BinnenlandCorona

De Jonge bestelde ‘voor 465.341.000 euro’ aan coronavaccins: ‘Lekker cashen voor Big Farma’

Help ons door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Belgische staatssecretaris Eva De Bleeker zette donderdag de prijzen van de coronavaccins op Twitter. De tweet werd al snel weer verwijderd omdat de prijzen eigenlijk ‘geheim moeten blijven’. Het gaat om de zes vaccins die ook Nederland heeft besteld. De prijzen zijn vastgesteld in onderhandelingen met de Europese Commissie en gelden dus ook in Nederland. Het vaccin van AstraZeneca is het goedkoopst, dat van Moderna het duurst.


Na de openbaarmaking van de prijzen is Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu aan het rekenen geslagen. Hij vermenigvuldigde het aantal bestelde coronavaccins per fabrikant met de prijs per dosis en kwam uit op een totaalbedrag van 465.341.000 euro. “Alleen voor Nederland dus. Dat is lekker cashen voor de Big Farma,” schreef hij erbij.

Hugo de Jonge moet het meeste geld overmaken naar Pfizer en BioNTech. Hij bestelde 8,4 miljoen coronavaccins bij deze bedrijven en moet daar ruim 100 miljoen euro voor betalen. De coronaminister is Moderna, CureVac en het Franse Sanofi ook een slordige 100 miljoen schuldig. Janssen ontvangt ruim 78 miljoen euro en AstraZeneca ‘slechts’ 20 miljoen van de Nederlandse overheid. Nederland koopt in totaal 57,9 miljoen coronavaccins, berekende het Kamerlid.

Ja, we gaan er geld aan verdienen en dat is maar goed ook

“Ik ga haast denken dat corona is verzonnen door de farmaceutische industrie,” reageerde iemand op onderstaande tweet van Kuzu.

Op de vraag of Pfizer veel geld gaat verdienen aan het coronavaccin antwoordde Marc Kaptein, medisch directeur van de Nederlandse tak van de farmaceut, bij televisieprogramma Op1: “Ja, we gaan er geld aan verdienen en dat is maar goed ook, want we hebben een heleboel andere dingen te doen.”

4.9 29 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
117 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maria
Maria
1 jaar geleden

Goed voor de gezondheid! Hahahahahaaaaa

doornbos
doornbos
1 jaar geleden

Het is 1 grote criminele bende. Nederland is een gesticht.

William
William
1 jaar geleden

Dus inplaats te investeren in de zorg wordt er bijna een half miljard aan een vaccin uitgegeven waarvan we nu al weten dat het niet werkt. Voor HIV zijn ze al 20 jaar bezig een vaccin te ontwikkelen wat nog steeds niet gelukt is… dus straks weer miljoenen uitgeven om dit gifmengsel te vernietigen… wie nu nog niet wakker is en zich laat inspuiten is volledig gestoord…

Akkafietje
Akkafietje
1 jaar geleden

57 miljoen vaccins voor 17 miljoen mensen, dus we moeten er minstens 3 per persoon nemen.
Ik stel mijn portie beschikbaar voor de liefhebber die kan er dan 4 nemen

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

117
0
We lezen graag je reactie!x