Binnenland

Boeren doen aangifte tegen schietende agent: ‘Wij zorgen dat de verantwoordelijken voor het hekje komen’

Help mee door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!

De 16-jarige Jouke werd tijdens een boerenprotest in Heerenveen beschoten door de politie. In eerste instantie meldden de media dat hij op de politie zou zijn ingereden en was opgepakt op verdenking van poging tot doodslag.

Beelden die massaal werden gedeeld op social media toonden echter dat de jonge boer met een grote boog om de politieblokkade heen reed en van achteren werd beschoten. Het duurde dan ook niet lang voordat Jouke werd vrijgelaten. Dat niet alleen: de schade aan de trekker wordt vergoed.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/banner4.png

Hoofdcommissaris Gery Veldhuis van de politie-eenheid Noord-Nederland zei in NRC dat de agent die gericht schoot, ‘vreesde voor de veiligheid’ van de medewerkers met wie hij daar optrad. Hij denkt dat er sprake was van ‘een verkeerde inschatting’.

(Video verwijderd? Klik hier...)

We zijn nog niet klaar met dit voorval

Boerenactiegroep Farmers Defence Force laat het er niet bij zitten en gaat aangifte doen tegen de schietende agent. Voorman Mark van den Oever zei dat ‘we nog niet klaar zijn met dit voorval’.

“Wij als FDF hebben besloten dat we aangifte gaan doen wegens poging tot moord en tevens gaan wij aangifte doen wegens excessief geweld tegen vreedzame demonstranten,” zegt hij in een videoboodschap.

Deze keer nemen wij de politie de maat

“Zoals jullie allemaal hebben kunnen zien in de filmpjes werd er ook een grijze auto aangehouden met getrokken pistool en een MF-trekker (Massey Ferguson, red.) met een bestuurder die ook een getrokken pistool op zich gericht kreeg,” zei Van den Oever.

“Wij gaan dit zaakje uitzoeken en zetten daar de beste juristen op. Wij zorgen dat de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn voor het hekje komen,” benadrukte hij. “Ons wordt de hele tijd de maat genomen en deze keer nemen wij de politie de maat.”

4.9 170 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

133 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Ofwel de agenten zonder vuurwapen laten werken, ofwel de boeren toestemming geven tot wapendracht om zich tegen cowboys te beschermen.

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

De geweldsinstructie voor politie is aangepast. Succes met het aanspannen van een rechtszaak.

Frsln boppe
Frsln boppe
1 jaar geleden

GEWELDIG! Pak die schietgrage opgefokte agentes maar goed aan. Als er een crowdfunding voor nodig is doneer ik heel graag!!

T,A
T,A
1 jaar geleden

DEZE AANGIFTE ZAL ZEKER NODIG ZIJN.

HET HOUD NIET OP (NIET VANZELF)

WE HEBBEN GEEN KEUS EN MOETEN ALLES BOVEN WATER KRIJGEN (EN HOUDEN)

SUCCES WE STAAN ACHTER JULLIE BOEREN.

Back to top button
133
0
We lezen graag je reactie!x