Universum

Recordaantal mysterieuze signalen uit de ruimte opgepikt. Zoeken aliens contact?

Help door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Astronomen hebben met een radiotelescoop in het westen van Australië vorig jaar twintig mysterieuze en krachtige “fast radio bursts” oftewel radioflitsen ontdekt.

Dat is dubbel zoveel als het aantal dergelijke signalen dat sinds een eerste waarneming in 2007 is gedetecteerd.

In het vakblad Nature staat donderdag te lezen dat het team met de Australia Square Kilometre Array Pathfinder (ASPAK) ook de meest nabije en meest “heldere” snelle radioflitsen heeft waargenomen.

Andere zijde

“Door de technologie van de ASPAK te gebruiken hebben wij ook bewezen dat snelle radioflitsen eerder van een andere zijde van het universum komen dan vanuit onze galactische omgeving,” schrijft Ryan Shannon van de Swinburne University of Technology.

Snelle radioflitsen duren slechts een paar milliseconden.

80 keer

Astronomen weten nog niet hoe ze ontstaan, maar er komen enorme hoeveelheden energie bij vrij: ruwweg 80 keer de totale jaarproductie van onze zon.

Volgens Jean-Pierre Macquart van de Curtin University reizen de flitsen miljarden jaren en doorkruisen ze zo af en toe gaswolken.

Bekijk ook het filmpje hieronder:

[Daily Mail, Belga]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mike
mike
4 jaren geleden

Ja, het zijn aliens.

Sorry, ondanks dat ik altijd graag over deze onderwerpen schrijf en er graag een beetje over mag wegdromen, hebben we héél dichtbij véél grotere problemen. Heb ook geen idee hoe we daarmee om moeten gaan, maar dat zou toch van een hogere prioriteit moeten zijn dan dit. Elke afleiding van die onderwerpen is er op dit moment toch echt één te veel.

En als deze man, als “scientist”, graag mysteriën wil oplossen heeft onze aarde er vast ook nog wel een paar te bieden.

bert s
bert s
4 jaren geleden

Ik sta op het strand op een windstille dag, ik kijk over het water van de zee/oceaan en zie geen beest, alleen de wolken en de zon die worden gereflecteerd door het rimpelloze water. In de verte hoor ik een geluid, is het een meeuw of een andere vogel, ik weet het niet want ik zie niets.
Ik doe mijn snorkel set op en laat mij afglijden in het water en aanschouw vol verbazing de enorme hoeveelheid aan leven, vissen, koraal en kleine beestjes omringen mij. Hoe kon ik op het strand bevroeden dat er op een paar meter vandaan zoveel leven zou zijn?
Ik kijk met mijn telescoop in de ruimte, ik zie geen leven….het is alsof ik op het strand sta.

Logisch
Logisch
4 jaren geleden

De buitenaardsen gebruiken heus geen achterhaalde radioflitsen. Hun techniek is veel verder dan die radioflitsen. Het zal wel iets anders zijn. Ze zijn nog steeds bezig om de mens af te leiden van iets heel anders.

frans
frans
4 jaren geleden

We worden ‘omzworven’ door massa’s buitenaardsen.
Dus heel dicht bij! HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEl

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x