Wetenschap

In 70 dagen naar Mars: ‘Brandstofloze’ EmDrive toch niet in strijd met natuurwetten

Help ons door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappelijk onderzoek uit Finland laat zien dat de ‘onmogelijke’ EmDrive, een experimentele aandrijving die een ruimteschip zou kunnen versnellen zonder stuwstof, echt werkt. Dat gaat volkomen in tegen de wet van behoud van impuls, die juist stelt dat stuwstof altijd noodzakelijk is.

Met een EmDrive kunnen we in theorie zonder enige raketbrandstof in minder dan 10 weken naar Mars reizen. De wetenschap kan maar niet verklaren hoe de motor zou moeten werken en toch, op de één of andere manier, doet hij het.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Finse wetenschappers hebben nu ontdekt dat de aandrijftechnologie werkt door microgolven om te zetten in fotonen (lichtdeeltjes). Dr. Arto Annila van de Universiteit van Helsinki, dr. Erkki Kolehmainen van de Universiteit van Jyväskylä en natuurkundige Patrick Grahn van het bedrijf Comsol hebben hun onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift AIP Advances.

Transformeren

De EmDrive werd in 1999 uitgevonden door de Brit Roger Shawyer, maar die werd jarenlang geridiculiseerd door de wetenschappelijke gemeenschap. Volgens Shawyer kan de EmDrive de lucht- en ruimtevaartindustrie transformeren en de energiecrisis oplossen.

Sinds 2012 zijn er negen onafhankelijke studies gedaan door wetenschappers uit China, Duitsland en zelfs van de NASA. Ze kwamen allemaal tot de conclusie dat de EmDrive werkt.

“De EmDrive verschilt in principe niet van andere motoren,” zei Annila. “De motor verbruikt brandstof, dat kan iedereen begrijpen – er gaan microgolven in. Het probleem is dat er niets uit lijkt te komen, en om die reden denken mensen dat de EmDrive niet werkt.”

Onzichtbare uitlaat

Terwijl de fotonen in de EmDrive rondstuiteren heffen ze elkaars elektromagnetisch veld op. Ze bestaan dan nog steeds, je kunt ze alleen niet meer zien als licht. Dr. Annila kwam tot de ontdekking dat de fotonen in paren door de wand van het apparaat lekken, een soort onzichtbare uitlaat dus.

De Finse wetenschapper zegt dat de EmDrive zich netjes houdt aan de natuurwetten. Omdat veel wetenschappers nog niet geloven dat de motor werkt, pleit hij voor meer onderzoek.

“We hebben hier te maken met een echt fenomeen. Het moet worden onderzocht. Sceptisch zijn helpt niet,” benadrukte Annila.

[IB Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

79 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Wat leuk! Alleen je kan niet naar Mars, want de aarde is Plat en Omsloten en de planeten die wij in onze lucht zien zijn geen fysieke plekken waar je naartoe kan, maakt niet uit hoe erg NASA hun best doet om het echt te laten lijken!

Predator
Predator
7 jaren geleden

Hoe zit het dan met kometen die hier inslaan?.Worden zeker vanaf hier afgeschoten.Met je omsloten.
Denk toch zelf dat ie rond is met boven en onder een gat.Verklaard mij ook de ufo aktiviteit in en om de vulkaan in mexico..Nee..niet plat en nee…niet omsloten..En de waarheid kunnen we vergeten.

sebas0570
sebas0570
7 jaren geleden
Moi
Moi
7 jaren geleden

Platte Aarde? Het idee alleen al, hilarisch gewoon!. Je gaat wilt toch niet gaan beweren dat alle astronauten liegen of hebben gelogen inclusief onze eigen (wijlen) Wubbo Ockels en André Kuipers?
Ik heb André Kuipers in het echt ontmoet. Het is een hele integere man die echt in de ruimte is geweest!
En de bewijzen dat de aarde rond zijn, zijn overweldigend. Die platte Aarde theorie daar klopt geen ene, malle moer van!

Back to top button
79
0
We lezen graag je reactie!x