Binnenland

Berichtgeving NOS over stikstof valt slecht: ‘En op basis van dit gerammel moeten de boeren weg, schandalig’

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!

Het stikstofprobleem is echt Nederlands, uitgelegd in acht grafieken, kopte de NOS zondag. Volgens het RIVM wordt twee derde van de stikstofdepositie in Nederland zelf veroorzaakt, met name door de landbouw, schrijft de NOS.

Nog enkele opmerkelijke passages: ‘Binnen Europa behoort Nederland, gerekend per hectare, tot de koplopers in de uitstoot van stikstof’. En: ‘Hoewel de uitstoot en depositie van stikstof in de afgelopen decennia fors gedaald zijn, hebben natuurgebieden er nog steeds last van. Stikstof die in een natuurgebied neerdaalt, verdwijnt niet zomaar, en ‘stapelt’ zich jarenlang op’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Schande voor ons land

De NOS oogst een storm aan kritiek met dit artikel. “Het ‘stikstofprobleem’ is alleen écht Nederlands omdat ons kabinet onder leiding van de VVD en D66 een juridisch probleem in stand houdt. Dat is een schande voor ons land en catastrofaal voor onze boeren en voedselzekerheid,” zegt Tweede Kamerlid Wybren van Haga.

Professor Han Lindeboom – ja, die professor Han Lindeboom – schrijft: “Hebben jullie de beschrijving van het stikstofprobleem als item in het NOS Nieuws gezien? Er staan nogal wat foute getallen in die door het RIVM zijn aangeleverd. Hoogste tijd om er eens kritisch naar te kijken.”

“En op basis van dit gerammel moeten de boeren weg, schandalig,” verzucht de professor.

Krampachtig doordrukken van het overheidsnarratief

BVNL-bestuurder Hans van Tellingen reageert op Lindeboom: “En dit is een D66-wetenschapper, hè? Het stikstofbeleid is gebouwd op drijfzand. Dat zegt hij ook.”

“De manier waarop de NOS bericht over stikstof en de boerenacties geeft duidelijk aan wat er van de media is geworden: ooit was de functie het controleren van de macht, nu is het het krampachtig doordrukken van het overheidsnarratief,” klaagt rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

4.9 132 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

146 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

Rutte is nergens te bekennen. ‘Ja Onkel Klaus, nein Onkel Klaus’.

Janna vd Leg
Janna vd Leg
1 jaar geleden

Stikstof STIMULEERT plantengroei =GOED.
Wereldwijd zijn er problemen voor de landbouw, want er is stikstofgebrek.

Annette
Annette
1 jaar geleden

WIE in vredesnaam gelooft er nu werkelijk nog maar één moment, wat er überhaupt op de NOS staatsomroep wordt gebazeld?

Gelukkig wordt er EINDELIJK steeds minder op de NOS afgestemd, als men het nieuws wil horen en zien. Althans, dat zijn de hoopvolle berichten, die IK in mijn omgeving constateer.

Eigenlijk, ALS je dan toch eens afstemt op de NOS, moet je ALLES 180 graden draaien. En DAN kom je uit op hoe het verhaal werkelijk in elkaar steekt.

Het kost mij trouwens steeds meer moeite om ook maar iets op die zender te volgen, maar jullie kennen het gezegde: HOUD JE VRIENDEN DICHTBIJ, MAAR JE VIJANDEN NOG MEER DICHTBIJ.

Het enige programma op de NPO zender, dat ik nu écht de moeite waard vond, was Ongehoord Nieuws. Ik kan niet wachten tot ze straks, na het zomerseizoen, weer herstarten.

Wat betreft het stikstofverhaal: alléén uilskuikens trappen nog in dit waanzinnige verhaal.

Nota bene professor Han Lindeboom heeft dit hele narratief ontzenuwd voor wat het werkelijk is. Ik vraag mij trouwens af, of hij nog steeds aanhanger is van D66. Als hij verstandig is, heeft hij die club in de wilgen gehangen.

Eén ding is voor mij zonder meer duidelijk: DE WAANZIN REGEERT. Alsof een natuurgebied belangrijker is dan een gebied waar voedsel wordt verbouwd (één van de belangrijkste voorwaarden voor een menswaardig bestaan!).

Los nog van het feit, dat er een slinkse methode is om vervolgens een aangewezen natuurgebied te confisqueren en er vervolgens een nieuwe bestemming aan te geven.

Een voorbeeld is een gebied in Broek in Waterland, waar een zogenaamd “natuurgebied” een nieuwe bestemming kreeg (kort geleden gebeurd). Daar wordt de grond vervolgens voor KAPITALEN verkocht en bouwrijp gemaakt om, uiteraard voor onze zó gewenste gasten (geldt niet voor mij hoor), woningen te bouwen.

Het hele stikstofverhaal is één grote SCAM en niets meer! Als je bijvoorbeeld op het drielandenpunt bij Vaals gaat staan, dan is er géén stikstofprobleem in Duitsland, géén stikstofprobleem in België, maar WEL hier in Nederland.

Wie HIER in gelooft, gelooft ook in Sinterklaas. Met andere woorden: heeft het denkvermogen van een klein kind en is NOOIT volwassen geworden.

Arno
Arno
1 jaar geleden

Dus eerst zijn ze ons wekenlang aan het vertellen dat bijna alle levensmiddelen duurder worden door de oorlog in Oekraine en nu zeggen ze dat hier de boeren die alle levensmiddelen produceren weg moeten.
Geeft te denken op zijn zachts gezegd.

Back to top button
146
0
We lezen graag je reactie!x