Homepagina » Gezondheid » Man krijgt schokkende diagnose na experiment met ‘gezonde’ suikerrijke voeding
Man krijgt schokkende diagnose na experiment met 'gezonde' suikerrijke voeding

Man krijgt schokkende diagnose na experiment met ‘gezonde’ suikerrijke voeding

Voor That Sugar Film at de Australische acteur Damon Gameau 60 dagen suikerrijke voeding. De man kreeg een schokkende diagnose.

Gameau at tijdens het experiment 40 theelepels suiker per dag, iets meer dan wat de gemiddelde tiener naar binnen werkt. “Ouders maken vaak onbewust fouten door marketingstrategieën en foute verpakkingen,” aldus Gameau. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid suiker voor mannen is negen theelepels, voor vrouwen is dat zes.

De acteur schrapte tijdens het experiment opvallend genoeg ongezonde frisdrank, chocolade en ijsjes van het menu en at alleen suikers die in ‘gezonde’ producten zitten, zoals mueslirepen, ontbijtgranen, fruitsap, sportdranken en lightyoghurt.

Man krijgt schokkende diagnose na experiment met 'gezonde' suikerrijke voeding

Damon Gameau met zijn gezin (News.com.au)

In minder dan drie weken tijd voelde de voorheen gezonde Gameau zich voortdurend erg loom. Ook was hij lichtgeraakt. Hij kreeg te horen dat hij een beginnende leveraandoening had. Als hij op dezelfde voet was doorgegaan, zou hij suikerziekte hebben gekregen. Hij was bovendien mentaal minder stabiel.

“Suiker zit in 80 procent van de bewerkte voeding,” zei Gameau. “De eerste stap naar verandering, is die suikers uit producten te halen. Al die suikers die ik at, zaten in producten die ouders aan hun kinderen geven en waarvan ze denken dat ze gezond zijn. Deze verborgen suikers hadden een erg schadelijk effect op mijn gezondheid.”

Het maakte niet uit wat Gameau at tijdens het experiment, hij had nooit een voldaan gevoel. Hij pleit niet voor het uitbannen van suiker, maar wil mensen bewust maken van de hoeveelheid suiker die wordt toegevoegd aan ‘gezonde’ producten. ‘That Sugar Film’ draait vanaf februari volgend jaar in de Australische bioscopen.

[HLN, News.com.au]


Vond je deze info goed? Deel het dan met anderen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Suiker is een goede voedingsbodem voor kanker

  11 likes
 2. Alle toegevoegde suikers de deur uit (van o.a. de voedselverwerkende industrie). Ik gebruik alleen nog maar natuurlijke suikers en dat is meer dan voldoende.

  9 likes
 3. Suiker is vergif. Je word er net als met alcohol versneld oud van. Ik ben er helaas mijn hele leven verslaafd aan geweest. Momenteel is het laatste hangijzer de koffie. Zonder suiker vind ik dat namelijk niet te zuipen. Verder eet ik bijna geen enkel bewerkt voedsel, alles is uitsluitend biologisch en 1/3 Demeter. Een Grote boosdoener (ook in de biologische voedingsindustry) blijft ook die vervloekte MSG die ze er maar blijven weigeren eruit te halen. Nog een reden om geen bewerkt voedsel te kopen! Gelukkig zijn er wel meer “Gist-vrije” alternatieve producten aan het ontstaan.

  Gewoon zoveel mogelijk zelf bereiden, dat is wat ik aan raad. Het kost meer tijd, maar het verzet je aandacht en met liefde gemaakte voeding voedt beter.

  7 likes
  • Hey Arwijn,

   Heb zelf op een geven moment ook suiker geminderd, dus ook geen suiker meer in de koffie. 1e week was het even wennen maar daarna smaakt het stukken beter. Het is u zelfs andersom, als ik nu koffie met suiker krijg vind ik het niet meer te zuipen.

   0 likes
 4. @ Mike:

  je vindt het niet schokkend genoeg dat hij binnen 60 dagen al een leveraandoening én suikerziekte had gekregen?
  of dat in allerlei ‘gezonde’ producten al deze suikers verstopt zitten?

  veel van je medelanders kopen op basis van wat ze wordt voorgeschoteld, je kan dan zeggen dat dat naief is, ik zeg op mijn beurt dat het crimineel is om je medemens voor te liegen.

  het stuk is mijn inziens schokkend genoeg, goed dat hier via een film aandacht voor wordt gevraagd.

  keep them coming ! lets hear the truth!

  6 likes
 5. ja, het is waar, er zit heel veel suiker verborgen in veel bewerkte producten zoals koek, ontbijtrepen, kindertoetjes, maar ook mayonaise, slasaus, salades, soep etc.
  Je kunt eigenlijk beter zelf de koekjes bakken, de soep, de jam, de toetjes maken want dan weet je precies hoeveel suiker er in gaat en dat is meestal veel minder dan wat de fabrikant er in gooit.

  5 likes
 6. Men heeft dit al jaren gelden aangetoond; maar luisteren ho maar !
  Alle supermarkt producten hebben een teveel aan suiker EN aan zout EN aan MSG.
  Waarom ? Dat is de vraag, waarom ??? Denkt u nu heus dat laboranten en voedingsdeskundigen hiervan niet op de hoogte zijn??
  Dat is doen alsof water niet bestaat terwijl je aan het verdrinken bent…
  Dan blijft de 2de indringende vraag over ………………. WAT GAAN WE ER AAN DOEN ????
  Moeten wij middels de politiek of middels protesten e.e.a. afdwingen …
  Ben een bezorgde oma en ik vraag mij af hoe onze kleinkinderen over ons denken als zij volwassen zijn.
  Niet zo goed , vrees ik…..

  2 likes
  • waarom, vraag je?
   Omdat bewerkt supermarkt producten zonder extra zout, suiker en smaakversterker gewoon niet lekker zijn! Met veel suiker , zout en/of MSG verberg je de ranzigheid van het meestal smakeloze fabrieksvoedsel.
   Waarom koop je je producten niet onbewerkt en ga je zelf aan de slag in de keuken?
   Laat al die producten met teveel suiker en zout gewoon liggen en maak je niet druk

   1 likes
 7. En wat was nou de schokkende diagnose dan??

  2 likes
 8. Het stukje hierboven snap ik niet allereerst wordt gezegd; hij at 40 lepels suiker per dag. vervolgens liet hij alle “ongezonde” voeding weg en dan; “Suiker zit in 80…… erg schadelijk effect op mijn gezondheid.”

  De sprongen die worden gemaakt kan ik niet volgen.

  Dit stukje springt in mijn ogen van hak op tak en het is niet logisch .

  Jammer want het is belangrijke info!

  PS
  Even voor de duidelijkheid ik ben absoluut geen voorstander van suiker , kant en klare producten e.d
  Ook ik sta nog altijd verbaasd dat men niet weet dat in bewerkte producten zoveel suiker en mais siroop ( misschien nog wel gevaarlijker dan suiker (Havard heeft interessant onderzoek naar gedaan) word gebruikt en ja zelfs in biologische producten want bio betekend niet automatisch gezond.

  0 likes
 9. Als ik in de supermarkt loop en zie wat mensen voor mij op de band leggen ook a.s.moeders, ben ik hoogst verbaast dat er nog “gezonde”babies worden geboren.Suiker is geen gezonde bouwstof voor de babie to be. Suiker is een langzaam sluipend vergif.Bacteries houden van suiker,suiker ontkalkt je botten.Met suiker bereik je heel snel je pijngrens.Suiker samen met trans vetten maakt stroop van je bloed.De lijst is veel te lang,ik stopermee.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

signalen

Niet alleen? Vier ‘mysterieuze signalen’ opgevangen uit de ruimte

Een team Australische wetenschappers heeft een doorbraak ...

coronavirus

Coronavirus gemaakt door mensen? Australische wetenschappers doen ‘verrassende ontdekking’

Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat 15 ...