Homepagina » Binnenland » We hebben blijkbaar een pijnpuntje te pakken. Verleiders reageren op rel rond ‘complottheorieën over privacy in DWDD’
We hebben blijkbaar een pijnpuntje te pakken. Verleiders reageren op rel rond 'complottheorieën over privacy in DWDD'
Foto: Facebook/De Verleiders

We hebben blijkbaar een pijnpuntje te pakken. Verleiders reageren op rel rond ‘complottheorieën over privacy in DWDD’

De Verleiders lieten maandagavond in het programma DWDD een voorproefje zien van hun nieuwe toneelstuk over internet, privacy en datamisbruik.

De acteurs hadden het over belangrijke zaken zoals de gevaarlijke hoeveelheden data die we achterlaten op internet.

In het programma beweerden ze dat de AIVD mensen al aanmerkt als terrorist als ze in een bepaalde wijk wonen en een zak kunstmest kopen.

Veel stof opwaaien

Ook claimden ze dat je smartphone je overal volgt en dat daar geen privacyregelgeving voor is.

De uitzending deed veel stof opwaaien en een reactie van de Deep State liet niet lang op zich wachten.

Zo twitterde minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren dat ze ‘met stijgende verbazing’ heeft geluisterd naar de opmerkingen van de theatermakers over de AIVD.

Op hun pik getrapt

“Het werk van de AIVD is geen toneelstuk. De mensen van de AIVD houden Nederland veilig, binnen de grenzen van de wet, met waarborgen voor onze privacy. Kom maar eens kijken, heren,” zei Ollongren, die onlangs nog een kritisch rapport over de sleepwet bewust achterhield.

George van Houts van De Verleiders weigerde zijn show aan te passen na de ophef. “Ik wil eerst dat mensen komen kijken naar de voorstelling.”

“Dat de mensen die met onze privacy werkzaam zijn, zo op hun pik getrapt zouden zijn, hadden we niet durven hopen,” zei hij tegen BNR.

Pijnpuntje

“We hebben blijkbaar een pijnpuntje te pakken,” klonk het.

Dat er volgens deskundigen allerlei onwaarheden werden verkondigd bij DWDD, klopt volgens hem niets van.

Tech-experts van onder andere de NOS, de spreekbuis van de Deep State, constateerden tijdens het gesprek ‘allerlei onwaarheden over privacy, terwijl presentator Matthijs van Nieuwkerk geen kritische vragen stelde’.

Complottheorieën

Van Nieuwkerk belden dinsdagochtend gelijk met de minister.

Hij erkende ‘te weinig kritische verbazing’ te hebben geuit tijdens het gesprek waarin de acteurs ‘halve waarheden en complottheorieën over privacy in Nederland poneerden’.

[DWDD]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Louise schreef:

  Ik heb het niet gezien maar wel gelezen op Geen Stijl….
  Eigenlijk geeft deze hele soap precies weer waar we zijn aangekomen in dit land..
  Een presentator die geen kritische vragen stelt geeft precies aan van welk niveau hij is, gewoon gezellig babbelen voor een half miljoen per jaar, en mensen vinden het kennelijk geweldig..
  Een onnozele minister die nog probeert mensen te overtuigen dat AIVD een geweldige betrouwbare dienst is..
  En ja zo slim hoef je niet te zijn dat we geen enkele privacy meer hebben,…en veilig zijn we al helemaal niet..
  Het is geweldig dat mensen via het theater bewust worden gemaakt, want dat gebeurt niet via de media, dus ja 👍

  57 likes
  • Louise schreef:

   Nog even deze, hoe zwakzinnig en gevaarlijk landje waarin we leven….
   Las ik op geen stijl nog even, sommige blokkeer Friezen moesten vandaag hun DNA inleveren , hoezo iemand vermoord …????
   Geloof dat ze weigeren, maar knettergek zijn ze wel bij justitie …….

   40 likes
   • Aradhel schreef:

    @Louise: uh….wablief? Blokkeerfriezen moeten hun DNA afgeven? Gekker moet toch niet worden? Ze zijn helemaal gek geworden zo langzamerhand/helemaal van hun padje af!!!! Koekoek…..

    3 likes
    • Louise schreef:

     @Aradhel kijk even op http://www.angel- wings.nl
     Ik las net op die site een stukje over dit onderwerp , uit de Telegraaf ..
     Wonderlijk is wel dat een advocaat vertelt dat zij verplicht zijn DNA af te staan…
     Voorlopig weigeren ze…….Kennelijk worden zij als crimineel behandeld……

     2 likes
 • johan den haag schreef:

  Haha…gelijk gebeld met de minister.

  quote uit het gesprek:

  ” Martijn als je nog eens dit toelaat in je show, zijn we genoodzaakt je salaris drastisch te korten !!!”

  einde quote

  28 likes
  • eksegese schreef:

   Haha….zo is het @johan den haag. Als ie dit nog een keer flikt kan ie opzouten net als Umberto Tan. Die was ook niet politiek-correct genoeg. Dan krijg je een paar waarschuwingen en dan is het over. Maar Umberto heeft spijt betuigd en laat heden ten dage heel andere geluiden horen. Dan mag ie weer !

   6 likes
 • marcel Koningen schreef:

  De huidige mogelijk heden met techniek is de vleesgeworden natte droom van de al eeuwen heersende politieke economische families die de dienst uitmaken boven op die andere vleesgeworden natte droom van het bepalen van alles wat in de media komt .
  De meeste misdaden worden tegen wording opgelost door continue driehoeken metingen te verrichten of het apperaat nou uitstaat of niet alleen met de batterij eruit niet .Met een klein ontvangst apperaatje in de tuin gegooid op een onopvallend plekje kan alle data van dat huis worden opgenomen of door gestuurd Heeft iemand die weleens computer problemen oplost voor hun[de regering] mij op gewezen.Dan alle communicatie ter wereld kan en wordt afgeluisterd op trefwoorden en ook nog eens bewaard vooronbepaalde tijd.Is het niet door ons dan door iets wat met ons samen werkt om onze regelgeving te omzeilenWie neemt wie nu in de zeik .Dossier verdonkermaner Olongren die meteen toen dat bekent werd had moeten aftreden maar vastgeplakt zit met een uitzonderlijk sterke lijm aan het ministerstoeltje en haar afkomst als al eeuwen oude elite vertegenwoordiger .

  15 likes
 • erde schreef:

  Gebruik een vpn. Riseup is een gratis en een goede open source compatibel met Windows, Linux, Mac en Android. Installeer Vitualmachine en draai daarop bijv. Parrot, een Linux distrubutie die draait op slechts 400 mb. Dus mooi snel op virtualbox en ook op oudere computers. Parrot biedt een dienst genaamd: Anonsurf. Daarmee surf je anoniem. Gebruikt door ervaren pentesters en hackers. Encrypt je email. Er zijn verschillende diensten die dat gratis bieden. Parrot zit boordevol services die je anonimiteit beschermen. Aanrader! Bovendien biedt Tor-Browser goede anonimiteit. Installeren alstublieft!

  Het kost de NSA ongeveer 10 cent om een burger af te luisteren. Beveilig en encrypt jou data, en dan lopen de kosten op tot 100.000 dollar per persoon. Als iedereen dat doet zijn ze zo arm. Pak hen in hun portemonnee! Want daar doet het hen het meest zeer.

  Groet,
  Ervaren Hacker.

  11 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Je wordt van je wieg tot je graf gemoniteerd door AIVD. En laten we eerlijk blijven een geheime dienst die zich z.g. aan de regels houdt is geen geheime dienst, dan kunnen we net zo goed het Leger des Hell’s inzetten. Ja natuurlijk hoort een geheime dienst een behoorlijk ongeleid projectiel te zijn anders kom je nooit aan je informatie. Iedereen weet dit toch. Maar politici verkopen hun eigen moeder nog en zeker dat D’66 tuig.
  Geeft ook voordelen als je weet dat je constant wordt afgeluisterd of er leest iemand mee. Maar je doet er niets aan, privacyregels bestaan alleen op papier en niet in de praktijk.

  9 likes
 • ronald schreef:

  Wel eens over nagedacht vroeger noemde wij dit “kritische vragen ” nu worden het complot theorie genoemd mooi is dat kwestie van andere woorden gebruiken met een andere lading en de mens trapt er weer in !

  9 likes
 • Rene schreef:

  Jaja Olletrol, democratie en vrije meningsuiting zijn maar lastige zaken voor mensen zoals jullie.
  Misschien zit er een kern van waarheid in dat de AIVD Nederland veilig houdt, maar de hoofdtaak is toch het onder surveillance houden van mensen die als lastig worden ervaren, en af en toe eens een aanslag organiseren (Pim Fortuyn en Theo van Gogh) om lastpakken op te ruimen.

  8 likes
 • Harold Mulder schreef:

  Ik heb het stukje uit de DWDD gezien vanuit de link die eerder op deze site werd geopenbaard. Van waar de ophef? Het is toch al veel langer bekend dat de inlichtingendiensten, de CIA en zeker de NSA voorop, alles en iedereen volgen. Zijn we Edward Snowden alweer vergeten? De AIVD (Algemene Indoctrinatie en VerdachtmakingsDienst) is een ondergeschikte van de CIA.

  Bekijk ook vooral de gesprekken op Café Weltschmerz van Kees van der Pijl en Karel van Wolferen, daar komt dergelijke materie op zijn tijd voorbij. https://www.cafeweltschmerz.nl/ als ook http://www.youtube.com/results?search_query=cafe+weltschmerz

  En die Ollongren, de Minister van Bilderbergse Zaken. Hoe is die daar terecht gekomen? Zowel bij de Bilderberg als nu Minister vanuit het loco-burgemeesterschap (zover mij bekend) te Amsterdam? Die tante behoort toch tot D66? Die partij, en daar heeft dit stuk on-vreten zeker aan mee geholpen, heeft nu stuk voor stuk alle standpunten die mede onder oprichter van Mierlo zijn opgesteld verkwanseld.

  Het theaterstuk van De Verleiders is helaas voor een heel groot deel van het volk niet bereikbaar door a: desinteresse en b) veel te hoge entreeprijzen van de theaters. De Staats TV zal het nooit laten uitzenden. Hopelijk komt het met de tijd ook op de site van Thuistheater ( http://www.thuistheater.nl ). Daar zijn thans 4 voorstellingen te zien van De Verleiders (maar ook andersoortig theater) door 3 Euro over te maken via Ideal kan je het gekozene drie dagen onafgebroken bekijken. Zo kun je wel een groter publiek hebben als het maar onder de aandacht wordt gebracht…

  Ik heb geschreven.

  Harold Mulder
  Nijmegen
  Nederland, 51e staat der VS
  Planeet Aarde

  2 likes
 • salvar schreef:

  nu we weten hoe het er voor staat kunnen we iets doen,treiteren misschien?

  2 likes
 • loek123 schreef:

  ik bel regelmatig met ministers, maar nemen niet op, ik heb namelijk geen tv programma, geen 7 ton per jaar (ex snabbel) en ben niet extreem links, en ik vind Volkert een lul, en Femke een trutt. stom lullen kan ik wel als Matthijs van Linkskerk.

  2 likes
 • Motu schreef:

  Toevallig keek ik di keer even DWDD, want normaal hou ik niet van die linkse ons en Vara zooi. Vond het voor DWDD ook erg ver gaan idd.. want dat is normaal allemaal erg correct.. dus een kleine pluim voor DWDD

  1 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  Kom maar eens kijken, heren,” zei Ollongren !!!!!!!!????? ja ja en dan eerst een geheimhoudings-verklaring teken verleiders..
  dat vinden personen interessant geheimhouden wat dan? ja dat is geheim je stijgt daarmee uit boven de mens die normaal is.. en dat is … we willen allemaal meer zijn als de anderen en geheimens zijn daar het ultimate middel voor..
  tijd zal het leren hoe de hr. van hout het behoud van een vrije geest gaat behouden..
  of we worden nog verder in het O yje genomen..
  of hoe wij op onze pik gaan worden getrapt.. ik vlak ze niet uit maar probeer wakker te blijven

  tot zo ver even..

  1 likes
 • ChiXiStigma schreef:

  Iemand volgen kost hooguit 40ct per dag.
  Iemand die encryptie gebruikt duizenden.
  Dus ga alles encrypten, je e-mails, je chatberichten (Bij voorkeur overstappen opTelefgram ipv Whatsapp, spreek met je kennissen mondeling een code af.)
  Neem een VPN.
  Gebruik de TOR browser voor je alledaagse browsewerk.
  Blokker cookies e.d. zo veel mogelijk, laat geen cookies op je computer staan.
  Blokker Facebook, Google, Twitter knopjes op internet pagina’s. via een blokkerplugin.
  De locatie van je mobiel word ongeveer 1000 keer per dag opgeslagen via driehoeksmeting.
  Dus laat dat ding wat vaker thuis, of zet hem uit als je geen telefoontjes verwacht.

  Dat is de beste remedie tegen het klakkeloos volgen van jan en alleman.

  1 likes
 • Plato schreef:

  De overheid draagt zelf bij aan complottheorieën door een hele hoop informatie onder de geheimhoudingsnoemer te stoppen. Natuurlijk gaan mensen dan speculeren.

  0 likes
 • x

  Check Also

  psychiater

  Psychiater steelt de show op Malieveld: ‘Samen zijn we veel sterker dan deze corrupte bende’

  Gisteren demonstreerde actiegroep Viruswaanzin op het Malieveld ...

  greenpeace

  Medeoprichter Greenpeace: ‘Er is geen klimaatcatastrofe. Dat is een leugen’

  Wie dacht deze koele zomer even verlost ...

  >