Buitenland

“Gates en Rockefeller stellen Afrikaanse markt onder het mom van hongerbestrijding open voor Monsanto en Bayer”

Help door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ultrarijke filantropen oefenen via hun stichtingen steeds meer invloed uit op het beleid in ontwikkelingslanden, zo blijkt uit een grote studie waar The Guardian over schrijft.

Door middel van hun immense rijkdom en invloed bepalen organisaties als de Bill and Melinda Gates Foundation en de Rockefeller Foundation in toenemende mate het gezondheids- en landbouwbeleid in arme landen. Ze bieden oplossingen die mogelijk de VN en andere internationale organisaties ondermijnen, aldus het Global Policy Forum.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De 27 grootste stichtingen ter wereld beschikken over een vermogen van meer dan 360 miljard dollar. Negentien daarvan zijn gevestigd in Amerika en willen hun invloed uitbreiden naar arme landen, aldus de auteurs van de studie.

Armen delven het onderspit

Uit de studie blijkt dat de stichtingen ervoor zorgen dat rijke landen en hun grote corporaties hun zin krijgen in ontwikkelingslanden. Denk aan partnerschappen met farmaceutische bedrijven en het promoten van industriële landbouw en biotechnologie. En dat gaat ten koste van de belangen van de armen, zeggen de auteurs.

De stichtingen van Rockefeller en Gates plaatsen mensen in internationale organisaties en weten toegang te krijgen tot de wetenschappelijke en politieke elite. Toen Bill Gates bijvoorbeeld een bezoek bracht aan Berlijn om campagne te voeren voor de vaccinatie-alliantie Gavi (een alliantie die wordt gefinancierd door Gates en Rockefeller) had hij een ontmoeting met de Duitse bondskanselier en verschillende Duitse ministers.

De stichting van Gates is nu de op één na grootste donor van de Wereldgezondheidsorganisatie en tegelijkertijd de grootste investeerder in biotechnologie voor landbouw en medicijnen. Hierdoor worden nationale ontwikkelingsstrategieën ondermijnd, aldus de studie.

68 keer duurder

Artsen zonder Grenzen heeft vastgesteld dat het sinds de komst van Gavi in vergelijking met 2001 68 keer duurder is geworden om een kind volledig te immuniseren.

De onderzoekers zetten ook vraagtekens bij de investeringen van Gates in bedrijven zoals Monsanto en Bayer. “Er is sprake van een draaideur tussen de stichting van Gates en farmaceutische bedrijven,” zeggen ze. “Veel medewerkers van de stichting zijn werkzaam geweest voor farmaceuten.”

De stichtingen van Gates en Rockefeller lanceerden in 2006 de Alliance for a Green Revolution in Africa (Agra). Gates investeerde sindsdien meer dan drie miljard dollar in 660 landbouwprojecten. Meer dan 80 procent van het geld ging echter naar Amerikaanse en Europese organisaties, terwijl slechts vier procent daadwerkelijk naar Afrika ging.

Uit de studie blijkt dat Agra direct invloed uitoefent op het landbouwbeleid in Afrika. Critici zeggen dat het project wordt gebruikt om Amerikaanse landbouwreuzen onder het mom van hongerbestrijding toegang te geven tot Afrikaanse markten.

[Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Matt
Matt
8 jaren geleden

Je moet toch wat doen om de doelstelling te halen: 500 miljoen mensen op aarde, en niet meer want anders kan de elite er geen controle over houden.
Afrika vergiftigen is een stap in die richting.

Richard
Richard
8 jaren geleden

Dat zijn een hele boel buikjes om te voeden en mondjes om pillen te slikken.
Kunnen die arme Afrikanen straks lekker onze grondstoffen blijven delven als zieke hersenloze zombies.
Leve de slavernij!!!

atomnics
atomnics
8 jaren geleden

Bizar toch dat er mensen bestaan met een ontelbaar vermogen. ze zouden eigenlijk bijvoorbeeld heel nederland ieder individu 1 miljoen euro geven. gewoon omdat dat kan nog houden die persoon(en) kapot veel over GELD die wij met zijn allen aan hun hebben gegeven via via dingetjes zoals belasting betalen.

maar buiten dat alles.
het is bizar dat de mens zelf de matrix tot stand houd die gebaaseerd is op HOOP!

Lies
Lies
8 jaren geleden

Die draaideur bevalt mij niet! Maar 4% komt in Afrika terecht en het geld blijft hier. Die draaideur met de farmaceutische industrie hier. Mensen die bij de farmaceutische industrie hebben gewerkt en nog contacten hebben met collega’s. En contacten met onze ministers. En dan de chemtrails met aluminium. Zijn ze bezig het allemaal over ons uit te gooien? En waarom wij? En dezelfde vraag waarom Afrika? Hoewel in Afrika niet veel terecht komt. Buiten Europa schijnen de mensen veel gezonder te zijn. Asielzoekers hekelen ook al ons voedsel, dat dat geen voeding is!
Waarom halen ze dan mensen hierheen, en vergiftigen ze ons? Waarom is het op ons gericht?

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x