Homepagina » Wetenschap » Bizar experiment: Toekomstige gebeurtenissen bepalen wat er in het verleden gebeurt
Bizar experiment: Toekomstige gebeurtenissen bepalen wat er in het verleden gebeurt

Bizar experiment: Toekomstige gebeurtenissen bepalen wat er in het verleden gebeurt

Wat er met deeltjes in het verleden gebeurt wordt pas bepaald op het moment dat ze in de toekomst worden gemeten en waargenomen. Tot dat moment is realiteit een abstract begrip, zo hebben Australische wetenschappers laten zien.

De kwantummechanica is een vreemde wereld. Zij heeft betrekking op subatomaire deeltjes, de bouwstenen van de realiteit. Alle materie, ook de materie waar jij uit bestaat, is opgebouwd uit deze deeltjes.

De kwantumwetten lijken haaks te staan op gezond verstand. Een subatomair deeltje kan twee dingen tegelijk zijn en zich ook op twee verschillende plekken tegelijk bevinden.

Spookachtig

Nu blijkt ook dat deeltjes zich niet laten sturen door gebeurtenissen in het verleden, maar de staat waarin ze in de toekomst verkeren. Op subatomair niveau kan de tijd dus achteruit lopen. Dit gebeurt dus ook op dit moment met de subatomaire deeltjes waar je lichaam uit bestaat.

Einstein noemde dit ‘spookachtig’ en Niels Bohr, de grondlegger van de atoomfysica, zei: “Wie niet geschokt is door de kwantummechanica, heeft de theorie nog niet begrepen.”

Niet bestaat

Hoofdonderzoeker Andrew Truscott van de Australian National University zei in een persverklaring dat zijn team bewezen heeft dat ‘realiteit niet bestaat als je er niet naar kijkt’. Het onderzoek is gepubliceerd in Nature Physics.

Aan de hand van het tweespletenexperiment hebben onderzoekers lang geleden al aangetoond dat een lichtdeeltje of foton zich soms als golf en soms als deeltje gedraagt. Op het moment dat licht op twee spleten in een scherm werd geschenen, kon een foton er als deeltje én als golf doorheen.

[ANU]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

30 reacties

 1. Quote : Toekomstige gebeurtenissen bepalen wat er in het verleden gebeurt.

  Ik zal hier wel te stom voor zijn, maar dit zou suggereren dat iets of iemand gebeurtenissen in het verleden kan beïnvloeden. Volgens mij kun je alleen gebeurtenissen in het heden of toekomst beïnvloeden de rest is immers al gebeurd en neemt geen keer.

  2 likes
  • Wat jij zegt baseer jij op hoe jij de wereld begrijpt. Er is al lang bewezen dat er meer is dan dat, dat de kwantumfysica erg vreemd is en voor ons bijna niet te bevatten is.
   Misschien zijn we gewoon niet in staat te begrijpen wat dat inhoud, dat tijd wel degelijk flexibel kan zijn.
   Tenslotte zijn we gemaakt om de wereld te zien op een manier die voor ons noodzakelijk is om te overleven. Tijd is daar vast een onderdeel van, een illusie.

   5 likes
  • exegese,

   De echte tijdstroom loopt van de toekomst naar het verleden dat is de in-volutie , de tijd die wij kennen is evolutie , en is echter is geen echte tijd maar ruimtebeweging en die ‘lijkt’ gekoppeld aan de tijd , dat is klokkentijd gecreeerd door de mens zelf ,dus illusie !
   Het licht heeft geen snelheid ,doch is slechts bewustzijn, en Einstein sloeg de bal nu eenmaal mis want de formule E= m . c2 is een materialistisch wetenschappelijk gecreerd miskraam .
   LICHT IS SLECHTS BEWUSTZIJN !!!

   2 likes
  • Ik vond dat dit video filmpje een goede verklaring geeft:

   http://www.youtube.com/watch?v=hSRTvKgAs9c

   1 likes
  • Behalve als je in een omgekeerde wereld/realiteit leeft…..

   0 likes
 2. Interessante stelling, het verleden is het gevolg van de toekomst. Wat kunnen we daar allemaal mee? Hoe dit toe te passen en waar kan men dan invloed uitoefenen? Dus iets dat op mijn 25ste afspeelde heeft invloed gehad op een gebeurtenis toen ik 5 was. Dat we in een omgekeerde wereld leven vermoedde ik al 🙂

  0 likes
  • Het verleden is en blijft het verleden . Wij leven in de ruimtetijd en daar bestaat er verleden en toekomst . En je kan het verleden niets aan veranderen , wel in je eigen fantasie . De geestelijke tijd heeft de mens verloren en dat is wat men de echte tijd kan noemen, daar is de tijd verworden zoals de ruimte hier dwz daar zie je alles gelijktijdig ,zowel je verleden al je toekomst ,en die zit in de geestelijke wereld, daarom zegt men : waar wij in leven is Maya ,en de echte ware wereld , de echte werkelijkheid dat is de geestelijke wereld, en daar is alles omgekeerd , in de geestelijk astrale wereld , dat is de spiegel van de maya of illusiewereld waarin wij nu leven , want de aarde is slechts een leerschool , leerschool Maya is zij en daarom ook een illusie . Om het anders te zeggen :
   Wij leven hier zoals in een binnestebuiten gekeerde handschoen , zo wordt het begrijpelijker .

   2 likes
   • Ja, ik denk het ook. De menselijke perceptie zit er vaak, ironisch genoeg, op hoofdthemas niet een beetje naast, maar vaak 180 graden verkeerd. De materiele wereld bestaat niet echt en lijkt een projectie te zijn uit de echte realiteit, n.l. de wereld van de geest (ik noem het maar even zo). Je Hogere Zelf in deze realiteit is je uitontwikkelde persoon en voor ons bevind die zich in de toekomst. Ons lot lijkt dus al (vooraf) bepaald, maar wel door onszelf. De vrije wil op dit materiele niveau is dus beperkt (vanuit ons perspectief hier). Wij denken uiteindelijk alles te zullen doorgronden met onze ratio, maar de ratio is per definitie beperkt en weet eigenlijk bijna niets. Alle kennis is al kant en klaar aanwezig op het immateriele, onbewuste niveau, wat wij ervaren als intuitie, ingeving, gut-feeling, etc. Weer zo’n 180 graden foute keuze om alles met de ratio te willen doorgronden…

    4 likes
    • en de een kan wat sneller in contact komen met zijn eigen hogere zelf en informatie trekken/verwerken hieruit. Wel gelimiteerd door de limieten van het brein.

     Zo zou ik een Nostradamus of Leonardo Da Vinci kunnen verklaren. Zij stonden beter in contact met het universele informatieveld/akasha kronieken/Collectieve onbewustzijn etc.

     3 likes
     • Dat komt omdat iedereen druk druk is.
      Daardoor krijgen ze geen contact met hun Hoger Zelf.
      Daar heeft de cabal voor gezorgd. En hebben mensen zorgen, angsten worden gekweekt, geldzorgen, niets kan meer, iedereen op zijn iphone kijken, series kijken, voetbal kijken, olympische spelen kijken, vloggers kijken, kranten kijken maar stilstaan, niets doen is not done.
      Terwijl er belangrijke boodschappen doorgegeven worden maar je hoort ze niet. Geen tijd, op een andere frequentie. Druk druk.
      Strak georganiseerd leven ze allemaal zoals de cabal dat graag wil.
      Het is het verschil met slaapwandelaars en wakkere mensen.

      1 likes
 3. Niets is tegelijkertijd, alles.
  Alles is er en tegelijkertijd is er niets.
  Wetenschappers hebben de realitijd eigenlijk al doorgrond.
  hoe dieper zij kijken, hoe meer ze zien dat er niets is

  Toch heeft hun dit niet getransformeerd, want zij hebben zich zelf niet doorgrond.

  6 likes
  • Ik heb me ook een tijdje bezig gehouden met de kwantum wereld en ik ben tot de conclusie gekomen dat men niet naar deze realiteit zit te kijken. Alles wat er in de kwantum wereld gebeurd lijkt overeen te komen met een lagere dimensie. Denk maar na, als er geen tijd en afstand is, how zou alles er dan uitzien? Juist dan heb je dingen zoals ze in de kwantum wereld waarnemen. Spookdeeltjes, afstanden, toekomst en verleden. Alles klopt.

   1 likes
   • De dimensie die je deels beschrijft is voor ons waarneembaar. Ik heb deze waargenomen, mijn vriendin zelfs meerdere malen en ik ken meer mensen die deze wereld zonder tijd en vorm hebben ervaren. En dan zonder externe middelen.

    Alles bestaat tegelijk met niks, voor eeuwig want er is immers geen tijd.

    Wie meer wil weten mag de redactie om mn mail adres vragen.

    1 likes
 4. Oh oh oh redactie… De laatste alinea is helemaal fout. Licht was al veel langer als golf bekend (17e eeuw, Huygens). Einstein toonde met het photoelektrisch effect aan dat een foton ook een deeltje was… (1905) daarvoor kreeg hij de nobelprijs… Niet voor de relativiteitstheorie.

  Licht gedraagt zich altijd als een golf bij het twee spleten experiment. Jullie hadden elk woord foton met elektron moeten vervangen dan was de laatste alinea correct geweest. Een elektron kan zich als deeltje en als golf gedragen bij het tweespleten experiment.

  5 likes
 5. @Ron
  Echter de vrije wil is toch heel erg beperkt? Er zijn zoveel zaken waaruit blijkt dat we worden geleefd door ons brein. Wanneer ik bijvoorbeeld voor het eerst bloemkool eet, bepaald mijn brein of ik dat lekker vind ja of nee. Wanneer mijn brein zegt, dit is vies, dan lukt het mij niet om het lekker te vinden. Maar ik praat nu over mijn brein en ik alsof er dus 2 partijen zijn. Ik en mijn brein of mijn brein en ik. Met andere woorden: wat is juist. Ik denk, dus ik besta of ik besta, dus ik? Het erop dat ik denk, dus ik besta juist is.. Maar of het is beide fout, want wanneer alles een illusie is, dan wordt het nog beperkter.. Niets is alles, alles is niets.., toch? Pfff, soms is iets niet weten of snappen echt een verrijking! 🙂 Vanavond dus weer lekker verder met Dark Souls 3 op de PS4.

  2 likes
  • Ik kan je volgen… Daarom staat ook in de Bijbel “zalig zijn de armen van geest, want hun is het Koninkrijk” Zolang we blijven volharden in bepaalde stellingen zijn we slaaf van die stellingen…

   2 likes
  • Je brein is “alleen” maar de interpreter. Jijzelf bent veel meer. Zie het alsof je achter de pc zit een spelletje te spelen. Alleen zijn maar weinig mensen er zich van bewust dat ze achter een scherm zitten. Jij ervaart alles wat op het scherm gebeurt in een mate verre onder dan wat je ervaren zou kunnen. Dit komt door de limieten van de computer/brein.

   Ik denk zelf niet dat wij zoals in de matrix met een fysiek lichaam aan een of andere virtual reality zijn gekoppeld maar dat wij puur bewustzijn dat via ons brein omgezet word naar onze realiteit. Het pure bewustzijn of ziel of hoe je het ook wil noemen is veel krachtiger maar word beperkt door de hardware waar het door heen stroomt.

   0 likes
 6. En bewustzijn staat los van het brein en het brein is het domste deel van de mens.

  2 likes
  • nou….. de mannelijke helft, denkt met een dommer deel.

   2 likes
  • Het menselijk brein zal in de toekomst niet meer bestaan, en is nu reeds zo goed als afgestorven . Daarom is het ook omgeven door een benige hersenpan wat wijst op een uitstoting . Degenen die denken dat alles in het brein zit en daaruit is ontstaan zitten gevangen in de vangarmen en grote illusie van het wezen van de duisternis dat de oorzaak was van intellekt en ratio .
   De Neuwe Michaëlische Mens wordt een Hartmens en denkt met zijn hart ,al het restant der mensheid die dat spoedig niet zullen inzien en waarmaken zal afvallen nar een lagere levensorde in de toekomst en op een lagere planeet belanden zoals de maan dat nu ook is want daar zitten de laagste wezens ….vooral aan de achterkant ‘ the dark side of the Moon ….’

   0 likes
 7. Ik ken deze theorie al langer en dit bijkomend wetenschappelijk onderzoek kan het alleen maar bevestigen. Maar! Wat leren we eruit? In scholen wordt nog steeds oud wetenschappelijke theorieën gegeven. Theorieën die al lang achterhaald zijn.

  Feit is, dat mensen moeten gaan beseffen dat er niet één waarheid bestaat.

  Maar, dat er 7 miljard waarheden bestaan. De aarde is dan de consensus van al deze opvattingen, meningen, ideeën etc. Zowel, verleden als de toekomst is een illusie en een illusie kan praktisch nooit realiteit worden.

  Daarom moeten wij geen schrik hebben wat remote viewers of voorspellers zeggen, dat in 99% dit of dat gaat gebeuren. Wij mensen kiezen altijd die onbekende 1%. Gewoon om het feit dat we onze vrije wil hebben gekregen.

  Dat is enorme vrijheid die we krijgen, iets waar de meeste mensen angst van hebben.

  3 likes
 8. Dit betekend dus dat er geen verleden was, het wordt nu gevormd. Oftewel je leeft in een software programma, maar dat wisten we al.

  3 likes
  • Of alles (ja echt alles) bestaat tegelijkertijd nu. dus oneindig veel versies van verleden en heden en toekomst. Niets is meer uniek. in principe is er geen tijd. zoals als je een oude analoge filmrol op de tafel legt waar je alle frames tegelijkertijd ziet. al die momenten staan stil maar door ze achter elkaar te draaien creëer je de illusie van tijd. Leg nu oneindig veel filmrollen parallel aan elkaar van je leven en parallelle levens die elk net even iets anders van elkaar zijn en spring op de dezelfde “tijdsindex” eens een filmrol naar boven of naar beneden. dit kan een kleine verandering zijn maar de hele filmrol waar je inzit is nu anders.

   0 likes
 9. Ok peeps komt ie dan:
  1. Het double slit experiment heeft bewezen aangetoond dat een enkele elektron afhankelijk is van observatie, dat bepaald het gedrag en de uitkomst.

  2. De Schumann resonantie op 7.83 hertz (ELF) is de alpha golf in de hersenen, de jouwe, de mijne. In die van abraham, tesla die het ontdekte, en die van de overlords in het jaar 2179. De laagste natuurlijke frequentie op aarde, oorspronkelijk op 7.83 hertz heeft een golflengte van 38.000km en even heel simpel gezegd, het is de WiFi van de aarde. Zonder heb je geen alpha golf. In de ruimte of ondergronds wordt je gek. Daarom hebben astronauten een zender aan boord die dat uitzenden. Zonder zou men nooit de stem van God hebben gehoord. Dat is de dus de aarde zelf. Wij, met zn allen, maar ook de informatie uit de cosmos. Ze zijn er mee aan het prutsen en de laagste frequentie nu is bèta, rond 16 hertz, het schommelt met heftige klappers.Vandaar al die stress, depressies, demonen de afgelopen jaren. Slapen met je ogen open. Dat komt nog, dat is delta op 36 hertz en dan begint de apocalypse. Dat is een andere discussie, kom ik graag nog eens op terug.

  De aarde staat in verbinding met de zon. De zon met het zwarte gat van de melkweg en die weer met de andere zwarte gaten, en weer hun zonnen, de planeten. Elke informatie overdracht is instant. Niet alleen sneller dan het licht, nee instant. Alles is altijd 1. Dat is de donkere energie, nulpunts energie. Als licht immers een golf is, is dat het medium. Dat is iets anders dan de schumann resonantie maar de mens kan dat nog niet goed duiden. Licht is slecht een voor ons waarneembaar electromagnetisch fenomeen, waarvan wij toevalig deze kunnen waarnemen met de ogen. Infrarood zie je niet. Gsm, fm, am, microgolf zie je allemaal niet. Is er wel. Er zijn zoveel sooren energie die we niet kunnen zien.

  Nu komt het. Als jij. Met je alpha golf in je prefrontale cortex, intappende op de Schumann resonantie van 7.83 Hertz, iets denkt, dan neem je deze gedachte ook waar verderop in je hersenen en dan beïnvloed je de koers van de elektronen van diffuus naar gericht. Het is ook bekend als “the secret” denk elke dag aan een ton. En je zult het krijgen. Denk aan een gezin met een baan. En je zult het krijgen. Denk aan de duivel an alle zondes, dan krijg je die ook. Er bestaat geen God, geen satan, er bestaat alleen de intentie in jouw hoofd van de gedachte en jouw eigen waarneming van die gedachten. Dat is ook karma, stapel je teveel op, dan creeer je je eigen wet van Murphy. Karma als zodanig bestaat dus ook niet, het is nogmaals wat jij denkt. Heb je straf verdient of juist zegeningen, dan is dat dat beïnvloeden van de resonantie en niets anders.
  Het zal niet verbazen dat je af en toe dingen ziet in dromen waar je nog nooit bent geweest. Dat je dingen weet die uit de lucht komen vallen. Diverse uitvinding zijn wereldwijd gedaan op dezelfde tijdstippen maar wel 1000km’s bij elkaar vandaan. De telefoon, het vliegtuig, de pyramides. Noem er nog 6. Kijk het maar na. Voor zover voorwoord.

  Hier het om topic stukje waarvan ik hoop dat OP dit even terug kan koppelen naar Australië. Als je een situatie zou hebben. Zoals, je pakt een beker koffie. Die zet je op bureau maar je moet nog wat schrijven en je zet deze achter je elleboog. De kans dat deze omgestoten wordt is niet super groot, maar aanwezig. Laten we gemakshalve zeggen, over 10 minuten valt ie gegarandeerd, want dan ben je klaar, kom je overeind en tik. In deze hypothese is de kans na 10 minuten dus 100%. Als jij. Na 9 minuten. Nog dat ding niet heb weggezet, dan beïnvloed dat die laatste minuut. Alle andere kansen sluiten zich. Je telefoon aan de andere kant gaat niet. Geen deurbel. Niets. Met nog 10 seconden te gaan wordt het bijna onvermijdelijk. En op de seconden dat je klaar bent gebeurd het. De alternatieven sluiten zich, en zodra het gebeurd neem je het waar. De informatie zat al in de cosmos. De gebeurtenissen ook. Het is niet die gebeurtenis die het verleden beïnvloedt, het is het gebrek aan kennis en observatie om het moment te herkennen wanneer het feit geobserveerd wordt. De kunst is om vooruit te kijken. Je voelt het aankomen. Dat doe je het beste met je actieve golf, de alpha. Daarmee kun je intappen op alle informatie, en de intentie inhoud van jouw geest zal jouw een scenario geven. Is je intentie oprecht dan denk je hopelijk goede dingen. En dan is het jouw observatie die de elektron beïnvloed, hopelijk de goede kant op. Daarom is geloof ook niet zo slecht, al is religie wel pauper voor je geest. De echt slechte dingen gaan pas gebeuren als slechte of domme mensen beginnen te observeren. Zover even de angsten beteugelende, want er zijn gelukkig nog zat goede mensen.

  Het is als een formule 1 race kijken en hopen op bloed aan de vangrail. Als die mensen in de meerderheid of sterker zijn, gebeurd het. Daaroma moet je niet alleen verrekte goed uitkijken wat je zegt, maar vooral wat je denkt en helemaal wat je denkt als je waarneemt. Willen we dat de toekomst ons niet sloopt? Geen ww3? Dan moet je je eens afvragen met welke intentie je leest. Eerlijk hè. Diep van binnen. Kijk je met hoop op bloed, stop dan met waarnemen aub en zoek de zon op, de bergen of een leuke meid. Knap je van op 😉 (en wij ook)

  1 likes
  • Complimenten @Aluhoedje voor je reactie. Je verwoordt de macht van gedachtenkracht op voortreffelijke wijze. Dit is precies wat mensen massaal zouden moeten beseffen om zo de wereld ten gunste te kunnen beïnvloeden. Men zou kunnen beseffen dat dit de kwade krachten op aarde voorgoed naar de achtergrond zou kunnen dwingen, er van uit gaande dat verreweg de meeste mensen het goede voor hebben met de wereld, wat ook zo is natuurlijk.

   1 likes
 10. Dus subatomaire deeltjes gedragen zich non lineair. Dit tart inderdaad onze gedachten, want onze gedachten zijn ervaringen van onze waarneembare wereld en die werelden onze waarneembare wereld en de subatomaire wereld, zijn totaal verschillend, die ervaringen hebben totaal niets met elkaar te maken.

  1 likes
 11. Dit toont aan dat bewustzijn aan de basis ligt van de realiteit en niet omgekeerd.

  1 likes
 12. Tijd bepaald niet zijn eigen richting,maar entropie oftewel het verval van elementen.
  Daaruit stroomt het onze uitvinding tijd voort,want eigenlijk bestaat er geen tijd,slechts entropie.

  0 likes
 13. Niets om over wakker te liggen ?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

signalen

Niet alleen? Vier ‘mysterieuze signalen’ opgevangen uit de ruimte

Een team Australische wetenschappers heeft een doorbraak ...

coronavirus

Coronavirus gemaakt door mensen? Australische wetenschappers doen ‘verrassende ontdekking’

Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat 15 ...