CoronaBinnenland

Wob-documenten: RIVM stelt vast dat coronasterfte veel lager ligt in landen waar hydroxychloroquine wordt gebruikt

Help door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!

De overheid wilde niets weten over vroegtijdige behandeling met hydroxychloroquine. Onderzoek werd gedwarsboomd en artsen werden aangepakt, onder toeziend oog van het kabinet. Dat blijkt uit onderzoek naar vrijgegeven Wob-documenten door data-analisten Daniël van der Tuin en Cees van den Bos.

Nederlandse artsen die het middel voorschreven, konden een boete tegemoet zien tot 150.000 euro en ministers bemoeiden zich persoonlijk met het aanpakken van huisartsen, schrijft Van der Tuin op Substack.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ondertussen bouwde het ministerie van Volksgezondheid een eigen voorraad hydroxychloroquine op. Verslagen onthullen dat de voorraad uitsluitend bedoeld is voor coronapatiënten.

Gevaar

In mei 2020 kwam de vaccinatielobby op gang. Minister Hugo de Jonge zei dat ‘vaccinatie echt het enige is wat helpt’. Zijn broer, werkzaam bij Intravacc, was rond die tijd begonnen met het ontwikkelen van vaccins. Daarnaast meldden het World Economic Forum en de Bill & Melinda Gates Foundation zich in kringen rond het kabinet. Hydroxychloroquine vormde een gevaar voor de kansen van vaccinmakers.

Minister De Jonge was niet van plan om onderzoek te doen naar het middel. Dat terwijl nota bene het RIVM op 25 oktober 2020 in een epidemiologisch bulletin opmerkte dat de coronasterfte veel lager is in landen waar hydroxychloroquine in combinatie met zink in een vroeg stadium werd toegediend.

Van der Tuin en Van den Bos concluderen op basis van de Wob-documenten dat vroegtijdige behandeling met het middel op bedenkelijke gronden door de autoriteiten is tegengewerkt. “De Nederlandse overheid heeft zeer snel voorgesorteerd op een strategie van massavaccinatie, waar grote financiële belangen mee gemoeid waren.”

De Jonge zet RIVM weg als charlatans

“Onthutsend beeld hoe het ministerie van VWS vroegtijdige medicatie afwees terwijl het RIVM op basis van feiten met klem adviseerde om het wél voor te schrijven,” reageert auteur en spreker Hans van Tellingen. “Het was persoonlijk ingrijpen van Hugo de Jonge die in feite het RIVM als charlatans wegzette. Dit had overlijdens kunnen sparen.”

Van den Bos verbaast zich over het tegenstrijdige beleid van de overheid: “Verbod richting de burgers, wel achter de schermen proberen in te kopen.” Hij merkt op dat ministers Hugo de Jonge en Tamara van Ark zich hoogst persoonlijk succesvolle artsenjagers toonden. “Dit is de manier waarop de instanties en het kabinet met een mogelijk werkend medicijn omgingen, uitermate dubieus.”

4.8 91 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Conclusie: moord.

Jojo
Jojo
2 jaren geleden

Dit moet gevolgen hebben. Artsen jagen, mensen dood laten gaan voor gewin… Naar mijn mening levensgevaarlijk dat deze gasten in positie blijven😡

Eveline
Eveline
2 jaren geleden

Wanneer zetten we die Hugo de Jonge nou eens voorgoed op water en brood in de diepste en donkerste kerkers.

Jaco
Jaco
2 jaren geleden

Oppakken de hele bende!

Back to top button
63
0
We lezen graag je reactie!x