Bewustzijn

Van aura’s tot magnetische velden: wat onze ogen ons niet laten zien

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Om ons heen bestaat een complete dimensie die we niet kunnen waarnemen. We leven in een wereld van onzichtbare fenomenen omdat onze ogen alleen reageren op het zichtbare spectrum.

De wereld om ons heen bestaat uit energie, maar die kunnen we niet aanraken noch zien. We gebruiken technologie om de rest van het spectrum zichtbaar te maken, denk aan elektromagnetische velden, infrarood en ultraviolet. We weten dat draadloos internet bestaat omdat we ermee werken op onze apparaten, maar we kunnen het niet zien.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het menselijk oog ziet slechts een gedeelte van het elektromagnetisch spectrum. In de 17e eeuw deed Isaac Newton onderzoek naar het zichtbare spectrum. Hij was de eerste die de term gebruikte en schreef erover in zijn boek Opticks.

Magnetische velden

Bijen kunnen ultraviolet waarnemen om bloemen te herkennen. In het tijdschrift Science verscheen afgelopen jaar een studie waaruit blijkt dat bloemen en bijen mogelijk communiceren door middel van bio-elektromagnetica. Op dezelfde manier kunnen vogels en andere dieren elektromagnetische velden detecteren om te navigeren en te jagen.

Veel dieren kunnen magnetische velden waarnemen door middel van magnetoceptie. Met behulp van receptoren zijn ze in staat veranderingen in het magnetisch veld te detecteren om de richting en geografische breedte te bepalen.

Rendieren en andere kuddedieren blijven vaak ver uit de buurt van hoogspanningsmasten. Dat komt volgens wetenschappers omdat ze ultraviolet kunnen zien. Vermoed wordt dat de dieren de masten zien als een angstaanjagende muur van felle flikkerende lichten.

Buitenzintuiglijke waarneming

Sommige mensen zijn in staat buiten het zichtbare spectrum waar te nemen. Nadat schilder Claude Monet in 1923 was geopereerd aan staar, kon hij volgens sommigen ultraviolette straling waarnemen.

De Australische kunstenaar Concetta Antico is een zogeheten tetrachromaat. Zij heeft vier types kegeltjes in haar oog, wat haar in staat stelt 99 miljoen meer kleuren te zien dan andere mensen.

Aura’s

Er zijn ook mensen die beweren menselijke energieën of aura’s te kunnen waarnemen. Een aura is een verondersteld energieveld dat mensen en andere levende wezens zou omgeven. Er wordt wel beweerd dat men aura’s kan vastleggen met behulp van Kirlianfotografie, een methode die vernoemd is naar het Armeens-Russische echtpaar Semjon en Valentina Kirlian.

De Kirlianfoto laat een doorsnede zien van fysieke, emotionele en mentale energie. Deze energie zou de aura vormen van alle levende wezens.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise49
Elise49
8 jaren geleden

Er zit ook een nadeel aan technologie zoals beeldschermen. De ogen van kinderen/volwassenen worden slechter door inspanning en blauw licht. Als kinderen slechter gaan zien worden ze onzeker. Die onzekerheid kan allerlei gevolgen krijgen. Bewegen wordt moeilijker. Ruimtelijk oriënteren wordt beperkt. Motorische achterstanden. Gezicht mimiek niet aanleren, lezen, schrijven enz.
Deze drie onderwerpen in dit bericht, kun je alleen maar hebben als alle 5 zintuigen goed werken op zich en goed samen kunnen werken. Plus nog samenwerken met derde oog.
Als het aan mij lag wordt spelen/werken met nieuwe technologie verboden voor kinderen. En dat er regels voor volwassenen komen op het werk. Dat je maar zoveel uur achter een scherm mag werken.
Het liefste zou ik bepaalde technologie gewoon afschaffen. Het is slecht voor de natuur en mens. Ook dit staat in de bijbel(voor mij een encyclopedie) vermeld. Technologie die de mens overneemt.

JevWeazle
JevWeazle
8 jaren geleden

Before you judge others or claim any absolute truth, consider that…

…you can see less than 1% of the electromagnetic spectrum and hear less than 1% of the acoustic spectrum.
As you read this, you are traveling at 220 kilometres per second across the galaxy. 90% of the cells in your body carry their own microbial DNA and are not “you”. The atoms in your body are 99,99999999% empy space and none of them are the ones you were born with, but they all originated in the belly of a star. Human beings have 46 chromosomes, 2 less than the common potato. The existence of the rainbow depends on the conical photoreceptors in your eyes; to animal without cones, the rainbow does not exist. So you don’t just look at a rainbow, you create it. This is pretty amazing, considering that all the beautiful colors you see represent less than 1% of the electromagnetic spectrum

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart
8 jaren geleden
Vincent Robbesom
Vincent Robbesom
8 jaren geleden

In dit gebied ligt nog een hoop materiaal voor onderzoek en is er nog een hoop te ontdekken. En hier moet nog een hoop apparatuur ontwikkeld worden om het allemaal meetbaar te maken zodat we het in een groter perspectief kunnen plaatsen en misschien nog wel hele bijzondere verbanden kunnen leggen.

Nu nog wel een manier vinden om de kermisklanten erbij weg te houden die als vliegen worden aangetrokken door de mestlucht van het onbekende.
Om zich dan vervolgens als expert voor te doen over onweerlegbare zaken.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x