Gezondheid

Bofuitbraak VS treft vrijwel alleen ingeënte leerlingen

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een bofuitbraak in 2009 en 2010 in de Verenigde Staten onder orthodoxe joden trof vrijwel alleen leerlingen die volledig waren gevaccineerd, zo is gebleken uit Amerikaans onderzoek.

De uitbraak, die wordt beschreven in The New England Journal of Medicine, laat zien hoe de werking van het vaccin vervaagt.

Gedurende de uitbraak werden 3502 bofgevallen gemeld in New Jersey, New York City en de counties Orange en Rockland.

Jesjiva

Onderzoekers van het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) bestudeerden 1648 afzonderlijke gevallen. Het bleek voornamelijk te gaan om orthodoxe joden, waarvan 89 procent de aanbevolen twee doses van het bofvaccin had gekregen.

De meesten van hen gaan naar een jesjiva, een Talmoedschool die speciaal is bestemd voor jongens en jongere mannen die niet gehuwd zijn. De leerlingen zitten tegenover elkaar waardoor ze gemakkelijk konden worden blootgesteld aan het virus.

De grote orthodox-joodse gezinnen droegen ook bij aan de verspreiding van het virus, aldus hoofdonderzoeker Albert Barskey van de CDC.

Overgrote deel

Terwijl de ziekte om zich heen greep werden zowel jonge als oude mensen ziek en raakten ook meisjes besmet met de bof.

De bron van de besmetting bleek een 11-jarig jongetje te zijn die twee doses vaccin tegen de bof had gekregen, maar toch besmet was geraakt in Groot-Brittannië. Het kind besmette vervolgens andere leerlingen die voor het overgrote deel waren gevaccineerd.

Afnemende werking

In Nederland blijken eerstejaarsstudenten een kwetsbare groep voor een bofuitbraak, hoewel ze in hun kindertijd toch zijn gevaccineerd. Ook in ons land stak de epidemie in 2009 de kop op. Tot afgelopen juli waren er 1485 bofpatiënten gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het aantal besmettingen ligt in werkelijkheid hoger, omdat niet alle patiënten naar de dokter gaan en artsen niet alle gevallen doorgeven.

Kinderen worden sinds 1987 tweemaal gevaccineerd tegen de bof. Het RIVM doet onderzoek naar de afnemende werking van het vaccin. “Het lijkt erop dat het vaccin deels is uitgewerkt,” zei epidemioloog Susan Hahné van het RIVM. “We wisten al dat van de BMR-prik bof de zwakste component was, maar nu lijkt de immuniteit over de tijd ook snel af te nemen.”

Bron: Reuters.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Iep
Iep
9 jaren geleden

vreemd, of niet?

days of our lives
days of our lives
9 jaren geleden

[quote name=”Iep”]vreemd, of niet?[/quote]

Dat heet evolutie, ook virussen muteren.
Onze antibiotica werken ook steeds minder goed tegen allerlei bacteriën. Als je bacteriën gaat bestrijden, gaan de zwaksten dood en als er sterke bacteriën overleven (bijvoorbeeld als je een kuur niet afmaak), zijn de nakomelingen van die bacteriën beter bestand tegen de antibiotica, en dus bedreigender, tenzij we weer nieuwe antibiotica in de natuur aantreffen. Van de MRSA zijn op dit moment al resistente stammen in omloop. Vooral ouderen en kinderen kunnen daar aan doodgaan.

Maar dat het vaccin tegen de Bof niet heel goed meer werkt, zegt niks over het vaccin tegen andere ziektes. “Gelukkig” betreft het hier nog een relatief onschuldige ziekte.

Roger Lousberg
Roger Lousberg
9 jaren geleden

Colloïdaal Zilver/Goud?

Martijn1205
Martijn1205
9 jaren geleden

[quote name=”days of our lives”][quote name=”Iep”]vreemd, of niet?[/quote]

Dat heet evolutie, ook virussen muteren.
Onze antibiotica werken ook steeds minder goed tegen allerlei bacteriën. Als je bacteriën gaat bestrijden, gaan de zwaksten dood en als er sterke bacteriën overleven (bijvoorbeeld als je een kuur niet afmaak), zijn de nakomelingen van die bacteriën beter bestand tegen de antibiotica, en dus bedreigender, tenzij we weer nieuwe antibiotica in de natuur aantreffen. Van de MRSA zijn op dit moment al resistente stammen in omloop. Vooral ouderen en kinderen kunnen daar aan doodgaan.

Maar dat het vaccin tegen de Bof niet heel goed meer werkt, zegt niks over het vaccin tegen andere ziektes. “Gelukkig” betreft het hier nog een relatief onschuldige ziekte.[/quote]

Als het om een relatief onschuldige ziekte gaat, dan heeft vaccinatie ook niet zoveel nut.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x