CoronaMens en Dier

Advocaat wil dat financiële belangen en verdiensten van Osterhaus, De Jonge, Kuipers en Koopmans openbaar worden

Help anderen door deze informatie met iedereen op je social media te delen!

Intravacc is een Nederlandse overheidsinstelling voor onderzoek op het gebied van vaccins, die ontstaan is uit de vaccinafdeling van het RIVM en het in 2011 opgeheven Nederlands Vaccin Instituut. De instelling voert onderzoek uit voor onder andere de Wereldgezondheidsorganisatie en de Bill & Melinda Gates Foundation. Marien de Jonge, broer van voormalig coronaminister Hugo de Jonge, is verbonden aan Intravacc.

Advocaat Hester Bais wijst er in een Twitterdraad op dat in juli 2011 een patentaanvraag is ingediend voor een adjuvant, een hulpstof in vaccins, uit de koker van het Zweedse farmaceutische bedrijf Isconova en Viroclinics, waar viroloog Ab Osterhaus aandelen in had. Het patent staat op naam van Erasmus MC en Novavax.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Osterhaus verkocht zijn aandelen Isconova, dat voor 29,6 miljoen dollar is verkocht aan Novavax. Viroclinics is eind vorig jaar verkocht aan Cerba Healthcare. Het FD schreef dat Osterhaus ‘tot voor kort’ aandeelhouder was. Bais wil weten wat Osterhaus heeft gekregen voor de aandelenverkoop.

Openheid afdwingen

“Kan het parlement en/of de minister van VWS nu eindelijk openheid afdwingen/geven met betrekking tot zijn (voormalige) financiële belangen en verdiensten?” vraagt de advocaat financieel recht.

Zorgminister Ernst Kuipers, tot voor kort bestuursvoorzitter van het Erasmus MC, maakte in maart bekend dat mensen een Novavax-vaccin tegen corona kunnen krijgen. Bais: “Heeft het Erasmus MC nog patent(en) en wat verdient het aan de promotie/verkoop van dit vaccin?”

Openbaar

Begin vorig jaar trad niemand minder dan oud-minister Bruno Bruins toe tot de raad van commissarissen van Intravacc. Intravacc B.V. werd door hem in 2019 opgericht.

“Wanneer worden financiële en eventuele persoonlijke belangen van de Staat, minister van VWS Ernst Kuipers en zijn voorganger De Jonge alsmede van het Erasmus MC (inclusief Osterhaus, Fouchier en Koopmans) openbaar/transparant?” vraagt Bais.

4.8 132 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Charlotte
Charlotte
1 jaar geleden

Miljoenen hebben ze er aan verdiend! Allemaal aandelen in die rotzooi! 😡 Stuk voor stuk, draait alleen om geld, die gifspuiten werken niet brengt alleen maar schade aan het lichaam! 😡

DonnaDolce
DonnaDolce
1 jaar geleden

Alles staat of valt met macht en geld…. denk erom dat deze criminelen er genoeg aan verdiend hebben en NOG verdienen…

Ron
Ron
1 jaar geleden

Crowdfunding opstarten voor deze advocaat, want dat is de manier om die omhooggevallen stukken stront aan te pakken.

Cees
Cees
1 jaar geleden

Vooral ook de financiële belangen van Rutte, zijn samenwerking met de Russische en Oekraïense oligarchen.

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x