Binnenland

Boeren waarschuwen voor acties ‘waarbij die van zomer 2022 verbleken’: ‘Het kan zo niet langer’

Help door dit met kennissen op je socials te delen!

Woensdag om 16.00 uur wordt de Tweede Kamer gebriefd over zogenoemde nutriënten verontreinigde gebieden (NV-gebieden). De dag erna, donderdag, is vanaf 10.00 uur in de Kamer een debat daarover.

We moeten donderdag met de trekker op pad, kondigt melkveehouder René Staal aan. “We moeten zorgen dat we op zichtlocaties staan, op rotondes, kruispunten, viaducten en langs de snelwegen. Hopen dat we media-aandacht krijgen en proberen dat debat te beïnvloeden.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Kan zo niet langer

Het kan zo niet langer, benadrukt Staal. De NV-gebieden slaan helemaal nergens op, stelt Staal, die met Koos Cromwijk en twee andere boeren The Four Musketeers vormt.

Donderdag zal het laatste vreedzame zijn, waarschuwt de groep. “Den Haag, zorg dat de ministers Van der Wal en Adema, en minister-president Mark Rutte terug in hun hok worden gebonjourd. Anders zullen er acties volgen waarbij die van zomer 2022 verbleken. Zorg dat er donderdag geen trekker in de schuur staat in Nederland en koppel die gierkar erachter.”

Hang die vlag weer op kop

The Four Musketeers doen een oproep aan iedere burger: “Hang donderdag die vlag weer op kop.”

Afgelopen jaar zei Staal in zijn kerstboodschap: “Rutte is gewoon de marionettenpop van het World Economic Forum. Eerst was dat gewoon wappietaal en complotdenken, maar 80 procent van de mensen heeft het ondertussen gewoon hartstikke door.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 213 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

123 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kiekedief
Kiekedief
3 maanden geleden

Eindelijk ,wij zijn het ook allemaal zat .
wat een toneel spel daar ,ze moeten ontslagen worden !

De waarheid komt boven
De waarheid komt boven
3 maanden geleden

Overal ter wereld ,zijn het wef poppen

nietjemoeder
nietjemoeder
3 maanden geleden

Wat een kuikens die boeren….. Hopen op aandacht van de media?????? En oh oh….. Wat een vreselijke harde acties waren me dat toch!!

Jeroen
Jeroen
3 maanden geleden

De toon wordt dus dreigender. Dat moest onderhand ook wel een keertje gebeuren, maar ik ben ook bang dat dat gebruikt gaat worden in de framing tegen de boer. Maar de wanhoop die aan deze taal ten grondslag ligt begrijp ik wel en ik wou dat ik de LUXE nog had het af te keuren.

Hoe groot is de groep nog die zegt: “Ik hoef die boerenproducten toch niet, ik eet mijn groenten voortaan wel uit een potje”?

Ik durf nog niet in 80% te spreken, maar ik hoop wel dat de groep die beseft dat “geen boer geen voer” 100% waar is nu eindelijk wel aan het groeien is.

Back to top button
123
0
We lezen graag je reactie!x