenamer te maken is logische , maar klakkeloos zomaar iets aannemen zonder dat men zelf verder kijkt is van het zotte , alles dient men zelf te onderzoeken op betrouwbaarheid is het onduidelijk niet aan beginnen of de consequentie nemen maar daar hebben bedrijven niks mee zij willen handel, of het werkelijk de mensheid dient zal in de praktijk bewezen moeten worden door te produceren men heeft voor en tegenstanders dat zal ook wel zo blijven want deze veranderen pas werkelijk of het product juist is of niet.. als een product een tegenstander heeft en ondervind moet het de tegenstander tegemoet komen met tegen bewijzen , zijn deze honderd procent zuiver zal men ook geen tegenstander vinden en zal het product betrouwbaar zijn want het heeft geen tegenstanders, Dus er is dan wat aan de Hand om te worden onder zocht ..als een onbetrouwbaar product.. en daar zijn er genoeg van, producten met bijwerkingen, bedrijven gaan over de lijken van mensen heen , het zijn ook daarom medeloosheid bedrijven die in vele soorten voorkomen …waarin de mens als proefdier word gezien. Hun product is belangrijker.. en de mens ach eentje meer of minder is niet van belang. net als in het defensie waarin de soldaten als marionetten worden gebruikt als een product voor een oorlog , daarin gebruikt men dan een psychologische aard van misleidingen in woorden om een doel te bereiken en te schoren en daar mag doden om vallen ,, als het doel maar bereikt word.
  zo gaan bedrijven te werk en hun medeloosheid is echt niet een mededogen die de mensheid dient maar frustreert..

  4 likes
 7. Het mooie is dat iedereen zijn commentaar klaar heeft en er het vervolgens bij laat zitten.
  In een voorgaande collumn heb ik al eens op het feit gewezen dat er 3 filialen hier in Nederland te vinden zijn. Vervolgens is er niemand die hierop reageert. In mijn 1-tje zal het geen resultaten geven, maar met velen kunnen wij er voor zorgen dat Monsanto hier verdwijnt.
  Maar zo te lezen ben ik een roepende in de woestijn en zal er wederom niets gebeuren.
  Dus is mijn advies; muil houden en slikken die troep !

  3 likes
 8. Slechte kerel of goede kerel, moet je zelf weten…

  Iig hij zegt er wat van via MSM, terwijl de andere celebs lekker hun baas z’n kont kussen, Go Maher!

  2 likes
  • Volledig mee eens SOM3ON3.

   Ik keek voorheen iedere week naar Real Time, helaas sinds vorig jaar wat minder frequent.
   Bill is zeer progressief en geeft vooral de Republikeinen er van langs. Zijn gasten zijn altijd gemengd, Rep en Dem, zwart blank, bekend onbekend, voor en pro (whatever the topic) en hij gelooft niet in God. En, hij heeft Obama’s verkiezingskas gespekt met een miljoen dollar.

   Over Monsanto kan ik kort zijn.
   Monsanto heeft er voor gezorgd dat duizenden Indiase boeren zelfmoord hebben gepleegd, omdat ze zaden (in dit geval padi) hadden gekocht van Monsanto. Eén mislukte oogst en ze konden niet meer planten omdat de zaden niet hergebruikt kunnen worden. Voorbeeld: De boer plant rijst, er wordt geoogst en een deel van de padi kan hergebruikt worden, zoals zaden van tomaten hergebruikt worden voor een volgende “crop”. Dit gebeurt nog steeds en op meerdere fronten en niet alleen in India.

   Monsanto = pure evil, inderdaad medogenloos!

   0 likes
 9. Volgens mij een gevalletje typtyfus of het is te vroeg voor mij.

  2 likes
 10. Jammer dat ons KPN dit bedrijf als klant heeft 🙁

  1 likes
 11. Goed dat hij het zegt maar hij heeft bij mij een heel wat punten verloren door steeds zo voor het beperken van wapenbezit te zijn. Daaruit blijkt dat hij lang zo wakker niet is.

  0 likes
 12. CIA, divide and conquer co-intel-pro bezigheids therapy. Niks meer niks minder.

  0 likes
 13. Wat definieer je als “slecht”?

  Er werken ontzettend handige lui bij Monsanto die op erg slimme (foute) wijze gebruik maken van mogelijkheden die door de wet worden geboden. Aangezien we in een democratie leven (of toch niet echt?) hebben wij er dus allemaal voor gezorgd dat de samenleving zoals die nu bestaat door ons kiesgedrag tot stand is gekomen, niet?

  Ze hebben uiterst sluwe wetenschappers en lobbyisten in dienst die op een goed doordachte manier gebruik maken van de kennis van menselijke psychologie en van het verschijnsel dat de meeste mensen (helaas) niet al te intelligent zijn of weinig algemene kennis hebben, iets wat overheden en instanties – die hun donkere agenda willen uitvoeren – zeer goed uitkomt.

  Een Amerikaanse psycholoog heeft het over “dumbing down the general population”. Mensen worden geprogrammeerd om dingen te herhalen die als sociaal wenselijk of aannemelijk worden gezien en om achter de grote massa aan te hobbelen. Dat houdt in dat je vooral “verstandig” moet zijn en alles opzij moet schuiven dat niet voldoet aan de gangbare, materialistische visie. Desinformatie en verwarring worden gebruikt om mensen bezig te houden en af te leiden van de zaken waar het echt om gaat. Mensen moeten net genoeg hebben zodat ze niet in opstand komen en daarnaast moeten ze mat en ongeïnteresseerd worden gehouden. Extreem individualisme en vervreemding van elkaar vormen de ideale strategieën om te voorkomen dat mensen elkaar gaan opzoeken en zich verenigen (dat lijkt trouwens steeds minder goed te lukken).

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

artsen

Artsen: Meer doden door zelfmoord dan coronavirus sinds lockdowns. ‘Ongekende aantallen’

Artsen uit het noorden van Californië zeggen ...

youtube

YouTube censureert virale video van artsen die lockdown bekritiseren: ‘Sterftekans is hier 0,03%’

YouTube heeft een virale video gecensureerd waarin ...