Archeologie

Onderwaterarcheologie: onverklaarbare karrensporen op Malta

Help mee door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers gaan vier jaar lang het prehistorische landschap voor de kust van Malta bestuderen.

Het onderzoek wordt gefinancierd door de Europese Unie en is getiteld Submerged Prehistoric Archaeology and Landscapes of the Continental Shelf.

Acht onderzoeksteams uit zes verschillende EU-lidstaten zijn onlangs afgereisd naar Malta om te duiken naar enkele unieke geologische formaties.

Lokale experts nemen de onderzoekers ook mee naar megalithische vindplaatsen op Malta, waaronder Għar Dalam, Ħagar Qim en Mnajdra.

Uitlijningen

Għar Dalam is een 144 meter diepe grot in de buurt van de Maltese plaats Birżebbuġa. Alleen de eerste vijftig meter is toegankelijk voor toeristen. Zo’n 7000 jaar geleden was de grot nog bewoond.

De megalithische tempel van Ħagar Qim staat op een heuveltop twee kilometer ten zuidwesten van het dorp Qrendi. Het is één van de vele megalithische tempels op de Maltese archipel met niervormige of hoefijzervormige elementen in het grondplan. De archeologe Marija Gimbutas sprak van baarmoedervormen.

Opmerkelijk aan de tempel zijn de vier uitlijningen met de zon en de maan. Tijdens het opkomen van de zon op de dag van de juniwende straalt het zonlicht door een opening en verlicht deze een zijbreuk van de tempel. Diezelfde avond schijnt het zonlicht door een stenen raam en verlicht een nis.

De volle maan staat niet altijd in eenzelfde hoek ten opzichte van de aarde. Dit is een proces dat 18,6 jaar duurt. Zowel bij de laagste als bij de hoogste hoek staat de hoofdas van de tempel perfect in lijn met de maan.

Onverklaarbare sporen

De tempels van Mnajdra bevinden zich op 500 meter van de tempel van Ħagar Qim en zijn als het ware ingekuild in de kliffen. De omgeving is zeer sfeervol met uitzicht op zee, de bebloemde hellingen en het rotseiland Filfla.

In de kliffen zijn enkele oude sporen te zien van paardenkarren, onverklaarbare sporen die in de rots en verscheidene megalieten zijn gehouwen. De sporen lopen rechtstreeks de zee in. Gaan de onderzoekers onder het water meer sporen aantreffen van tempels of oude beschavingen?

Bron: Timesofmalta.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nella
nella
10 jaren geleden

Er is ook een soort grot waar een gebouw,omheen is opgebouwd op het eilandje Gozo daar schijnt genezing plaats te vinden,er hangen daar krukken en loopbeugels aan de muur van mensen die daar genezen waren…..

mart
mart
10 jaren geleden

ik ben er vroeger al geweest,de sporen gaan verder in italie.

MLH
MLH
10 jaren geleden

het is al langer gekend dat er verschillende dorpen en steden op de bodem van de Middellands Zee liggen. Naar schatting zo een 150 tot 200 dorpen en steden. Dus de Middellandse Zee was ooit bewoond gebied, maar de archeologen negeren dit stelselmatig. Waarom? omdat ze dan onze hele geschiedenis moeten herschrijven? Hoe oud kunnen deze dorpen en steden zijn? zeker van voor de zondvloed, ongv 11.000 voor onze jaartelling …

Anoniem
Anoniem
10 jaren geleden
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x