Homepagina » Gezondheid » Borstvoeding bevat van nature cannabinoïden uit cannabis
Borstvoeding

Borstvoeding bevat van nature cannabinoïden uit cannabis

In het menselijk lichaam bevindt zich een complex systeem van eiwitten die bekend staan als cannabinoïde receptoren.

Ze zijn speciaal ontworpen om cannabinoïden als tetrahydrocannabinol (THC), de psychoactieve stof die voorkomt in cannabis, te verwerken.

Uit verschillende wetenschappelijke studies is gebleken dat borstvoeding van nature veel cannabinoïden bevat die ook worden gevonden in cannabis en die essentieel zijn voor de ontwikkeling van een kind.

Honger

Celmembranen in het lichaam zijn voorzien van cannabinoïde receptoren die, wanneer ze worden geactiveerd door cannabinoïden en verschillende andere nutriënten, cellen beschermen tegen virussen, schadelijke bacteriën, kanker en andere aandoeningen. Borstvoeding zit bovendien boordevol met endocannabinoïden die pasgeboren baby’s leren hoe ze moeten eten.

Zonder cannabinoïden in borstvoeding zouden pasgeborenen niet weten hoe ze moeten eten en zouden ze niet verlangen naar voedsel. Baby’s van zogende moeders krijgen natuurlijke cannabinoïden binnen die honger stimuleren en die de groei en ontwikkeling bevorderen.

Stigma

Endoncannabinoïden worden aangetroffen in moedermelk en de activatie van CB1-receptoren (cannabinoïde receptor type 1) speelt een essentiële rol bij het geven van borstvoeding, zo blijkt uit een studie uit 2004 in het European Journal of Pharmacology.

CB1-receptoren bevinden zich in het brein terwijl de CB2-variant in het immuunsysteem en de rest van het lichaam resideert. Elk van deze receptoren reageert op cannabinoïden. We kunnen er niet omheen dat het menselijk lichaam is gebouwd voor cannabinoïden omdat deze nutriënten een belangrijke rol spelen bij het beschermen van cellen tegen ziekte, het versterken van het immuunsysteem, het beschermen van het brein en het zenuwstelsel, het verlichten van pijn en het remmen van ontstekingen.

Het stigma op cannabis is langzaam aan het verdwijnen. Er zijn inmiddels duizenden studies verschenen die de veiligheid en voordelen van cannabinoïden aantonen. Het zijn gezondheidsbevorderende supervoedingsstoffen met een oneindige potentie om ziektes te voorkomen.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie waardevol? Deel het dan met mensen die je kent op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Lieve

  THC tender healing care 🙂

  Love

  1 likes
 2. [quote name=”jeseah”]Lieve

  THC tender healing care 🙂

  Love[/quote]
  Wat prachtig gezegd een compliment!!

  1 likes
 3. Logisch dat “het systeem” zo hard optreed tegen elkeen die zich “inlaat” met “cannabis produkten” als je ziet voor hoeveel “doeleinden” cannabis gebruikt kan worden! Zo goed als alles wat nu word gemaakt uit “ruwe olie” , kan zonder problemen uit cannabis worden gemaakt wat de “olie en cellulose industrie” ten alle koste tegen wil houden omdat ze HEEL GOED BESEFFEN dat ze hun “miljardenkapitalen” zullen kwijtspelen eens dit allom geweten zal zijn en worden toegepast!

  1 likes
 4. [quote name=”tobyi or notting”]Is het niet dat wat je (NOG)niet heb ervaren je nog moet ervaren om je cirkel van het leven rond te maken.
  Dat wil toevoegen als je geen borst voeding heb genoten, je cannabis zal genieten op latere leeftijd. Op welke leeftijd en hoe en met wie je dat dan doet kan bepalen of je wel of niet verslaaft raakt.[/quote]
  Flessenvoeding kindjes zijn allemaal cannabis gebruikers hoor??Ik heb borstvoeding gehad, en ben altijd cannabis gebruiker geweest.:))En cannabis is niet verslavend. Zie http://www.uitjebol.net de nederlandse drugsbijbel voor alle uw vragen en dat wat u nog niet wist!!

  1 likes
 5. Ok,ok, ik ben er ook 1… vanaf mijn 16e (waarschijnlijk omdat ik geen borstvoeding gekregen heb?!?!) lekker wiet roken ennuh nee ben niet verslaafd, dat weet ik zeker ik rook wiet zodat ik goed kan beoordelen of Slipco een plusje of een minnetje heeft verdiend 🙂
  Maar effe serieus ik roep al 20 jaar dat het belachelijk is dat dit natuurlijk wondermiddel zo’n reputatie van drugs heeft het is geheel natuurlijk en er gaan geen chemische processen aan vooraf wil je er gebruik van maken…gewoon een kadootje van onze goden(aliens dus..)

  en ook mijn complimenten aan jeseah “Tender Healing Care” verry nice!!

  1 likes
 6. [quote name=”Kosmo74″]Ok,ok, ik ben er ook 1… vanaf mijn 16e (waarschijnlijk omdat ik geen borstvoeding gekregen heb?!?!) lekker wiet roken ennuh nee ben niet verslaafd, dat weet ik zeker ik rook wiet zodat ik goed kan beoordelen of Slipco een plusje of een minnetje heeft verdiend 🙂
  Maar effe serieus ik roep al 20 jaar dat het belachelijk is dat dit natuurlijk wondermiddel zo’n reputatie van drugs heeft het is geheel natuurlijk en er gaan geen chemische processen aan vooraf wil je er gebruik van maken…gewoon een kadootje van onze goden(aliens dus..)

  en ook mijn complimenten aan jeseah “Tender Healing Care” verry nice!![/quote]
  Slipco moet zijn “sippie de bush kang-goeroe”:-))Ik neem nog een joint-))

  1 likes
 7. Het is jammer dat cannabis zo gecriminaliseerd word, het is gewoon een super plant. zelf geen borstvoeding gehad dus moet de schade maar inhalen met een hijs aan de verdamper

  1 likes
 8. Sinds mn laatste borstvoeding dol op thc zeg maar .. tenminste dat zeggen mijn receptoren.

  1 likes
 9. Hou op en schei aub uit lieve mensen! Ik had laatst nl een uitvoerig gesprek met vrienden en collega’s, maw gelijk gestemden, onder het genot van een topje van onze super plant zoals deze al eerder genoemd is. Na kort wat doeleinden geroepen te hebben, kwamen we eigenlijk collectief overeen dat deze plant, alle wereld problematiek uit de wereld kan helpen.Als we ons even concentreren op NL.BV.: Velen zeggen het niet maar, we zitten al enige tijd in een dikke resessie/crisis. Verdorie! Legaliseer dat spul gewoon en alle problemen zijn opgelost! Uitkeringstrekkers krijgen €5000 premie als ze helpen met knippen, (is dat prblm ook opgelost). Wat te hoge brandstof prijzen? uit deze plant valt net zo eenvoudig ook brandstof te maken, kleding, touw, genoeg medische doeleinden etc.
  Als je wat zelfstudie omtrent deze plant doet kom je er achter dat de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt zijn
  Soms verbaas ik mezelf hoe naïef de mens kan zijn….

  Ik steek er nog  maar een op 🙂

  1 likes
 10. Ik ben een liefhebber van cannabis.Nu is het iedereen duidelijk, waarom ik zo graag met borsten speel.-))))))De krant van vandaag laat zien, dat het noorden van nederland, niet is ingenomen met het wietpasje in het zuiden van Nederland.Gelukkig zijn er Burgemeesters met verstand.

  0 likes
 11. Is het niet dat wat je (NOG)niet heb ervaren je nog moet ervaren om je cirkel van het leven rond te maken.
  Dat wil toevoegen als je geen borst voeding heb genoten, je cannabis zal genieten op latere leeftijd. Op welke leeftijd en hoe en met wie je dat dan doet kan bepalen of je wel of niet verslaaft raakt.

  0 likes
 12. Graag 1 liter melk voor in mijn waterpijp.:)))

  0 likes
 13. Blacklight plaatst zijn/haar reactie dmv mijn mailadres te gebruiken! Ik zie het zojuist in mn mailbox en dat brengt me hier. Niks mis met je reactie maar doe dat voortaan lekker onder je eigen mailadres!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

lucide-dromen

Lucide dromen, hoe doe je het en wat heb je eraan?

De wereld van lucide dromen is werkelijk ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

Premier Rutte is de posterboy van de Nieuwe Wereldorde. Waarom dit geen complot meer is

Premier Rutte is de posterboy van de Nieuwe Wereldorde. Waarom dit geen complot meer is

Lange tijd werd de Nieuwe Wereldorde gezien ...

mars-63034_1280

Ex-NASA-wetenschapper: we hebben al leven gevonden op Mars. Dit is de smoking gun

Er zijn onderhand miljarden gespendeerd om antwoord ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.