Homepagina » Buitenland » Honderden gevaccineerde Indonesische zorgmedewerkers krijgen corona, tientallen in het ziekenhuis
gevaccineerd
Foto: Indonesische president Joko Widodo krijgt coronavaccin (Government of Indonesia CC0)

Honderden gevaccineerde Indonesische zorgmedewerkers krijgen corona, tientallen in het ziekenhuis

Meer dan 350 artsen en verpleegkundigen uit Indonesië hebben corona gekregen terwijl ze volledig gevaccineerd waren met Sinovac, het Chinese coronavaccin. Tientallen van hen zijn opgenomen in het ziekenhuis.

De meeste zorgmedewerkers hebben geen klachten en zijn thuis in quarantaine gegaan. Tientallen gevaccineerde zorgwerkers belandden in het ziekenhuis met hoge koorts en een lage zuurstofsaturatie.

De zorgmedewerkers werden in januari als één van de eersten gevaccineerd tegen corona. Vrijwel alle zorgverleners hebben het coronavaccin van het Chinese biofarmabedrijf Sinovac gekregen, schrijft Reuters.

Reden tot zorg

Hoewel het aantal Indonesische zorgmedewerkers dat sterft aan corona scherp is gedaald, zeggen gezondheidsexperts dat de ziekenhuisopnames reden zijn tot zorg. In Indonesië zijn minstens vijf artsen en één verpleegster overleden hoewel ze gevaccineerd waren. Eén van hen had alleen de eerste prik gehaald.

In Kudus in de provincie Centraal Java is één arts overleden, maar hij zou onderliggende aandoeningen hebben gehad. Radioloog Prijo Sidipratomo zei tegen Reuters dat er in de afgelopen maand minstens zes artsen zijn opgenomen in het ziekenhuis die al gevaccineerd waren. Eén van hen zou nu op de IC liggen.

In Servië bleek tijdens een klinische studie dat 30 procent van de 65-plussers geen antilichamen had na vaccinatie met Sinovac. Servië is het eerste Europese land dat Chinese vaccins gebruikt.

Tientallen sterfgevallen

De overheid van Hongkong heeft onlangs een veiligheidsrapport over coronavaccins gepubliceerd, meldt de Hongkongse publieke omroep RTHK. Daaruit blijkt dat tientallen sterfgevallen en 87 gevallen van gezichtsverlamming gelinkt kunnen worden aan vaccinaties in Hongkong. De helft van de patiënten kreeg Sinovac, de andere helft het Chinese BioNTech-vaccin.

In het rapport wordt gewaarschuwd voor een mogelijk verband tussen de Chinese vaccins en gezichtsverlamming. De Universiteit van Hongkong gaat de gevallen nader onderzoeken.

[The Epoch Times]
4.9 42 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ikke
Ikke
1 maand geleden

Bescherm u zelf tegen Covid en besmetting van de eiwitten door gevaccineerden . Drink Dennenthee of gebruik Dennennaalden olie. Het geheime middel van de foute elite.

Willem
Willem
1 maand geleden

Weer een Corona vaccin wat niet beschermd !!

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 maand geleden

Ja hèhè waarom zou Indonesië een uitzondering op de regel zijn? Gevaccineerden kunnen nog steeds Corona krijgen & anderen besmetten…Als je Gevaccineerd bent ga je gelukkig niet meer dood aan Corona maar gewoon op geheel Natuurlijke wijze door het Experimentele Gen-Therapie-Nood-Vaccin…

Katootje
Katootje
1 maand geleden

Eerst fabriceren met haast een experiment wat ze een vaccin noemen, dat experiment voeren ze op mensen uit, als die niet naar verwachting reageren dan gaan ze onderzoeken hoe dat komt.
Uuhhh tja ik werk achterstevoren

x

Check Also

kamervragen

Kamervragen over ‘schokkende’ coronavaccincontracten met Pfizer

Deze week zijn de contracten die Albanië ...

ijsland

Hoofdepidemioloog IJsland: coronabeperkingen mogelijk nog 15 jaar van kracht

De hoofdepidemioloog van IJsland heeft gesuggereerd dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

34
0
We lezen graag je reactie!x