Homepagina » Buitenland » VN-chef pleit voor ‘wereldregering’ met ‘tanden’. We hebben nog tot 2030
VN
Foto: Guterres bij Timmermans (Ministerie van Buitenlandse Zaken, CC BY-SA 2.0)

VN-chef pleit voor ‘wereldregering’ met ‘tanden’. We hebben nog tot 2030

De wereld heeft een overkoepelend, multilateraal bestuur nodig dat problematische nationale belangen opzij kan zetten, zei VN-secretaris-generaal Antonio Guterres. Hij sprak van ‘global governance’, dat we volgens Wikipedia mogen vertalen als een wereldregering of wereldbestuur.

Volgens Guterres willen bestaande VN-instrumenten zoals de Veiligheidsraad ‘nergens hun tanden in zetten’. “We moeten het VN-systeem, regionale organisaties, internationale financiële instellingen en anderen bijeen brengen. Wat we nodig hebben is inclusief multilateralisme met tanden,” zei hij tijdens een virtuele persconferentie.

Hij claimde dat overheden in de 21e eeuw niet langer de enige politieke machtsrealiteit zijn. Guterres benadrukte nog eens: “We hebben een effectief multilateralisme nodig dat kan functioneren als een instrument voor een wereldbestuur.”

Een nieuw virus?

Op de vraag wat de VN in de afgelopen 75 jaar heeft bereikt, antwoordde Guterres: “De Derde Wereldoorlog, die door zoveel mensen is voorspeld, hebben we voorkomen.”

“We hebben een ‘lange vrede’ gehad met vele kleine conflicten, maar dat waren conflicten waarbij de grote machten niet tegen elkaar streden,” zei hij.

Wat zijn volgens hem de grootste gevaren van dit moment? Guterres noemde onder meer wijdverspreid en toenemend wantrouwen tegen nationale overheden en ‘de plaag van misinformatie’. Hij waarschuwde ook voor een nieuw virus dat een pandemie kan veroorzaken, zich net zo snel verspreidt als Covid-19 en net zo dodelijk is als ebola.

2030

Dus: mensen wantrouwen de overheid, er is mogelijk een nieuw virus in aantocht en er worden te veel mensen wakker. Oplossing: wereldregering.

Het is niet voor het eerst dat Guterres pleit voor een wereldregering. Eind 2018 schreef E. Jeffrey Ludwig voor American Thinker dat de VN in 2030 een wereldregering wil hebben. Het voorstel ‘Transforming the World: 2030 Agenda for Sustainable Developent’ uit 2015 was alvast een flinke stap in die richting.

De voorstanders van een wereldregering uit de jaren vijftig en zestig zwaaien nu de scepter bij de VN en zijn in actie gekomen, aldus Ludwig.

[LifeSiteNews, Breitbart]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Eelke Piers schreef:

  De oplossing voor een nieuw virus is de een werelregering want dan gaat er niemand meer aan dood.

  Een betere oplossing is om alle mensen die met de genen zitten te knoeien ophangen en het hebben en maken van andere wapens dan knotsen, pijl en boog en messen langer dan een broodmes te verbieden.Dan kunnen de liefhebbers elkaar nog altijd de hersens inslaan; tenminste als ze die hebben.

  22 likes
  • frans schreef:

   @Eelke; De oplossing voor een nieuw virus is dus een wereldregering want dan gaat er niemand meer aan dood.
   Als de NWO er ooit komt is iedereen en /of gaat iedereen Geestelijk en Zielsmatig dood, nadat iedereen God al afgeschaft heeft in de aanlooptijd daarnaar toe.!
   Er is dan alleen nog een zombierend levend over! En dat betekent ; als een automaat aangestuurd door jou apparaten , of jou door hen beheerste leven.

   5 likes
 • Casper schreef:

  David Icke, krijgt gewoon op bijna alle vlakken gelijk. Mensen die nog steeds complotten niet willen inzien, en andere betichten van “complot denken”. Dit zijn toch keiharde bevestigingen mensen!. Dit werd mij na 9/11 al duidelijk. Zet de tv uit, en het internet aan! Besteed je waardevolle tijd in de avond toch niet aan met je kin op de knietjes naar de propaganda tv te kijken. Begin je zoektocht vandaag nog, en ga lezen en leren wat er nu nog op internet te zien en te lezen valt. Hier een paar keywords: “NWO”, “Bilderberg conferentie”, “Agenda 2030 NATO”, “Global warming scam”, “ioNt Internet of nano things”. Sla het niet gewoon maar in de wind, lees het en trek je conclusies zelf i.p.v. mislukte journalisten op hun woord te geloven. Volg het geld, de investeringen. Stel jezelf de vraag: “Wie heeft hier baat bij?”
  Kijk bijvoorbeeld eens in de database van de Bill en Melinda Gates foundation. Dan zie je met je eigen ogen waar het geld (ook in Nederland) naartoe is gegaan.

  Je bent al erg laat, als je er nog nooit mee bezig bent geweest en het wordt een bittere pil. Maar beter weet je wat er aan de hand is, dan in slaap te blijven en straks wakker te worden in 1984. George Orwel gaf maar een milde versie van wat het echt aan het worden is. Demonstreren gaat al (bijna) niet meer.

  18 likes
 • Matt schreef:

  Eigenlijk niet zo een slecht idee, zo een wereldregering, maar dan wel onder de voorwaarde dat de huidige binnenlandse regeringen volledig opgedoekt worden en er een soort van gouverneur, met wat knechtjes per land overblijft. Anders krijg je een Belgisch systeem waar alleen al op gebied van gezondheid er 7 (ZEVEN!) ministers voor verantwoordelijk voor zijn, maar als het er op aankomt NIEMAND de totale verantwoordelijkheid durft nemen
  Op zo een manier zal een wereldregering dus nooit werken want er zullen altijd pro en anti’ s zijn dus dat loopt uit op eeuwenlange discussies, zonder beleid.
  Maar aangezien de huidige plucheplakkers niet van plan zijn om hun riante inkomen op te offeren zal het er niet van komen en heeft een wereldregering dus geen zin.
  Het is het een of het ander.
  En wat die Antonio Guterres bazelt is klinkklare onzin. Het is door het verstand gebruiken van Putin dat het niet tot een oorlog is gekomen. De dreigingen van de NAVO, met schoothondje VN zijn niet bepaald vredelievend te noemen. Gelukkig voor ons is Putin niet in hun vallen getrapt, en daardoor durven ze zichzelf op de borst te kloppen, het stelletje lafaards en psychopaten bij de VN, die draaien de werkelijkheid altijd zo om dat het altijd in hun voordeel uitkomt.

  8 likes
 • salvar schreef:

  Dus: mensen wantrouwen de overheid, er is mogelijk een nieuw virus in aantocht en er worden te veel mensen wakker. Oplossing: wereldregering.
  ze zijn gvd allemaal helderziende geworden.
  het wordt tijd dat we die lui de hersens inslaan of weten ze dat al.
  wat een stink wereld is het geworden.
  ze hebben een derde wereldoorlog voorkomen , ben je gek of zo?
  afrika verwoest , midden-oosten verwoest en de economie verwoest.
  een heleboel mensen om zeep geholpen met het zogenaamde corona virus.
  als je dit verhaal leest van Antonio Guterres dan moet onder de hand toch wakker worden.
  vecht voor je leven want anders maken ze je helemaal kapot , vooral als je timmerfrans ziet staan.

  6 likes
 • exegese schreef:

  @Emile schreef : Een wereldregering hoeft helemaal niet erg te zijn, het gaat erom wie er aan deelnemen en hoe het word opgericht.

  Een wereldregering is alle gevallen een regelrechte ramp omdat er altijd veel te veel macht op 1 punt samen komt.. Macht corrumpeert ALTIJD zo heeft de geschiedenis ons geleerd. Centreer dus de macht over de wereld en je weet 1 ding heel zeker : dat het 1 grote corrupte, zich zelf overschattende bende wordt die maar 1 doel zal hebben namelijk totale slavernij van de gehele mensheid met uitzondering de 1% van 1%. Er zullen zonder twijfel zoveel gigantische fouten gemaakt worden doordat het absoluut niet vanuit 1 punt te overzien is of überhaupt fatsoenlijk te verwezenlijken is, die maar op 1 manier vergoelijkt kunnen worden namelijk doordat slaven geen recht meer hebben zich ertegen te verweren.

  5 likes
 • ronjaspers schreef:

  De N.W.O. agenda bestaat uit de depopulatie agenda 21 en 2030 de VERENIGDE NAZI,S zijn belast met de uitvoering van deze agenda.De satanische globalistische elite zoals de bilderberg groep,de illuminati a.k.a. de khazariaanse mafia,cabal,deep state,de club van rome,de vrijmetselaars willen de wereld voor zichzelf alleen.Voor de N.W.O. opgericht kan worden moet eerst 90% van de wereldbevolking uitgemoord worden,de overige 10% dient als slaven voor de satanische globalistische elite.

  4 likes
  • Ron Swart schreef:

   Vergeet niet the Committee of 300 o.l.v. (koningin) Elizabeth II Windsor. Bilderberg, Trilateral Commission, VN, MI6/MI7, Interpol (Rockefeller speeltje) en nog veel meer duistere clubjes, die van de wereld een groot concentratiekamp willen maken, worden door the Committee of 300 aangestuurd. Voortgekomen uit de East India Company die o.a. een groot deel van de Chinese bevolking in de 19de eeuw verslaafd aan opium heeft gemaakt. Vandaar dat China vastberaden verder gaat met het betreden van het wereldtoneel en zich door niets en niemand – denk aan Hong Kong – de les laat lezen. Nederlandse leden van the Committee of 300 zijn (prins) Constantijn van Amsberg, voormalig VVD-leider Frits Bolkestein en ons staatshoofd WA van Buren.

   1 likes
 • Philip schreef:

  Laat je niet te veel wijs maken, volgende pandemie is weer fake als voorheen!!!!!!!!!!!!

  Onderzoekers identificeren varkensgriepvirus dat tot nieuwe pandemie kan leiden

  Terwijl we nog in de greep zijn van het coronavirus, ontdekten Chinese onderzoekers dat de stam van een varkensgriepvirus alle kenmerken heeft om een nieuwe pandemie te veroorzaken. Ze berichten erover in het Amerikaanse wetenschappelijke vakblad PNAS.

  https://www.hbvl.be/cnt/dmf20200630_95043288/onderzoekers-identificeren-varkensgriepvirus-dat-tot-nieuwe-pandemie-kan-leiden

  W\ERKELIJKHEID!!!

  Julie zijn allen gewaarschuwd , zelfs FB heeft het al verwijderd

  Don’t panic yet about that swine flu strain with ‘pandemic potential’
  Headlines suggest we should worry about a new flu strain, but they leave out important context.
  But the headlines are overdoing it a little. Let’s set the record straight.

  Could that happen? Yes. Should you panic? Well, no.

  While current flu vaccines don’t protect against this strain, the next batch could be designed to provide protection if this virus did reach pandemic proportions. But that remains a big if.

  But the headlines are overdoing it a little. Let’s set the record straight.

  https://www.cnet.com/news/heres-the-truth-about-the-new-swine-flu-with-pandemic-potential/?

  https://www.cnet.com/news/heres-the-truth-about-the-new-swine-flu-with-pandemic-potential/?UniqueID=48741C36-BAB3-11EA-9033-4F023A982C1E&ServiceType=facebook_page&TheTime=2020-06-30T09:22:56&ftag=COS-05-10aaa0a&PostType=link&fbclid=IwAR1kWUMajnYKjvx3w2lhTOUSGcfQd8sCpH7m7yYwWO7Q04q7OgSc7ZlWPTY

  2 likes
 • Rayoflight schreef:

  Dat is angst aanjagen tijdens een crisis. Het oude adagio was ‘brood en spelen’ voor het volk met NWO geldt dat niet. Blijkbaat denken ze (nwo) dat inactiviteit en ontwetendheid bij het klootjesvolk een gegeven is en ondertussen alle burgerrechten wegstelen.

  De samenleving is echter een dynamisch geheel. Groepen zullen uiteindelijk anders reageren dan dat er ‘berekent’ is. Het oude adagio is nog steeds van toepassing maar in het nieuwe normaal kan het niet anders dat de bevolking zich uiteindelijk in de ogen van de bezetter zich argressief gaan gedragen.
  Dit kan dan allemaal neergeknuppelt worden maar leid tot een cascade effect. Uiteindelijk zal die ‘nieuwe normale’ politiestaat dan zo extreem worden dat er ook fysiek gevaar voor de elite dreigt. Dit weten ze natuurlijk!
  Hun hoop is dat de oorlog in Amerika leid tot een algemene overwinning van de NWO en dat daarna de rest van de wereld opgeeft.
  Ik denk dat we binnen een paar weken zien welke richting het opgaat. Belangrijk is 4 juli!

  Nog ff dit :De soros kreeg zijn zin niet!!

  https://bigleaguepolitics.com/supreme-court-rules-that-foreign-soros-backed-operatives-do-not-have-first-amendment-rights/

  blijkt toch dat het justiciele apparaat in amerika de Soros een dikke vinger gaf.

  Niets is zeker VN, bangmakerij. Ondertussen lach ik om al die propaganda. Iets brult maar het is geen leeuw. De elite/VN/NWO is zeker in paniek.

  HET VOLK LAAT ZICH NIET ONDERDRUKKEN!

  2 likes
 • Emile schreef:

  Zo’n wereldregering komt er niet binnen 10 of 20 jaar.
  China/India/Noord-Amerika/Rusland zullen dat niet erkennen.
  De VN kan heel wat willen , maar voordat je elke wereldleider zover krijgt dat hij de soeveraniteit uit handen geeft aan mafkezen/bankiers etc.. dan zijn we al lang uitgedunt door de klimatologische veranderingen.
  Ik denk dat het kosmisch is want het treft niet alleen de Aarde in ons zonnestelsel, het is niet of nauwelijks aan de mens te wijten.
  We kunnen er niets tegen doen, massa migratie zal volgen vanwege te weinig voedsel/water, dat zal het grootste probleem worden in de komende 20 jaar.
  Niemand denkt dan aan een wereldregering omdat er simpelweg te veel speelt, lokale/nationale regeringen hebben helemaal geen tijd om te gaan debateren over een World Government als er miljoenen hongerige mensen voor je grens staan.
  Zoet water voorraden aanleggen word een prioriteit.

  In Zuid-Amerikaanse landen worden hoog in de bergen illegaal waterputten geslagen door de plaatselijke mafia, ze dumpen dit in olietankwagens, en in het holst van de nacht verkopen ze jerrycan’s met water aan de armen voor een gigantische prijs.
  Geen drugs, geen wapens, nee , drinkwater !!!!!
  Daar zal het allemaal om gaan, drinkwater.

  Putin zei ooit eens tijdens een interview dat toekomstige oorlogen niet meer om landjepik gaan , maar de grondstoffen. Nou is kobalt, lithium , koper etc.. erg nodig, maar je kan er niet op leven.
  Van de 2% zoetwater op de wereld ligt er 1% in Rusland, het Baikalmeer.

  China had 1500 rivieren, ze hebben er nu nog 750, ze zuipen het sneller op dan dat het aanzuivert.
  We consumeren ons zelf dood, een NWO zal wellicht laat in de 21ste eeuw tot stand komen en terecht, het zit in de aard van een mondaan iemand om zichzelf te vernietigen, wereldwijde regulering is nodig.
  Een wereldregering hoeft helemaal niet erg te zijn, het gaat erom wie er aan deelnemen en hoe het word opgericht.

  1 likes
  • Casper schreef:

   Je kunt gewoon zien hoe snel alle wereldleiders met een lockdown kwamen. Je kunt niet ontkennen dat niet binnen maanden dan al niet weken voor elkaar was. Deze NWO gaat er komen als burgers zich er niet tegen gaan verzetten. Soeveraniteit is al ten dele uit handen gegeven. Het heet de Europese Unie. Je kunt ook al jaren prima zien hoe banken worden gered, en de gewone man met een kleine en middel grote zaak afsterven, wiens handel steeds meer wordt over genomen door de grote spelers.

   Dat het klimaat zich veranderd door kosmische oorzaken ben ik geheel met je eens. Alleen niet dat we daar allemaal door uitgedunt zullen worden. De natuur past zich gewoon aan. Belangrijker is dat we als mensen stupide zaken maar laten gebeuren onder het mom van “klimaat bescherming”. We maken het de natuur alleen maar moeilijk tot onmogelijk. Die hele linkse groene vleugel van de wereld doet het alleen voor het geld. Niet voor “klimaat bescherming”, want werkelijk geen één maatregel slaat op een echt probleem, laat staan dat het iets oplost. Groen is niet groen, maar gewoon de rijken die steeds rijker worden aan deze gekte. Bescherm liever het bos, en de kwaliteit van rivieren en de zee. Co2 is een onzin probleem en planten varen er wel bij. Daarnaast is er in verhouding van de atmosfeer zo weinig van, dat als je het verdubbelt dan heb je nog steeds niks. Ook die zogenaamde correlatie met een stijging van de temperatuur is allang weerleg

   Water is in delen van de wereld altijd al een probleem geweest maar ik ben met je eens dat het een steeds groter probleem wordt. Maargoed, zo zijn er nog veel meer problemen waar kennelijk de wereld leiders geen enkel probleem mee hebben. Een simpel virus is natuurlijk veel belangrijker.

   Het grootste probleem met een NWO is dat het uit een hele donkere hoek komt die al jaren bezig is dit voor te bereiden. Het is dus al duidelijk wie er aan deelnemen. Het is maar een klein clubje, en U en ik zitten daar niet in. Ze schromen niet om alles aan te grijpen om die agenda vooruit te helpen. Problemen overdrijven, faken, en anders zelfs maken. Het gevolg en hun oplossing is altijd dezelfde. Minder vrijheid, meer macht, en veel meer controle over de bevolking. In hun visie willen ze van miljarden mensen terug naar miljoenen. Een vaccin is daar één middel voor, en die zal er komen. Je paspoortje ligt ook al klaar. Dat is gewoon verkapt mensen verplicht vaccineren, anders mag je gewoon niks meer straks.

   Dus drinkwater, of vechten tegen deze NWO idioten. Prioriteit stellen, en een volgorde is hier belangrijk voor beide lijkt me. Verder is het spel volledig duidelijk. Probleem, reactie, oplossing. Het Hegelian principe.
   Wereldwijde regulering is helemaal niet nodig, en is overduidelijk alleen maar reactief. Wie gaat straks die NWO controleren? Liever een dictatuur op wereld niveau? Mensen die propaganda als zoete koek slikken, daar moeten we denk ik beginnen. Die vragen immers om de slechte (niet) oplossingen voor b.v. het klimaat. Die hebben liever veiligheid dan privacy. Liever een vaccinatie, dan een demonstratie voor vrijheid.

   5 likes
  • Philip schreef:

   Water is het nieuwe goud!!

   1 likes
  • jtprf schreef:

   Daar heb je ook een punt van aandacht in. Of dat in de pas loopt met wat de machtsgeile individuen willen, is
   nog maar speculatie. Maar het is zo dat we met ons grondstoffen in de knoei komen. De wereld is niet onuitputtelijk.

   0 likes
 • jtprf schreef:

  Een suggestie uit de zelfde koker als wat men/wie bekritiseerd. Ik geloof er niks van. Net dat is wat men wil.
  Er gaat niks beter worden voor het volk.

  1 likes
 • Melissa schreef:

  En Willie heeft er een groot vinger in de pap. Niet te onderschatten…

  1 likes
 • Ron schreef:

  We hebben een derde wereldoorlog voorkomen? Dikke leugens gezien de agressie van China tegenover zijn buurlanden en zijn deelstaten. Natuurlijk in de Westerse wereld geen nieuws waar men wakker van ligt. Het enige wat voor wereldvrede zorgde is dat men de reactie van zijn vijanden niet kan inschatten. Boevenstaat China heeft kernwapens net als India, Pakistan en anderen. Gezien de conflicten afgelopen week is het enkel wachten op het eerste schot met zwaar geschut. Hier zeverd men liever over Corona en wat men de bevolking gaat geven financieel en vaccins.

  0 likes
 • jtprf schreef:

  Foto Gutering en Timmerfrits is toch gedateerd of niet ?

  0 likes
 • d1rty schreef:

  Hele regering afschaffen maar een wereldgroep instellen, mensen er in die hart voor de natuur hebben en iedereen willen helpen. Alles op vrijwillige basis zonder geld of kans op een mooi baantje aan de top…want er is geen top. Iedereen is gelijk en wordt niet meer uitgespeeld tegen elkaar. Geld bestaat niet meer en olie is niet meer nodig want de ufo geheimen worden vrij gegeven zodat we vrije gratis energie hebben. Ik zal wel een dromer zijn en teveel kennis hebben vergaard over de smerige corrupte wereld waar in we leven…jammer allemaal…want het kan zo mooi zijn.

  0 likes
 • x

  Check Also

  vragen

  #Ik zou graag een paar vragen stellen als dat nog mag in deze tijd

  Een gastbijdrage van Karel Beckman. Paniek en ...

  david icke

  David Icke zet Londen op stelten: ‘Doe je mondkapje af! Vrijheid!’

  Zaterdag verzamelden vele duizenden betogers zich op ...

  >