Homepagina » Universum » Recordaantal mysterieuze signalen uit de ruimte opgepikt. Zoeken aliens contact?
Recordaantal mysterieuze signalen uit de ruimte opgepikt. Zoeken aliens contact?

Recordaantal mysterieuze signalen uit de ruimte opgepikt. Zoeken aliens contact?

Astronomen hebben met een radiotelescoop in het westen van Australië vorig jaar twintig mysterieuze en krachtige “fast radio bursts” oftewel radioflitsen ontdekt.

Dat is dubbel zoveel als het aantal dergelijke signalen dat sinds een eerste waarneming in 2007 is gedetecteerd.

In het vakblad Nature staat donderdag te lezen dat het team met de Australia Square Kilometre Array Pathfinder (ASPAK) ook de meest nabije en meest “heldere” snelle radioflitsen heeft waargenomen.

Andere zijde

“Door de technologie van de ASPAK te gebruiken hebben wij ook bewezen dat snelle radioflitsen eerder van een andere zijde van het universum komen dan vanuit onze galactische omgeving,” schrijft Ryan Shannon van de Swinburne University of Technology.

Snelle radioflitsen duren slechts een paar milliseconden.

80 keer

Astronomen weten nog niet hoe ze ontstaan, maar er komen enorme hoeveelheden energie bij vrij: ruwweg 80 keer de totale jaarproductie van onze zon.

Volgens Jean-Pierre Macquart van de Curtin University reizen de flitsen miljarden jaren en doorkruisen ze zo af en toe gaswolken.

Bekijk ook het filmpje hieronder:

[Daily Mail, Belga]


Vond je deze info belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Ik sta op het strand op een windstille dag, ik kijk over het water van de zee/oceaan en zie geen beest, alleen de wolken en de zon die worden gereflecteerd door het rimpelloze water. In de verte hoor ik een geluid, is het een meeuw of een andere vogel, ik weet het niet want ik zie niets.
  Ik doe mijn snorkel set op en laat mij afglijden in het water en aanschouw vol verbazing de enorme hoeveelheid aan leven, vissen, koraal en kleine beestjes omringen mij. Hoe kon ik op het strand bevroeden dat er op een paar meter vandaan zoveel leven zou zijn?
  Ik kijk met mijn telescoop in de ruimte, ik zie geen leven….het is alsof ik op het strand sta.

  8 likes
 2. Ja, het zijn aliens.

  Sorry, ondanks dat ik altijd graag over deze onderwerpen schrijf en er graag een beetje over mag wegdromen, hebben we héél dichtbij véél grotere problemen. Heb ook geen idee hoe we daarmee om moeten gaan, maar dat zou toch van een hogere prioriteit moeten zijn dan dit. Elke afleiding van die onderwerpen is er op dit moment toch echt één te veel.

  En als deze man, als “scientist”, graag mysteriën wil oplossen heeft onze aarde er vast ook nog wel een paar te bieden.

  3 likes
  • Wat dat betreft is deze video misschien wel een apart artikel waard:

   MUST SHARE: “Hurricane Michael” has been WEAPONIZED
   https://www.youtube.com/watch?v=AdIohGST8gY

   “Orkaan” Michael die nu in Amerika woedt blijkt helemaal geen orkaan te zijn zoals we die uit de geschiedenis kennen. De diameter, sterkte en continuiteit van deze orkaan wijken namelijk sterk af. Het lijkt erop dat de wolkenvorming van deze “orkaan” wordt gebruikt als masker voor het gebruik van directed energy weapons om beoogde gebieden schoon te vegen.

   Deze mevrouw heeft de meetresultaten van de boeien in zee bestudeerd. Met name de windsterkte en de golfslag. Daaruit bleek dat de storm van zeer korte duur was en tijdens de korte piek maar net windkracht 12 bereikte. Daarnaast zag ze aan de boeien dat de diameter van de storm relatief klein was in verhouding tot de omvang van het wolkensysteem. Een plaats langs de kust kreeg de volle laag en een paar mijl verder landinwaards, was er niks aan de hand. Niet eens de helft van de windsterkte die de kustplaats voor z’n kiezen kreeg. Dit is niet normaal voor een natuurlijke orkaan. Dit gebeurt naar de vermoedens van vele internetvrienden al jaren, maar gelukkig komen er nu toch meer concrete bewijzen dat er iets anders aan de hand is.

   3 likes
 3. We worden ‘omzworven’ door massa’s buitenaardsen.
  Dus heel dicht bij! HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEl

  3 likes
 4. De buitenaardsen gebruiken heus geen achterhaalde radioflitsen. Hun techniek is veel verder dan die radioflitsen. Het zal wel iets anders zijn. Ze zijn nog steeds bezig om de mens af te leiden van iets heel anders.

  2 likes
 5. Er is al tig jaren contact..

  2 likes
 6. Het woordje mysterieus is al net zo mysterieus als het signaal zelf..het komt regelmatig hier ter sprake en het verwijst naar iets toe dat Iets zelf is ook al mysterieus omdat het iets is wat niet word begrepen en het verwijst naar een signaal zelf of een ding of een voorwerp of een gebeuren van een gebeurtenis waarin we dus proberen te verwoorden van dat iets nu eigenlijk wel is ..er worden dan vele concepten bedacht een ieder op zijn eigen manier proberen te verwoorden te vertalen of te begrijpen en toch begrijpen we het totale plaatje van al dat mysterieuze gedoe niet helemaal ,dus schieten men in alles te kort over dat woordje mysterieus een hoop gedoe om niets maar niet getreurd erom heen is het al genoeg mysterieus genoeg signalen waar iedereen zijn spel inspeelt toch wel mooi van die signalen om de mensheid bezig te houden met nagenoeg gewoon iets wat interessant voor de het menselijke denken die toch al bekrompen is op het gebied van signalen om het ten volle te begrijpen maar men puzzelt nu eenmaal graag met concepten van Ietsen die word opgeroepen in het menselijke brein die op zich zelf al mysterieus is en daar zelf nog door ieder menselijke wezen niet eens begrijpt hoe dat werkt en niet ten volle word begrepen het zal wel de tekortkoming wezen van die brein zelf dus puzzelen we gewoon maar los en vast alles aan elkaar vast met een hoop onzin.. en die onzin geeft wel weer een concept waarin men het spel word gespeeld het is een soort van zelfspot drijven met het eigen brein..

  1 likes
 7. Buitenaardsen?
  Ze hebben echt geen trek in de Aarde, als ze al bestaan.
  Een leeuw gaat toch ook niet vrijwillig de jungle verlaten voor de dierentuin?

  1 likes
 8. Zulke energetische processen vinden constant plaats in het onbegrensde Universum. Om gelijk aan Aliens te verwijzen is wishful thinking.

  Er zullen vast wel delen van het Universum zijn waar ook mensen zoals wij bestaan.
  De Devi Bhagvad Puran verwijst ernaar.
  Daar neemt de Godin Durga de Goden Brahma, Vishnu, Mahesh door het Universum op reis. In elke Universum die ze aandoen is er een schepping met een Brahma, een Vishnu, een Mahesh en uiteraard een zonnenstelsel met planeten bewoond door mensen. Dit gaat zo oneindig door.
  Onderwijl zien deze 3 Goden miljarden Universa vergaan en ontstaan. Tal van Brahma’s, Vishnu’s en Mahesha’s vergaan met dat stukje Universum en nieuwe Universa ontstaan weer met nieuwe Brahma’s, Vishnu’s en Mahesha’s die zorgen voor Schepping, Behoud, Voltooiing. Dit gebeurt onophoudelijk.
  Het enige constante in deze Universum is de Devi Durga Zelf. Uit Haar ontstaat alles, want Zij is de Bron, de Moeder waaruit alles ontstaat en waarin alles weer terugkeert.
  Dus al zouden er andere mensen in andere delen van het Universum bestaan, wij hebben er niks aan omdat zij hun eigen tijd en ritme hebben waar wij niet in passen en omgekeerd.
  We zullen het allemaal zelf moeten doen. Niemand komt ons helpen behalve God Zelf en de Heiligen die keer op keer incarneren speciaal hiervoor.
  In de Shrimad Bhagvad Puran heeft Heer Krishna de rol die Durga Devi heeft in de Devi Bhagvad Puran. Elementair zijn beiden exact dezelfde. Dan weer laat de Bron van het Universum zich zien als Durga, dan weer als Shiva, dan weer als Vishnu.
  In de Bhagvad Gita zegt Heer Krishna (Incarnatie van Heer Vishnu) dat Hij telkenmale incarneert op Aarde uit genade voor z’n devoten en om de Dharma, de Onbaatzuchtigheid, in de maatschappij weer te herstellen.
  In de Durga Sapta Shati zegt Moeder Durga dat ze in diverse vormen incarneert om de beschaving te beschermen en Haar devoten te beschermen en te verheffen.
  Dus m.i. moeten we niet uitkijken nar Aliens, maar een zo zuiver, simpel en liefdegevende leven leiden, rekenende op de steun van Durga, Shiva, Vishnu, de Bron van het Universum, uit wie wij zelf ook voortkomen en weer naar toe gaan terugkeren.

  1 likes
 9. Als Aliens met radio signalen contact zoeken lijkt me dat niet zo praktisch aangezien de afstanden die ze moeten overbruggen.
  Zoals in de tekst te lezen is komen ze van miljarden jaren ver, dus als ze roepen is daar iemand? en wij roepen ook met een radio signaal terug…..Ja!!!! dan duurt het nog eens miljarden jaren voor ze ons horen en tegen die tijd is het universum misschien wel ontploft

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Coronavirus gemaakt door mensen? Australische wetenschappers doen ‘verrassende ontdekking’

Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat 15 ...

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...