Homepagina » Binnenland » De Jonge bestelde ‘voor 465.341.000 euro’ aan coronavaccins: ‘Lekker cashen voor Big Farma’
coronavaccins
Foto: Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0

De Jonge bestelde ‘voor 465.341.000 euro’ aan coronavaccins: ‘Lekker cashen voor Big Farma’

De Belgische staatssecretaris Eva De Bleeker zette donderdag de prijzen van de coronavaccins op Twitter. De tweet werd al snel weer verwijderd omdat de prijzen eigenlijk ‘geheim moeten blijven’. Het gaat om de zes vaccins die ook Nederland heeft besteld. De prijzen zijn vastgesteld in onderhandelingen met de Europese Commissie en gelden dus ook in Nederland. Het vaccin van AstraZeneca is het goedkoopst, dat van Moderna het duurst.


Na de openbaarmaking van de prijzen is Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu aan het rekenen geslagen. Hij vermenigvuldigde het aantal bestelde coronavaccins per fabrikant met de prijs per dosis en kwam uit op een totaalbedrag van 465.341.000 euro. “Alleen voor Nederland dus. Dat is lekker cashen voor de Big Farma,” schreef hij erbij.

Hugo de Jonge moet het meeste geld overmaken naar Pfizer en BioNTech. Hij bestelde 8,4 miljoen coronavaccins bij deze bedrijven en moet daar ruim 100 miljoen euro voor betalen. De coronaminister is Moderna, CureVac en het Franse Sanofi ook een slordige 100 miljoen schuldig. Janssen ontvangt ruim 78 miljoen euro en AstraZeneca ‘slechts’ 20 miljoen van de Nederlandse overheid. Nederland koopt in totaal 57,9 miljoen coronavaccins, berekende het Kamerlid.

Ja, we gaan er geld aan verdienen en dat is maar goed ook

“Ik ga haast denken dat corona is verzonnen door de farmaceutische industrie,” reageerde iemand op onderstaande tweet van Kuzu.

Op de vraag of Pfizer veel geld gaat verdienen aan het coronavaccin antwoordde Marc Kaptein, medisch directeur van de Nederlandse tak van de farmaceut, bij televisieprogramma Op1: “Ja, we gaan er geld aan verdienen en dat is maar goed ook, want we hebben een heleboel andere dingen te doen.”

4.9 28 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
117 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maria
Maria
2 maanden geleden

Goed voor de gezondheid! Hahahahahaaaaa

rop
rop
Reactie op  Maria
2 maanden geleden

Met deze word allang geen rekening meer mee gehouden, het een een win win winst situatie geworden

Willem
Willem
Reactie op  Maria
2 maanden geleden

34 milioen stuks voor elke Nederlander 2 stuks !! De jonge heeft zijn rekensommetje al gemaakt ….

Frank
Frank
Reactie op  Willem
2 maanden geleden

Dan houdt de Jonge er toch echt 2 over.

JUST ME
JUST ME
Reactie op  Frank
2 maanden geleden

MEER..

m.koningen
m.koningen
Reactie op  Maria
2 maanden geleden

Een vaccin is bevat onschadelijk gemaakt virus en maakt killer T cellen attent op dat virus zodat die nog sneller dan normaal reageren en eindeloos geinfecteerde cellen kan opruimen. Je bent nu immuun geworden werkt goed met virussen die onveranderlijk zijn en zijn relatief ongevaarlijk .
MAAR,…….
Dit nieuwe medicijn doet iets anders namelijk het brengt een stukje rna in de cel die vervolgens dat eiwit gaat produceren en afval stoffen uitscheid waaraan killerT geinfecteerde cellen herkent.
Dit kan tot auto immuun reacties leiden waarbij de killer T’s de eigen cellen aanvalt.
Of overreacties bij contact wild corona virus .
Er is niet getest op dieren omdat de normale gang mislukte met dit soort nieuwe experimentele medicijnen .De test fretten kregen zodra het wilde virus werd toegediend na de spuiten van deze nieuwe medicijn een dodelijke reactie en stierven.
Normaal 5 jaar dieren 10 jaar mensen dus in 2035 klaar.
Niemand met verstand van biologie kan dit van wegen deze risico’s goedkeuren. Helemaal omdat de versnelde toelating alleen mag als er geen bestaand getest medicijn is.
MAAR,….
Die zijn er ,HCQ in begin fase met zink en D3 en C en Ivermectine in elke staat van virus infectie met D3 en C, in 48 uur schoon van virus.Waardoor alles op losse schroeven is komen te staan.
Sterk kopje thee vandaag met satan klaus wurg kransjes.
Mvrg ,Marcel

P.S hohoho

Rob
Rob
Reactie op  m.koningen
2 maanden geleden

Over de vaacins wordt ook al gezegd dat het geen vaccins zijn, alleen codesom ons dna te veranderen. Daar bij bevatten ze nanodeeltjes die allerlei stoffen los kunnen laten in het lichaam en hersenen. Die nanodeeltjes kunnen met 5G geactiveerd worden. Daar kunnen ze dus van alles in stoppen. En als je na gaat dat het een doorlopende test en ‘vaccinatie’ programma inhoudt, denk dan nog maar eens na over wat ze van plan zijn. Ze willen van de mens meer een robot maken. Bekijk de naam BioNTech eens goed. Leest dat niet als Bio(logie) en tech(nologie), de samenvoeging van lichaam en technologie? Dan kom je dus uit bij het transhumanisme. Dit hele ‘vaccinatie’ programma heeft dus helemaal niets te maken met virussen etc. Het is onderdeel van de vorming van een nieuw volledig technologisch systeem om het oude financiële en economische systeem te vervangen dat er bar slecht voor staat. Namen hiervoor zijn de NWO en de the great reset. Het is allemaal hetzelfde en het wordt ook niet voor niets de vierde industriële revolutie genoemd.

m.koningen
m.koningen
Reactie op  Rob
2 maanden geleden

Omdat het nog steeds niet gelukt is om dit covid 19[IA] te isoleren kan men ervan uit gaan dat alles is afgestemt op de 5 bekende coron’s die elk jaar het griep seizoen afsluit in jan,feb,mrt,apr en wegebt in mei.

lotfi
lotfi
Reactie op  m.koningen
2 maanden geleden

m.a.w we worden vergast!

doornbos
doornbos
2 maanden geleden

Het is 1 grote criminele bende. Nederland is een gesticht.

Ikke
Ikke
Reactie op  doornbos
2 maanden geleden

Onze overheid (en andere overheden) is een maffia bende. We moeten enorm hoge bedragen van ons geld afgeven aan ze, net zoals bij de maffia, onder dwang want anders moet je de gevangenis in als je dat niet doet. Een op een maffia praktijken waarbij de politie hun knokploegje is.

Marjanne
Marjanne
Reactie op  Ikke
2 maanden geleden

We worden tot slaaf gemaakt. Al jaren zijn we slaaf van de regering. We betalen elk jaar maar meer belasting. En het wordt in buitenland besteed! Het zijn inderdaad de grootste criminelen die er rond lopen, ben dit jaar pas echt wakker gaan worden wat er gebeurt hier en over de hele wereld. Het is 1 komplot samen!

LUCIA
LUCIA
Reactie op  Marjanne
2 maanden geleden

Welkom in de wereld van de komplotgekkies Marjanne, want samenzweren mag aan de top maar samenzweringen ontdekken door het volk.. aan de bodem van de pyramide, dat moet ontmoedigd worden dus wordt je massaal in een belachelijk gemaakte groep gegooid en termen als antivaxxer, wappie, aluhoedje, komplotgekkie worden je nieuwe werkelijkheid.

De roepers zijn meestal aan de domme kant, want jij neemt tenminste de moeite om naar vermogen dingen uit te zoeken, dat is al een stuk meer dan zij doen ze zijn de nuttige idioten…de roeptoeters van de Status Quo.

Zie het als een geluidsinstallatie, de overheid is de CD-speler, de MSM is de Versterker en de nuttige idioten zijn de Boxen/Luidsprekers. En jij en ik.. wij hier op het forum… wij zijn het Publiek dat Wegloopt en geen boodschap heeft aan de boodschap, we geven ze geen voetlicht, geen applaus, that sucks.. net goed…

rop
rop
Reactie op  doornbos
2 maanden geleden

ja inderdaad er lopen te veel gekken rond

Martin
Martin
Reactie op  doornbos
2 maanden geleden

Waar haalt die hufter het lef vandaan? Hij betaalt met mijn belastinggeld. Toch maar
B O?

William
William
2 maanden geleden

Dus inplaats te investeren in de zorg wordt er bijna een half miljard aan een vaccin uitgegeven waarvan we nu al weten dat het niet werkt. Voor HIV zijn ze al 20 jaar bezig een vaccin te ontwikkelen wat nog steeds niet gelukt is… dus straks weer miljoenen uitgeven om dit gifmengsel te vernietigen… wie nu nog niet wakker is en zich laat inspuiten is volledig gestoord…

Edward
Edward
Reactie op  William
2 maanden geleden

Helemaal eens, en er zijn helaas veel gestoorde mensen in Nederland.

rop
rop
Reactie op  William
2 maanden geleden

een gestoorde kan zich alleen maar laten inenten door een gestoorde. en al deze gestoorde raken gestoord door de niet ge-inte-enten, zo gestoord zijn ze nou.

Gladiator
Gladiator
Reactie op  William
2 maanden geleden

@William,

Beste,

Net als het uit de duim gezogen “covid-19 virus” is ook het HIV “virus” NOOIT geïsoleerd en aan de top van deze enorme HOAX welke wel aan heeeeel veeeeel mensen het leven heeft gekost stond achter de zogenaamde ontdekker van het HIV virus te weten Dr. Robert Gallo een heerschap dat u wellicht wel zult herkennen in deze hedendaagse covid 19 hoax, namelijk Dr. Tony Fauci….welke net als Gallo corrupt en rot tot op het bot zijn…

Maar we vinden het nog steeds niet zo’n probleem want we staan erbij, kijken ernaar en schrijven er verhaaltjes over…….

………en gaan over tot de orde van de dag…toch…

En zolang wij dit op deze manier blijven doen blijven zij dit ook op deze manier doen…..logisch toch…
De manier waarop we met zijn allen voor de gek worden gehouden wordt tot in de puntjes uitgelegd door de allergrootste idioot die God onder de zon heeft en van zichzelf denkt dat hij waarschijnlijk God zal zijn…ene Marc van Ranst van de KU Leuven, net als Abje Osterhaasje dierenarts van beroep!! Tijdens het laatste korte interview op de Belgische TV (kon het net aan want maar 2 minuten!) kreeg hij het bijna niet voor mekaar om in de camera te kijken….wat aangeeft dat hij liegt en zelf weet dat hij liegt! Hoe vuil en smerig kan een mens worden…..

Gladiator

salvar
salvar
Reactie op  Gladiator
2 maanden geleden

zooooooo smerig.

Pippie
Pippie
Reactie op  Gladiator
2 maanden geleden

Goed gezegd!! Wat een boeven.

Pippie
Pippie
Reactie op  William
2 maanden geleden

Goed gezegd! Kerngezond en dan een “vaccin”van Billie? dank je de koekoek.. never, ever..de media wordt steeds agressiever… slechts 12% wil deze gifspuit.. Hugo is ongelofelijk incompetent. In elke zin noemt hij het vaccin. Zeg Hugo ik heb met mijn medische achtergrond al diverse brieven gestuurd over gezonde voeding, bewegen en VitD en Zink… Wrsh heb je het zo druk met je pharma afspraken.. Het gaat niet lukken… NEVER!!!!!! Er zit redelijk wat intellect in NL.. De PCR was ook de gouden standaard. Beter jouw gouden standaard.. Wij weten al vanaf maart dat we bedonderd worden…. Ik geloof in gerechtigheid… en dat gaat ons lukken… Zit jij met Ab O de grote boef met miljoenen vaccins.. net als Mexicaanse griep. Toen zat Ad O. er ook al.. Ik hebeen gelekte video van Ad O… ik zou me doodschamen Wat een crimineel.

Akkafietje
Akkafietje
2 maanden geleden

57 miljoen vaccins voor 17 miljoen mensen, dus we moeten er minstens 3 per persoon nemen.
Ik stel mijn portie beschikbaar voor de liefhebber die kan er dan 4 nemen

Mickey
Mickey
Reactie op  Akkafietje
2 maanden geleden

Ik ook!

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Akkafietje
2 maanden geleden

Nee 6

Frank
Frank
Reactie op  Akkafietje
2 maanden geleden

Of 6.

Jean-Marie
Jean-Marie
Reactie op  Frank
2 maanden geleden

666 !!!

Rebel&Girl
Rebel&Girl
Reactie op  Jean-Marie
2 maanden geleden

Ja dat zou een mooie stunt zijn Jean-Marie…666 van die dingen de man doneren aan Rutte en de Jonge en op tv platspuiten… kijken na hoeveel ze onderuit gaan en kom we zijn in een gulle bui>> Kotsterhaus ook 666…. heeft er nog iemand een fles oude whiskey in de kast staan???

Simon
Simon
Reactie op  Akkafietje
2 maanden geleden

Het overgrote deel zal weer weggegooid worden net als bij de mexicaanse griep, ze hebben niets geleerd.

anargie
anargie
Reactie op  Simon
2 maanden geleden

Dat interesseerd ze niet. Het wordt gekocht van belastinggeld. WIJ zijn degene die het gelag mogen betalen. In elk opzicht.

Pippie
Pippie
Reactie op  anargie
2 maanden geleden

Precies. Ik weet het nog precies. Ook met AB O.. onbegrijpelijk….

salvar
salvar
Reactie op  Akkafietje
2 maanden geleden

volgens mij krijg je er 3 maar ik kan het mis hebben.
2 binnen een mnd en het zelfde jaar nog een.

Jannie
Jannie
Reactie op  salvar
2 maanden geleden

En het jaar daarna dezelfde riedel….

Pippie
Pippie
Reactie op  Akkafietje
2 maanden geleden

Wij ook want de NOS kan wel schreeuwen.. nu 69% wil het vaccin In werkelijkheid in een pole van 26.000 slechts 12% dat lijkt me meer realitisch.. Schande . NEE WE WILLEN HET NIET> NEVER NOOIT NIET. Wij als familie zijn kerngezond en doen daar alles aan.. De toren staat op instorten!!!!! Weg met die corrupte Rutte en zijn companen. Alleen van Gaga is fair en begrijpt het… Ik weet dat mijn stem naar een partij gaat wat ik nooit had gedacht en trouwens van de hele familie.

Rebel&Girl
Rebel&Girl
Reactie op  Pippie
2 maanden geleden

Het is van Haga Pippie, als je van Gaga zegt denkt iedereen dat je de Jonge bedoelt, die is namelijk helemaal gaga van Lady GAGA…

Jeroen
Jeroen
2 maanden geleden

Ze gaan er flink op verliezen want gelukkig is bijna niemand zo dom om een in haast geproduceerd vaccin te laten spuiten

rop
rop
Reactie op  Jeroen
2 maanden geleden

ik denk toch wel

Martin
Martin
Reactie op  rop
2 maanden geleden

Ik denk dat je gelijk krijgt. Het grote gros zal zich gewoon laten inenten. En dan krijgt Rutte uiteindelijk toch nog gelijk met z’n uitspraken over honderdduizenden doden. Maar dan niet door het killervirus, maar door het vaccin.

Xandra
Xandra
Reactie op  Martin
2 maanden geleden

Reken maar op 90%

Petrus
Petrus
Reactie op  Jeroen
2 maanden geleden

Jeroen,
Was het maar waar dat er bijna niemand zo dom is.
Ik denk dat hele volksstammen in de rij gaan staan om te laten injecteren.

Jean-Marie
Jean-Marie
Reactie op  Petrus
2 maanden geleden

Ze zijn niet dom maar slecht geïnformeerd!

Robert
Robert
Reactie op  Jeroen
2 maanden geleden

Ze???? Wij bedoel je dan. Dit wordt door ons geld betaald. De overheid heeft géén geld alleen maar belastinggeld.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  Jeroen
2 maanden geleden

Deze vloeistof mag eigenlijk niet de naam dragen van vaccin !

Johan
Johan
2 maanden geleden

Zijn er artsen die ons (mij niet) straks gaan vaccineren? Of worden de artsenbewust gepasseerd? Ik loop al een tijdje met deze vraag. In delen van Engeland helpt het leger al met vaccineren… Heeft dit nog met gezond(verstand)heid te maken?

De teststraten in Nederland worden nu omgebouwd tot massavaccinatie centra. Mogen straks vrijwillegers, na een dagje cursus (incl. koffie en een broodje) ons gaan prikken? Artsen van Nederland en overige landen….HELP!

Frans
Frans
Reactie op  Johan
2 maanden geleden

Wat te denken van artsen die zelf die spuit niet willen, maar verplicht worden die te nemen? Hetzelfde geldt voor de medewerkers in de zorg?

Rebel&Girl
Rebel&Girl
Reactie op  Frans
2 maanden geleden

Als ze zich organiseren kunnen ze hen niet dwingen, tenzij je onder die voorwaarden bent aangenomen en je het contractueel verplicht bent, dan heb je zeer goede kans om het aan te vechten.
Je moet het vooraf doen zodat je ervoor al een uitspraak forceert, ze hadden het al lang moeten doen… is wel een probleem met onze “rechters”.

rop
rop
Reactie op  Johan
2 maanden geleden

een gezond verstand, die is al heel lang verdwenen

Petrus
Petrus
Reactie op  Johan
2 maanden geleden

Johan,
Niet laten injecteren, dan hoef je je daar niet mee bezig te houden.

Jan
Jan
Reactie op  Petrus
2 maanden geleden

Ik vrees (uiteindelijk) dat wij geen keuze daaromtrent hebben. Er worden (al lacherig) voorstellen gedaan over het belonen van gevaccineerden (wel toegang voor bepaalde diensten). Uit een peiling blijkt immers dat 73% voor een dergelijke (Chinese) beloning is…. Ik ben benieuwd hoe de vraag exact geformuleerd is. Daarnaast wordt mogelijk al voorspeld dat het virus elke winter kan terugkomen (dit hangt eventueel mede af van de vaccinatiegraad).

Annemiek B.
Annemiek B.
Reactie op  Johan
2 maanden geleden

Ja, Johan, die zijn er: artsenvoorwaarheid.nl. naar ik weet zijn het meer dan 40.000 artsen en ander zorgwerkers die opstaan tegen de waanzin.

Xandra
Xandra
Reactie op  Annemiek B.
2 maanden geleden

Wat kunnen zij voor ons betekenen? Zij krijgen geen zendtijd in welk programma dan ook (zij worden niet uitgenodigd). Kortom zij staan volledig buitenspel. nationale rechtszaken dan wel internationale rechtszaken gaan voeren, acht ik bij voorbaat zinloos (omdat er geen recht wordt gesproken).

Rebel&Girl
Rebel&Girl
Reactie op  Xandra
2 maanden geleden

Ook als het recht krom is heb je een kromme uitspraak, waar je in hoger beroep tegen kan.
Overigens in andere landen komen er ook uitspraken, mijn hoop is gevestigd op o.a. Portugal waar je nog eerlijke rechtsspraak hebt, dit is een Europees land en wellicht gaat er precedentwerking van hun uitspraken uit.

Simon
Simon
Reactie op  Johan
2 maanden geleden

Er zullen meer dan ooit artsen zijn die vanwege hun eed niet gaan vaccineren. Hier was al aan gedacht. De (XL) teststraten gaan straks massaal de vaccinatie voor hun rekening nemen. Lange rijen zullen zich vormen van mensen die vrijwillig het genetisch manipulatie middel laten inspuiten. Het doel is in 2030 dat niemand meer bezit heeft en toch gelukkig is (Zie WEF). Genetisch gemodificeerd tot een (kunstmatig) gelukkig mens.

Rebel&Girl
Rebel&Girl
Reactie op  Simon
2 maanden geleden

Hoop dat Klaus WEF voor die tijd ..2030..zijn laatste woef gedaan heeft, we zullen voor hem bidden dat moeder aarde hem en zijn vrienden Soros en Bill van de grid af sodemieterd

rop
rop
2 maanden geleden

Het is een complete gestoordheid van politieke leiders, alsof dit hele arsenaal de mensheid weer tot het normale te brengen wat toch al niet normaal was, daarom komt er zoveel abnormaliteit naar voren, en bedenksels van een vaccin, en de zogenaamde corona die de hele wereld dient te veranderen ,naar een ander normaal moet brengen, en wat word die ander normaal dan, een inenting van het oude normaal gefundeerd op het oude [ab]normaal.

hans
hans
Reactie op  rop
2 maanden geleden

uw verhaal is wat omslachtig ,maar de boodschap is helder en in grote lijnen ben ik het er wel mee eens

Bert
Bert
2 maanden geleden

Ze hebben hier mooi anti vaccin petten in hun weg winkel.
Die zet ik voorlopig op mijn hoofd om het duidelijk te maken hoe ik er over denk.

jack
jack
2 maanden geleden

bij ons zegt men: LNDK. of wel de Jong Loop Naar De Klote.

Thoughtful
Thoughtful
2 maanden geleden

De burgers betalen voor hun eigen vergiftiging, afgeperst door een criminele bende .

x

Check Also

de jonge

De Jonge: Rutte ‘heeft zeker niet bedoeld te zeggen’ dat testen zonder klachten geen zin heeft

Op vrijdag 5 februari zei demissionair premier ...

corona

Opgepast: dit zit er in de coronavaccins

Om gebruikers te informeren over hun medicijnen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

117
0
We lezen graag je reactie!x