Het Complot

VS bouwt ondergronds complex in Israël genaamd ‘Site 911’

Help ons door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het geniekorps van het Amerikaanse leger krijgt de leiding over een mysterieus ondergronds bouwproject op een Israëlische vliegbasis net buiten Tel Aviv. Het project draagt de naam ‘Site 911’, weet de Washington Post.

Naar schatting gaat het project zo’n 100 miljoen dollar kosten en neemt de bouw meer dan twee jaar in beslag.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Op de eerste verdieping komen klaslokalen, de derde verdieping zal een aula herbergen en verder krijgt het complex een laboratorium met schokbestendige deuren. Het complex zal zwaar worden bewaakt. Bouwvakkers hebben een speciale toegangspas nodig.

Ondergrondse hangars

Volgens het geniekorps mogen aanstaande 3 december alleen Amerikaanse aannemersbedrijven op de contracten bieden. De Verenigde Staten voeren al lange tijd militaire bouwprojecten uit voor het Israëlische defensieleger. Zo heeft het land voor een slordige 500 miljoen dollar aan militaire installaties gebouwd in de Negev.

Door de jaren heen heeft het Amerikaanse geniekorps ondergrondse hangars gebouwd voor Israëlische gevechtsbommenwerpers en ook leverde het korps diverse nucleaire installaties af (hoewel Israël niet toegeeft over dergelijke wapens te beschikken), zo blijkt uit publicaties van het korps.

Site 911 wordt één van de grootste projecten tot nu toe. De bouwvakkers die worden ingehuurd door de Amerikaanse aannemers mogen alleen afkomstig zijn uit de Verenigde Staten, Canada, West-Europese landen, Polen, Moldavië, Thailand, de Filipijnen, Venezuela, Roemenië en China. Palestijnen zijn niet welkom.

Er komt één toegangspoort en de bewakers moeten Israëlisch staatsburger zijn en ervaring hebben opgedaan in de Israëlische luchtmacht. Het verzamelen van informatie over activiteiten op en rond de basis is verboden.

Mezoeza

Het ontwerp van het complex is in handen van het bekende Israëlische bedrijf Ada Karmi-Melamede Architects. Iedere deur of deuropening van toiletten en badkamers in het gebouw van Site 911 zal worden voorzien van een mezoeza.

Een mezoeza is een tekstkokertje dat volgens traditioneel Joods gebruik op deurposten wordt aangebracht. Het bevat teksten uit de Tora. Volgens het geniekorps zal de tekst in het Asjkenazisch of het Sefardisch worden geschreven.

Wat is het doel van Site 911? De Washington Post vroeg het aan het Pentagon, maar het geniekorps liet even later weten dat een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Defensie geen antwoord had op die vraag.

Het geniekorps zoekt daarnaast nog een aannemer voor een ander geheim project in Israël. Dat bouwproject gaat ook ongeveer 100 miljoen dollar kosten en neemt zo’n 21,5 jaar in beslag.

Het doel van Site 911 is vooralsnog onduidelijk.

Bron: Washingtonpost.com Foto: Flickr/Israel Defense Forces

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Knn
Knn
11 jaren geleden

Amerika en veel europese landen zijn bedpartners van Israel. Israel gaat met allemaal naar bed om zn zin door te drijven. Dat land zou eens een keertje over de knie moeten, t is net een verwend kind dat tegen iedereen liegt.

David
David
11 jaren geleden

Die naam… hoe verzinnen ze het.

9/11

Ascensionguy020
Ascensionguy020
11 jaren geleden

Ongelofelijk dat religie wordt misbruikt voor geweld.
Het lijkt me zelfs laster om mezoeza voor dit soort zaken te gebruiken.

René H.
René H.
11 jaren geleden

Misschien wordt dit de Joodse versie van :Dulce, Area 51, of Los Alamos?

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x