Gezondheid

Man krijgt schokkende diagnose na experiment met ‘gezonde’ suikerrijke voeding

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor That Sugar Film at de Australische acteur Damon Gameau 60 dagen suikerrijke voeding. De man kreeg een schokkende diagnose.

Gameau at tijdens het experiment 40 theelepels suiker per dag, iets meer dan wat de gemiddelde tiener naar binnen werkt. “Ouders maken vaak onbewust fouten door marketingstrategieën en foute verpakkingen,” aldus Gameau. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid suiker voor mannen is negen theelepels, voor vrouwen is dat zes.

De acteur schrapte tijdens het experiment opvallend genoeg ongezonde frisdrank, chocolade en ijsjes van het menu en at alleen suikers die in ‘gezonde’ producten zitten, zoals mueslirepen, ontbijtgranen, fruitsap, sportdranken en lightyoghurt.

Man krijgt schokkende diagnose na experiment met 'gezonde' suikerrijke voeding
Damon Gameau met zijn gezin (News.com.au)

In minder dan drie weken tijd voelde de voorheen gezonde Gameau zich voortdurend erg loom. Ook was hij lichtgeraakt. Hij kreeg te horen dat hij een beginnende leveraandoening had. Als hij op dezelfde voet was doorgegaan, zou hij suikerziekte hebben gekregen. Hij was bovendien mentaal minder stabiel.

“Suiker zit in 80 procent van de bewerkte voeding,” zei Gameau. “De eerste stap naar verandering, is die suikers uit producten te halen. Al die suikers die ik at, zaten in producten die ouders aan hun kinderen geven en waarvan ze denken dat ze gezond zijn. Deze verborgen suikers hadden een erg schadelijk effect op mijn gezondheid.”

Het maakte niet uit wat Gameau at tijdens het experiment, hij had nooit een voldaan gevoel. Hij pleit niet voor het uitbannen van suiker, maar wil mensen bewust maken van de hoeveelheid suiker die wordt toegevoegd aan ‘gezonde’ producten. ‘That Sugar Film’ draait vanaf februari volgend jaar in de Australische bioscopen.

[HLN, News.com.au]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dores
Dores
8 jaren geleden

Suiker is een goede voedingsbodem voor kanker

Arnold
Arnold
8 jaren geleden

Alle toegevoegde suikers de deur uit (van o.a. de voedselverwerkende industrie). Ik gebruik alleen nog maar natuurlijke suikers en dat is meer dan voldoende.

Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Suiker is vergif. Je word er net als met alcohol versneld oud van. Ik ben er helaas mijn hele leven verslaafd aan geweest. Momenteel is het laatste hangijzer de koffie. Zonder suiker vind ik dat namelijk niet te zuipen. Verder eet ik bijna geen enkel bewerkt voedsel, alles is uitsluitend biologisch en 1/3 Demeter. Een Grote boosdoener (ook in de biologische voedingsindustry) blijft ook die vervloekte MSG die ze er maar blijven weigeren eruit te halen. Nog een reden om geen bewerkt voedsel te kopen! Gelukkig zijn er wel meer “Gist-vrije” alternatieve producten aan het ontstaan.

Gewoon zoveel mogelijk zelf bereiden, dat is wat ik aan raad. Het kost meer tijd, maar het verzet je aandacht en met liefde gemaakte voeding voedt beter.

Mike
Mike
8 jaren geleden

En wat was nou de schokkende diagnose dan??

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x