Mens en Dier

Groene Reset: Bill Gates vergelijkt strijd tegen broeikasgassen met ‘wereldoorlog’

Help anderen door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wie dacht dat de rust na de coronapandemie weer zou wederkeren, komt bedrogen uit. Medeoprichter van Microsoft Bill Gates is alweer druk bezig met het volgende project. Hij vergeleek de strijd tegen broeikasgassen zondag met ‘een wereldoorlog’. Hij zei dat de samenleving, overheid en bedrijven ‘de handen ineen moeten slaan’ om de ‘moeilijkste uitdaging te overwinnen waar de mensheid ooit mee is geconfronteerd’.

Gates deed zijn uitspraken in het programma ’60 Minutes’, twee dagen voor de lancering van zijn nieuwe boek over klimaatverandering, waarin hij uitlegt hoe we een ‘klimaatramp’ kunnen afwenden. De miljardair zei dat we de komende 30 jaar ‘als nooit tevoren’ moeten innoveren.

Wat kunnen we verwachten? “Denk je dat dit de zwaarste uitdaging is waar de mensheid ooit voor heeft gestaan?” vroeg presentator Anderson Cooper hem. “Absoluut,” antwoordde Gates, die toevoegde dat er heel veel moet veranderen. “Het is allemaal veel groter dan de pandemie.”

Bij lange na niet

Hij zei dat we veel meer geld moeten uitgeven om klimaatverandering te bestrijden. Amerika trekt hier jaarlijks bijvoorbeeld zo’n 7 miljard dollar voor uit, maar volgens Gates moet dat minimaal 35 miljard dollar zijn.

“Mensen noemen je ook wel een technocraat omdat je zegt dat technologie de enige oplossing is voor het bestrijden van klimaatverandering. Er zijn ook mensen die zeggen dat er al oplossingen zijn,” zei Cooper.

“Was het maar waar,” reageerde Gates. “Zonder innovatie kunnen we klimaatverandering niet stoppen. Bij lange na niet.”

Cooper vroeg hem tijdens het interview ook naar zijn eigen CO2-voetafdruk. De miljardair zei waarschijnlijk ‘één van de grootste’ ter wereld te hebben, maar zei erbij dat hij zijn talloze privévluchten ‘compenseert’ door elk jaar 7 miljoen dollar te investeren in elektrische auto’s, zonnepanelen en andere technologieën.

4.5 18 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
85 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Paca
Paca
1 jaar geleden

en geloofwaardig dat het is..

doornbos
doornbos
1 jaar geleden

Moeten we nog veel woorden vuil maken aan deze patiënt?

Marion von Bohlen
Marion von Bohlen
1 jaar geleden

Wel bijzonder dat de Elite zich druk maakt over “klimaat”. Zij leven zelf als goden, rijden in dure auto’s , vliegen de hele wereld over. Maken overal gebruik van, dan nog klagen. Hand in eigen boezem steken zou hen sieren.
Het wordt tijd dat zij zelf eens een jaar onder de brug gaan slapen, bedelen voor een boterham. Dan weten zij pas, hoe dom zij zelf reageren en een ander de les lezen. Gates maak gebruik van je eigen vermogen, deel dit uit aan mensen in Afrika. Geef hen de ruimte.

Net
Net
1 jaar geleden

De man heeft ook overal verstand van ?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

85
0
We lezen graag je reactie!x