Homepagina » Gezondheid » Glutathion: de moeder van alle antioxidanten
Glutathion: de moeder van alle antioxidanten

Glutathion: de moeder van alle antioxidanten

Artsen omschrijven glutathion als de meest krachtige antioxidant in ons lichaam. Toch hebben maar weinig mensen van deze stof gehoord. Ontdek enkele positieve werkingen van deze antioxidant.

Glutathion wordt in de lever aangemaakt en ontgift ons lichaam. Het speelt een belangrijke rol bij de uitscheiding van schadelijke stoffen zoals zware metalen of pesticiden, alcohol en bepaalde afbraakproducten.

Vrijwel alle lichaamscellen bevatten glutathion, maar de hoogste concentratie wordt gevonden in de levercellen. Het beschermt ons DNA tegen beschadiging en zorgt voor een optimale verdediging tegen ziektes. Veel wetenschappers zijn van mening dat onze levensverwachting in belangrijke mate is gerelateerd aan de concentratie glutathion in ons lichaam, aangezien het vooral ouderdomsverschijnselen tegengaat.

Hoe ouder we worden, hoe minder glutathion in onze cellen wordt aangemaakt. Boven de leeftijd van 40 jaar nemen de glutathionspiegels in het lichaam af. Vanaf die leeftijd kan soms een afname tot 20 à 30 procent van de aanvaardbare hoeveelheid worden waargenomen. Gifstoffen in het algemeen en kwik in het bijzonder zijn in staat om glutathion volledig uit te putten.

Glutathion helpt eiwitten te beschermen tegen vrije radicalen, die voortdurend in het lichaam worden gevonden als gevolg van bijvoorbeeld stress of uv-straling. Deze zijn een groot gevaar voor onze cellen.

Het is aan te raden deze stof in de vorm van supplementen in te nemen. Vooral bij patiënten met neurodegeneratieve ziektes als Alzheimer, Parkinson en multiple sclerose blijkt het gehalte aan glutathion dramatisch laag te zijn.

Er bestaan veel voedselproducten die de aanmaak van glutathion bevorderen. Te denken valt aan knoflook, uien, asperges, avocado’s, spruitjes, peterselie, waterkers, broccoli, bloemkool, perziken, watermeloen, tomaten, rode peper en kurkuma.

In onderstaande video worden enkele tips gegeven hoe je de glutathionspiegels een flinke boost kunt geven.

[Elle]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jack
Jack
6 jaren geleden

We hebben nog andere stoffen in ons lijf die ons gezond houden, ziektes aanvallen, en zelfs kankercellen doden.

https://www.youtube.com/watch?v=x2bffpN876Q

Willie
Willie
6 jaren geleden

Kan de bult of ontsteking aan de rechter wang niet verholpen worden met glutathion?

x

Check Also

ua nfn burn out

Ongelooflijk: Burn-out in 1 week weg

Steeds vaker hoor je dat mensen met ...

lena

De vader van Lena overleed aan alzheimer. Waarom de arts Covid-19 opgaf als doodsoorzaak

In april dit jaar overleed de vader ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

2
0
We lezen graag je reactie!x