Buitenland

‘Nu is het genoeg!’ – Amerikaanse beleidsmaker barst uit in tirade (video)

Help ons door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Republikeins lid van het Huis van Afgevaardigden van Illinois begon tijdens het debat over een wetsvoorstel te roepen en gooide documenten in de lucht.

“Alle macht in de handen van één persoon, dat is niet de Amerikaanse manier,” schreeuwde het Republikeinse lid Mike Bost voordat hij een stapel papieren in de lucht gooide.

Zijn tirade was het gevolg van een nieuw voorstel tot pensioenhervorming dat was goedgekeurd door de Pensioencommissie en binnen enkele uren werd behandeld door het Huis van Afgevaardigden van Illinois, nog voordat beleidsmakers het voorstel überhaupt konden lezen, aldus Bost.

Ik heb er genoeg van!

“Die wetsvoorstellen komen altijd op het laatste moment. En ik moet zelf maar zien hoe ik voor mijn mensen moet stemmen! Jullie moeten je schamen! Ik heb er genoeg van!,” riep Bost. “We leven in een democratie, maar niet hier.”

“Nu is het genoeg!,” ging Bost verder. “Ik voel me als iemand die bevrijd moet worden uit Egypte. Laat mijn mensen gaan! Ik word gevangen gehouden door regels die we door onze strot krijgen geduwd.”

Financiële problemen

Diverse beleidsmakers zijn fel gekant tegen een voorstel van gouverneur van Illinois Patrick Quinn om scholen in de staat Illinois zelf verantwoordelijk te maken voor het uitbetalen van pensioenen. De maatregel zou de staat omgerekend tussen de 52 en 92 miljard euro schelen. Als gevolg van de maatregel kunnen de scholen in serieuze financiële problemen terechtkomen.

De hervormingswet zou aangenomen kunnen worden dankzij de steun van de machtige voorzitter van het Huis Michael Madigan. Hij is al sinds 1971 lid van het Huis van Afgevaardigden van Illinois.

Gifpil

Volgens de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van Illinois Tom Cross is Madigan verantwoordelijk voor de chaos die nu al meer dan vier decennia voortduurt. Hij voegde toe dat het wetsvoorstel een gifpil is. Madigan riep op zijn beurt op tot bedaren.

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Galagus
Galagus
10 jaren geleden

Ik vind vooral de non-reactie van de politieke fossielen er rond frappant … .

Choraii
Choraii
10 jaren geleden

Geweldige tirade 😀
Mag ik graag zien, eindelijk weer eens een politicus die durft.
Maar stom verbazend hoe apathisch de rest om zich heen zit te kijken…. das gewoon zwaar triest

FP
FP
10 jaren geleden

JUIST!!! WAKKER WORDEN MENSEN….

sietse
sietse
10 jaren geleden

ik wil wel de reacties zien van de rest die daar zat hebben jullie daar ook een filmpje van ??

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

48
0
We lezen graag je reactie!x