Homepagina » Het Complot » VS bouwt ondergronds complex in Israël genaamd ‘Site 911’
VS bouwt ondergronds complex in Israël genaamd Site 911

VS bouwt ondergronds complex in Israël genaamd ‘Site 911’

Het geniekorps van het Amerikaanse leger krijgt de leiding over een mysterieus ondergronds bouwproject op een Israëlische vliegbasis net buiten Tel Aviv. Het project draagt de naam ‘Site 911’, weet de Washington Post.

Naar schatting gaat het project zo’n 100 miljoen dollar kosten en neemt de bouw meer dan twee jaar in beslag.

Op de eerste verdieping komen klaslokalen, de derde verdieping zal een aula herbergen en verder krijgt het complex een laboratorium met schokbestendige deuren. Het complex zal zwaar worden bewaakt. Bouwvakkers hebben een speciale toegangspas nodig.

Ondergrondse hangars

Volgens het geniekorps mogen aanstaande 3 december alleen Amerikaanse aannemersbedrijven op de contracten bieden. De Verenigde Staten voeren al lange tijd militaire bouwprojecten uit voor het Israëlische defensieleger. Zo heeft het land voor een slordige 500 miljoen dollar aan militaire installaties gebouwd in de Negev.

Door de jaren heen heeft het Amerikaanse geniekorps ondergrondse hangars gebouwd voor Israëlische gevechtsbommenwerpers en ook leverde het korps diverse nucleaire installaties af (hoewel Israël niet toegeeft over dergelijke wapens te beschikken), zo blijkt uit publicaties van het korps.

Site 911 wordt één van de grootste projecten tot nu toe. De bouwvakkers die worden ingehuurd door de Amerikaanse aannemers mogen alleen afkomstig zijn uit de Verenigde Staten, Canada, West-Europese landen, Polen, Moldavië, Thailand, de Filipijnen, Venezuela, Roemenië en China. Palestijnen zijn niet welkom.

Er komt één toegangspoort en de bewakers moeten Israëlisch staatsburger zijn en ervaring hebben opgedaan in de Israëlische luchtmacht. Het verzamelen van informatie over activiteiten op en rond de basis is verboden.

Mezoeza

Het ontwerp van het complex is in handen van het bekende Israëlische bedrijf Ada Karmi-Melamede Architects. Iedere deur of deuropening van toiletten en badkamers in het gebouw van Site 911 zal worden voorzien van een mezoeza.

Een mezoeza is een tekstkokertje dat volgens traditioneel Joods gebruik op deurposten wordt aangebracht. Het bevat teksten uit de Tora. Volgens het geniekorps zal de tekst in het Asjkenazisch of het Sefardisch worden geschreven.

Wat is het doel van Site 911? De Washington Post vroeg het aan het Pentagon, maar het geniekorps liet even later weten dat een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Defensie geen antwoord had op die vraag.

Het geniekorps zoekt daarnaast nog een aannemer voor een ander geheim project in Israël. Dat bouwproject gaat ook ongeveer 100 miljoen dollar kosten en neemt zo’n 21,5 jaar in beslag.

Het doel van Site 911 is vooralsnog onduidelijk.

Bron: Washingtonpost.com Foto: Flickr/Israel Defense Forces

Gerelateerd:

 Vind je deze informatie leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

32 reacties

 1. Amerika en veel europese landen zijn bedpartners van Israel. Israel gaat met allemaal naar bed om zn zin door te drijven. Dat land zou eens een keertje over de knie moeten, t is net een verwend kind dat tegen iedereen liegt.

  0 likes
 2. Die naam… hoe verzinnen ze het.

  9/11

  0 likes
 3. Ongelofelijk dat religie wordt misbruikt voor geweld.
  Het lijkt me zelfs laster om mezoeza voor dit soort zaken te gebruiken.

  0 likes
 4. Misschien wordt dit de Joodse versie van :Dulce, Area 51, of Los Alamos?

  0 likes
 5. Het gaat maar door en door …
  er is maar 1 woord voor: WALGELIJK.

  0 likes
 6. [quote name=”Ascensionguy020″]Ongelofelijk dat religie wordt misbruikt voor geweld.
  [/quote]

  Ja want religie is nog nooit de basis van of als excuus gebruikt voor oorlog.

  Ontopic:

  9/11 = propaganda. Dus dat ze dat gebouw voor “Educatie” en onderzoek en ontwikkeling voor uiteraard manieren om de buurlanden het leven zuur te maken dan is het nog niet eens zo heel verbazingwekkend dat men het Site 911 noemen.

  0 likes
 7. Amerika en Israel hebben na de 2 W.O. een niet te doorbreken band opgebouwd: deels door holocaust en de schaamte die dit bij o.a. Ammerika opriep. Huidig is de Joodse lobbie een macht van betekenis.
  De gedachte achter deze bouw en eerdere bouwwerken is dat bij een atoomaanval of anderssoortig op grote schaal vernietigende wapens de huidige bestuurlijke structuren kunnen blijven bestaan en opvang van de bovenlaag. Er zorg voor te dragen dat het Joodse volk blijft bestaan. Terecht!
  Dat de Israelische regeringen door de korte geschiedenis heen en huidig, Palestina niet erkennen. De VN scheidde in 1947 Palestina op in twee delen.
  Het gegeven dat dit soort maatregelen nodig zijn geeft veel te denken.

  0 likes
 8. [quote name=”Sven”]Amerika en Israel hebben na de 2 W.O. een niet te doorbreken band opgebouwd: deels door holocaust en de schaamte die dit bij o.a. Amerika opriep. Huidig is de Joodse lobbie een macht van betekenis.
  De gedachte achter deze bouw en eerdere bouwwerken is dat bij een atoomaanval of anderssoortig op grote schaal vernietigende wapens de huidige bestuurlijke structuren kunnen blijven bestaan en opvang van de bovenlaag. Er zorg voor te dragen dat het Joodse volk blijft bestaan. Terecht!
  Dat de Israelische regeringen door de korte geschiedenis heen en huidig, Palestina niet erkennen. De VN scheidde in 1947 Palestina op in twee delen.
  Het gegeven dat dit soort maatregelen nodig zijn geeft veel te denken.[/quote]…

  0 likes
 9. Allemaal kullaria, dit deden ze al in 1971 tegen een prijs van 480 dollar. Laat je toch geen dingen wijsmaken welke al jaren geleden plaatsvonden. Napraterij en wat wordt erom gelachen.

  0 likes
 10. Hmmm Zouden de oh zo lieve Joden oftewel zei die zelfs de ware joden misleidden, de Zionisten, de tempels van SALOMO opnieuw op aan het bouwen zijn? of iets anders van Hiram Abiff ofzo?

  ISRAEL = EVIL

  0 likes
 11. Een dringende oproep aan alle aannemers wereldwijd: “Neem deze klus NIET aan!!!”… mocht je (klein)kinderen je lief zijn en al je geliefden en alle verdere nabestaanden.

  0 likes
 12. Heeft iemand zich al eens verdiept in de verhalen over Black Nobility en dat de negroide mensen de ware bijbelse stam of volk israel zouden zijn welke de voorkeur van God genoten?

  gewoon n vraag 😛

  0 likes
 13. [quote name=”Yasser”]Een dringende oproep aan alle aannemers wereldwijd: “Neem deze klus NIET aan!!!”… mocht je (klein)kinderen je lief zijn en al je geliefden en alle verdere nabestaanden.[/quote]

  Vertrouw het ook niet zo :(((((((

  0 likes
 14. Yep, israel zat erachter. Valse vlag is mossad’s specialiteit. Neem bv de uss cole aanval en operatie sussanah in egypte in de jaren 50.

  http://www.youtube.com/watch?v=GD_vwzjdTi4

  0 likes
 15. Als een katje van alle kanten in het nauw wordt gedreven maakt ze rare sprongen.En ja Israel zit nog met Iran in haar maag,en met etc.etc.. OOOOHHH wat hebben ze veel geleerd van de tweede wereld oorlog.IPV dankbaar te zijn??Zijn het de grootste etters van de aarde geworden.Het wil geen vrede.Die vrede komt pas na haar vernietiging, waar ze zelf mee bezig zijn.Ik geloof niet, maar de bijbel zegt wel: Tot aan het laatst der dagen zal Israel geen vrede meer kennen.Verder zegt de bijbel ik zal geen steen op de andere laten,en daarna vermeld de bijbel: Zie ik zal een NIEUW Israel doen nederdalen.Dus elke stap die Israel doet, is een stap dichterbij naar haar ondergang!!En IK?Ik mag ze niet meer!!

  0 likes
 16. [quote name=”sane”]Yep, israel zat erachter. Valse vlag is mossad’s specialiteit. Neem bv de uss cole aanval en operatie sussanah in egypte in de jaren 50.

  http://www.youtube.com/watch?v=GD_vwzjdTi4%5B/quote%5D

  Hulde voor je toevoeging! DIT ZIJN DE WARE TERRORISTEN en SUICIDE BOMBERS van deze mooie planeet!

  Ik heb btw ook al eens de theorie gehoord dat de joden een ander soort mens zouden zijn, als in van een andere planeet, Mars.

  0 likes
 17. Het kiezen voor een partij in het conflict tussen Joden en Palestijnen is een spiritueel iemand onwaardig.
  Het komt in dit geval ook antisemitisch over.
  Ik zou graag zien dat men zich hier wat probeert te verheffen (ascensie?) en het goede voorbeeld zal geven.
  Namaste.

  0 likes
 18. [quote name=”Hunting Wolf”]Als een katje van alle kanten in het nauw wordt gedreven maakt ze rare sprongen.En ja Israel zit nog met Iran in haar maag,en met etc.etc.. OOOOHHH wat hebben ze veel geleerd van de tweede wereld oorlog.IPV dankbaar te zijn??Zijn het de grootste etters van de aarde geworden.Het wil geen vrede.Die vrede komt pas na haar vernietiging, waar ze zelf mee bezig zijn.Ik geloof niet, maar de bijbel zegt wel: Tot aan het laatst der dagen zal Israel geen vrede meer kennen.Verder zegt de bijbel ik zal geen steen op de andere laten,en daarna vermeld de bijbel: Zie ik zal een NIEUW Israel doen nederdalen.Dus elke stap die Israel doet, is een stap dichterbij naar haar ondergang!!En IK?Ik mag ze niet meer!![/quote]

  Dankbaar zijn voor de tweede wereldoorlog. Overal vervolgd, overal weggejaagd en nu hebben ze een eigen land. Ziek hoor die reacties hier. Puur antisemitisme. Dankbaar voor de tweede wereldoorlog….schaam je!!

  0 likes
 19. [quote name=”Mon Geaulle”]Het kiezen voor een partij in het conflict tussen Joden en Palestijnen is een spiritueel iemand onwaardig.
  Het komt in dit geval ook antisemitisch over.
  Ik zou graag zien dat men zich hier wat probeert te verheffen (ascensie?) en het goede voorbeeld zal geven.
  Namaste.[/quote]

  ja, nogal ferm 3D allemaal 🙂

  0 likes
 20. Volgens Jhon hopkins institute zijn de meeste joden oost europese khazaren… Dat wat met de palestijnen gebeurd, dat is antisemietisme.

  Altijd weer word de holocaust kaart indirect gespeeld met “antisemietisme”.

  En de 66 milioen christenen die zijn vermoord door de communisten dan? Hoor je nooit iemand over…. walgelijk. Bijna net zo triest als de slavenkaart.

  0 likes
 21. [quote name=”sane”]
  En de 66 milioen christenen die zijn vermoord door de communisten dan? Hoor je nooit iemand over…. walgelijk. Bijna net zo triest als de slavenkaart.[/quote]

  ja, en al degenen die door de eeuwen heen door de christenen zijn vermoord, hoor je ook zelden iets van.
  Maar ja, god is liefde, net zoals allah liefde is.
  En nu nog, liefdevol uiteraard, wat heidenen roosteren…

  0 likes
 22. [quote name=”Dr. Why”][quote name=”sane”]
  En de 66 milioen christenen die zijn vermoord door de communisten dan? Hoor je nooit iemand over…. walgelijk. Bijna net zo triest als de slavenkaart.[/quote]

  ja, en al degenen die door de eeuwen heen door de christenen zijn vermoord, hoor je ook zelden iets van.
  Maar ja, god is liefde, net zoals allah liefde is.
  En nu nog, liefdevol uiteraard, wat heidenen roosteren…[/quote]

  Nog zo eentje die christendom gelijk aan islam stelt, zou zeggen verdiep je in de kruistochten. Waren defensief. De islam valt europa al 1400 jaar binnen. Iran tot aan maroco was christelijk, zegt genoeg lijkt me. Allebei bloed aan de handen, maar niks vergleken bij de maangod religie. christendom is aan het sterven.

  0 likes
 23. [quote name=”sane”]
  Nog zo eentje die christendom gelijk aan islam stelt, zou zeggen verdiep je in de kruistochten. Waren defensief. De islam valt europa al 1400 jaar binnen. [/quote]

  maak je niet druk, ik scheer alle godsdiensten over dezelfde kam 🙂
  Allemaal even goed om het denken finaal te stoppen, en allemaal bloeddorstig.

  Ik weet heel goed dat de kruistochten bedoeld waren om de moslims te stoppen. Onderweg hebben de achtbare verdedigers van christus een stroom van bloed achtergelaten.

  [quote name=”sane”]
  Iran tot aan maroco was christelijk, zegt genoeg lijkt me. Allebei bloed aan de handen, maar niks vergleken bij de maangod religie. christendom is aan het sterven.[/quote]

  Zegt meer dan genoeg. Was gewoon in essentie het romeinse rijk plus de invloedsfeer daarvan. Ik weet niet of het christendom aan ‘t sterven is. Maar het is te hopen. Da’s dan al 1 minder.

  0 likes
 24. Gaan we weer hoor.

  Ik ga een ondergrondze bunker onder me huis bouwen!!!

  Nu jullie weer.

  0 likes
 25. [quote name=”Yan”]Gaan we weer hoor.

  Ik ga een ondergrondze bunker onder me huis bouwen!!!

  Nu jullie weer.[/quote]

  nou, je zult er veel werk aan hebben. Pas een beetje op dat je alles goed ondersteunt anders valt je huis in.

  0 likes
 26. [quote name=”Roger Lousberg”]Hmmm Zouden de oh zo lieve Joden oftewel zei die zelfs de ware joden misleidden, de Zionisten, de tempels van SALOMO opnieuw op aan het bouwen zijn? of iets anders van Hiram Abiff ofzo?

  ISRAEL = EVIL[/quote]

  Hou toch eens op met Israel bashen. Israel is niks beter of minder dan een ander land. Je zou er maar eens wonen. En Joden zijn ook niks beter of minder dan anderen bijvoorbeeld Arabieren.

  0 likes
 27. Dr why,

  Ik scheer ze niet over een kam, de helft van de Koran en Thora gaat over hoe ongelovigen de grond in te stampen. Dat zul je in het nieuwe testament nauwelijks vinden. Er is wel degelijk een verschil in het niveau van haat. De leer van Jezus is best een aardige theologie mits niet in een kerkelijke setting. Ik ben geen christen maar realiseer me wel dat wel onze milde normen en waarden daar aan te danken hebben.

  0 likes
 28. [quote name=”sane”]Dr why,

  Ik scheer ze niet over een kam, de helft van de Koran en Thora gaat over hoe ongelovigen de grond in te stampen. Dat zul je in het nieuwe testament nauwelijks vinden. Er is wel degelijk een verschil in het niveau van haat. De leer van Jezus is best een aardige theologie mits niet in een kerkelijke setting. Ik ben geen christen maar realiseer me wel dat wel onze milde normen en waarden daar aan te danken hebben.[/quote]
  Of bedoel je de leer van Julius Ceasar

  J.C.

  0 likes
 29. Volgens mij was het augustus, die christendom als staats religie adopteerde. Maar doel op de leer van Jezus als mens niet als zoon van god. Weet dat de Rome dat eraan geplakt heeft.

  Ik bedoel kijk naar de gebieden buiten Europa, we mogen blij zijn dat wij het christendom gekregen ipv 1 van de andere woestijn religies

  0 likes
 30. Mysterieus…

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

gates

Rutte geeft honderden miljoenen aan vaccingroep Bill Gates: ‘Trotse geldschieter’

Tijdens de Global Vaccine Summit is donderdag ...

Er is iets geks met de toekomst

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het onderbewustzijn ...