Buitenland

Schokkende cijfers: Midden-Oosten was beter af onder Gaddafi en Hoessein

Help anderen door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Midden-Oosten was beter af onder Saddam Hoessein en Moammar Gaddafi. Dat stelt de Amerikaanse senator Ted Cruz. Heeft hij gelijk? Onderzoeksjournalist Ben Swann van CBS zocht het uit.

“We hebben gezien hoe politici uit Washington betrokken zijn geweest bij het omverwerpen van regeringen in het Midden-Oosten en de enigen die daar beter van worden zijn de slechteriken,” zei Cruz tijdens de talkshow Morning Joe op MSNBC.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De presidentskandidaat is van mening dat Amerikaanse interventies sinds de start van de Irakoorlog desastreuze gevolgen hebben gehad. “Waren het Midden-Oosten en de rest van de wereld beter af toen Moammar Gaddafi en Saddam Hoessein aan de macht waren, toen Assad niet hoefde te vechten voor zijn leven in Syrië?” vroeg Cruz. “Zeker weten.”

4500 procent

De senator heeft volgens Swann helemaal gelijk. Het Midden-Oosten was zonder twijfel veiliger onder Gaddafi en Hoessein. Het aantal sterfgevallen als gevolg van terrorisme in het Midden-Oosten is tussen 2002 en 2014 gestegen met 4500 procent, aldus de journalist.

Voordat Amerika Irak binnenviel in 2003, werden er in het land nooit zelfmoordaanvallen gepleegd. Sinds de invasie zijn er maar liefst 1892 geweest.

Voor de Irakoorlog leefden er ongeveer 1,5 miljoen christenen in Irak. Kort na het uitbreken van de oorlog vluchtten meer dan een miljoen van hen naar Syrië. De christenen die er nog leven worden opgejaagd door terreurgroepen zoals IS.

Meer oorlog en meer terrorisme

En hoe zit het met Afghanistan? Afgelopen jaar doodden opstandelingen 2643 burgers, het hoogste aantal sinds de VN statistieken bijhoudt. In de 14 jaar voor 9/11 is er één zelfmoordaanslag geweest op Pakistaanse bodem. In de 14 jaar na het incident zijn er 486 zelfmoordaanslagen geregistreerd. In landen als Somalië (88), Jemen (85), Libië (29), Nigeria (91) en Syrië (165) is een soortgelijk beeld zichtbaar.

Veertien jaar na het begin van de zogenaamde oorlog tegen terrorisme heeft de VS inmiddels 6 biljoen dollar gespendeerd aan de oorlogen in Irak en Afghanistan. Dat is 75.000 dollar per huishouden. Het enige wat de oorlog tegen terrorisme de rest van de wereld heeft gebracht is meer oorlog en meer terrorisme, besluit Swann.

[Truth in Media]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Iubuntu
Iubuntu
8 jaren geleden

Goed dat dit eens werd becijferd. Tijd voor de commerciele zenders om dit onder het schapenvolk te brengen. Dat het eens duidelijk wordt dat het kwaad door het Westen (Amerika) wordt gesubsidieerd. Dit zijn geen samenloop van toevalligheden.

helder
helder
8 jaren geleden

Hier werden we niet blij van

an argie
an argie
8 jaren geleden

En Nederland wil nu ook in Syrië gaan bombarderen. – Rothschild’s Shell wil meesnoepen van de olie –
Volgens Koenders is er een VN Resolutie

Teletekst p 110 18-12-15
Koenders vindt woorden Assad absurd

Minister Koenders noemt de uitspraak
van president Assad absurd dat het
bombarderen van IS-doelen in Syrië
illegaal is.Die bombardementen gaan
volgens Assad tegen het internationale
recht in omdat de toestemming van Syrië
niet is gevraagd.Nieuwsuur interviewde
Assad gisteren over de kwestie.

Koenders vindt Assad,die zijn eigen
bevolking bombardeert en verjaagt,niet
de aangewezen man om Nederland over het
internationale recht te onderwijzen.

Bovendien is er volgens de ministers
Hennis en Koenders wel degelijk een
volkenrechtelijk mandaat om IS-doelen
in Syrië aan te vallen.

Koenders liegt dat ie barst, want hij doelt op resolutie 2249 van de VN, die NEGENS SPREEKT OVER HET BOMBARDEREN VAN SOEVEREIN GRONDGEBIED.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3327833/UN-Security-Council-approves-necessary-measures-fight-ISIS-wake-Paris-attacks.html
http://www.irishtimes.com/opinion/editorial/bombing-syria-cameron-to-get-mandate-1.2449235

http://www.globalresearch.ca/the-uk-parliaments-decision-to-bomb-syria-is-illegal/5493200

Het gaat om deze passage

5. Calls upon Member States that have the capacity to do so to take all necessary measures, in compliance with international law, in particular with the United Nations Charter, as well as international human rights, refugee and humanitarian law, on the territory under the control of ISIL also known as Da’esh, in Syria and Iraq, to redouble and coordinate their efforts to prevent and suppress terrorist acts committed specifically by ISIL also known as Da’esh as well as ANF, and all other individuals, groups, undertakings, and entities associated with Al Qaeda, and other terrorist groups, as designated by the United Nations Security Council, and as may further be agreed by the International Syria Support Group (ISSG) and endorsed by the UN Security Council, pursuant to the Statement of the International Syria Support Group (ISSG) of 14 November, and to eradicate the safe haven they have established over significant parts of Iraq and Syria;

Het internationaal recht stelt duidelijk dat er zonder toestemming van een soeverein land, de luchtruimen niet mogen worden geschonden. Assad heeft Rusland om hulp GEVRAAGD, dus alleen Rusland is daar volgens het internationaal recht legaal aanwezig. (En voert zijn taak veel te goed uit naar de mening van de V.S., die tesamen met de NAVO de vetgedrukte letters worden maar eventjes vergeten en men leest enkel en alleen “By any means necessary”)

Koenders liegt dus dat hij barst!

corbison
corbison
8 jaren geleden

Gaddafi moest weg omdat hij de Gouden Dinar als betaalmiddel voor olie wilde invoeren en zelfs onze bondgenoot SA was daar voor. Als dat was gebeurd dan kon je met een biljet van 1000 Dollar je kontje me afvegen. Toen de USA zoveel Dollars bij bleef drukken kon dat niet meer door goud gedekt worden dus Nixon besloot om de Dollar aan de olie prijs te koppelen en dat was de borg voor de Dollar, kan je nagaan wat de dollar nu waard is met de huidige prijs voor een vat olie

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x