Binnenland

Binnenkort ook in Nederland: de COVI-PASS, jouw immuniteitspaspoort

Help anderen door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Britse cyberfirma gaat met een aantal andere bedrijven in 15 landen de COVI-PASS uitrollen. Dit ‘digitale gezondheidspaspoort’, dat onder meer je testresultaten laat zien, komt ook naar Nederland.

Volgens de website van de firma is het doel van dit paspoort om ‘veilig weer aan het werk te gaan’ en ‘sociale interacties te hervatten’ door de autoriteiten te voorzien van ‘actuele gezondheidsinformatie’.

Bill Gates zal ongetwijfeld lyrisch zijn over deze COVI-PASS. Hij schreef in april nog een essay waarin hij de voordelen van ‘het vrijwillig gebruik van digitale tools’ opnoemde. Dergelijke tools zijn volgens hem handig omdat ‘we ons dan kunnen herinneren waar we zijn geweest’ en ‘we deze informatie kunnen delen met eenieder die ons vragen stelt over onze contacten’.

Geen toegang

Klinkt onheilspellend? Het wordt nog erger. Gates voorspelt dat de mate waarin we openbare bijeenkomsten kunnen bijwonen zal afhangen van de ontdekking van een effectieve behandeling. Hij zegt dat mensen zich door zo’n geneesmiddel waarschijnlijk nog niet veilig genoeg voelen om weer naar buiten te gaan. Gelukkig is daar de COVI-PASS. Op de website lezen we dat de voormalige Britse premier Theresa May een groot voorstander is van het project. Wat wil je nog meer?

De COVI-PASS wordt uitgerold in onder andere Italië, Portugal, Frankrijk, India, de Verenigde Staten, Canada, Zweden, Spanje, Zuid-Afrika, Mexico, de Verenigde Arabische Emiraten en Nederland. Je kunt toegang krijgen tot de biometrische ‘paspoorten’ via een mobiele telefoon of sleutelhanger. Er gaan lichtjes knipperen op het moment dat een individu negatief of positief is getest. Rood betekent dat je geen toegang krijgt tot openbare plekken. Bij groen licht mag je naar binnen. De technologie die voor de paspoorten is gebruikt, is voorzien van de ‘Seal of Excellence’ van de EU. Wat wil je nog meer?

Een bepalend moment

Dat ze een bedreiging vormen voor onze vrijheid en privacy nemen we maar voor lief. Wie om zich heen kijkt, kan niet anders dan constateren dat de coronapandemie zo goed als voorbij is. Dat is volgens Hassan Damluji, onderdirecteur van de Bill & Melinda Gates Foundation, zéker niet het geval. In een recent interview waarschuwde hij dat de pandemie ‘verre van voorbij’ is en dat we momenteel middenin de derde golf zitten. Vooral het Midden-Oosten en delen van Azië zullen getroffen worden door de volgende golf, voorspelde Damluji, die geld inzamelt voor GAVI, een vaccingroep die wordt gefinancierd door Bill Gates.

Gates trekt aan het einde van zijn essay een parallel met de Tweede Wereldoorlog. Hij zei dat deze oorlog ‘een bepalend moment was voor de generatie van onze ouders, net zoals de coronapandemie een bepalend moment is voor ons’. Hij suggereerde daarmee dat de veranderingen die nu plaatsvinden zijn te vergelijken met het moment waarop de geallieerden op het punt staan het Derde Rijk te verslaan. Bill Gates mag dat zeggen, want hij is tenslotte Bill Gates.

Onafhankelijk journalist, onderzoeker, schrijver en filmmaker Raul Diego sluit af: “Zo’n immuniteitspaspoort of digitaal gezondheidscertificaat is niets meer dan de ultieme vervulling van een dystopische nachtmerrie.”

[MintPress News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jan doornbos
jan doornbos
1 jaar geleden

Over my dead body.

nou en!!
nou en!!
1 jaar geleden

de vuiligheid die door je strot gepropt wordt onder het mom van veiligheid

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Het volk wil een totalitaire staat? Het volk krijgt een totalitaire staat.

En de gestorven soldaten in 1940-1945 aan de geallieerde kant draaien zich om in hun graf. Terecht.

anargie
anargie
1 jaar geleden

Welkom in Sovjet Nederland, onderdeel van de Sovjetstaten van Europa! Zijn onze voorouders HIER voor gestorven? MASSAAL WEIGEREN die hele onzin om de portemonnee van ene meneer Gates nog meer te laten uitpuilen dan tijdens zijn mickysh## schrikbewind!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

30
0
We lezen graag je reactie!x