Buitenland

Verbazing over oproep WHO: ‘Is dit echt? Holy shit, dit is echt’

Help door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!

De WHO roept mensen in een bericht op sociale media op een mondkapje te dragen in drukke binnenruimtes om je te helpen te beschermen tegen COVID-19, griep en andere luchtwegaandoeningen.

Ja, echt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De WHO heeft bij het bericht een illustratie geplaatst waarop allemaal blije mensen met mondkapjes te zien zijn op een groentemarkt. ‘Ik draag nog steeds een mondkapje in drukke binnenruimtes, omdat dat mijn kans op het krijgen van COVID-19, griep en andere luchtwegaandoeningen vermindert’, staat erbij.

Deze ziektes blijven een bedreiging vormen voor met name ouderen en mensen met onderliggende aandoeningen, en mondkapjes helpen je daartegen te beschermen, beweert de WHO.

Is dit echt?

Het bericht doet de wenkbrauwen fronsen. “Is dit echt? Holy shit, dit is echt,” reageert jurist Stan Baggen. “Ik begin zo langzamerhand te geloven dat desinformatie inderdaad wel een probleem is.”

“De WHO blijft inzetten op gedragsbeïnvloeding,” merkt medisch adviseur Wendy Mittemeijer op.

Mondkapjes zijn ingezet tijdens corona als gedragspsychologische interventie om de urgentie en compliance aan de maatregelen hoog te houden. Dit is onder andere toegegeven door minister Ollongren.

Ook uit documenten van de gemeente Amsterdam en Wob-onderzoek blijkt dat mondkapjes als gedragsexperiment zijn ingezet. De WHO blijft desondanks het dragen van mondkapjes, zelfs met kinderen afgebeeld op de campagneposter, promoten.

Ander doel

“Laten we de banden met de WHO verbreken, ter bescherming van onze kids!” aldus Mittemeijer.

Huisarts Frank Peeters vult aan: “Enkel al hierom zou het pandemieverdrag van de WHO door geen enkel land mogen ondertekend worden. Ze volgt de wetenschap niet door mondmaskers aan te raden voor respiratoire virussen, ze jaagt onnodige angst aan en heeft dus blijkbaar een ander doel dan de gezondheid van de wereldbevolking te verbeteren.”

“Dit is dus de WHO, waarvan demissionair D66 nog even een verdrag heeft doorgedrukt, tegen de wil van de Tweede Kamer,” zegt Maarten van den Berg. “Anti-science!”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 206 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

129 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eleonora
Eleonora
1 maand geleden

Die lui van de who … griezels … zijn echt ziek, zelf!!! Ik hoop dat de tweede kamer inderdaad Dijkstra kan stoppen voordat ze tekent. In ieder geval weiger ik mezelf tot slaaf te maken. Stoppen met die idiotie!!!

Brioche
Brioche
1 maand geleden

WAKKER WORDEN!!!!!!!…….!

jessie nameles
jessie nameles
1 maand geleden

als ik een gemaskerd iemand ziet dan denk ik aan een OVERVAL.. NOOIT instemmen met bandieten!!!!!!

Margie
Margie
1 maand geleden

Wat??????? Die lui die daar nu nog intrappen,die verdienen niet beter. Nooit van zijn jn l ven doe ik weer zo n bekluier voor. Nooit. Heeft bij mij alles kapotgemaakt. Oorlelletjes zijn gescheurd en niet zo zuinig. Dat hele who mag voor mij hartstikke doodvallen.🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

Back to top button
129
0
We lezen graag je reactie!x