Universum

Wetenschappers: op honderden miljarden planeten in de Melkweg kunnen levensvormen bestaan

Help door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Australische wetenschappers hebben berekend dat er alleen al in onze Melkweg honderden miljarden planeten zijn zoals de aarde, waarop levensvormen kunnen bestaan. Die conclusie baseren zij op een aangepaste versie van een vuistregel die ruim 200 jaar geleden voor planeten van ons zonnestelsel werd opgesteld.

De onderzoekers hebben de vuistregel, de wet van Titius-Bode, toegepast op 151 zonnestelsels met minstens drie planeten die zijn ontdekt met de Amerikaanse Kepler-ruimtetelescoop. Ze voorspellen dat in al die stelsels nog 228 planeten kunnen worden ontdekt. Daarnaast zouden in elk zonnestelsel gemiddeld twee planeten binnen de bewoonbare zone van hun ster te vinden zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Met de Kepler-telescoop zijn veel exoplaneten gevonden die relatief dicht bij hun sterren staan. Het oppervlak van deze planeten is daardoor vaak te heet om leven te kunnen bevatten. Maar uit de nieuwe analyse blijkt dat rond elke ster in de Melkweg ook planeten draaien die in een minder hete zone liggen en waar dus, net als op de aarde, wel levensvormen kunnen bestaan.

“De ingrediënten voor leven zijn overvloedig in ons zonnestelsel en nu weten we dat ook bewoonbare omgevingen in overvloed voorkomen,” zei hoofdonderzoeker Charley Lineweaver van de Australian National University.

Het onderzoek is verschenen in het wetenschappelijke tijdschrift Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.

[Australian National University]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Dit kunnen ze allemaal berekenen; wat vreselijk knap.
Maar of planeet X oftewel Niburu er aan zit te komen, dat kunnen ze nou weer NET NIET vertellen.
Vreemde jongens die wetenschappers… of………. klopt er toch fff weer eens iets niet …
Zou het toch op prijs stellen als men eens wat eerlijker naar de mensen zouden opstellen, misschien dat ze dan eens wat geloofwaardiger zouden overkomen.
Dit is echt zoooooooo …….

Argo Ciliax
Argo Ciliax
9 jaren geleden

@EllenB: er zitten mooi foto’s bij, maar op geen enkele nieuwsuitzending is hierover bericht.

Rick
Rick
9 jaren geleden

In feite stelt de naam van het artikel niks nieuws, ook daarvoor was dit al van toepassing. En we hebben het enkel nog over onze melkweg als een zandkorrel in een gemiddelde zandbank (zoniet groter). Misschien bestaan er wel bepaalde levensvormen die gewoon door de ruimte heen zweven om iets geks te noemen. We weten veel over de cosmos maar er is nog steeds een enorme ontzichbare en ontmeetbare wereld waar we (nog) niets van weten.

gerda
gerda
9 jaren geleden

Over het feit dat je niets in de pers leest wil ik zeggen dat het volk in het ongewisse wordt gelaten door de leugenmachine die wij vrije pers noemen. Het hele noorderlijk halfrond is al gevaarlijk radioactief. Lees jij er iets over ?

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x