Buitenland

VN-chef pleit voor ‘wereldregering’ met ’tanden’. We hebben nog tot 2030

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De wereld heeft een overkoepelend, multilateraal bestuur nodig dat problematische nationale belangen opzij kan zetten, zei VN-secretaris-generaal Antonio Guterres. Hij sprak van ‘global governance’, dat we volgens Wikipedia mogen vertalen als een wereldregering of wereldbestuur.

Volgens Guterres willen bestaande VN-instrumenten zoals de Veiligheidsraad ‘nergens hun tanden in zetten’. “We moeten het VN-systeem, regionale organisaties, internationale financiële instellingen en anderen bijeen brengen. Wat we nodig hebben is inclusief multilateralisme met tanden,” zei hij tijdens een virtuele persconferentie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij claimde dat overheden in de 21e eeuw niet langer de enige politieke machtsrealiteit zijn. Guterres benadrukte nog eens: “We hebben een effectief multilateralisme nodig dat kan functioneren als een instrument voor een wereldbestuur.”

Een nieuw virus?

Op de vraag wat de VN in de afgelopen 75 jaar heeft bereikt, antwoordde Guterres: “De Derde Wereldoorlog, die door zoveel mensen is voorspeld, hebben we voorkomen.”

“We hebben een ‘lange vrede’ gehad met vele kleine conflicten, maar dat waren conflicten waarbij de grote machten niet tegen elkaar streden,” zei hij.

Wat zijn volgens hem de grootste gevaren van dit moment? Guterres noemde onder meer wijdverspreid en toenemend wantrouwen tegen nationale overheden en ‘de plaag van misinformatie’. Hij waarschuwde ook voor een nieuw virus dat een pandemie kan veroorzaken, zich net zo snel verspreidt als Covid-19 en net zo dodelijk is als ebola.

2030

Dus: mensen wantrouwen de overheid, er is mogelijk een nieuw virus in aantocht en er worden te veel mensen wakker. Oplossing: wereldregering.

Het is niet voor het eerst dat Guterres pleit voor een wereldregering. Eind 2018 schreef E. Jeffrey Ludwig voor American Thinker dat de VN in 2030 een wereldregering wil hebben. Het voorstel ‘Transforming the World: 2030 Agenda for Sustainable Developent’ uit 2015 was alvast een flinke stap in die richting.

De voorstanders van een wereldregering uit de jaren vijftig en zestig zwaaien nu de scepter bij de VN en zijn in actie gekomen, aldus Ludwig.

[LifeSiteNews, Breitbart]

4 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eelke Piers
Eelke Piers
3 jaren geleden

De oplossing voor een nieuw virus is de een werelregering want dan gaat er niemand meer aan dood.

Een betere oplossing is om alle mensen die met de genen zitten te knoeien ophangen en het hebben en maken van andere wapens dan knotsen, pijl en boog en messen langer dan een broodmes te verbieden.Dan kunnen de liefhebbers elkaar nog altijd de hersens inslaan; tenminste als ze die hebben.

Matt
Matt
3 jaren geleden

Eigenlijk niet zo een slecht idee, zo een wereldregering, maar dan wel onder de voorwaarde dat de huidige binnenlandse regeringen volledig opgedoekt worden en er een soort van gouverneur, met wat knechtjes per land overblijft. Anders krijg je een Belgisch systeem waar alleen al op gebied van gezondheid er 7 (ZEVEN!) ministers voor verantwoordelijk voor zijn, maar als het er op aankomt NIEMAND de totale verantwoordelijkheid durft nemen
Op zo een manier zal een wereldregering dus nooit werken want er zullen altijd pro en anti’ s zijn dus dat loopt uit op eeuwenlange discussies, zonder beleid.
Maar aangezien de huidige plucheplakkers niet van plan zijn om hun riante inkomen op te offeren zal het er niet van komen en heeft een wereldregering dus geen zin.
Het is het een of het ander.
En wat die Antonio Guterres bazelt is klinkklare onzin. Het is door het verstand gebruiken van Putin dat het niet tot een oorlog is gekomen. De dreigingen van de NAVO, met schoothondje VN zijn niet bepaald vredelievend te noemen. Gelukkig voor ons is Putin niet in hun vallen getrapt, en daardoor durven ze zichzelf op de borst te kloppen, het stelletje lafaards en psychopaten bij de VN, die draaien de werkelijkheid altijd zo om dat het altijd in hun voordeel uitkomt.

Philip
Philip
3 jaren geleden

Laat je niet te veel wijs maken, volgende pandemie is weer fake als voorheen!!!!!!!!!!!!

Onderzoekers identificeren varkensgriepvirus dat tot nieuwe pandemie kan leiden

Terwijl we nog in de greep zijn van het coronavirus, ontdekten Chinese onderzoekers dat de stam van een varkensgriepvirus alle kenmerken heeft om een nieuwe pandemie te veroorzaken. Ze berichten erover in het Amerikaanse wetenschappelijke vakblad PNAS.

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20200630_95043288/onderzoekers-identificeren-varkensgriepvirus-dat-tot-nieuwe-pandemie-kan-leiden

W\ERKELIJKHEID!!!

Julie zijn allen gewaarschuwd , zelfs FB heeft het al verwijderd

Don’t panic yet about that swine flu strain with ‘pandemic potential’
Headlines suggest we should worry about a new flu strain, but they leave out important context.
But the headlines are overdoing it a little. Let’s set the record straight.

Could that happen? Yes. Should you panic? Well, no.

While current flu vaccines don’t protect against this strain, the next batch could be designed to provide protection if this virus did reach pandemic proportions. But that remains a big if.

But the headlines are overdoing it a little. Let’s set the record straight.

https://www.cnet.com/news/heres-the-truth-about-the-new-swine-flu-with-pandemic-potential/?

https://www.cnet.com/news/heres-the-truth-about-the-new-swine-flu-with-pandemic-potential/?UniqueID=48741C36-BAB3-11EA-9033-4F023A982C1E&ServiceType=facebook_page&TheTime=2020-06-30T09:22:56&ftag=COS-05-10aaa0a&PostType=link&fbclid=IwAR1kWUMajnYKjvx3w2lhTOUSGcfQd8sCpH7m7yYwWO7Q04q7OgSc7ZlWPTY

Casper
Casper
3 jaren geleden

David Icke, krijgt gewoon op bijna alle vlakken gelijk. Mensen die nog steeds complotten niet willen inzien, en andere betichten van “complot denken”. Dit zijn toch keiharde bevestigingen mensen!. Dit werd mij na 9/11 al duidelijk. Zet de tv uit, en het internet aan! Besteed je waardevolle tijd in de avond toch niet aan met je kin op de knietjes naar de propaganda tv te kijken. Begin je zoektocht vandaag nog, en ga lezen en leren wat er nu nog op internet te zien en te lezen valt. Hier een paar keywords: “NWO”, “Bilderberg conferentie”, “Agenda 2030 NATO”, “Global warming scam”, “ioNt Internet of nano things”. Sla het niet gewoon maar in de wind, lees het en trek je conclusies zelf i.p.v. mislukte journalisten op hun woord te geloven. Volg het geld, de investeringen. Stel jezelf de vraag: “Wie heeft hier baat bij?”
Kijk bijvoorbeeld eens in de database van de Bill en Melinda Gates foundation. Dan zie je met je eigen ogen waar het geld (ook in Nederland) naartoe is gegaan.

Je bent al erg laat, als je er nog nooit mee bezig bent geweest en het wordt een bittere pil. Maar beter weet je wat er aan de hand is, dan in slaap te blijven en straks wakker te worden in 1984. George Orwel gaf maar een milde versie van wat het echt aan het worden is. Demonstreren gaat al (bijna) niet meer.

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x