Mens en DierCorona

Boris Dittrich (D66) tijdens debat coronawet: ‘Het volk begrijpt het niet’

Help ons door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Eerste Kamer wordt sinds vanochtend gedebatteerd over de coronawet. Het debat duurt tot vanavond laat. Dinsdag wordt er gestemd over deze zogeheten spoedwet. De coronawet geeft de regering tijdelijk vergaande bevoegdheden. Zodra hij is goedgekeurd, kan het kabinet met nieuwe coronamaatregelen komen, zoals een mondkapjesplicht. De kans is groot dat de Eerste Kamer de wet aanneemt.

Bob van Pareren (FvD), die het spits mocht afbijten, zei dat er feitelijk sprake is van een noodtoestand als het kabinet grondrechten wil inperken. Hij voegde toe dat hij deze vrijheidsbeperkende wet weliswaar niet kan tegenhouden, maar dat hij zich ervoor zal inzetten de wet in ieder geval zo kort mogelijk te houden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De wet stuit in de samenleving op heel veel verzet. De Eerste Kamer werd de afgelopen tijd overspoeld met boze mails. Senator Boris Dittrich (D66) kreeg naar eigen zeggen één boze mail per minuut. GroenLinks kreeg veel mails van mensen die claimden dat de coronawet van Nederland een dictatuur maakt en dat senatoren in de toekomst verantwoording moeten afleggen tijdens een Neurenberg-proces.

Mensen snappen het allemaal niet

Hoe groot de kloof is tussen de bevolking en de politiek bleek ook vandaag weer tijdens het debat. D66’er Boris Dittrich gebruikte zijn spreektijd vooral om te benoemen wat er volgens hem ten grondslag ligt aan de weerstand tegen de coronawet. “Fake news, ijdeltuiterij, commotie op social media en onvoldoende op de hoogte zijn van het wetgevingsproces,” citeert oud-journalist en politicus Sytse de Jong hem. “Mensen snappen het allemaal niet.” De regering moet de coronawet volgens hem beter uitleggen, zodat ‘het draagvlak bij dat onwetende, angstige volk groter wordt’.

Diederik van Dijk van de SGP, één van de oppositiepartijen die de wet steunen, zei daarnaast dat ‘er prima mee valt te leven’ dat vliegmaatschappijen en kinderdagverblijven niet-gevaccineerde mensen mogelijk gaan weigeren.

En Greet Prins-Modderaar van het CDA, de partij van coronaminister Hugo de Jonge, had het over asociale virusontkenners die alleen aan zichzelf en hun eigen grondrechten denken. Goed dat de vrijheden van dat soort mensen wettelijk worden ingeperkt, aldus de senator.

3.5 25 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

110 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Petra
Petra
3 jaren geleden

Ik ben bang dat een heel aantal leden van de Eerste Kamer het niet goed snappen, en de bevolking wel!

Marcel
Marcel
3 jaren geleden

Het enige wat mooi is aan deze nep pandemie is dat nu goed duidelijk is wat iedereen al jaren aanvoelde over onze ‘democratie’. Toneelspel & Corruptie.

koddebeier
koddebeier
3 jaren geleden

De politiek wil oorlog met de burgers

Petrus
Petrus
3 jaren geleden

Ook de 1ste kamer loopt achter de muziek aan!

Back to top button
110
0
We lezen graag je reactie!x