Bewustzijn

Was de einddatum van de Mayakalender onjuist?

Help door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens diverse Maya-experts viel de datum 21 december 2012 samen met het einde van de grote cyclus van de Mayakalender.

Schrijver Dale King oppert in het tijdschrift AnthroJournal echter dat de grote cyclus van de Mayakalender helemaal niet afliep op 21 december.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens King zitten experts er acht jaar naast. “De Maya’s koppelden het begin van hun kalender aan de geboortedag van hun goden,” zei hij. “Volgens Maya-onderzoeker John Major Jenkins is de correlatie tussen de Mayakalender en de gregoriaanse kalender gebaseerd op een tekst die in Palenque is gevonden. De interpretatie was dat de huidige grote cyclus begon toen de god die bekend stond als ‘Eerste Vader’ acht jaar oud was en naar Palenque kwam.”

Maya-berekeningen

“Als Jenkins gelijk heeft zou de kalender moeten beginnen op het moment dat de god geboren is, niet acht jaar later,” voegde hij toe. “Door het ‘begin der tijden’ acht jaar eerder te plaatsen komen we uit bij 3122 voor Christus en een corresponderende einddatum van de Mayakalender in 2004.”

Aan het einde van de cyclus ‘zal een energiestoot uit de lucht komen. Er zullen aardbevingen en vulkaanuitbarstingen zijn. Ollin vertelt hoe aardbevingen de wereld doen opschudden. Het zeewater stijgt en de schommeling in de rotatie van de aarde gaat veranderen’.

We weten dat deze gebeurtenissen zich niet op 21 december 2012 hebben voorgedaan. Op 26 december 2004, de datum die overeenkomt met de correctie, deden dergelijke gebeurtenissen zich wel voor. Er was sprake van een sterke correlatie tussen astronomische samenstanden en de oude Maya-berekeningen.

Gammaflits

Op die dag werd de aarde geraakt door een krachtige gammaflits. De satelliet Swift, die eind 2004 werd gelanceerd om gammaflitsen te detecteren, werd zelfs korte tijd verblind door de flits. Het communicatieverkeer in het gebied rond de Grote Oceaan was urenlang ontregeld. Gammaflitsen worden beschouwd als de meest krachtige explosies in het heelal.

Zeebeving

Op dezelfde dag vond een zeer zware zeebeving plaats in de Indische Oceaan, die een vloedgolf veroorzaakte met ongeveer 230.000 doden als gevolg. De catastrofe wordt gezien als één van de ergste natuurrampen in de recente geschiedenis.

Uit wetenschappelijke rapporten bleek dat de klap 20.000 keer krachtiger was dan een kernbom. Door de zware zeebeving is de aarde daarnaast enkele microseconden sneller om zijn as gaan draaien. Ook is de as waar de aarde om draait, met ongeveer 2,5 centimeter verschoven.

Lees het oorspronkelijke artikel uit het tijdschrift AnthroJournal hier terug.

Bron: Popular-archaeology.com

Gerelateerd:

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Keesie
Keesie
11 jaren geleden

En zo blijven we aan de gang, over een paar maanden is ’t weer anders. Kortom, uit dat hoofd en terug naar het gevoel.

Frits
Frits
11 jaren geleden

Voorspellingen zijn een onderdeel van de vragen van de mens: ze weten dat ze bestaan en dat weten is een soort van vloek, omdat men gaat denken over het zijn en niet zijn.
En religies hebben daar handig gebruik van gemaakt om de zoekende een slaaf te maken.
Het zijn is nu.

rhiannon
rhiannon
11 jaren geleden

en ja hoor, daar gaan ze weer! acht jaar vooruitschuiven die datum en je kunt er weer een tijdje geld aan blijven verdienen, nietwaar? planeet niburu komt ook alweer aankakken, waar blijft salusa? want die vertelt ook nog steeds hetzelfde verhaal op galactic channelings, net als de rest. het is allemaal waar, alleen nog een tijdje geduld hebben… túúúúrlijk!

Wesley
Wesley
11 jaren geleden

Ja maar SaLuSa had ook voorspellingen voor 21-12-2012……o wacht, die kwamen ook niet uit.

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x