Gezondheid

Glutathion: de moeder van alle antioxidanten

Help door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Artsen omschrijven glutathion als de meest krachtige antioxidant in ons lichaam. Toch hebben maar weinig mensen van deze stof gehoord. Ontdek enkele positieve werkingen van deze antioxidant.

Glutathion wordt in de lever aangemaakt en ontgift ons lichaam. Het speelt een belangrijke rol bij de uitscheiding van schadelijke stoffen zoals zware metalen of pesticiden, alcohol en bepaalde afbraakproducten.

Vrijwel alle lichaamscellen bevatten glutathion, maar de hoogste concentratie wordt gevonden in de levercellen. Het beschermt ons DNA tegen beschadiging en zorgt voor een optimale verdediging tegen ziektes. Veel wetenschappers zijn van mening dat onze levensverwachting in belangrijke mate is gerelateerd aan de concentratie glutathion in ons lichaam, aangezien het vooral ouderdomsverschijnselen tegengaat.

Hoe ouder we worden, hoe minder glutathion in onze cellen wordt aangemaakt. Boven de leeftijd van 40 jaar nemen de glutathionspiegels in het lichaam af. Vanaf die leeftijd kan soms een afname tot 20 à 30 procent van de aanvaardbare hoeveelheid worden waargenomen. Gifstoffen in het algemeen en kwik in het bijzonder zijn in staat om glutathion volledig uit te putten.

Glutathion helpt eiwitten te beschermen tegen vrije radicalen, die voortdurend in het lichaam worden gevonden als gevolg van bijvoorbeeld stress of uv-straling. Deze zijn een groot gevaar voor onze cellen.

Het is aan te raden deze stof in de vorm van supplementen in te nemen. Vooral bij patiënten met neurodegeneratieve ziektes als Alzheimer, Parkinson en multiple sclerose blijkt het gehalte aan glutathion dramatisch laag te zijn.

Er bestaan veel voedselproducten die de aanmaak van glutathion bevorderen. Te denken valt aan knoflook, uien, asperges, avocado’s, spruitjes, peterselie, waterkers, broccoli, bloemkool, perziken, watermeloen, tomaten, rode peper en kurkuma.

In onderstaande video worden enkele tips gegeven hoe je de glutathionspiegels een flinke boost kunt geven.

[Elle]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jack
Jack
8 jaren geleden

We hebben nog andere stoffen in ons lijf die ons gezond houden, ziektes aanvallen, en zelfs kankercellen doden.

https://www.youtube.com/watch?v=x2bffpN876Q

Willie
Willie
8 jaren geleden

Kan de bult of ontsteking aan de rechter wang niet verholpen worden met glutathion?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

2
0
We lezen graag je reactie!x