Great ResetBinnenland

Bizar filmpje: VVD is voortrekker van digital ID, maar woordvoerder in Kamer weet niet wat het is

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

De Europese Commissie heeft iets interessants laten weten aan het onderzoeksplatform Follow the Money, namelijk: het ontwerp van de Europese corona-app was slechts een eerste versie, die zich kan ontwikkelen tot een volmaakte ‘digital wallet’, een ‘digital identity’, zei Kamerlid Freek Jansen (FVD) tegen Judith Tielen van de VVD.

“Verder zeiden ze: de komende maanden werken lidstaten hieraan verder. Is de VVD voorstander van het omvormen van zo’n corona-app tot een digital identity?” vroeg Jansen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Poeh, dat is een grote vraag. Ik overzie niet helemaal wat de implicaties van een digital identity zijn. Het voelt niet plezierig, dus ik denk het niet. De coronatoegangsbewijzen zijn er nu om ervoor te zorgen dat binnen en op plekken waar veel mensen bij elkaar zijn de besmettelijkheid van het virus lager is en om ervoor te zorgen dat daar mensen zitten die minder snel ziek worden. Dat zijn de twee effecten. Werkt het helemaal niet? Dat heeft de TU Delft volgens mij niet gezegd. Bovendien zitten in dat model ook allerlei aannames. Overigens mist er ook een stuk van het onderzoek. Maar ik denk dat het antwoord op de vraag van meneer Jansen gewoon nee is, antwoordde Tielen.

Verkiezingsprogramma

“Dat is opmerkelijk, want in het verkiezingsprogramma van de VVD kunnen we lezen dat de VVD voorstander is van één online identiteit voor iedere Nederlander om zich online te kunnen identificeren. Dat staat ook in het regeerakkoord. Hoe kan dat dan? Hoe kan het dat de VVD hiervoor pleit in het eigen verkiezingsprogramma en dat het opgenomen is in het regeerakkoord en dat u nu zegt dat u er geen voorstander van bent?” vroeg Jansen.

Meneer Freek Jansen legt de link tussen het coronatoegangsbewijs en de digital identity. Ik zeg dat dat twee verschillende dingen zijn, stelde Tielen.

“Ik ben niet de enige die dit zegt. Misschien moet u het artikel lezen. Bijvoorbeeld Andrew Bud – dat is de oprichter en directeur van iProov, het bedrijf dat de Britse corona-app heeft gemaakt – heeft gezegd: een digitaal test- en vaccinatiebeleid zal het hele veld van digital ID op weg helpen. Dit gaat niet enkel over COVID-19, maar over iets veel groters. Ook het Franse defensiebedrijf Thales schreef in blogberichten dat de coronapas zal dienen als een opstapje voor de invoering van een digitaal ID-bewijs,” zei het FVD-Kamerlid. “Hoe rijmt u dat met elkaar?”

Valse voorwendselen

Ik hoef dat niet met elkaar te rijmen. U stelt mij een vraag over wat de VVD vindt. Dat is terecht, want dat kan hier in deze Kamer. Ik heb gezegd wat ik ervan vind. Wat meneer Andrew Bud er allemaal van vindt, dat laat ik fijn aan meneer Andrew Bud, zei Tielen.

Ik kan toch niet anders dan concluderen dat hier al twee jaar lang wordt gewerkt aan het optuigen van zo’n digital identity, onder valse voorwendselen, alsof het zou gaan over volksgezondheid. Het is zonneklaar dat dit nu gaande is en de VVD werkt hier volledig aan mee, benadrukte Jansen.

“Dit is echt een bizar filmpje. VVD is voortrekker van een Europees ID in de EU en de woordvoerder in de Kamer weet niet wat het is, schrikt wel van het idee en is dan tegen zichzelf,” reageert freelance journalist Arno Wellens.

4.9 84 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

87 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Boycot gewoon dat hele QR-Code-Totale-Controle-Social-Credit-System-Oormerk….sodemieter het gewoon in de Vuilnisbak dan is er helemaal niks…Wat die Haagse Nazis ook proberen, alles is inmiddels gedoemd hopeloos te mislukken…Gooien ze de Maatschappij weer open en ja hoor gelijk een complete Test-infarct bij de GGD…het lijkt de NS wel na de eerste nachtvorst….Krakend & Piepend komt die hele Machinerie tot stilstand…ze kunnen niet meer dan 150.000 testen per dag aan….Ik zou bijna ALLE Ongevaccineerden willen oproepen om zichzelf vanaf nu elke dag bij een Test-Straat om de hoek te melden voor zo’n Neus-uitstrijkje…..zelfs volledig collaboreren met die Nazis werkt inmiddels al behoorlijk Staatsondermijnend….wat moeten die Oorlogsmisdadigers in absolute paniek verkeren daar in Den Haag….wat ze ook aan Babylonische Magick Tricks uitproberen…het verandert allemaal, abracadabra hocus pocus pilatus pas…..zomaar spontaan in poep…

Plebejer
Plebejer
2 jaren geleden

Wir haben est nicht gewusst

Oprotten dit beleid
Oprotten dit beleid
2 jaren geleden

Gasten liegen allemaal. Zijn er maar een paar die weten wat er echt speelt

Wappie
Wappie
2 jaren geleden

Hoe is het mogelijk dat een medewerker personeelszaken een heel land in zij greep houd, wat een machtswellusteling

Back to top button
87
0
We lezen graag je reactie!x