Natuur en Milieu

Spectaculaire beelden van poollicht boven Lapland (video)

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zware uitbarstingen op de zon zorgen geregeld voor mooie taferelen. Het noorderlicht is soms zelfs in grote delen van Europa zichtbaar.

Uit Zweden zijn prachtige beelden opgedoken. Begin deze maand werd het poollicht vastgelegd boven nationaal park Abisko in Lapland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het komt tijdens zonnestormen voor dat heel wat vluchten die normaal langs de noordpool zouden vliegen, uit voorzorg worden omgeleid. Als een plasmawolk sterk genoeg is, kan die de communicatie en GSP-systemen aan boord ernstig verstoren. Ook kunnen er problemen met satellieten optreden. Werknemers in hoogvliegende vliegtuigen kunnen te maken krijgen met een extra hoge dosis straling.

Volgens ruimteorganisatie NASA moeten we ons opmaken voor grotere zonnestormen. De zon bevindt zich in de meest actieve fase van een elfjarige cyclus, al is de activiteit beperkter dan normaal. In de cyclus komen actieve en minder actieve periodes voor. In actievere periodes is het normaal dat de zon met grote regelmaat zonnevlekken en zonnestormen veroorzaakt.

Op de polen is het effect van de zonnestorm het sterkst, aangezien het magnetische veld van de planeet daar het minst beschermd is.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Simons
Simons
10 jaren geleden

HAARP heeft ISON naar de aarde getrokken, is ingeslagen en dit is het resultaat. Deze Aurora is echter zwaar giftig en zit vol met chemicaliën afkomstig van Chemtrails, afkomstig van UFO’s.

Oxize
Oxize
10 jaren geleden

@Simons:

Ten eerste Haarp doet al een hele tijd al niks meer, omdat ze geen fundings meer hebben.

Deze aurora is niet vergiftigd. Snap niet, dat mensen dit durven te posten met enige gezond verstand/research.

De afgelopen hebben we weer diverse (zware) zonnestormen gehad, waardoor dit tafereel verschijnt in de noordelijke gedeelten.

Stop onlogisch onzin te posten.

roberto
roberto
10 jaren geleden

ook leuk zo’n lichtshow het satellieten netwerk is er minder blij mee vandaar dat het radio bereik direct onder het poollicht of aurora nihil of nul komma nul is en er dus onmogelijk technologie in de buurt kan komen wegens de constante uitstoot van elektrode en ionen en dat is mijn slotwoord in dit comment

Nique
Nique
10 jaren geleden

[quote name=”Simons”]HAARP heeft ISON naar de aarde getrokken, is ingeslagen en dit is het resultaat. Deze Aurora is echter zwaar giftig en zit vol met chemicaliën afkomstig van Chemtrails, afkomstig van UFO’s.[/quote]

Waar haal jij die onzin vandaan?

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x