Bewustzijn

Honderd-apeneffect, het overspringen van bewustzijn (video)

Help anderen door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De honderdste aap of het honderd-apeneffect verwijst naar het idee dat een bepaald gedrag spontaan in het gemeenschappelijk bewustzijn terechtkomt wanneer genoeg mensen het aangeleerd hebben.

Een verspreiding van een idee of vaardigheid springt dan naar de rest van de populatie over als het door een bepaalde kritieke massa gekend is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Japanse wetenschappers hebben volgens Lyall Watson in 1952 een studie gedaan naar makaken op het Japanse eiland Koshima. De wetenschappers zagen dat sommige apen leerden om zoete aardappelen te wassen en dat deze vaardigheid zich langzaam op de gebruikelijke manier verspreidde onder de jongere apen.

Volgens Watson zagen de onderzoekers dat het kunstje op een bepaald moment was overgenomen door een kritische hoeveelheid apen, zogezegd de ‘honderdste’ aap, zodat dit aangeleerde gedrag zich onmiddellijk over het water heen verspreidde naar apen op naburige eilanden.

Op dezelfde manier gaat dit aspect van bewustzijn op voor mensen. Angstige mensen ervaren afscheiding en zullen zeggen dat veel onmogelijk is. Kosmisch bewustzijn gaat daarentegen over leven in harmonie met het universum. Dit brengt een spirituele revolutie met zich mee.

Wanneer je elke dag vanuit je hart onvoorwaardelijke liefde, vrede en vreugde wenst voor de hele Aarde versterkt het veld en wordt op den duur een kritieke massa bereikt. Op dat punt wordt de nieuw verkregen wijsheid en kennis gedeeld met iedereen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x