Homepagina » Mens en Dier » Boris Dittrich (D66) tijdens debat coronawet: ‘Het volk begrijpt het niet’
coronawet
Foto: Sebastiaan ter Burg CC BY-SA 2.0

Boris Dittrich (D66) tijdens debat coronawet: ‘Het volk begrijpt het niet’

In de Eerste Kamer wordt sinds vanochtend gedebatteerd over de coronawet. Het debat duurt tot vanavond laat. Dinsdag wordt er gestemd over deze zogeheten spoedwet. De coronawet geeft de regering tijdelijk vergaande bevoegdheden. Zodra hij is goedgekeurd, kan het kabinet met nieuwe coronamaatregelen komen, zoals een mondkapjesplicht. De kans is groot dat de Eerste Kamer de wet aanneemt.

Bob van Pareren (FvD), die het spits mocht afbijten, zei dat er feitelijk sprake is van een noodtoestand als het kabinet grondrechten wil inperken. Hij voegde toe dat hij deze vrijheidsbeperkende wet weliswaar niet kan tegenhouden, maar dat hij zich ervoor zal inzetten de wet in ieder geval zo kort mogelijk te houden.

De wet stuit in de samenleving op heel veel verzet. De Eerste Kamer werd de afgelopen tijd overspoeld met boze mails. Senator Boris Dittrich (D66) kreeg naar eigen zeggen één boze mail per minuut. GroenLinks kreeg veel mails van mensen die claimden dat de coronawet van Nederland een dictatuur maakt en dat senatoren in de toekomst verantwoording moeten afleggen tijdens een Neurenberg-proces.

Mensen snappen het allemaal niet

Hoe groot de kloof is tussen de bevolking en de politiek bleek ook vandaag weer tijdens het debat. D66’er Boris Dittrich gebruikte zijn spreektijd vooral om te benoemen wat er volgens hem ten grondslag ligt aan de weerstand tegen de coronawet. “Fake news, ijdeltuiterij, commotie op social media en onvoldoende op de hoogte zijn van het wetgevingsproces,” citeert oud-journalist en politicus Sytse de Jong hem. “Mensen snappen het allemaal niet.” De regering moet de coronawet volgens hem beter uitleggen, zodat ‘het draagvlak bij dat onwetende, angstige volk groter wordt’.

Diederik van Dijk van de SGP, één van de oppositiepartijen die de wet steunen, zei daarnaast dat ‘er prima mee valt te leven’ dat vliegmaatschappijen en kinderdagverblijven niet-gevaccineerde mensen mogelijk gaan weigeren.

En Greet Prins-Modderaar van het CDA, de partij van coronaminister Hugo de Jonge, had het over asociale virusontkenners die alleen aan zichzelf en hun eigen grondrechten denken. Goed dat de vrijheden van dat soort mensen wettelijk worden ingeperkt, aldus de senator.

3.5 25 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Petra
Petra
1 jaar geleden

Ik ben bang dat een heel aantal leden van de Eerste Kamer het niet goed snappen, en de bevolking wel!

Marcel
Marcel
1 jaar geleden

Het enige wat mooi is aan deze nep pandemie is dat nu goed duidelijk is wat iedereen al jaren aanvoelde over onze ‘democratie’. Toneelspel & Corruptie.

koddebeier
koddebeier
1 jaar geleden

De politiek wil oorlog met de burgers

Petrus
Petrus
1 jaar geleden

Ook de 1ste kamer loopt achter de muziek aan!

x

Check Also

duitsland

Inentingsplicht Duitsland wekt zorgen: ‘We moeten het tij nú keren’

De Duitse regering wil per 1 februari ...

vaccinatieplicht

Motie tegen vaccinatieplicht verworpen door Kamer: ‘Belangrijk dat we massaal in verzet komen’

Woensdag zei voorzitter Ursula von der Leyen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

110
0
We lezen graag je reactie!x