Universum

Foto’s mysterieuze lichtstralen op Mars maken veel los

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er wordt binnen de UFO-gemeenschap druk gespeculeerd over foto’s van mysterieuze lichtstralen boven een heuvel op Mars.  Zijn de stralen een soort baken of is er een aardse verklaring voor de verlichte plekken op de rode planeet?

De foto’s maken veel los op websites als Disclose.tv en UFO Sightings Daily. “Dit kan erop wijzen dat onder het oppervlak intelligent leven aanwezig is dat licht op dezelfde manier gebruikt als wij,” schreef webmaster van UFO Sightings Daily Scott C. Waring.

De foto is op 3 april jongstleden gemaakt met de rechter navigatiecamera van Marsrover Curiosity van NASA. Het robotwagentje rijdt momenteel een studiegebied binnen dat ook wel ‘the Kimberley’ wordt genoemd. Boven een verhoging in het landschap is een heldere lichtstraal te zien.

Een dag eerder werd ook al een foto gemaakt van een soortgelijke lichtstraal, maar dit keer vanuit een andere hoek. Hoewel de navigatiecamera een stereosysteem is, zijn de lichten niet gezien door de linker navigatiecamera.

Je zou in dit geval verwachten dat de lichtstralen verloren gegevens zijn die op de foto’s van de rechter navigatiecamera te zien zijn als witte vlekken. Doug Ellison van het Jet Propulsion Laboratory van NASA liet via Twitter weten dat het licht volgens hem is veroorzaakt door ‘kosmische stralen die die rover beïnvloeden’.

Een overzicht van de foto’s:

3 april, rechter camera, wel een lichtflits
3 april, linker camera, geen lichtflits
2 april, rechter camera, wel een lichtflits
2 april linker camera, geen lichtflits

[NBC News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

ER… is LICHT en LEVEN op Mars.

T. Woudstra
T. Woudstra
8 jaren geleden

Dat op 1 foto van de linkercamera niets te zien is komt domweg omdat er tussen die camera en de lichtbron een heuvel zit.. de rechter camera kan er net ‘omheen kijken’. waarom er bij de andere twee foto’s alleen iets te zien is met (alweer) alleen de rechter camera snap ik ook niet.. of nemen ze misschien om de beurt foto’s en niet tegelijkertijd..

rob
rob
8 jaren geleden

Gewoon een reflectie van een glimmend stuk materiaal , legt er maar net aan hoe deze hoek waarin
deze reflectie bevind ten opzichte van de waarnemer.. en de Zon staat…

bikokon
bikokon
8 jaren geleden

Beam of camera flaw.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x