Natuur en Milieu

Spectaculaire beelden van poollicht boven Lapland (video)

Help mee door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zware uitbarstingen op de zon zorgen geregeld voor mooie taferelen. Het noorderlicht is soms zelfs in grote delen van Europa zichtbaar.

Uit Zweden zijn prachtige beelden opgedoken. Begin deze maand werd het poollicht vastgelegd boven nationaal park Abisko in Lapland.

Het komt tijdens zonnestormen voor dat heel wat vluchten die normaal langs de noordpool zouden vliegen, uit voorzorg worden omgeleid. Als een plasmawolk sterk genoeg is, kan die de communicatie en GSP-systemen aan boord ernstig verstoren. Ook kunnen er problemen met satellieten optreden. Werknemers in hoogvliegende vliegtuigen kunnen te maken krijgen met een extra hoge dosis straling.

Volgens ruimteorganisatie NASA moeten we ons opmaken voor grotere zonnestormen. De zon bevindt zich in de meest actieve fase van een elfjarige cyclus, al is de activiteit beperkter dan normaal. In de cyclus komen actieve en minder actieve periodes voor. In actievere periodes is het normaal dat de zon met grote regelmaat zonnevlekken en zonnestormen veroorzaakt.

Op de polen is het effect van de zonnestorm het sterkst, aangezien het magnetische veld van de planeet daar het minst beschermd is.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Simons
Simons
8 jaren geleden

HAARP heeft ISON naar de aarde getrokken, is ingeslagen en dit is het resultaat. Deze Aurora is echter zwaar giftig en zit vol met chemicaliën afkomstig van Chemtrails, afkomstig van UFO’s.

Oxize
Oxize
8 jaren geleden

@Simons:

Ten eerste Haarp doet al een hele tijd al niks meer, omdat ze geen fundings meer hebben.

Deze aurora is niet vergiftigd. Snap niet, dat mensen dit durven te posten met enige gezond verstand/research.

De afgelopen hebben we weer diverse (zware) zonnestormen gehad, waardoor dit tafereel verschijnt in de noordelijke gedeelten.

Stop onlogisch onzin te posten.

roberto
roberto
8 jaren geleden

ook leuk zo’n lichtshow het satellieten netwerk is er minder blij mee vandaar dat het radio bereik direct onder het poollicht of aurora nihil of nul komma nul is en er dus onmogelijk technologie in de buurt kan komen wegens de constante uitstoot van elektrode en ionen en dat is mijn slotwoord in dit comment

Nique
Nique
8 jaren geleden

[quote name=”Simons”]HAARP heeft ISON naar de aarde getrokken, is ingeslagen en dit is het resultaat. Deze Aurora is echter zwaar giftig en zit vol met chemicaliën afkomstig van Chemtrails, afkomstig van UFO’s.[/quote]

Waar haal jij die onzin vandaan?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x