Homepagina » Mens en Dier » Boris Dittrich (D66) tijdens debat coronawet: ‘Het volk begrijpt het niet’
coronawet
Foto: Sebastiaan ter Burg CC BY-SA 2.0

Boris Dittrich (D66) tijdens debat coronawet: ‘Het volk begrijpt het niet’

In de Eerste Kamer wordt sinds vanochtend gedebatteerd over de coronawet. Het debat duurt tot vanavond laat. Dinsdag wordt er gestemd over deze zogeheten spoedwet. De coronawet geeft de regering tijdelijk vergaande bevoegdheden. Zodra hij is goedgekeurd, kan het kabinet met nieuwe coronamaatregelen komen, zoals een mondkapjesplicht. De kans is groot dat de Eerste Kamer de wet aanneemt.

Bob van Pareren (FvD), die het spits mocht afbijten, zei dat er feitelijk sprake is van een noodtoestand als het kabinet grondrechten wil inperken. Hij voegde toe dat hij deze vrijheidsbeperkende wet weliswaar niet kan tegenhouden, maar dat hij zich ervoor zal inzetten de wet in ieder geval zo kort mogelijk te houden.

De wet stuit in de samenleving op heel veel verzet. De Eerste Kamer werd de afgelopen tijd overspoeld met boze mails. Senator Boris Dittrich (D66) kreeg naar eigen zeggen één boze mail per minuut. GroenLinks kreeg veel mails van mensen die claimden dat de coronawet van Nederland een dictatuur maakt en dat senatoren in de toekomst verantwoording moeten afleggen tijdens een Neurenberg-proces.

Mensen snappen het allemaal niet

Hoe groot de kloof is tussen de bevolking en de politiek bleek ook vandaag weer tijdens het debat. D66’er Boris Dittrich gebruikte zijn spreektijd vooral om te benoemen wat er volgens hem ten grondslag ligt aan de weerstand tegen de coronawet. “Fake news, ijdeltuiterij, commotie op social media en onvoldoende op de hoogte zijn van het wetgevingsproces,” citeert oud-journalist en politicus Sytse de Jong hem. “Mensen snappen het allemaal niet.” De regering moet de coronawet volgens hem beter uitleggen, zodat ‘het draagvlak bij dat onwetende, angstige volk groter wordt’.

Diederik van Dijk van de SGP, één van de oppositiepartijen die de wet steunen, zei daarnaast dat ‘er prima mee valt te leven’ dat vliegmaatschappijen en kinderdagverblijven niet-gevaccineerde mensen mogelijk gaan weigeren.

En Greet Prins-Modderaar van het CDA, de partij van coronaminister Hugo de Jonge, had het over asociale virusontkenners die alleen aan zichzelf en hun eigen grondrechten denken. Goed dat de vrijheden van dat soort mensen wettelijk worden ingeperkt, aldus de senator.

3.4 23 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Petra
Petra
1 maand geleden

Ik ben bang dat een heel aantal leden van de Eerste Kamer het niet goed snappen, en de bevolking wel!

Rob
Rob
Reactie op  Petra
1 maand geleden

Precies, het is andersom dan ze liegen. Maar als je het bericht leest dan is de eerste kamer net zo onbetrouwbaar als de tweede kamer. Ze praten allemaal hetzelfde. Maar ja, is dat gek als alle Bilderberg partijen in beide kamers zitten? Veel mensen hebben heel goed door dat ze deel uitmaken van een globalistische agenda. Ze ontkennen het alleen om de belangen van die agenda ingedekt te houden. En dan denken ze dat met ‘beter uitleggen van de coronawet’ wij er anders over zullen denken. Waar hebben we dat ‘beter uitleggen’ vaker gehoord? De europese wet? De EU? Vul de rest zelf maar in. Vul de rest zelf maar in. Alsof beter uitleggen iets verandert. Natuurlijk niet, ze willen alleen maar dat het volk hun afbrokkelende rechten en vrijheden accepteert.

Willem
Willem
Reactie op  Petra
1 maand geleden

dat onwetende, angstige volk, kun je nagaan hoe ze over ons allemaal denken, hoe denigrerend kun je zijn

Janosch
Janosch
Reactie op  Petra
1 maand geleden

Dit klopt, 95% van de leden van de eerste en tweede kamer hebben absoluut geen idee wat een virus echt is. Hun opleiding is geschiedenis, politicologie, communicatie of bestuurskunde. Er zijn veel te weinig politici met een goede vakinhoudelijke kennis, allemaal gebakken lucht.

Marcel
Marcel
1 maand geleden

Het enige wat mooi is aan deze nep pandemie is dat nu goed duidelijk is wat iedereen al jaren aanvoelde over onze ‘democratie’. Toneelspel & Corruptie.

koddebeier
koddebeier
1 maand geleden

De politiek wil oorlog met de burgers

Bas
Bas
Reactie op  koddebeier
1 maand geleden

In geval van een oorlog valt er iets te winnen/ te veroveren. In dit geval macht. Ze hebben al de volledige controle. Aldus van een oorlog kan geen sprake zijn. Het aantal mensen dat protesteert, kunnen we in het tweede kwartaal van 2021 slechts met 1 hand tellen.

Petrus
Petrus
1 maand geleden

Ook de 1ste kamer loopt achter de muziek aan!

Michel R.
Michel R.
1 maand geleden

Ze gaan hun denkwijze dus zeker niet aanpassen, maar doen net hetzelfde als met de gemanipuleerde besmetting cijfers, het is de schuld van het volk, want die zijn te dom om wat dan ook te begrijpen, ik denk dat we het maar al te goed begrijpen. Ik vrees dat hier op termijn nog echt gruwelijke zaken gaan gebeuren,…

vladi
vladi
Reactie op  Michel R.
1 maand geleden

geloof het maar,dit mondt uit in slachtpartijen.
gekooid als een dier volgespoten met gif?
wat denk je zelf?

fff

Robert
Robert
1 maand geleden

De mensen snappen het heel best Boris. Dat is alleen niet wat jij wilt horen dus verdraai je het maar. Gaat niet werken kereltje. we hebben je door.

jeanine
jeanine
Reactie op  Robert
1 maand geleden

de totale verachting voor de MEDEMENS is schokkend. Terwijl er tienduizenden artsen en advocaten bewijs leveren dat dit een NEPpandemie is. Er gaan meer mensen dood aan de gevolgen van die achterlijke maatregelen. Ik had al nooit een hoge pet op van het nivo van de “volksvertegenwoordigers” maar dat is nu helemaal weg. Ze moeten zich DIEP schamen om zonder blikken of blozen te beweren dat WIJ a-sociaal zijn. Dat zijn ZIJ. Hoe durven ze mensen uit te sluiten vanwege iets dat minder gevaarlijk is dan de gewone griep……WEG met die lui. Dat kunnen wij beter.

Veronica
Veronica
1 maand geleden

Er valt ook prima mee te leven , als al die coupplegers 20jaar cel krijgen

oud marinier
oud marinier
Reactie op  Veronica
1 maand geleden

Niks 20 jaar cel…..Voor dit soort zaken , doodstraf herinvoeren. Dan laten anderen het in de toekomst wel uit hun hoofd om zulke rare fratsen uit te halen.

Rob
Rob
Reactie op  oud marinier
1 maand geleden

Met de doodstraf komen ze er nog te gemakkelijk af. Ze hebben nu de macht. Een veel grotere straf zou zijn als ze ervaren dat ze helemaal geen macht meer zouden hebben en dan zelf hun eigen lijden gaan ervaren omdat er niets menselijks aan ze is

Robert
Robert
1 maand geleden

In maart gaan we zien hoe goed het volk het begrijpt. De godvergeten arrogantie van de politici onder de kaasstolp in den Haag die geen flauw idee hebben wat er onder het volk leeft of er gewoon lak aan hebben, omdat ze hun eigen besluiten toch wel door drukken?

Jan
Jan
Reactie op  Robert
1 maand geleden

Denkt u dat het stemmen eerlijk zal gaan verlopen???

Biker
Biker
Reactie op  Jan
1 maand geleden

Waarop baseert U de veronderstelling dat er volgend jaar parlementsverkiezingen zullen plaatsvinden?

Ruud Steunassen
Ruud Steunassen
Reactie op  Biker
1 maand geleden

Die heks Ollongren zal er haar bezemsteel voor steken.

Eelke Piers
Eelke Piers
Reactie op  Jan
1 maand geleden

Of de verkiezingen eerlijk verlopen of niet is niet van belang. ANGST en nog meer ANGST zal de doorslag geven bij de verkiezing.
Noem mij één partij die niet gelooft in deze neppandemie en maatregelen

doornbos
doornbos
Reactie op  Jan
1 maand geleden

Waarom zouden wij moeten veronderstellen dat er verkiezingen aanstaande zijn en vooral wat zou daarvan nut en noodzaak dan zijn? In een doorsnee dictatuur valt er te kiezen uit maar liefst 1 kandidaten…Ik heb mijn medemens, ondanks alle muilkorven om mij heen, hoog zitten. Echter, ik geloof niet dat er velen zullen zijn die voor spek en bonen gaan stemmen. Men wil oorlog dus dat is wat er gaat komen. Morgen te beginnen met de avondklok. Dat laatste lijkt me erg traumatisch voor de laatst overgebleven mensen die 1940-1945 hebben meegemaakt.

Jan
Jan
Reactie op  doornbos
1 maand geleden

Als deze doorgang gaan vinden, dan rijst de vraag of de uitslag niet gemanipuleerd gaat worden

endemion
endemion
Reactie op  Robert
1 maand geleden

Denk erom zij beschouwen stemmen als instemmen.

Yvonne
Yvonne
1 maand geleden

Heeft onze premier een niveau van opnames op de intensive care en een mortality cijfer in zijn hoofd waaronder wij weer terug naar normaal gaan?

kuus
kuus
1 maand geleden

Als je denk dat dat vaccin helpt laat je eigen wel in enten en als je denkt dat is troep dat hoef ik niet moet dat ook kunnen en waarom zou je mensen weigeren die niet-gevaccineerd zijn als je toch wel gevaccineerd bent kan je het toch zogenaamd niet krijgen dus waar maak je je dan druk om?

Ruud Steunassen
Ruud Steunassen
Reactie op  kuus
1 maand geleden

Zij willen ons disciplineren. De leeghoofden uit de jaren zestig, die altijd zo verschrikkelijk tegen (zelf)discipline en geestelijke ballast waren, ontwikkelen zich nu tot de grootste crypto neo-nazi’s.

Sjaak
Sjaak
Reactie op  Ruud Steunassen
1 maand geleden

Wat heeft crypto hier mee te maken?

x

Check Also

baudet

‘De georganiseerde jacht op Thierry Baudet heeft een diepere reden’

FvD ligt al enige tijd onder vuur. ...

kaag

Kaag wil dat Nederland soevereiniteit opoffert aan Europa: ‘Krankzinnig’

Nederland moet soevereiniteit opofferen aan Europa, vindt ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

110
0
We lezen graag je reactie!x