Binnenland

We hebben blijkbaar een pijnpuntje te pakken. Verleiders reageren op rel rond ‘complottheorieën over privacy in DWDD’

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verleiders lieten maandagavond in het programma DWDD een voorproefje zien van hun nieuwe toneelstuk over internet, privacy en datamisbruik.

De acteurs hadden het over belangrijke zaken zoals de gevaarlijke hoeveelheden data die we achterlaten op internet.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In het programma beweerden ze dat de AIVD mensen al aanmerkt als terrorist als ze in een bepaalde wijk wonen en een zak kunstmest kopen.

Veel stof opwaaien

Ook claimden ze dat je smartphone je overal volgt en dat daar geen privacyregelgeving voor is.

De uitzending deed veel stof opwaaien en een reactie van de Deep State liet niet lang op zich wachten.

Zo twitterde minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren dat ze ‘met stijgende verbazing’ heeft geluisterd naar de opmerkingen van de theatermakers over de AIVD.

Op hun pik getrapt

“Het werk van de AIVD is geen toneelstuk. De mensen van de AIVD houden Nederland veilig, binnen de grenzen van de wet, met waarborgen voor onze privacy. Kom maar eens kijken, heren,” zei Ollongren, die onlangs nog een kritisch rapport over de sleepwet bewust achterhield.

George van Houts van De Verleiders weigerde zijn show aan te passen na de ophef. “Ik wil eerst dat mensen komen kijken naar de voorstelling.”

“Dat de mensen die met onze privacy werkzaam zijn, zo op hun pik getrapt zouden zijn, hadden we niet durven hopen,” zei hij tegen BNR.

Pijnpuntje

“We hebben blijkbaar een pijnpuntje te pakken,” klonk het.

Dat er volgens deskundigen allerlei onwaarheden werden verkondigd bij DWDD, klopt volgens hem niets van.

Tech-experts van onder andere de NOS, de spreekbuis van de Deep State, constateerden tijdens het gesprek ‘allerlei onwaarheden over privacy, terwijl presentator Matthijs van Nieuwkerk geen kritische vragen stelde’.

Complottheorieën

Van Nieuwkerk belden dinsdagochtend gelijk met de minister.

Hij erkende ‘te weinig kritische verbazing’ te hebben geuit tijdens het gesprek waarin de acteurs ‘halve waarheden en complottheorieën over privacy in Nederland poneerden’.

[DWDD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
marcel Koningen
marcel Koningen
5 jaren geleden

De huidige mogelijk heden met techniek is de vleesgeworden natte droom van de al eeuwen heersende politieke economische families die de dienst uitmaken boven op die andere vleesgeworden natte droom van het bepalen van alles wat in de media komt .
De meeste misdaden worden tegen wording opgelost door continue driehoeken metingen te verrichten of het apperaat nou uitstaat of niet alleen met de batterij eruit niet .Met een klein ontvangst apperaatje in de tuin gegooid op een onopvallend plekje kan alle data van dat huis worden opgenomen of door gestuurd Heeft iemand die weleens computer problemen oplost voor hun[de regering] mij op gewezen.Dan alle communicatie ter wereld kan en wordt afgeluisterd op trefwoorden en ook nog eens bewaard vooronbepaalde tijd.Is het niet door ons dan door iets wat met ons samen werkt om onze regelgeving te omzeilenWie neemt wie nu in de zeik .Dossier verdonkermaner Olongren die meteen toen dat bekent werd had moeten aftreden maar vastgeplakt zit met een uitzonderlijk sterke lijm aan het ministerstoeltje en haar afkomst als al eeuwen oude elite vertegenwoordiger .

Louise
Louise
5 jaren geleden

Ik heb het niet gezien maar wel gelezen op Geen Stijl….
Eigenlijk geeft deze hele soap precies weer waar we zijn aangekomen in dit land..
Een presentator die geen kritische vragen stelt geeft precies aan van welk niveau hij is, gewoon gezellig babbelen voor een half miljoen per jaar, en mensen vinden het kennelijk geweldig..
Een onnozele minister die nog probeert mensen te overtuigen dat AIVD een geweldige betrouwbare dienst is..
En ja zo slim hoef je niet te zijn dat we geen enkele privacy meer hebben,…en veilig zijn we al helemaal niet..
Het is geweldig dat mensen via het theater bewust worden gemaakt, want dat gebeurt niet via de media, dus ja ?

johan den haag
johan den haag
5 jaren geleden

Haha…gelijk gebeld met de minister.

quote uit het gesprek:

” Martijn als je nog eens dit toelaat in je show, zijn we genoodzaakt je salaris drastisch te korten !!!”

einde quote

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
5 jaren geleden

Je wordt van je wieg tot je graf gemoniteerd door AIVD. En laten we eerlijk blijven een geheime dienst die zich z.g. aan de regels houdt is geen geheime dienst, dan kunnen we net zo goed het Leger des Hell’s inzetten. Ja natuurlijk hoort een geheime dienst een behoorlijk ongeleid projectiel te zijn anders kom je nooit aan je informatie. Iedereen weet dit toch. Maar politici verkopen hun eigen moeder nog en zeker dat D’66 tuig.
Geeft ook voordelen als je weet dat je constant wordt afgeluisterd of er leest iemand mee. Maar je doet er niets aan, privacyregels bestaan alleen op papier en niet in de praktijk.

Back to top button
19
0
We lezen graag je reactie!x