Archeologie

Boodschap van de Sfinx

Help door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het zien en ervaren van de Sfinx en de piramides op het plateau van Gizeh is helemaal te gek. Het is een ervaring die je nooit meer vergeet. Een immens krachtig veld van energie wordt gevormd door dit geheel.

Als enorme zenders en ontvangers van energie op aarde torenen de piramides omhoog. De Sfinx als een krachtige beschermer ervoor.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het is een meesterwerk van compositie, met niets anders op aarde vergelijkbaar. Maar wat hebben deze overblijfselen van een oeroude beschaving ons nu nog echt te vertellen? In deze tijd van veranderingen is hun boodschap wellicht zeer actueel. Welke opening wordt ons door de Sfinx en de piramides van Gizeh geboden naar bewustwording van de hogere dimensies en onze daadwerkelijke wereldgeschiedenis?

De Sfinx heeft het krachtige lichaam van een leeuw en het intelligente hoofd van een mens. Zij symboliseert kracht en meesterschap. De mens die door de ontwikkeling van zijn bewustzijn meester is geworden over zijn driften en emoties. Het hoofd van de Sfinx is perfect geproportioneerd, ondanks de enorme afmetingen. Een zachte, milde blik in haar ogen. Zij kijkt naar de verre horizon, naar de opkomst van de zon.

Het lichaam van de Sfinx is zwaar geërodeerd. Enorme groeven lopen horizontaal en verticaal over haar onderlijf. Egyptologen verklaren dat ze werd gebouwd rond 2500 jaar voor Christus. Maar de forse erosie spreekt dit tegen en wijst erop dat ze veel ouder is. Deze erosie duidt er volgens geologen op dat de Sfinx langdurig moet hebben blootgestaan aan zware regenval. De laatste keer dat het enorm lang geregend heeft in Egypte was rond 10.000 voor Christus.

Toen eindigde de laatste ijstijd. In die ijstijd was wat nu de Sahara is, een groene vlakte. Geoloog professor Robert Schoch en egyptoloog John Anthony West stellen dan ook dat de Sfinx op zijn vroegst rond 10.500 voor Christus gebouwd kan zijn. Schoch schreef er het boek ‘Forgotten Civilization’ over. De Sfinx moet dus al gebouwd zijn voor het aflopen van de laatste ijstijd. Dit betekent dat de Sfinx al op zijn huidige plaats aanwezig was vóór de ondergang van Atlantis.

Plato

Zoals de mythe vertelt werd Atlantis aan het einde van de laatste ijstijd door een enorme vloedgolf verzwolgen. Paul Brunton deed al in 1936 onderzoek naar de link tussen Egypte en Atlantis. Hij schreef er het inspirerende boek ‘Geheim Egypte’ over. Hierin vertelt hij over de studie en inwijding van Plato in het oude Egypte. Plato studeerde en werkte 13 jaar in Egypte, onder andere in de oude school van Heliopolis.

Zijn priester-leraren daar gaven hem na verloop van tijd bijzondere en geheime informatie. Zo vertelden zij Plato dat er midden op het eiland Atlantis een grote piramide met afgeplatte top had gestaan. Op die top was de hoofdtempel van Atlantis gebouwd, een zonnetempel.

Emigranten die vanuit Atlantis naar Egypte voeren, namen haar kennis met zich mee en stichtten in Egypte dezelfde tempel als in Atlantis. Het centrale uitgangspunt van deze Atlantische tempels was de verbinding met het licht en met de oorsprong van het licht, de zon. Dit uitgangspunt werd vervolgens ook het middelpunt van de vroege Egyptische godsdienst.

De Sfinx is dan ook te zien als een nog duidelijk zichtbare verbinding tussen de verloren Atlantische beschaving en onze huidige hedendaagse beschaving.

Een hard bewijs voor de verbinding tussen de Sfinx en Atlantis kan worden geleverd via de Westcarpapyrus. Dit document uit ongeveer 1650 voor Christus wordt bewaard in het Museum van Berlijn.

Het beschrijft dat er op de vlakte van Gizeh, onder de Sfinx, een verborgen onderaardse gallerij is, de zogeheten ‘Zaal der Archieven’. Hierin zou de volledige wijsheid van een beschaving uit lang vervlogen tijden bewaard zijn gebleven. Opgravingen zijn helaas uitgebleven. Officieel omdat het gevaar voor verzakkingen en instortingen te groot zou zijn.

Lees het hele artikel hier op Spiegelbeeld.nl.

Bron: Spiegelbeeld.nl

Gerelateerd:

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Plien
Plien
11 jaren geleden

Hebben ze geen grondradars en/of andere methoden zoals infrarood gebruikt om te peilen of er kamers onder de Sfinx aanwezig zijn?
Men kan toch ook een pijp boren naast de Sfinx om van daaruit metingen te doen naar evt holle ruimtes.

Anno 2013 moet er toch veel mogelijk zijn denk ik, of zou de archeologische elite dwarsbomen.

bliss
bliss
11 jaren geleden

[quote name=”Plien”]Hebben ze geen grondradars en/of andere methoden zoals infrarood gebruikt om te peilen of er kamers onder de Sfinx aanwezig zijn?
Men kan toch ook een pijp boren naast de Sfinx om van daaruit metingen te doen naar evt holle ruimtes.

Anno 2013 moet er toch veel mogelijk zijn denk ik, of zou de archeologische elite dwarsbomen.[/quote]
En Zahi Hawass dwarsbomen zekerst? die vent houdt alles tegen! die denkt nog dat slaafjes die piramiden neergezet hebben. alles wat niet in zijn verhaal past wordt genegeerd, waarom denk je dat von danicken niet meer welkom is in Egypte?! iemand met een andere visie dan de zijne krijgt geen toestemming om de archeologische site te betreden

Ufo
Ufo
11 jaren geleden

Opgravingen zijn helaas uitgebleven. Officieel omdat het gevaar voor verzakkingen en instortingen te groot zou zijn.

Ja, hoor. Daar geloof ik niks van.

pietsnot
pietsnot
11 jaren geleden

[quote name=”bliss”][quote name=”Plien”]Hebben ze geen grondradars en/of andere methoden zoals infrarood gebruikt om te peilen of er kamers onder de Sfinx aanwezig zijn?
Men kan toch ook een pijp boren naast de Sfinx om van daaruit metingen te doen naar evt holle ruimtes.

Anno 2013 moet er toch veel mogelijk zijn denk ik, of zou de archeologische elite dwarsbomen.[/quote]
En Zahi Hawass dwarsbomen zekerst? die vent houdt alles tegen! die denkt nog dat slaafjes die piramiden neergezet hebben. alles wat niet in zijn verhaal past wordt genegeerd, waarom denk je dat von danicken niet meer welkom is in Egypte?! iemand met een andere visie dan de zijne krijgt geen toestemming om de archeologische site te betreden[/quote]
zo is het!! dat knapm jong Hawass da,s enkel en alleen ik heb gelijk,hij weet helemaal noppes njente nada niks.

Back to top button
32
0
We lezen graag je reactie!x