Buitenland

Professor: ‘Oekraïne moet stoppen met het bombarderen van kerncentrale en Rusland de schuld te geven’

Help door dit artikel met anderen op je social media te delen!

De Verenigde Staten moeten eisen dat Oekraïne stopt met het bombarderen van de kerncentrale Zaporizja en Rusland de schuld te geven. Dat heeft professor Jeffrey Sachs van de Columbia-universiteit gezegd.

Onze media beweren dat ze geen idee hebben wie de centrale bombardeert. Ze lijken maar niet te willen begrijpen dat Rusland niet haar eigen centrale gaat bombarderen en dat het wellicht Oekraïne is dat de centrale bombardeert, zei Sachs onlangs in een podcast.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De kerncentrale in het zuidoosten van Oekraïne is sinds begin maart dit jaar in handen van het Russische leger. Oekraïens personeel houdt de centrale draaiende.

Ongestraft

De afgelopen dagen is de kerncentrale onder vuur genomen. De Oekraïense overheid geeft Rusland de schuld. “Het is nagenoeg zeker dat Oekraïne de kerncentrale bestookt en die simpele waarheid krijgen we maar niet over onze lippen. Dat doet pijn want ze blijven de centrale ongestraft bombarderen,” zei Sachs.

“We weten nooit wat er precies gaande is omdat onze overheid niet de waarheid vertelt,” waarschuwde de professor.

Armageddon

Dit land is een oorlogsmachine, zei Sachs over de VS. “Eisenhower verwees ernaar in zijn speech over het militair-industrieel complex.”

De belangrijkste taak van de president van de VS is om te voorkomen dat de oorlogsmachine oorlogen veroorzaakt. Volgens de president stevenen we nu af op een armageddon. Het is juist zijn taak om ons te behoeden voor een armageddon, stelde Sachs.

[Summit News]

4.7 103 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marc Messink
Marc Messink
1 jaar geleden

Sachs is een Held . Zijn reactie op die gasleiding was ook zo mooi . Toen die zender in de gaten kreeg dat hij niet ging zeggen wat zij wilden horen . Toen probeerden ze hem af te kappen

Eric Scholte
Eric Scholte
1 jaar geleden

Oekraïne, vermoord al jaren mensen.
Niks nieuws, snap alleen niet dat de mainstream media en het westen daar de ogen voor sluiten, en Rusland nu als agressor ziet. Juist omdat Rusland het niet langer aan kan zien dat het westen niet ingrijpt en Oecraine op de vingers tikt.

G.Zhukov (Z)
G.Zhukov (Z)
1 jaar geleden

SSelensky en de nato (schrijf het express klein) moeten er mee ophouden ze hebben werkelijk geen idee wat Poetin achterdehand heeft het gaat een keer fout natuurlijk en iedereen Rusland de schuld gaat geven

Jan
Jan
1 jaar geleden

We moeten stoppen met onze inmenging in Oekraïne.

Onze media met hun Poetin is stout en Zalenski is een leiverdje sprookjes moeten eens de waarheid onder ogen zien en benoemen wat Oekraine fout doet. Anders blijven ze ellende veroorzaken en daar een lgoedkeuring voor krijgen.

In oorlogen heb je geen kant die puur een leiverdje is en Zelenski is een dictator die al sinds 2014 oorlog voert tegen een groot deel van zijn “land”, oppositie en journalisten de mond snoert en een schrikbewind voert. Terwijl Oekraine van historie nooit één land was moeten we ook niet doen alsof het één land is.

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x