Homepagina » Archeologie » Vreemde objecten op schilderij zorgen voor beroering. Waren er aliens aanwezig bij de kruisiging van Jezus?
Vreemde objecten op schilderij zorgen voor beroering. Waren er aliens aanwezig bij de kruisiging van Jezus?

Vreemde objecten op schilderij zorgen voor beroering. Waren er aliens aanwezig bij de kruisiging van Jezus?

In de Svetitschoveli-kathedraal in Georgië is een afbeelding van Jezus te zien die onder complottheoretici voor nogal wat beroering zorgt. Dat schrijft de Daily Express.

De afbeelding toont een menigte rond Jezus terwijl hij wordt gekruisigd. In de hoeken zijn een soort vliegende objecten zichtbaar. De objecten zijn koepelvormig en laten een spoor achter.

Historici die het 11e-eeuwse schilderij hebben bestudeerd zeggen dat de vreemde objecten beschermengelen zijn.

Belangrijke rol

Maar tijdens de Byzantijnse periode, die in het zuidoosten van Europa en het zuidwesten van Azië duurde tot de jaren 1450, werden engelen afgebeeld als mensachtigen met vleugels.

“De onbekende kunstenaar lijkt ons te vertellen dat deze vliegende schotels aanwezig waren bij de dood van Jezus,” schrijft de website The Ancient Aliens.

“De gezichten wijzen erop dat deze vaartuigen werden bestuurd door mensen of wezens die een belangrijke rol speelden bij de gebeurtenis,” klinkt het.

Gedaanteverwisselaar

Jezus Christus en het christendom zijn door de jaren heen al vaak gelinkt aan buitenaardse activiteit, aldus de Express.

Uit oude Egyptische teksten zou bijvoorbeeld zijn gebleken dat hij een gedaanteverwisselaar was die soms onzichtbaar was en kon vliegen.

De teksten, die zijn bestudeerd door professor Roelof van den Broek van de Universiteit Utrecht, bevatten een aantal opvallende passages.

Verdween

Zo zou stadhouder Pontius Pilatus hebben gezien hoe Jezus voor zijn ogen verdween. En in een droom zag hij Jezus vliegen.

Ook vroegen de autoriteiten Judas volgens de teksten om hem te identificeren door hem te kussen omdat hij van gedaante kon verwisselen.

De teksten, geschreven door bisschop Cyrillus van Jeruzalem, werden uiteindelijk niet opgenomen in de Bijbel.

[Express]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Rob Steenwinkel schreef:

  JEZUS=VALSE HOOP
  De figuur Jezus is verzonnen om ons valse hoop te geven en ons mak als lammeren te maken! De `gewone`mensen zoals wij zijn ze zijn eigenlijk met alles besodemieterd……..MET A.L.L.E.S…van maanlandingen tot 9/11.
  De aarde is een straf en gevangenis planeet en er wordt voor gezorgd dat we nooit….NOOIT…….lekker in onze vel zullen zitten dat zie je overal om ons heen en nu weer met de overname door het westen door die fascistische moslim-cultuur waar NIEMAND iets tegen kan doen NIEMAND.
  En ook met die zogenaamde “verlosser” jezus….hij is gemaakt om ons tot makke willoze schapen te maken en de wang toe te keren we zitten met zijn allen in de SHIT of in de HEL op deze gevangenis planeet.
  Onze enige redding is misschien de dood maar zelfs dat is niet helemaal zeker.

  `Jesus Christ Never Existed`
  https://www.youtube.com/watch?v=8-k2glNuwLI&list=PLEpr4aa9rk9q_lnJ5cse6eqM3C_rWfmPv

  https://www.youtube.com/playlist?list=PLEpr4aa9rk9q_lnJ5cse6eqM3C_rWfmPv
  Gefängnisplanet Erde
  https://www.youtube.com/watch?v=lLG7y4OSF8o&list=PLdRAnEY090npPrnSH8Wy_dDUaGmimjhyp

  13 likes
  • bert s schreef:

   Rob Steenwinkel.

   Een discussie of Jezus nu echt heeft bestaan lijkt me niet zinnig, echter de opmerking dat hij is gemaakt om van ons makke schapen te maken is volledig de schuld van de religieuze entiteiten. Religie heeft het geloof de nek om gedraaid.

   18 likes
   • Pete Del Fina schreef:

    Precies. Jezus zei tot de Farizeeërs dat religie de mens nooit tot God kon brengen. Alleen Hij kon dat. Dat was zo shocking voor de religieuze autoriteiten.
    “Before Abraham was, I AM (yhvh)”.

    6 likes
  • Yoep schreef:

   Rob, Aarde is geen gevangenis. Het werk van god is nog niet uitgekomen door dat ie steeds gedwarsboomd word. Dit is wat ik er uit haal. Eerste Era, foute engelen, kleedje word uitgeklopt, maar er word tevens verteld dat ie nogmaals in de toekomst moet optreden. tweede Era, 70 generaties later is in ons tijdperk (zeggen ze). Kleedje zal weer worden uitgeklopt.
   Wat ik er uithaal, god is geen voorstander van technologie, de duivel wel. Al die telefoons, computers, etc etc is het werk van de duivel. De mens zelf kan niets bedenken, laatstaan uitvinden. Veel uitvinders hebben ook verklaart dat alles door een visioen tot ze gekomen is. Opmerkelijk vind ik ook dat de aarde 5700 jaar stil staat met wat simple uitvindingen. Meestal uitvindingen om andere mensen om te brengen. Dan de laatste 300 jaar gaat het in een hoge snelheids trein en de trein gaat steeds sneller.

   Je ziel kan niet dood, je vervoermiddel wel die is van vlees en bloed.

   10 likes
  • nadine schreef:

   wat bent u een lekker positief persoon zeg….
   als u depresief bent en niet lekker in u vel zit wilt niet zeggen dat de rest van de wereld zich ook niet lekker in hun vel zitten… Ik raad u aan om met een psycholoog te gaan praten.

   4 likes
   • Yoep schreef:

    Wat is er Nadien, kan je niet tegen de waarheid? of heb je een andere waarheid, zet hem neer zou ik zeggen. En nee ik heb geen psycholoog nodig, ben gewoon recht door zee.

    2 likes
 • salvar schreef:

  een schilderij uit de 11 eeuw is niet uit de tijd van christus.

  14 likes
 • bert s schreef:

  De reptilian shapeshifter, al veel onzin over Jezus gehoord maar deze is voor mij nieuw. Nog even en we krijgen te horen dat Mark Rutte ook een shapeshifter is en dat hij ook de verschijning van Maxima regelmatig aanneemt in de nachtelijke uurtjes.

  11 likes
  • Loki schreef:

   Bert s
   Niet zo nieuw hoor bert, Als je vroeger al op Niburu.nl zat en de stukken van de Galactic Federation zou hebben gelezen die door Salusa zijn verteld had je dit al geweten. Jezus was een figuur die in verschillende dimensies en tijden kon leven. Hij was ook lid van deze federatie en was geen aards mens. Dus eigenlijk niks nieuws onder de zon.

   3 likes
  • Anna schreef:

   Ja Bert en de wereld zou al vele malen volledig veranderd zijn voor 2013 of 2015 maar in ieder geval voor 2017. Dus de wereld is nu helemaal zoals de galactic federaton, mike quinsey en andere demente bejaarden hebben verteld.

   En zo ook het ieder jaar in een nieuws luwe maand komt dit weer voorbij drijven, samen met artikelen over de vulkaan bij Bosnië en vele andere zich herhalende ” nieuwsfeiten”.

   0 likes
 • Erik schreef:

  Quote: En in een droom zag hij Jezus vliegen.

  Dan moet het natuurlijk waar zijn!

  10 likes
  • vladi schreef:

   een vraag voor jou…
   hoe kan het dat je beeld hebt als je droomt maar toch je ogen dicht heb?
   denk daar maar eens over na,geprogrammeerde mens.

   fff

   3 likes
 • Justin schreef:

  Het lijken net vliegende kwallen ,maar alle gekheid op een stokje het zou zomaar kunnen ,van ufo’s heb ik vaak genoeg gelezen dat ze niet driedimensioneel zijn maar van een hogere trilling/dimensie afkomstig . Jezus is toentertijd geascendeerd naar een hogere trilling en zoals zijn 12 dicipelen zagen werd hij opgeheven(trekstraal?)en ontrok een wolk hem aan hun zicht,. zat er een Ufo in die wolk?? Tegenwoordig verschijnen er vaak filmpjes van ufo’s die verborgen zitten in wolken…

  7 likes
 • LikeToKnow schreef:

  Het is de interpretatie van een schilder, geen foto! Dus zegt niets over de daadwerkelijke kruisiging. Dat geldt voor alle renaissance kunst overigens: Interpretatie!!!

  11 likes
 • Willem H Janssen schreef:

  Ze verzinnen ook van alles om dat geloof maar in stand te houden die geloofsmaffia verliest steeds meer klanten en GELD/MACHT. Wanneer worden zij eens ter verantwoording geroepen voor al die oorlogen en ellende die zij veroorzaakt hebben !

  10 likes
 • Bery schreef:

  Dit is letterlijk informatie die ik in 2001 heb gelezen. Heeeele oude informatie dus.

  3 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Lucas 4-28 ev … En zij werden allen in de synagoge met toorn vervuld, als zij dit hoorden.
  En opstaande, wierpen zij Hem uit, buiten de stad, en leidden Hem op den top des bergs, op denwelken hun stad gebouwd was, om Hem van de steilte af te werpen.
  Maar Hij, door het midden van hen doorgegaan zijnde, ging weg…..

  Hij werd gewoon onzichtbaar

  3 likes
 • 3esses schreef:

  Jezus is nooit gekruisigd geweest en dat hebben jullie daar zelf over een artikel gepubliceerd

  2 likes
 • Defixiones schreef:

  Jammer dat het hele schilderij niet zichtbaar is, zijn buikspieren zijn hier namelijk geschilderd als een penis. Deze onbekende kunstenaar hield wel van een geintje.

  1 likes
 • Robert schreef:

  Kruisiging? Van wie dan?

  Tamuz, Dionysis of Jezus?

  Allen uit maagd geboren op 25 december (beter uit een maagd dan uit een maag); konden over water lopen en veranderden dat meteen maar even in wijn (ze waren er toch); ook deden zij de blinden weer kijken – een en dezelfde figuur.

  – met andere woorden: wat wordt er met deze mythologisch beeldtaal nu echt bedoeld?

  Als je dat ‘get’ wordt alles meteen anders…

  1 likes
 • iubuntu schreef:

  de schilderij werd gerealiseerd in de 11de eeuw. soms wordt het antwoord te ver gezocht. kan het gewoon niet zijn dat de schilder niet veel gelooft hecht aan het goddelijk verhaal en een die hard believer is van ufos. misschien door een persoonlijke ervaring?

  1 likes
 • frans schreef:

  Koepels, bolvormige werken, Bolwerken, duiden op Geestkracht.
  De aarde is dan ook Rond!

  0 likes
 • Elkekeerdateindedatmaarnietkomt schreef:

  De ‘UFO’s’ naast Jezus symboliseren respectievelijk dag en nacht. Dta is inmiddels wel algemeen bekend.

  0 likes
 • Bert v Delen schreef:

  Ik wil Rob graag vrijblijvend adviseren om b.v. via internet eens naar radio Santec van de oer Christenen te luisteren. Want Jezus leer je helaas niet kennen via de EO of kerk. Deze organisaties verkondigen een grotendeels valse leer met de Roomse kerk voorop. Ze zijn ronduit schadelijk voor God en Jezus. Goedbedoelende mensen binnen deze organisaties, die de achtergrond niet kennen, buiten beschouwing gelaten.

  Interessant is te weten waarom we op aarde zijn en wat eraan vooraf is gegaan. En dat de rol van Jezus veel breder is dan waarover in de kerk wordt gesproken. De missie van Jezus ging veel verder dan het redden van de mensheid. Het was erop of eronder voor de totale schepping.

  Niets is zonder reden. Alles heeft een oorzaak en energie, waaruit ons bewustzijn bestaat, kan niet verloren gaan. Dat is los van religie een wetenschappelijk bewezen feit.

  De oer Christeren leren dingen die Jezus heeft gezegd maar waar de kerk helaas met een grote boog omheen gaat. Ze leren over wat er voor dat God was en hoe in het begin de Vader/ Moeder God en Cherubijnen ontstonden en later de verdere schepping.

  Hoe er in het vroege begin in de fijnstoffelijke oer realiteit opstand uitbrak en een van de engelen, Satan (de tegenstander) voor zichzelf begon. Met maar 1 doel. De schepping, Gods werk, te vernietigen.

  Wanneer de missie van Jezus niet was geslaagd dan zou de schepping uiteindelijk geheel zijn ontbonden.
  Ook voor God was het erop of eronder.

  We zijn op aarde om te leren. Niets anders. Te leren hoe je elkaar lief zou moeten hebben. Hoe je met de o zo menselijke dwalingen als macht, egoïsme, haat, bedrog en vul maar aan om moet gaan.

  Leerplaneet aarde en het universum dat ons omringd is niets anders dan verdichte energie.

  Na de zondeval zijn wij mensen als oorspronkelijk fijnstoffelijke wezens uiteindelijk in deze dicht stoffelijke realiteit terecht gekomen. Maar we bestaan nog steeds uit losse atomen met lege ruimtes erom heen. Eigenlijk zijn we pixels en ja in zekere zin is alles nep. Maar waar het om gaat is wel verdraaid serieus.

  De kennis over ons verleden (vorige leven) is ons ontnomen omdat we met die kennis niet onafhankelijk zouden kunnen kiezen. Dat is, zoals ze dat in Duitsland zo mooi zeggen, Der Weg des Vergessens.

  De aarde is de planeet van de vrije wil. Waar we zelf mogen kiezen om voor of tegen Jezus en daarmee onze medemensen te zijn. Hiermee bepalen we zelf eigen lot.

  Door je medemensen kwaad te doen ga je rechtstreeks in tegen het belang van de liefdevolle God. Het is niet verplicht maar je plaatst je op die manier wel buiten de harmonieuze orde van Gods Koninkrijk. Dat is een kosmische wet.

  Alle mensen, dieren… ja alles wat bewustzijn heeft is onsterfelijk. Dat dieren geen ziel hebben is absolute nonsens en religieuze kletspraat.

  Hoe we na dit leven terecht komen hangt af van wat we van de naastenliefde lessen op aarde hebben gemaakt. Door je medemens kwaad te doen benadeel je God. Vergelijk het met een kankercel die opstandig een lichaam vernietigd.

  God is harmonie. Satan is wanorde en destructie.

  En als je dit allemaal niet gelooft dan is mijn advies op een onbewolkte avond maar eens naar dat immens grote universum te kijken. Of over de bijna dagelijkse ontboezemingen in de kwantum fysica te lezen.

  Misschien is Googlen op de term donkere (geest) materie en energie waar meer dan 75 procent van het universum uit bestaat en nog geen wetenschapper iets van begrijpt een manier om te ontdekken dat alles geen toeval kan zijn maar een weldoordacht plan.

  0 likes
 • x

  Check Also

  studie

  Studie: Melkweg huisvest meer dan 30 actieve buitenaardse beschavingen

  Er kunnen meer dan 30 buitenaardse beschavingen ...

  minister

  Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’

  Bert de Vries, van 1989 tot 1994 ...

  >