
Onderzoekers gaan vier jaar lang het prehistorische landschap voor de kust van Malta bestuderen.
Het onderzoek wordt gefinancierd door de Europese Unie en is getiteld Submerged Prehistoric Archaeology and Landscapes of the Continental Shelf.
Acht onderzoeksteams uit zes verschillende EU-lidstaten zijn onlangs afgereisd naar Malta om te duiken naar enkele unieke geologische formaties.
Lokale experts nemen de onderzoekers ook mee naar megalithische vindplaatsen op Malta, waaronder Għar Dalam, Ħagar Qim en Mnajdra.
Uitlijningen
Għar Dalam is een 144 meter diepe grot in de buurt van de Maltese plaats Birżebbuġa. Alleen de eerste vijftig meter is toegankelijk voor toeristen. Zo’n 7000 jaar geleden was de grot nog bewoond.
De megalithische tempel van Ħagar Qim staat op een heuveltop twee kilometer ten zuidwesten van het dorp Qrendi. Het is één van de vele megalithische tempels op de Maltese archipel met niervormige of hoefijzervormige elementen in het grondplan. De archeologe Marija Gimbutas sprak van baarmoedervormen.
Opmerkelijk aan de tempel zijn de vier uitlijningen met de zon en de maan. Tijdens het opkomen van de zon op de dag van de juniwende straalt het zonlicht door een opening en verlicht deze een zijbreuk van de tempel. Diezelfde avond schijnt het zonlicht door een stenen raam en verlicht een nis.
De volle maan staat niet altijd in eenzelfde hoek ten opzichte van de aarde. Dit is een proces dat 18,6 jaar duurt. Zowel bij de laagste als bij de hoogste hoek staat de hoofdas van de tempel perfect in lijn met de maan.
Onverklaarbare sporen
De tempels van Mnajdra bevinden zich op 500 meter van de tempel van Ħagar Qim en zijn als het ware ingekuild in de kliffen. De omgeving is zeer sfeervol met uitzicht op zee, de bebloemde hellingen en het rotseiland Filfla.
In de kliffen zijn enkele oude sporen te zien van paardenkarren, onverklaarbare sporen die in de rots en verscheidene megalieten zijn gehouwen. De sporen lopen rechtstreeks de zee in. Gaan de onderzoekers onder het water meer sporen aantreffen van tempels of oude beschavingen?
Bron: Timesofmalta.com
Gerelateerd:
- ‘Bijbelse zondvloed is waar en echt gebeurd’
- Duikers keren terug naar vindplaats oude Griekse ‘computer’
- Mysterieuze cirkel op de bodem van de Oostzee
- Oude mysteries en verloren beschavingen
- 11 verloren beschavingen en wanneer ze floreerden
Er is ook een soort grot waar een gebouw,omheen is opgebouwd op het eilandje Gozo daar schijnt genezing plaats te vinden,er hangen daar krukken en loopbeugels aan de muur van mensen die daar genezen waren…..
ik ben er vroeger al geweest,de sporen gaan verder in italie.
het is al langer gekend dat er verschillende dorpen en steden op de bodem van de Middellands Zee liggen. Naar schatting zo een 150 tot 200 dorpen en steden. Dus de Middellandse Zee was ooit bewoond gebied, maar de archeologen negeren dit stelselmatig. Waarom? omdat ze dan onze hele geschiedenis moeten herschrijven? Hoe oud kunnen deze dorpen en steden zijn? zeker van voor de zondvloed, ongv 11.000 voor onze jaartelling …
Misschien vinden ze het legendarische atlantis wel.
http://www.seriewoordenaar.nl/seriewoordenaar/content/Lees.asp?Navcode=wisdom&InleidingKey=77