Homepagina » Natuur en Milieu » Bosbranden in Australië veroorzaakt door klimaatverandering of groen beleid? Dit is de bittere realiteit
bosbranden

Bosbranden in Australië veroorzaakt door klimaatverandering of groen beleid? Dit is de bittere realiteit

Australië staat in vuur en vlam. Er zouden inmiddels al bijna een miljard dieren zijn omgekomen in de vlammenzee. Honderden huizen en miljoenen hectare grond zijn verwoest als gevolg van heftige bosbranden.

De media willen ons doen geloven dat de bosbranden worden veroorzaakt door klimaatverandering. Is dat ook echt het geval?

Paul Homewood liet afgelopen maand op zijn website zien dat het in de getroffen gebieden niet aanzienlijk warmer of droger is.

Niet zo gek

Ja, het is droog in Nieuw-Zuid-Wales, waar de meeste bosbranden woeden, maar voor de jaren zestig was het er nog droger.

Daarnaast is het in het verleden in de lente veel warmer geweest in de deelstaat.

Een gemiddelde van 38 graden is helemaal niet zo gek. Van 1899 tot 1901 was het in december gemiddeld een stuk warmer dan 38 graden.

Wel zijn er een aantal aanwijzingen dat de mens verantwoordelijk is voor deze ramp, en dan hebben we het niet over de uitstoot van CO2.

Aangestoken

In december meldden Australische media bijvoorbeeld dat er bijna 100 mensen waren opgepakt die in Queensland bosbranden hadden aangestoken.

Een jongen van 16 zorgde ervoor dat 14 huizen in vlammen opgingen.

Een brand die was aangestoken door twee andere tieners leidde ertoe dat honderden mensen moesten vluchten.

In East Gippsland in de deelstaat Victoria wilde men preventief branden aansteken, om te voorkomen dat de bosbranden uit de hand zouden lopen.

Verwijderd

Lokale bewoners staken daar een stokje voor.

Een oude vrouw zei: “Ik maak me zorgen over klimaatverandering en de impact van de branden. Ik ben bezorgd voor mijn kleinkinderen.”

Zender ABC berichtte in september vorig jaar vol enthousiasme over de protesten, maar heeft de berichten sindsdien van Facebook verwijderd.

De mensen die het hardst roepen dat de bosbranden te maken hebben met klimaatverandering, de groenen, hebben er met hun beleid bovendien voor gezorgd dat de branden nu zo heftig zijn.

Het beleid van de groenen

“De problemen die we nu hebben, zijn veroorzaakt door de groenen,” zei parlementslid Barnaby Joyce tegen The Australian.

Hij voegde toe dat preventief branden erg lastig is geworden vanwege al het papierwerk dat er nu mee gemoeid is.

We hebben geen toegang tot dammen en kunnen geen bomen kappen vanwege het beleid van de groenen.

Vicepremier Michael McCormack noemde de stedelingen die klimaatverandering linken aan de bosbranden in Queensland en Nieuw-Zuid-Wales een stel ‘walgelijke, gestoorde gekken’.

Als enige

In grote delen van Australië is het verboden om bomen van je erf te halen, zelfs als je op die manier kunt voorkomen dat een bosbrand zich verder kan verspreiden.

Zo kreeg de Australische brandweerman Liam Sheahan in 2002 een boete van 100.000 dollar omdat hij bomen had gekapt rond zijn huis in Victoria.

In 2009 brak er bij zijn woonplaats een bosbrand uit. Zijn huis was het enige dat gespaard werd.

Groene ideeën

In dat jaar vielen er overigens veel meer slachtoffers dan dit jaar.

Miranda Devine schreef hierover een stuk in The Sydney Morning Herald, waarin ze stelde dat ‘de groene ideeën verantwoordelijk zijn voor de sterfgevallen’.

In St. Andrews, waar 20 mensen stierven, zeiden boze lokale bewoners dat de groenen hen ervan hadden weerhouden om bomen rond hun huis te kappen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mike
mike
1 jaar geleden

Als er meer dan 100 mensen in een maand tijd op het idee komen om bosbranden te stichten kun je je afvragen waar dit vandaan komt. Waarom dit in de afgelopen eeuw niet vaker is gebeurt. Als het ‘gangbaar’ gestoord gedrag is van een klein percentage van de samenleving zouden we dit soort branden volgens een min of meer vast patroon hebben moeten zien. Maar dat lijkt niet het geval te zijn.

Vraag me af of er geen vorm van mind-control gebruikt kan zijn om deze branden te veroorzaken.

hadjemaar
hadjemaar
1 jaar geleden

Niet alle illegaal stoken verboden, maar net als hierin Nederland van importeren van is mentaliteit?
Chaos en stennis verbreiden?

Jan Doornbos
Jan Doornbos
1 jaar geleden

Nota bene, vandaag lezen wij dat het Rode kruis een gironummer gaat openen voor de Australiërs. Dan lezen wij later vandaag zonder twijfel dat hetzelfde Rode Kruis een actie gaat beginnen voor de mensen in bijvoorbeeld Pakistan en India. Waarom? Daar sterven de mensen door extreme kou…Overigens, dat laatste is ook het geval in Canada en de Verenigde Staten.

vladi
vladi
Reactie op  Jan Doornbos
1 jaar geleden

de directie van het rode kruis aast weer op 90% van het gedoneerde geld.

fff

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Er is een bizar grote bezuinigingsronde geweest voor de brandweer. Geen bluswagens, geen blusvliegtuigen, dan is het vechten tegen de bierkaai. Op zich had alles geblust kunnen worden als er niet was bezuinigd. Maar zo als altijd en overal is beveiliging en veiligheid de sluitpost en het afvoerputje van de politiek. Het heeft sowieso niets met klimaat of groen beleid te maken, een ordinaire bezuiniging.

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Had je die acteur clowns is moeten horen op de Emmy awards …. alleen daarom hadden ze hem al verdiend.

Rob
Rob
1 jaar geleden

Die branden in Australië meer dan 300 stuks blijken allemaal aangestoken te zijn door de Greta Thunberg sympathisanten.
Ze willen haar hiermee helpen en het bewijs leveren dat de wereld nu helemaal in brand staat!

tuup
tuup
1 jaar geleden

Die bosbranden zijn echt slecht.. zoveel CO2 wat nu vrijkomt, krijgt niemand gecompenseerd in de komende 20 jaar met wat voor maatregelen dan ook….
#CO2isniet het probleem….

Tjeerd
Tjeerd
1 jaar geleden

Er is wereldwijd sprake van een groene aanval op de veeteeltboeren en landbouwers. Het laatste horrorhoofdstuk zijn de (aangestoken) branden in Australie die te vergelijken is met een bewust gecreeerd altaar van globale opwarming: https://www.youtube.com/watch?v=VW8u9q-BzPA (Ice Age Farmer: AUSTRALIA: BURNED ON THE ALTAR OF GLOBAL WARMING)
De bossen zijn vantevoren gechemtraild en uit een video van Max Igan blijkt dat het water in Australie in handen is van grote bedrijven (voor m.n. fracking), China en ook Australische politici. Het water (ook voor blussen van branden)wordt schaars gehouden uit een winstoogmerk. Igan heeft radarbewijs dat regen via weermodificatie wordt weggehouden buiten de Australische kust. Zie zijn recente videos. Mister Agenda 21/Klimaatverandering Michael Mann (van het zogenaamde hockeystickbedrog) is ook in Australie en heeft het op zijn twitter over klimaatverandering in action…
De Ice Age Farmer geeft recente voorbeelden van predictive programming in de media over komende vuurstormen als gevolg van zogenaamde klimaatverandering

x

Check Also

demonstr

Beelden: de hele WERELD demonstreert vandaag tegen het coronabeleid

Overal ter wereld vinden vandaag protestmarsen plaats ...

schip

Vastgelopen containerschip Suezkanaal: ‘Dit was een geheime operatie tegen de globalisten’

Afgelopen maand blokkeerde een 400 meter lang ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x