Homepagina » Buitenland » “Gates en Rockefeller stellen Afrikaanse markt onder het mom van hongerbestrijding open voor Monsanto en Bayer”
Hoe Gates en Rockefeller de Afrikaanse markt onder het mom van hongerbestrijding openstellen voor Monsanto en Bayer

“Gates en Rockefeller stellen Afrikaanse markt onder het mom van hongerbestrijding open voor Monsanto en Bayer”

Ultrarijke filantropen oefenen via hun stichtingen steeds meer invloed uit op het beleid in ontwikkelingslanden, zo blijkt uit een grote studie waar The Guardian over schrijft.

Door middel van hun immense rijkdom en invloed bepalen organisaties als de Bill and Melinda Gates Foundation en de Rockefeller Foundation in toenemende mate het gezondheids- en landbouwbeleid in arme landen. Ze bieden oplossingen die mogelijk de VN en andere internationale organisaties ondermijnen, aldus het Global Policy Forum.

De 27 grootste stichtingen ter wereld beschikken over een vermogen van meer dan 360 miljard dollar. Negentien daarvan zijn gevestigd in Amerika en willen hun invloed uitbreiden naar arme landen, aldus de auteurs van de studie.

Armen delven het onderspit

Uit de studie blijkt dat de stichtingen ervoor zorgen dat rijke landen en hun grote corporaties hun zin krijgen in ontwikkelingslanden. Denk aan partnerschappen met farmaceutische bedrijven en het promoten van industriële landbouw en biotechnologie. En dat gaat ten koste van de belangen van de armen, zeggen de auteurs.

De stichtingen van Rockefeller en Gates plaatsen mensen in internationale organisaties en weten toegang te krijgen tot de wetenschappelijke en politieke elite. Toen Bill Gates bijvoorbeeld een bezoek bracht aan Berlijn om campagne te voeren voor de vaccinatie-alliantie Gavi (een alliantie die wordt gefinancierd door Gates en Rockefeller) had hij een ontmoeting met de Duitse bondskanselier en verschillende Duitse ministers.

De stichting van Gates is nu de op één na grootste donor van de Wereldgezondheidsorganisatie en tegelijkertijd de grootste investeerder in biotechnologie voor landbouw en medicijnen. Hierdoor worden nationale ontwikkelingsstrategieën ondermijnd, aldus de studie.

68 keer duurder

Artsen zonder Grenzen heeft vastgesteld dat het sinds de komst van Gavi in vergelijking met 2001 68 keer duurder is geworden om een kind volledig te immuniseren.

De onderzoekers zetten ook vraagtekens bij de investeringen van Gates in bedrijven zoals Monsanto en Bayer. “Er is sprake van een draaideur tussen de stichting van Gates en farmaceutische bedrijven,” zeggen ze. “Veel medewerkers van de stichting zijn werkzaam geweest voor farmaceuten.”

De stichtingen van Gates en Rockefeller lanceerden in 2006 de Alliance for a Green Revolution in Africa (Agra). Gates investeerde sindsdien meer dan drie miljard dollar in 660 landbouwprojecten. Meer dan 80 procent van het geld ging echter naar Amerikaanse en Europese organisaties, terwijl slechts vier procent daadwerkelijk naar Afrika ging.

Uit de studie blijkt dat Agra direct invloed uitoefent op het landbouwbeleid in Afrika. Critici zeggen dat het project wordt gebruikt om Amerikaanse landbouwreuzen onder het mom van hongerbestrijding toegang te geven tot Afrikaanse markten.

[Guardian]


Vind je deze informatie belangrijk? Deel het dan met mensen die je kent op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Je moet toch wat doen om de doelstelling te halen: 500 miljoen mensen op aarde, en niet meer want anders kan de elite er geen controle over houden.
  Afrika vergiftigen is een stap in die richting.

  16 likes
  • Als er wel degelijk een God,het licht de schepper bestaat,laat hem dan dit soor “mensen”goed straffen,en een nkeltje naar de hel(of als daar nog wat onder zit)geven,graties.
   Dit zijn de slechte mensen van deze schijf moederaarde,het onderkruipsel van deze planeet,het vieste shorem dat er bestaat,weg met dat zooitje.

   5 likes
  • Yep en hier zitten we al met een medicijnen tekort(die wel werken) of krijgen we slechte merken. Dus ook hier worden we al langzaam opgeruimd.

   3 likes
 2. Dat zijn een hele boel buikjes om te voeden en mondjes om pillen te slikken.
  Kunnen die arme Afrikanen straks lekker onze grondstoffen blijven delven als zieke hersenloze zombies.
  Leve de slavernij!!!

  8 likes
  • ‘Ze’ hebben gewoon pech dat ze beresterk zijn, grondstoffen hebben en -in dit opzicht- vooral heel veel van de allerbeste landbouwgrond. Afrika wordt één groot monsanto terrein met de allerbeste grond en met de allergoedkoopste arbeiders. Tel uit je winst.

   Ik heb geen kinderen en ben daar niet rouwig om. Wat denken mensen die nu nog kinderen op de wereld zetten wat voor een toekomst die kinderen hebben???

   2 likes
   • M’n oudere broer (inmiddels 71) heeft al heel jong besloten geen kinderen op de wereld te zetten, omdat ie ‘t gewoon een rot wereld vind, tot nu toe heeft hij zich daaraan gehouden!

    2 likes
 3. Bizar toch dat er mensen bestaan met een ontelbaar vermogen. ze zouden eigenlijk bijvoorbeeld heel nederland ieder individu 1 miljoen euro geven. gewoon omdat dat kan nog houden die persoon(en) kapot veel over GELD die wij met zijn allen aan hun hebben gegeven via via dingetjes zoals belasting betalen.

  maar buiten dat alles.
  het is bizar dat de mens zelf de matrix tot stand houd die gebaaseerd is op HOOP!

  1 likes
  • Weet jij dan de oplossing? Zonder slag of stoot gaat dit niet lukken. Met slag of stoot gaan we er zelf aan. Is de hele kliek weg(1%), dan komt er wel weer een andere kliek of een ander systeem wat niet deugt of wat nog veel erger is. Het enige wat dan overblijft is hoop. Hopen dat je het overleeft. Dat er mensen zijn die jou op het goede moment helpen enz. Zonder hoop kun je net zo goed zelfmoord plegen. En dat vindt de kliek weer helemaal niet erg. Dus gun ik dat ze niet. Dan erbij heb je andere mensen/dieren, waarvoor je moet blijven leven.

   1 likes
 4. Die draaideur bevalt mij niet! Maar 4% komt in Afrika terecht en het geld blijft hier. Die draaideur met de farmaceutische industrie hier. Mensen die bij de farmaceutische industrie hebben gewerkt en nog contacten hebben met collega’s. En contacten met onze ministers. En dan de chemtrails met aluminium. Zijn ze bezig het allemaal over ons uit te gooien? En waarom wij? En dezelfde vraag waarom Afrika? Hoewel in Afrika niet veel terecht komt. Buiten Europa schijnen de mensen veel gezonder te zijn. Asielzoekers hekelen ook al ons voedsel, dat dat geen voeding is!
  Waarom halen ze dan mensen hierheen, en vergiftigen ze ons? Waarom is het op ons gericht?

  0 likes
 5. wees voorbereid mensen

  er is een bail out regeling, om zeg maar de banken te redden.

  https://www.youtube.com/watch?v=xyfW80dvAwA

  0 likes
 6. Welke Juristic hebben ze in Afrika? En Is dat niet concurrentie vervalsing aangezien ze zelf groot aandeelhouder zijn?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

thunberg

Dankzij een Facebook-bug weten we nu wie de berichten van Greta Thunberg schrijft. Dit zijn haar poppenmeesters

Als gevolg van een Facebook-bug weet nu ...

klimaatverhaal

Klimaatverhaal als slimme pr-strategie: zo verdient de elite niet alleen aan de olie, maar ook aan het verbrandingsproduct CO2

Miljardairs hebben via een slimme pr-strategie het ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.