Homepagina » Mens en Dier » “Vieze spelletjes van bedrijven die niets geven om de gezondheid van bijen of die van u”
"Er wordt een vies spelletje gespeeld door bedrijven die niets geven om uw gezondheid"

“Vieze spelletjes van bedrijven die niets geven om de gezondheid van bijen of die van u”

De bijensterfte was in de winter van 2012-2013 nergens in Europa zo hoog als in België. Het hoge sterftecijfer van de bijen blijkt uit een nieuwe studie. In België haalde 33,6 procent van de bijen de lente van 2013 niet.

Dat is één derde en dus alarmfase dieprood, zeker indien je weet dat 10 procent bijensterfte als aanvaardbaar wordt beschouwd, aldus schrijver Jeroen Olyslaegers. Qua voedselzaken en zoveel andere zaken bestaat er een intens verstandshuwelijk tussen bij en mens. “Ons noodlot is zo met elkaar vervlochten dat u op dit moment om de oren zou moeten worden geslagen met nieuws over voorzorgsmaatregelen en grootscheepse reddingsacties,” zegt Olyslaegers.

Door sommigen wordt de bijensterfte nog steeds afgedaan als een mysterie. Er bestaan wel onderzoeken naar het verband tussen het gebruik van pesticiden en bijensterfte, maar je kunt er vergif op innemen dat er dan weer iemand begint over de schade die de varroamijt veroorzaakt. Zij die daar op hameren, moeten volgens Olyslaegers eens op hun background worden nagekeken – geheid dat in hun cv namen van multinationals als Bayer, Syngenta of Monsanto opduiken.

Waarom hebben verschillende Europese lidstaten ervoor gezorgd dat de gevolgen van pesticidegebruik niet mochten worden onderzocht tijdens de studie naar de invloed van de varroamijt op de bijensterfte? Het valt op dat een bedrijf als Syngenta in Nederland een website heeft die ‘Burgers voor Bijen’ heet, waar u handige tips krijgt hoe u de bijtjes kunt helpen, maar waar met geen woord wordt gerept over de ecocideproducten die het bedrijf zelf verspreidt.

Is het ook niet vreemd dat Bayer juridische stappen overweegt tegen de Europese richtlijnen om het gebruik van neonicotinoïden af te raden? Dat zijn geen bewijzen die aantonen dat het niet alleen om die varroamijt gaat, maar het zijn wel degelijk aanwijzingen dat er vieze spelletjes worden gespeeld en dat die bedrijven niets geven om de gezondheid van bijen, laat staan om die van u, aldus Olyslaegers.

Steeds meer mensen plaatsen bijenkasten of bijenhotels. Verschillende soorten overleven juist omdat er in steden minder pesticiden worden gebruikt dan in de rest van dit nog slechts spreekwoordelijke schone land.

“In dit land waar de luchtkwaliteit beneden peil is en waar het woord ‘monocultuur’ niet enkel verwijst naar onze dominante landbouwmethode, maar ook wat er hier tussen de twee oren heerst, hebben we bewindslieden nodig die echt iets willen ondernemen tijdens deze eeuw,” besluit Olyslaegers.

[De Morgen]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Is dit te verwachten, past dit geheel in het o.a. Illuminati-/Bilderberggroep- beleid van een wereldreductie naar slechts nog maar 500 miljoen mensen op deze planeet.

Pascal
Pascal
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

@Kalki

Is dit wel zo en waarom is dit gemanipuleerde thema zo geloofwaardig?

Is het de verpakking die er gevaarlijk uitziet met de namen erop die nu iedereen kent en het daarom een gevaarlijk iets is?

Zou de bijen sterfte niet geheel ergens anders door komen, iets waar Monsanto of andere bedrijven geheel niets mee te maken hebben?

Waarom gaat het gros toch zo makkelijk mee met iets wat waarschijnlijk een heel goed product is?

Huisheks
Huisheks
Reactie op  Pascal
6 jaren geleden

Waarom moeten sommige mensen altijd met ” verdelgingsmiddelen”aan de gang ??
De natuur zelf heeft daar prima oplossingen voor bedacht.
Waarom moeten diegenen die die verzonnen hebben niet eens de hand in eigen boezem steken ?? Het is toch verkeerd wat zij doen ? Of vindt U van niet ?
Gif; welk gif dan ook, blijft ten alle tijden gif. Volgens de letter van de wet maakt
het gebruiken van gif u tot een potentiële misdadiger ….
Dus blijft de vraag; hoe goed is zo’n product ? Naar mijn idee ; wegdoen……..

Huisheks
Huisheks
6 jaren geleden

Steeds meer mensen worden zich gelukkig bewust van het feit dat er met ze gesold wordt en dat de waarheid steeds vaker boven tafel komt.
En nog gelukkiger, steeds meer mensen trekken zich het lot aan van de bijen en ook de hommels.
Zoals ik al eerder aangaf; kijk op Google naar de bijenplanten top 10 en gun die beestjes een gelukkiger bestaan door er wat van deze lijst aan te planten. Wij kunnen met zijn allen op kleine schaal toch veel betekenen.
Zij betalen u dat drie dubbel terug.

rosemose
rosemose
6 jaren geleden

Ze willen alleen maar aliens op deze aardbol en geen mensen.

dave
dave
6 jaren geleden

Bijen en wifi gaan niet zo goed samen. Ook mobile telefoon verkeer naar de telefoonmast is ook superschadelijk. over 10 jaar de eerste wifi kankers??

barsoomx
barsoomx
6 jaren geleden

Hier zit natuurlijk de AIVD achter.
Belgie en Nederland Herenigd Koninkrijk-plan.
We hebben geen echt leger meer, dus we moeten het subtieler aanpakken.

riek
riek
6 jaren geleden

Weet je, het zit overal, iedereen die met overheid en veel geld verdienen op een gemakkelijke manier bezig is, zet een structuur op waar ogenschijnlijk geen spelt tussen te krijgen is. Tot je inzit dat verzet “tegen” geen zier helpt. Want op verzet tegen zijn ze voorzien. Je wordt onder tafel gezogen, er wordt niet gereageert, je voelt je een kluns over zoveel onbegrip. Maar daar gaat het hem juist om, we proberen de vijand te verslaan met zijn eigen wapens. En dat lukt in het gezegde, maar niet met deze gewetenloze, immorele en emotieloze vijand. Wat moet je dan wel doen? Juist, jezelf durven zijn. Het over emotie hebben, over gevoeligheden, over respect, en ook zo handelen. Niet dat ze direkt op hun bek gaan, maar het is de enige weg.
Ik ben er mee bezig. Vanuit mijn standpunt, dat volledig anders is dan wat de overheden willen zijn, bouw ik nieuwe mogelijkheden op, ik ontwerp, werk uit, en hoop op een vonk. Ergens.
En lukt dat niet, ja, dan loopt de wekker af, en worden we allemaal wakker met niks meer.

Jo
Jo
5 jaren geleden

Niet alllen bijen sterven, maar ook insecten. Ik heb kersenbomen in mijn tuin staan die toen ik ongeveer tien jaar oud was geplant heb, nu ongeveer 50 jaar geleden. Toen ze na jaren volgroeid waren gaven ze honderden kilo’s kersen, als in de bloeitijd het droog weer was. Sinds zo’n tiental jaren nam de productie af tot nu bijna niets meer, omdat de bloemen niet meer door insecten worden bestoven, want die zijn er niet meer.
Afgelopen weken stonden mijn kersenbomen prachtig in bloei, maar … geen insect te bekennen.
De reden voor het sterven van insecten, het dood uit te lucht vallen van vogels, waarvan u misschien ook wel van heeft gehoord, maar ook planten, is dat de aarde bijna elke dag met chemicaliën wordt besproeid d.m.v. vliegtuigen. Op onbewolkte dagen kunt u dat zien aan zgn. chemtrails en niet con(densatie)trails wat veel mensen ervan maken. Die laatsten verdwijnen binnen enkele ogenblikken, als de waterdamp weer door de lucht wordt opgenomen.

U zult zich wellicht afvragen waarom het wordt gedaan ?
Zoals u weet wordt beweerd dat de aarde warmer wordt. Door nu met behulp van chemicaliën wolken te maken houdt men de zonnestralen tegen en zo de opwarming van de aarde, wordt beweerd.

Aan de gevolgen voor de gezondheid van de mens en de vergiftiging van de aarde wordt niet gedacht: het doel heiligt de middelen, of waar wordt gehakt vallen spaanders !!!

x

Check Also

bill gates

Wie zijn de hogere machten boven ‘corona-expert’ Bill Gates?

Bill Gates is één van de rijkste ...

Tientallen giftige stoffen gevonden in wegwerpluiers, waaronder chemicaliën die al 15 jaar verboden zijn. Loopt jouw baby gevaar?

Tientallen giftige stoffen gevonden in wegwerpluiers, waaronder chemicaliën die al 15 jaar verboden zijn. Loopt jouw baby gevaar?

Het Franse overheidsagentschap dat toeziet op de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x