Homepagina » Bewustzijn » Van aura’s tot magnetische velden: wat onze ogen ons niet laten zien
Van aura's tot magnetische velden: wat onze ogen ons niet laten zien

Van aura’s tot magnetische velden: wat onze ogen ons niet laten zien

Om ons heen bestaat een complete dimensie die we niet kunnen waarnemen. We leven in een wereld van onzichtbare fenomenen omdat onze ogen alleen reageren op het zichtbare spectrum.

De wereld om ons heen bestaat uit energie, maar die kunnen we niet aanraken noch zien. We gebruiken technologie om de rest van het spectrum zichtbaar te maken, denk aan elektromagnetische velden, infrarood en ultraviolet. We weten dat draadloos internet bestaat omdat we ermee werken op onze apparaten, maar we kunnen het niet zien.

Het menselijk oog ziet slechts een gedeelte van het elektromagnetisch spectrum. In de 17e eeuw deed Isaac Newton onderzoek naar het zichtbare spectrum. Hij was de eerste die de term gebruikte en schreef erover in zijn boek Opticks.

Magnetische velden

Bijen kunnen ultraviolet waarnemen om bloemen te herkennen. In het tijdschrift Science verscheen afgelopen jaar een studie waaruit blijkt dat bloemen en bijen mogelijk communiceren door middel van bio-elektromagnetica. Op dezelfde manier kunnen vogels en andere dieren elektromagnetische velden detecteren om te navigeren en te jagen.

Veel dieren kunnen magnetische velden waarnemen door middel van magnetoceptie. Met behulp van receptoren zijn ze in staat veranderingen in het magnetisch veld te detecteren om de richting en geografische breedte te bepalen.

Rendieren en andere kuddedieren blijven vaak ver uit de buurt van hoogspanningsmasten. Dat komt volgens wetenschappers omdat ze ultraviolet kunnen zien. Vermoed wordt dat de dieren de masten zien als een angstaanjagende muur van felle flikkerende lichten.

Buitenzintuiglijke waarneming

Sommige mensen zijn in staat buiten het zichtbare spectrum waar te nemen. Nadat schilder Claude Monet in 1923 was geopereerd aan staar, kon hij volgens sommigen ultraviolette straling waarnemen.

De Australische kunstenaar Concetta Antico is een zogeheten tetrachromaat. Zij heeft vier types kegeltjes in haar oog, wat haar in staat stelt 99 miljoen meer kleuren te zien dan andere mensen.

Aura’s

Er zijn ook mensen die beweren menselijke energieën of aura’s te kunnen waarnemen. Een aura is een verondersteld energieveld dat mensen en andere levende wezens zou omgeven. Er wordt wel beweerd dat men aura’s kan vastleggen met behulp van Kirlianfotografie, een methode die vernoemd is naar het Armeens-Russische echtpaar Semjon en Valentina Kirlian.

De Kirlianfoto laat een doorsnede zien van fysieke, emotionele en mentale energie. Deze energie zou de aura vormen van alle levende wezens.

[Epoch Times]


Vond je deze info leuk? Deel het dan met iedereen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Er zit ook een nadeel aan technologie zoals beeldschermen. De ogen van kinderen/volwassenen worden slechter door inspanning en blauw licht. Als kinderen slechter gaan zien worden ze onzeker. Die onzekerheid kan allerlei gevolgen krijgen. Bewegen wordt moeilijker. Ruimtelijk oriënteren wordt beperkt. Motorische achterstanden. Gezicht mimiek niet aanleren, lezen, schrijven enz.
  Deze drie onderwerpen in dit bericht, kun je alleen maar hebben als alle 5 zintuigen goed werken op zich en goed samen kunnen werken. Plus nog samenwerken met derde oog.
  Als het aan mij lag wordt spelen/werken met nieuwe technologie verboden voor kinderen. En dat er regels voor volwassenen komen op het werk. Dat je maar zoveel uur achter een scherm mag werken.
  Het liefste zou ik bepaalde technologie gewoon afschaffen. Het is slecht voor de natuur en mens. Ook dit staat in de bijbel(voor mij een encyclopedie) vermeld. Technologie die de mens overneemt.

  8 likes
 2. Ik vrees dat deze materie nu juist niets met apparatuur te maken heeft maar of je intuitie op zuiver afgesteld staat. Daar ligt voor de mensheid een wereld te winnen en dat heeft alles met het Auarius Tijdperk te maken, we gaan dit zelf ontwikkelen als je daar voor open staat.

  2 likes
  • Van apparatuur kun je niet op aan, het televisie apparaat vertelt leugens, het radio apparaat vertelt leugens, stem apparaten en het peilingen apparaat van Maurice de Hond vertelt leugens. ( Om zich dan vervolgens als expert voor te doen over onweerlegbare zaken) De mestlucht van het onbekende zullen we zelf met onze ingebouwde sensors moeten onderzoeken. Apparaten vertrouwen we niet meer, of het moet de wasautomaat en de stofzuiger zijn en die kunnen het ook ineens begeven.

   3 likes
  • YES!!!!!!
   wel zuiver leven!
   en die discipline is voor veel mensen niet op te brengen, jammer genoeg!

   2 likes
 3. Before you judge others or claim any absolute truth, consider that…

  …you can see less than 1% of the electromagnetic spectrum and hear less than 1% of the acoustic spectrum.
  As you read this, you are traveling at 220 kilometres per second across the galaxy. 90% of the cells in your body carry their own microbial DNA and are not “you”. The atoms in your body are 99,99999999% empy space and none of them are the ones you were born with, but they all originated in the belly of a star. Human beings have 46 chromosomes, 2 less than the common potato. The existence of the rainbow depends on the conical photoreceptors in your eyes; to animal without cones, the rainbow does not exist. So you don’t just look at a rainbow, you create it. This is pretty amazing, considering that all the beautiful colors you see represent less than 1% of the electromagnetic spectrum

  7 likes
 4. Als we de straling zouden kunnen zien die we zelf kunstmatig onze wereld insturen zouden we gegarandeerd veel voorzichtiger zijn draadloze techniek.

  Het feit dat we het niet kunnen zien zal zich wreken. Over 20 jaar halen we alle masten neer en trekken ons de haren uit het hoofd. Helaas zullen we dan al een hele generatie hebben aan ernstig zieke jeugd hebben die niet oud zal worden.

  Hoe vaak is er in het verleden iets ontkent omdat we het niet waar konden zien. Denk o.a. aan het ontkennen van het bestaan van bacteriën, nu weten we allemaal dat ze er zijn ondanks dat we ze met het blote oog niet kunnen zien. Maar pas als we veel gevoeliger apparatuur hebben zien we hoe dom we zijn geweest.
  Maar zo zitten we nu eenmaal in elkaar. Het lijkt de enige manier waarop wij leren.

  1 likes
 5. Het is beter, dat je niet alles ziet, want dan schrikt je rot wat je ziet. Monsters enz…. Wees blij wat je nu ziet.

  1 likes
 6. Vincent Robbesom

  In dit gebied ligt nog een hoop materiaal voor onderzoek en is er nog een hoop te ontdekken. En hier moet nog een hoop apparatuur ontwikkeld worden om het allemaal meetbaar te maken zodat we het in een groter perspectief kunnen plaatsen en misschien nog wel hele bijzondere verbanden kunnen leggen.

  Nu nog wel een manier vinden om de kermisklanten erbij weg te houden die als vliegen worden aangetrokken door de mestlucht van het onbekende.
  Om zich dan vervolgens als expert voor te doen over onweerlegbare zaken.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Revolutionaire stap: Amerikaanse gevechtsvliegtuigen worden uitgerust met UFO-trackers. Zo moeten ze piloten gaan helpen

Revolutionaire stap: Amerikaanse gevechtsvliegtuigen worden uitgerust met UFO-trackers. Zo moeten ze piloten gaan helpen

Amerikaanse gevechtstoestellen worden vanaf nu uitgerust met ...

Oude Indiërs beschikten over 24 soorten vliegtuigen. Opzienbarende uitspraken tijdens prestigieuze conferentie leiden tot controverse

Oude Indiërs beschikten over 24 soorten vliegtuigen. Opzienbarende uitspraken tijdens prestigieuze conferentie leiden tot controverse

De relativiteitstheorie van Albert Einstein was een ...