Financieel

“Boos op de banken? Stem dan niet op de VVD”

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De politiek heeft de sleutel in handen om de banken te beteugelen, maar de VVD is te nauw verweven met de sector. Je kunt boos zijn op de bankiers, of je kunt VVD stemmen. Maar niet beide. Dat zegt schrijver Joris Luyendijk.

Bij de teloorgegane DSB Bank zaten op verschillende hoge posities VVD’ers. ABN Amro staat onder leiding van oud-partijleider Gerrit Zalm. Luyendijk vindt dat kwalijk. De bankenlobby wordt dankzij al die dubbele petten te krachtig, zegt hij.

Luyendijk, schrijver van de bestseller Dit kan niet waar zijn, noemt de VVD een glijbaan naar de financiële sector. De politiek heeft sinds de bankencrisis slechts gedaan aan symptoombestrijding. Banken zijn nog steeds te groot om te falen. Dat is best schokkend, aldus Luyendijk. Er is volgens hem ook belangenverstrengeling: dezelfde bank die World Online naar de beurs brengt, adviseert beleggers of dat een goed aandeel is.

In de financiële wereld wordt moraliteit buiten beschouwing gelaten. “We hebben een heel ander soort banken nodig,” zegt Luyendijk. “Banken zijn nu multinationals, in handen van aandeelhouders. Als de bank faalt draait de belastingbetaler er voor op, in het geval de bank door de overheid gered moet worden.”

De kiezer wordt volgens hem te weinig geïnformeerd over politiek en te veel over politici. “De politiek is een soort showbizz voor lelijke mensen geworden,” zegt hij. “Een soort Idols met aan het eind van de week een peiling door Maurice de Hond wie het populairste is.”

“Wij als Nederlanders zijn dom dat we hebben gestemd op partijen die al die stomme wetten hebben gemaakt,” aldus Luyendijk.

Boek: Dit kan niet waar zijn

[De Ondernemer]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bob de Jong
Bob de Jong
7 jaren geleden

Het maakt niet uit waar je op stemt want het Binnenhoff is 1 partij!! Stemmen is dus een onnozel tijdverdrijf.

Ferry
Ferry
7 jaren geleden

In IJsland werd tenminste orde op zaken gesteld en de schuldigen echt gestraft met gevangenis, bij ons in België krijgen de schuldigen nog een bonus en kunnen de gedupeerden naar hun centen fluiten.
Justice as usual hier.

loeky123
loeky123
7 jaren geleden

tja, maar wat kunnen we er aan doen, we zijn gegijzeld. en niet enkel de VVD, het CDA. vertelde altijd, het gezin de hoeksteen van de samenleving, het verhaal is anders, als je kinderen hebt (ik ook) dan vertrek je niet, want je moet je kroost laten opgroeien, dus hypotheek-je (ook gijzeling) gezin ook, lening ook, dus ze zetten je eerst vast, met (on) zekerheden, dus ik ga geen gekke dingen doen ALLEEN want me kinderen, gezin, hypotheek, en dat is een zeer goed uitgewerkt plan, de banken controleren alles, want als een bank zegt, als jij dat doet, krijg jij van mij ( de politiek) een goede baan, hier of daar, en hun gezin is veilig, dus volks vertegenwoordigers zou ik het niet noemen, lobbyisten voor de banken, neem MP Rutte, alles is positief en het komt goed, lobby voor…. en als je anders praat, ben je een extremist, terrorist of weet ik veel.
dus gaan we met ze allen, ik ga niet alleen,
geloof me het gaat niet beter, minder werkelozen, of vallen ze in een ander pot dan de WW.

ze spelen het heel slim, politiek, banken, EU, en weet ik veel nog meer..

Boppie
Boppie
7 jaren geleden

Sinds Pim Fortuyn jaren geleden is gedemoniseerd en vermoord vertrouw ik de meeste politici niet meer. Pinokkio is een heilige in vergelijking tot het meerendeel van de zelfverrijkende en jokkende politici (bankiers in wording).

De enige politica bij wie ik persooonlijk nog een goed gevoel heb is Marianne Thieme. Bij haar heb ik het gevoel dat ze ergens echt voor staat/achter staat (ook al ben ik het niet altijd met haar eens).

Dus mijn stem gaat naar de dierenpartij. Als ik hun partijprogramma lees dan gaat het niet alleen over dieren maar zeer zeker ook over mensen en de natuur om ons heen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x