CoronaMens en Dier

Huisarts reflecteert op 3 jaar corona: ‘De waarheid komt niet dankzij, maar ondanks de media boven’

Help ons door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

Voor de coronacrisis dacht huisarts Els van Veen in een democratie te leven, door de media goed geïnformeerd te worden en dat de gezondheidsinspectie toezicht hield op veilige en goede zorg. In een lange Twitterdraad reflecteert ze op drie jaar corona.

Toen de coronapandemie uitbrak, bleek journalistiek propaganda te zijn. Van Veen merkt op dat er meteen veel vijandigheid was als je vragen had over de proportionaliteit van de maatregelen. Daarnaast nam de censuur toe. De sfeer werd steeds vijandiger.

Uit vrijgegeven e-mails is gebleken dat onder meer OMT-lid Marion Koopmans begin 2020 zei dat de mogelijkheid dat het virus uit een lab komt in het openbaar moest worden uitgesloten.

Het voelt als de omgekeerde wereld

De huisarts vraagt zich af waarom Koopmans geen open kaart heeft gespeeld. “Waarom hebben zij […] beslist voor ons wat we wel en niet mochten weten?”

“Afgelopen jaren heb ik afscheid genomen van het idee dat ik overheid cum suis kan vertrouwen. De inspectie stuurde me in 2021 een brief dat ik ‘desinformatie’ zou verspreiden. Het voelt als de omgekeerde wereld, want ik heb mijn patiënten wel geïnformeerd. Het lijkt erop dat een beschuldiging van ‘desinformatie’ een manier is om artsen het zwijgen op te leggen. Maar dat zal ik niet doen omdat mijn geweten en artseneed mijn kompas zijn,” schrijft Van Veen.

Indringend verhaal

Ze verwacht dat de waarheid over corona nu boven komt ondanks de media en niet dankzij. “De waarheid komt boven dankzij vele betrokken burgers,” aldus Van Veen, die ‘Wob-mannen’ Wouter Aukema, Marc van der Vegt, Cees van den Bos en Daniël van der Tuin bedankt voor hun inzet.

“Een indringend verhaal vanuit de eerste lijn,” reageert gepensioneerd statisticus Herman Steigstra. “De uitleg van haar trieste constateringen is eigenlijk heel simpel: de overheid is op de stoel gaan zitten van de arts. Geen BIG nodig en wie dat wel heeft, wordt bedreigd.”


4.9 142 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
14 dagen geleden

Yup 100% mee eens maar nu word het hoog tijd dat er koppen gaan rollen.!!!!!!

Psa
Psa
14 dagen geleden

Het is erg, dat het zo moet bedankt Els.

Annette
Annette
14 dagen geleden

Wat is die Els van Veen toch een fantastische vrouw EN natuurlijk arts, die NIET gekozen heeft voor de weg van de minste weerstand, maar NOOIT is vergeten wat het werkelijke doel is om te kiezen voor het beroep van arts.

Wat ongelooflijk jammer dat er niet DUIZENDEN van deze artsen waren in de afgelopen jaren. Dan had ALLES er totaal anders uit gezien.

De meeste artsen zijn totaal vergeten, wat het beroep van arts inhoudt: je patiënten, die je je vertrouwen schenken, naar eer en geweten informeren en zo nodig behandelen.

Wat zijn er veel artsen, die DAT nu juist volledig “vergeten” zijn. Ze zijn gegaan voor de gemakkelijke weg EN natuurlijk voor het extra geld, dat hun beloofd werd als ze maar netjes het narratief zouden volgen.

Maar…. zoals het spreekwoord zegt: Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.

En DAT zie je nu met eigen ogen dagelijks gebeuren. Zelfs de MSM kan er zo langzamerhand niet meer onder uit. In verschillende landen, nu OOK in Nederland, worden er kritische geluiden hoorbaar. Natuurlijk is Léon de Winter (Telegraaf) sowieso al, denk ik zomaar, een luis in de pels. Maar het feit dat hij zéér waarschijnlijk toch een behoorlijke aanhang aan lezers heeft, heeft ervoor gezorgd, dat hij nog steeds zijn kritische stukjes kan schrijven. Uiteraard niet op de frontpagina, maar ergens achteraan.

Over die heks van een Marion Koopmans kan ik kort zijn: HAAR straf zal ongetwijfeld komen. Vroeg of laat, maar uiteindelijk zal ook zij de dans niet ontspringen.

En DAT is maar goed ook. Uiteraard geldt dat voor iedereen, die de wereld zo ongelooflijk verpest heeft.

Mary
Mary
14 dagen geleden

De machthebbers hebben hun gang kunnen gaan. Deels door achteloosheid van onszelf.
Gelukkig wordt het nu doorzien.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

100
0
We lezen graag je reactie!x