Wetenschap

Multidimensionaal universum in ons brein ontdekt. Na het lezen hiervan zul je nooit meer op dezelfde manier naar je hersenen kijken

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit nieuw onderzoek blijkt dat de werking van het menselijk brein ons verstand ver te boven gaat. Het neemt de wereld niet waar in twee of drie dimensies.

Het menselijk brein onderscheidt in de visuele wereld tot wel 11 verschillende dimensies. Deze indrukwekkende ontdekking kan helpen verklaren waarom zelfs moderne apparaten als MRI-scanners moeite hebben om uit te leggen wat er in ons hoofd omgaat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

MRI-scanners geven hersenactiviteit weer als driedimensionaal beeld. Als het brein in 11 dimensies werkt, is zeggen dat een MRI-scan hersenactiviteit verklaart hetzelfde als zeggen dat de schaduw van een speldenknop het hele universum verklaart, en nog een aantal andere dimensies.

Reconstructie

Wetenschappers van de Technische Universiteit van Lausanne in Zwitserland deden de ontdekking terwijl ze aan het Blue Brain Project werkten.

Het doel van dat project is om een accurate reconstructie van het menselijk brein te maken, schrijft Newsweek.

Ze voerden simulaties uit waarbij ze algebraïsche topologie toepasten. “Algebraïsche topologie is als een telescoop en microscoop tegelijk,” legde hoofdonderzoeker Kathryn Hess uit.

Verborgen structuren

“Je kunt ermee inzoomen op netwerken om verborgen structuren – bomen in het bos – te vinden en tegelijkertijd open ruimtes – kale plekken – te vinden,” voegde ze toe.

Hess en haar collega’s ontdekten dat het brein visuele informatie verwerkt door multidimensionale neurologische structuren aan te maken, die uiteenvallen op het moment dat ze worden begrepen.

Deze structuren hebben tot 11 verschillende dimensies en vormen zich in open ruimtes. Op het moment dat ons brein de visuele informatie begrijpt, verdwijnen de structuren en gaten weer.

Multidimensionaal zandkasteel

Dat er hoog-dimensionale gaten in het brein ontstaan wanneer het informatie verwerkt, betekent dat neuronen op een extreem georganiseerde manier reageren op stimuli,” aldus onderzoeker Ran Levi.

Het is alsof het brein reageert op stimuli door een toren van multidimensionale blokken te bouwen en vervolgens weer af te breken. Levi sprak van een multidimensionaal zandkasteel.

Tientallen miljoenen

“We hebben een wereld ontdekt die we ons niet voor konden stellen,” zei Henry Markram, directeur van het Blue Brain Project.

“Ieder stukje brein bevat tientallen miljoenen van deze objecten, tot wel zeven dimensies,” voegde hij toe. “In sommige netwerken troffen we structuren met tot wel 11 dimensies aan.”

Het onderzoek is verschenen in Frontiers in Computational Neuroscience.

[New York Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Steenwinkel
Rob Steenwinkel
6 jaren geleden

Jammer dat veel mensen geen hersenen hebben…………of wel hebben maar niet gebruiken!

najef
najef
6 jaren geleden

Kan best kloppen, Ik herinner mij een experiment met prikkels die een aantal milliseconden eerder in de hersenen waarneembaar waren dan toen de prikkels gegeven werden.

Conclusie was dat de hersenen in zowel nu als een paar (mili)seconden in de toekomst aanwezig was en berichten “terug in de tijd” kon sturen

olivierP
olivierP
6 jaren geleden

hersenen hebben maar 2 dimenties ze zijn plat en hol zoals de aarde.

Logiter
Logiter
6 jaren geleden

Jouw hersenen beinvloeden jouw waarnemingswereld,sterker nog het hele universum werkt eraan mee.
Het is dus niet gek dat het brein een weerspiegelingen bevat van extreme structuren die op miljarden lichtjaren ook plaatsvinden.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x